Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k FullHD video z Netflix zvládá jediný prohlížeč: Edge od Microsoftu [+anketa]

"kdyby šlo opravdu o zásadní funkcionalitu, všimli by si jí samotní uživatelé" - nevšimli, Edge prakticky nikdo nepoužívá.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Nevsimli predevsim proto, ze Netflix ma 90% uzivatelu v USA a tam by clovek Windows hledal fakt dlouho, protoze na jedny Wokna pripadaji desitky Macu kde Netflix funguje v FHD na Safari.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

loool.. ((: vzdycky kdyz ctu podobny zvasty si rikam jestli je to vira nebo to delaj za prachy..

safari ma v usa 8% zastoupeni.. 11,5 sestav s jinym prohlizecem na jednu se safari.. (:
http://gs.statcounter.com/#desktop-browser-US-monthly-201506-201606

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

na jeden Win, desiatky Macov ? :D
Podiel Macu v USA je cca 7%, Windows cca 90% ;)
vidim že product placement v amerických filmoch a seriáloch úspešne zaberá na mentalitu ľudí :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Když aplikaci SW určují profesionální mystifikátoři... Proč jen jim také neskáču na špek???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to bude umele omezeni, pravdepodobne neco na zpusob "nasich TV" v podobe novaplus a iprima, kdy prvni umoznuje plynulé prehravani fullscreen videa jen v tom jedinem spravnem prohlizeci (google chrome, casem pribyl i IE), na iprima se od cervna deje neco podobnyho (ze dne na den zacali byt ruzne problemy s prehravanim v jinych prohlizecich nez v chrome) ...
Netflix pouziva microsofti silverlight, vyse zmineni zas pro zmenu zpackanej flash. Vsichni to schovavaji za html5 player ...
Zajimave je ze google na youtube nemel pri flashi problem s prehravanim fullhd (a vyssich) videii problem. I nyni html5 player (bez schovavani za flash ci silverlight!) nema s prehravanim fullhd problem (vyssi jsem nezkousel).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To neni "umele omezeni", to je obraz stavu podpory multimedii/videa v ruznych prohlizecich. Neskutecny bordel.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mas nejaky presnejsi info o tom "stavu podpory"?
Dle zdroju co lze najit napr. Chrome (blink) a Firefox (gecko) podporuji u audio/video to same. Samozrejme kazdej svym zpusobem. Ale jak jsem psal vyse - drive problem nebyl (youtube + flash), nyni problem nekde neni - youtube => html5 s vp8/9+webm, ani s h.264+mp4, oboje minimalne do rozliseni FHD) + ceskatelevize (tim maji jen stream do 720p, vyuzivaji flash, tedy h.264+mp4), nekde je (novaplus, iprima - oboje v nizsim rozliseni).
Nejen z logiky veci vychazi ze problem bude na strane poskytovatele sluzby, nikoli prohlizeci.
A to si navic ti, jemz to nejede, jeste chteji nechat za takovou sluzbu platit...

Takze ono to je umele omezeni ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Edge, no.... Jediny wokenni browser ktery nativne umi HLS video - fakt uzitecna vec a funguje to vyborne. No, ale staci treba aby byl kodek .h265 a format videa nepodporovany (leta pane 2016). A tak je to u Microsoftu se vsim. V jadru to neni spatne, ale... Takze i nadale plati ze Edge je dobry jen na to aby se po instalaci Windows do nej napsalo mozilla.org a vicekrat se nepouzil. Nebo jen okrajove - treba az si nekdo bude chtit pustit ten Netflix. Jako primarni prohlizec k nicemu. :(

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

taky to tak dělám. ;-)

mozilla.org je poslední URL v Edgi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Edge používám na servis, mnoho lidí kterým se o pc starám má totiž jako defaultní vyhledávač seznam.cz (zdá se mi, že funguje čím dál tím hůř) a to je tedy hrůza!
U sebe z 90% používám Mozillu a jako hlavní IE (některé servery ho vyžadují), Edge využiji málo, ale ponechávám - neobtěžuje mě.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

prohlížeč != vyhledávač != domácí stránka

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na tento komentář se snad ani nedá reagovat. Pouze pomáháte s počítači nebo se tím živíte?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nadpis clanku stejne jako prvni odstavec je blabol, protoze 1080P samozrejme zvlada krome IE/Edge i Safari.

Nadpis je nepravdivy uplne, protoze 1080P zvlada ne jeden prohlizec ale tri.

Prvni odstavec by daval smysl pouze v pripade kdybychom Mac nepovazovali za pocitac, prestoze Mac stejne jako dalsi pocitace jsou samozrejmne take PC. PC = osobni pocitac, PC neznamena automaticky pocitac s Windows.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Apple dělá konzole. Frajeři používají IBM kompatibilní PC.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Taková pěkná hromádka fanouškovských řečí - jen proto aby si nemusel přiznat pravdu a přestat si hýčkat ten úžasný pocit výlučné nadřazenosti...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jakou pravdu? Ukaž mi, kde Apple inzeruje Mac jako PC, a pak můžeme řešit, co je pravda. Máme tu situaci, kdy ani Apple ani jeho fanoušci nevnímají Mac jako PC a naopak tady dva diskutéři i přesto tvrdošíjně prosazují opak.

