Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Foxconn se letos stane největším ODM OEM dodavatelem na světě

Hon Hai Precision Industry se letos stane, dle slov svého šéfa Terryho Gua, největším dodavatelem ODM a OEM desktopů, tabletů i handsetů.

Foxconn, který má vedle obrovských továren v Číně také další v Brazílii či České republice a chystá zprovoznění možná i desítky dalších továren na západě Indie, tak pokračuje v růstu. Již nyní hraje prim ve výrobě smartphonů iPhone pro Apple, vedle nich ale také vyrábí produkty pro Sony Mobile Communications, Nokii, BlackBerry či čínské značky Xiaomi Technology, Huawei Device a Lenovo.

Zkrátka pokud jde o nějakou vyspělejší elektroniku „Made in China“, tak je tu hodně velká pravděpodobnost, že byla vyrobena v továrnách Foxconnu.

Šéf Foxconnu odpovídal též na přímý dotaz, jestli OEM objednávky Applu u jiných výrobců budou mít negaitvní dopad na Foxconn. Jak víme, Čína začíná být ve srovnání s jinými jihoasijskými zeměmi drahá a proto se Apple poohlíží i jinde - a ostatně i proto samotný Foxconn expanduje do Indie. Terry Guo to komentoval slovy, že Foxconn pro Apple vyrábí od prvních generací těchto produktů a nikdo jiný neodkáže Applu nabídnout takové výrobní kapacity. Firmy jako Pegatron a Wistron tak hrají druhé housle, dalo by se říci, že spíše vykrývají menší část produkce iPhonů a podobně pak i Pegatron a Compal Electronics u iPadů.

Počet ultramobilních zařízení na trhu roste jak co do vyrobených kusů, tak co do rozmanitosti a s příchodem „internetu věcí“ a „nositelné elektroniky“ bude tento trend nadále pokračovat. Lze tedy očekávat i další růst výrobních firem, v čele právě s Foxconnem.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Foxconn se letos stane největším ODM OEM dodavatelem na světě

Středa, 1 Červenec 2015 - 18:47 | Pe Le | Když slyším, nebo čtu Foxconn, tak se mi otevírá...

Zobrazit diskusi