Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Foxconn bude vyrábět i v Brazílii

Apple iMac 21,5 a 27palců
V posledních hodinách prolétly internetem dvě zprávy, které zdánlivě nemusejí souviset, ale spíše opak je pravdou: Apple nestíhá vyrábět nové iMacy a současně Foxconn koupil 142 hektarů půdy v Brazílii. Říká se tomu příčina a důsledek...

Apple podle dostupných informací (jistě k lítosti své peněženky :-) nestíhá na trh dodávat potřebné množství krásných nových tenkých iMaců. Řada objednávek bude dokonce dodána až příští rok, tedy po Vánocích. Původní plány přitom hovořily o tom, že menší 21,5palcový iMac bude na trhu k dispozici od druhé poloviny listopadu a větší 27palcový v prosinci. Apple tak z velké části mine nejvýdělečnější období roku.

Za zpožděním stojí určité problémy ve výrobě. Množství dodaných kusů na trh tedy bude menší a některé trhy budou muset počkat, případně si vystačit s omezenými dodávkami. Jistě nebudeme daleko od pravdy, když budeme předpokládat, že severoamerický trh bude saturován přednostně.

No a k tomu tu máme čerstvou zprávu, že Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry) si skrze svoji brazilskou dceřinku Foxconn CMMSG Industria de Electronicos Ltda pořídil od jiné firmy celých 141,84 hektarů půdy v Brazílii. Je jasné, že Foxconn tam nebude pěstovat banány, vedle čínských továren tak přímo na americkém kontinentu postaví další, která navýší jeho výrobní kapacity. Brazílie se svými velkoměstskými slumy skýtá takřka neomezené možnosti v levné pracovní síle a když bude potřeba další prostor, jistě tamní vláda nebude mít problém v pokračování své mnohaleté politiky: kácení deštných pralesů (to jen tak na okraj v kontrastu toho, za jak ekologické jsou považovány výrobky Apple).

lesy, pralesy
Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Foxconn bude vyrábět i v Brazílii

Pondělí, 19 Listopad 2012 - 22:53 | Pe Le | Hlavne natahnout poradne site kolem strech...
Pátek, 16 Listopad 2012 - 12:21 | bager | Dosli otroci v čine, tak sup na jiny kontinet,...
Pátek, 16 Listopad 2012 - 12:11 | David Ježek | Tak přiznám se, že netuším, jaktože jsem tuto...
Pátek, 16 Listopad 2012 - 12:02 | maninhat | V tom clanku, na ktery odkazujete, je napsano:...

Zobrazit diskusi