Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Eye-Fi uvádí 16GB SDHC Pro X2 Class 10 s WiFi rozhraním

Zajimalo by me, jestli lze na tuhle kartu pres WiFi uploadovat/mazat/stahovat libovolne soubory a slozky.
Nevi to nekdo?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pochybuji, že to bude mít vlastní procesor, takž asi co tomu umožní firmware vlastního zařízení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Musi to mit vlastni procesor pokud to umi transparentne odesilat data zapisovana na virtualni flashku. Se podivejte na ten obrazek.. je tam jasne videt SoC s wifi..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Eye-Fi karta funguje sama o sobě, ze zařízení ve kterém je, si bere akorát napájení. Z mojí zkušenosti i nastavení ve foťáku, který eye-fi podporuje je pouze zapnout/vypnout wifi a nastavit timeout wifi. A jestli to správně chápu, tak když eye-fi "nepodporuje", bude karta pořád normálně fungovat, akorát nebude zobrazovat status na dispeji foťáku a nepůjde nastavit tiomeout, ale nemám jak to ověřit.

Jinak se veškerá nastavení provádějí připojením karty k pc přes čtečku (příslušenství ke kartě, zkoušel jsem to i s jinou a s tou to nešlo, ale ona je taková divná, takže kdo ví :) ). A to včetně zadání údajů k wifi sítím, na které se karta má umět připojit. Pokud chcete aby se karta uměla připojit k public wifi (ale bez hotspot systému, to už nedokáže, bylo by to asi dost složité), je nutné si připlatit a "upgradovat" účet (30$ na rok), to samé pokud chcete geotagging.

Já to řeším tak, že mám od výrobce aplikaci v mobilu (android), karta je nastavena, že pokud nenajde žádnou známou wifi, přepne se do "direct connect" režimu, aplikace v tel. to nějak "vycítí" :) a udělá asi hotspot a nějak se to spojí a fotky se nahrají do telefonu, kde si s nimi už můžu dělat co chci.

Mimo to karta umí nahrávat fotky (a videa) na facebook, picasu, flickr, mobileme a ftp. Je to jedno z mála nastavení, co se v obslužném sw dá dělat i když karta není v pc, protože karta samotná nahrává vždycky na jakýsi server eye-fi a ten až dál posílá fotky na ty weby, nebo do pc kde je nainstalován sw.

Co se týká přenosu RAWů, tak já mám tu levnější, která to nepodporuje a ani nevidím v obslužném sw na pc možnost přenosu RAWů dokoupit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.