Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Finální specifikace GeForce 7800GTX

No na koniec to vyzera tak, ze pravdive boli v skutocnosti hlavne dve veci: vysoka cena (to bolo vlastne jasne - ako pri kazdej novej karte) a to, ze to bude zrat ako krava ... tych pozitiv tam asi moc nezostalo

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže 6600GT tu zůstane minimálně do příštího jara. I když ji možná přejmenují na 7600GT + několk nepříliš výrazných vylepšení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pozitiva jsou!
slevni soucasne deluxe modely na unosne ceny, a to je dobre

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo, bez te silene spotreby to nejde? Asi ne:-( Kde to skonci? Troufate si nekdo odhadnout kolik bude celkova spotreba naslapaneho pc tak za pet let? 1kW/h? :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To Nerf: Bývalo to se spotřebou horší. Včera jsem v (papírovém) časopisu Vesmír četl článek o prvních počítačích v ČR a byla tam zmínka o tom, že operátoři při práci s počítačem Ural pracovali v zimě při otevřených oknech, přičemž uvnitř díky tomu byla teplota akorát. Inu prosklené skríně se spoustou vakuových elektronek :-)

S tou spotřebou bych to neviděl tak černě. Jakmile to celé dosáhne stavu, kdy zákazníci přestanou příliš žhavící karty kupovat (myslím tím pro výrobce citelné procento zákazníků) a budou dávat přednost úspornějším, tak se to začne měnit. A to už nebude dlouho trvat. Např. já, ne že bych nehrál hry rád, ale nemusím mít ty nejnovější. Takže jsem si teď při nákupu nového PC raději vybral Semprona s 90nm technologií do socketu 754 a ponechal jsem si starou GeForce2Ti (s velikým pasivním měděným chladičem - chladič nebyl originál, ten pochází z Celerona) do AGP. Místo abych kupoval něco výkonnějšího s větší spotřebou. Byť bych raději volil něco s PCIe (desku i grafiku), byť bych raději AMD 64, nebo CPU taktované výš. Chci říct, že jsem vybíral podle spotřeby = hlučnosti a ne podle ceny. Pokud se tak začne chovat víc zákazníků, což tak z diskuzí vypadá, tak nebude trvat dlouho a budou nejenom úsporná CPU, ale i grafiky.

No, už aby to bylo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jestli pak budou i pro AGP 8X bylo by to super ne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"byly přidány dva Vertex Shadery na celkových 8, které dokáží zpracovat 24 pixelů za jeden takt"
To snad né :-( Od kdy vertex shadery vykreslují pixely... člověk se přehlídne, ale přečtěte si to příště po sobě. Někdo by si to mohl přečíst, zapamatovat, a pak tím ještě někde argumentovat ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to no-x:například na všeználkovském tiscali...viz. cappy a jemu podobní

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.