Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Func KB-460 nabídne i spínače Cherry MX Blue a Brown

V recenzi herní klávesnice Func KB-460 jsem si posteskl, jaká to škoda, že výrobce nabízí pouze spínače typu Cherry Red bez hmatové odezvy. Asi nás bylo víc, Func nabídku rozšiřuje.

Klávesnici KB-460 tak bude možné zakoupit i v provedení se spínači Cherry MX Blue nebo Cherry MX Brown. To je jediná změna, jinak vše ostatní, tedy podpora maker, bytelná konstrukce či USB hub zůstávají.

Sami zástupci společnosti dodávají, že tato novinka je přímým důsledkem odezvy uživatelů, kteří po klapajících spínačích s jasně odlišitelným momentem sepnutí a rozepnutí stisknuté klávesy, volali. Do kompletní nabídky chybí již jen spínače Cherry MX Black, ale to je varianta, kterou třeba Func jednou přidá, myslím, že pro hráče je podstatná nabídka obou hlavních subtypů: tichého herního, který drží sepnutí i při ne zcela domáčknuté klávese a psacího typu, u něj sluchem i hmatem jasně rozeznáte stisk.

Func KB-460 - Obrázek 6

Klávesnici jsme udělili bronzové ocenění. Sám za sebe, čistě subjektivně, říkám, že kdybych měl v testu variantu se spínači Blue, uvažoval bych i o stříbru. Nicméně chápu, že tím by současně klávesnice vybočila z označení „herní“.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Func KB-460 nabídne i spínače Cherry MX Blue a Brown

Čtvrtek, 8 Květen 2014 - 11:43 | Xspy | Když si vzpomenu na klávesnici od Consula s...
Středa, 7 Květen 2014 - 12:07 | Dizz | No nevím, mě se třeba na MX Blue hraje fakt...
Středa, 7 Květen 2014 - 11:48 | randomofamber | Nechápu, proč se klávesy MX Blue jaksi...

Zobrazit diskusi