Vyprávěj mi ještě, jak si někdo není ochotný přiznat pravdu a hýčká si svůj pocit názorové nadřazenosti ;-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Spíš se nechám poučit s tím problém nemám. Chtěl bych se zeptat: 1. Jak říkají lidé s Linuxem (nebo jakýmkoliv jiným ne-win OS) počítači. 2. Jak velký je dnes HW rozdíl mezi MAC a PC (od doby co přešli na Intel). Příjde mi to jako by se hádali majitelé škodovek a vw.. nebo jako kdybych tvrdil že nemám PC ale DELL, HP, Lenovo :-)... A pokud se moc pletu tak se samozřejmě omlouvám.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pche, to je tedy hodně historické rozdělení. Vlastně dnes nemá smysl, protože smartphone nebo tablet je ve své podstatě úplně nejvíce personal computer, více než ta bedna, které se říká písíčko. šedesátčtyřka, Amiga..., písíčko, Mac, tak to lidi prostě vnímají a je to logické. Dříve to bylo synonimum pro MS-DOS nebo Windows, dnes to může být i Linux (nicméně většina populace automaticky očekává Windows). Laici možná vnímají Linux i jako samostatnou entitu a nenapadne je, že to na jejich PC bude chodit. To že má dnes Mac "PC střeva" je fakt, ale nic to nemění na tom, že jej lidi jako PC nevnímají, je to prostě Mac, protože OS X mistrně maskuje vše za oponou. :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Prohlížeč, který neumí zobrazit certifikát, kterým je šifrováno HTTPS spojení není prohlížeč, ale dětská hračka.

A nic na tom nezmění ani to, že tomu certifikátu Edge důvěřuje. Pokud mi ho nedokáže zobrazit, abych se sám přesvědčil, že mu můžu důvěřovat, nemá u mě jedinou naději na spuštění. I pro download jiného prohlížeče radši použiju starý Internet Explorer.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Tohle mi připomělo situaci kdy mi na starém atomu, nvidia ION první generace netbooku nejel netflix plynule, protože nebyla podpora akcelerace na GPU u netflixu v prohlížeči, respektive tehdá v silverlightu, ale byla už údajně podpora v microsoftí netlifix apce v tehdy novém metro prostředí. Jelikož mám jen 720p projektor tak mě to moc netíží, ale vyzkoušel jsem si teď netflix metro apku a zmiňované ctrl+shift+alt+D v ní taky funguje a voala - přehrává v 1080p taky. Takže pro majitele windows 8+ no problemo. Navíc je ta apka jaksi elegantnější něž netflix v prohlížeči viz links :-)

https://www.dropbox.com/s/5zsn1ab1039lzid/Screenshot%202016-07-25%2009.0...

https://www.dropbox.com/s/3t883c6ab8a0u44/Screenshot%202016-07-25%2009.0...

https://www.dropbox.com/s/xlxxxsb8e9tjj2d/Screenshot%202016-07-25%2009.0...

PS: Takže ti v anketě chybí položka - Pro 1080p používám Netflix apku ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Položka nechybí, imho je to logická podmnožina odpovědi „ne“ :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uz to u neceho ceske titulky ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U něčeho české titulky ne.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nemám ani netflix ani Win10, čili NE :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

skoda ze tahle anketa nevysla az po vydani redstonu, zajimaly by me cisla po tom co by z edge byl trochu mensi zmetek nez co je ted

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ono by se asi nic nezměnilo pač MS je na tom tak špatně že redstone lidi ani nevyzkouší :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Me teda na edgi stve, ze musim obcas pri surfovani refreshovat, protoze stranka se sice nacte, ale nezobrazi. To jsem snad v zivote nezazil... Neuveritelnej bordel.
Jeste ze uz jde pridat google, jako zakladni vyhledavac v panelu adresy, uz by se o tom dalo uvazovat, jako o nouzovce.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Doplňky to nevytrhnou, ergonomie se nezlepšila. Například práce s Oblíbenými je prostě zoufalost. Asi Microsoft předpokládá, že budu radši mít otevřeno 200 záložek, jako to dělají ti zoufalci s Chromem, co si stěžují, že je 8 GB RAM málo?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

K oblibenym jsem se nedostal, me stacilo to sr... s pridavanim googlu. Noa doplnky by to chtelo, jako sul. Bez adblocku je vetsina webu nekoukatelnych. Treba ale takova iPrima je naprosto nepouzitelny web i s nim :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no netflix ma nezaujima.
co sa tykaprehliadacov, mam FF, Vivaldi, Chromium, Palemoon a Yandex.
FF obcas po tom ako zchromovatel, Vivaldi testujem, Chromium na gmail a sluzby google (popripade ako teraz chromebook), Yandex na sluzby yandexu (2 emaili, plus disk a fotky, vsetko premigrovane z outlook.com a live.com) a Palemoon ako primarny.
z Youtube fullHD videami ani jeden problem nema.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

k té spotřebě - když Opera opakovala Microsoftí test se svou dev verzí, do které nedávno přidali funkci pro šetření spotřeby, tak to dopadlo takhle:

Opera Developer (39.0.2248.0) with native ad blocker and power saver enabled is able to run 22% longer than Microsoft Edge (25.10586.0.0) on a laptop running Windows 10, 64-bit, and 35% longer than the latest version of Google Chrome (51.0.2704.103).

https://www.opera.com/blogs/desktop/2016/06/over-the-edge/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

co to je netflix?
koho zajímá nějakej netflix?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Je pochopiteľné že MS nespomenul aj Internet Explorer, lebo ten sa nachádza aj vo W7.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Lol .... anketa, uz vim, ktere socky furt vyrabi ty shitkino ripy serialy a filmu v rozliseni pro sklene koule, kdyz je jim jedno, jestli cumi na FHD nebo HDready:)
Jinak nema mit nahodou netflix i UHD? A teda hlavne, kdyz ma netflix dedikovanou aplikaci, kdo to bude prehravat v prohlizeci?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.