Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Eurokomisař pro obchod poslal ACTA k Evropskému soudnímu dvoru. Co tím zamýšlí?

von má přeci recht. "ACTA nebude cenzurovat nebo zavírat webové stránky", to budou dělat národní legistlativní úpravy a hlavně potichu přijaté dodatky, které už nebudou muset projít ratifikací

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Velice me pobavilo kdyz jsem cetl jak nektere slavne vybojovane ustupky v ACTA jsou vicemene nahrazeni "must" za "may" (musi za mohou). To se pak ty dodatky budou dobre psat ... proste se to prehodi zpatky.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Typický demagog současné dobry. Zkurvěme si zákony tady ale ty co to padělají mimo EU (všichni) těm je ACTA u řiti. Letos jsem byl v Thajsku a jediní kdo tam prodávají hudbu jsou pouliční paliči, dokonce vám vytisknou i booklet.
Hodně podobné je to s elektrikou, u nás se vymýšlejí pičoviny jako slunce, vítr a podobně ale drtivou většinu zboží vyrábíme a vozíme z Činy a Tchajwanu kde vozí kamionama z jedné provincije hnědé uhlí do druhé a tam ho topí v elektrárnách které se tu nestaví kvůli ekologii minimálně 50 let. Pak se to naloží na lodě a veze se to přes půl planety sem.
Stejně jako s duševním vlastnictvím, dojebeme si to zákonově tak, aby se tu nemohlo vyrábět vůbec nic protože někdo má patent na to že zaměstnanec začne pracovat v 6:00.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

billion [AmE] = miliarda vs. billion [BrE] = bilión ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

no a aby v tom byla větší sranda, tak někdy i v Anglii je to miliarda...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Aby uz v tom bylo jasno, Amerika a UK pouzivaji kratkou škálu, kontinentalni Evropa dlouhou. http://cs.wikipedia.org/wiki/Kr%C3%A1tk%C3%A1_a_dlouh%C3%A1_%C5%A1k%C3%A1la

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

jasno v tom určitě nebude, protože v Anglii jsou k vidění obě tyto varianty... tedy vždy se musí hodnota prověřovat, jinak je na chybu zaděláno...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ACTA není špatná jen z toho důvodu, že se snaží nenápadně zavádět cenzuru atd., ale také pro to, co se Kájovi de Guchtovi tak líbí - tedy snaží se zabetonovat stav kolem patentové práva a copyrightu, který je sám o sobě špatný a musí se radikálně změnit, a to zcela jinak, jak by se Guchtovi a jeho podobným líbilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ved predsa tento gluptak je uplne mimo - typicky novodoby skorumpovany komunisticky kapitalisticky demagog a populista = rozumej politik v roku 2012!

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

vsetkych tychto darmozracov v celej EU by sme mali konecne vyhnat na ulicu a neh sa tam konecne naucia ROBIT

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.