Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Func představil klávesnici s Cherry MX Red spínači

Co tam dela zas vpravo dole ta klavesa FN? To jsou VYSLOVENE DEBILOVE! Cili FUNC je dalsi debilni vyrobce klavesnic, nebrat ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to je věc vkusu, mě to třeba naopak vyhovuje, nikdy jsem pravej Start nepoužil.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To neni o vkusu, takhle ma vypadat klavesnice http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/79/Unicomp_keyboard.jpg
Prece neni normalni, kdyz 20 let jsou porad klavesnice s jednim rozlozenim, tak proc vymenit klavesu:o) Klidne at daji klavesy navic, ale treba nahoru, kde nezavazi ....... ja treba pomoci praveho win a numlocku prepinam plochy nebo zvysuju/snizuju/mutuju hlasitost .... vsechny ty FN klavesy jsou vlastne uplne na hovno a nikoho jsem nevidel, to nekdy pouzivat. A i kdyby, tak ho maji narvat nekam mimo, treba nad LEDky nebo kamkoliv ... urcite ne do klavesnice ... prijde doba, kdy ho daji mezi g a h:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste byt trochu objektivni a nevnucovat lidem svoje nazory ve vecech vkusu. Osobne se mi taky nelibi tohle rozlozeni: http://i.alfacomp.cz/img-sys-enl/95298.jpg a nikdy bych si takovou klavesnici nekoupil. Stejne tak je mi lito, ze se z klavesnic vytratila tlacitka pro uspani a vypnuti pocitace. No a co? Nejsem vulgarni na adresu vyrobcu a ani nikomu necpu svuj vkus. Vzdycky si vyberu to co mi nejvic sedne a jsem spokojeny.

A mozna se budete divit, ale i pres vysoky profil klaves mi ta klavesnice prijde hodne zajimava a bral bych ji. ;-) A proc? Protoze klavesnice se spinaci Cherry MX je muj sen, protoze vic nez rozlozeni klaves me irituje to, ze kazdy dva roky musim menit klavesnici, resp. protiletadlovy kanon za klavesnici.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale to co jsi poslal je presne ukazkou kryptofasismu ... normalni clovek takovou klavesnici nevymysli a uz vubec nekoupi ... ja chapu, ze to delaji proto, aby si lidi nacvicili na svuj layout a v budoucnu si treba od nich taky klavesnici koupili, ale OMFG, ona kazda ta klavesnice vypada uplne jinak:o) To nema ani s ergonomii vubec nic spolecneho. Co se tyce te cherry, tak ma skorostandardni layout, coz je uplne ten nejvetsi hnis!!! Kolik uz jsem takhle vracel klavesnic, ze tam byla nekde podobna hnisajici past, co na obrazku nebyla videt:) Uz jsem mel v ruce i klavesnicu, ktera byla zcela v poradku, akorat takovy detail: mela FN v pulce backspacu nebo misto tabulatoru .... to je vazne na ospravedlnitelnou vrazdu ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukam, ze jste normalni cholerik a egocentrik. Krom toho asi neumite cist, nebo mate problem s pochopenim textu. Co je kryptofasistickyho na tom, kdyz tu mame dvacet vyrobcu klavesnic a deset ruznych rozlozeni klavesnic? Vadi Vam snad moc velky vyber? Chtel byste jednu klavesnici 100 let se stejnym rozlozenim bez jakychkoli zmen? Tak si vyhlidnete nejakou, ktera Vam bude vyhovovat, nakupte si 50 kusu a ignorujte veskery recenze novych modelu. ;-) Udelate radost sobe i druhym.

Btw co rikate na to, ze si vyrobci automobilu dovoluji vyrabet auta s ruznym poctem prevodovych stupnu? A co vic. Dovedete si predstavit, ze semka cpou i alternativni pohony a takovy elektromobily dokonce ani nemaji prevodovku? A Tesla S dokonce ani nema skoro zadna tlacitka a vetsina veci se ovlada z obriho dotykovyho panelu na stredni konzoli. To je hnus. Co? By meli zakazat takovy hruzy. Jediny spravny auto byl Ford Model A. Vsechna auta by mela vypadat jako on a mit vsechny ovladaci prvky stejne umisteny, abychom si nemuseli zvykat na nic novyho. A kdyz se vratim k pocitacum, tak bych zakazal vsechny Windows. DOS je neprekonatelny a kazdy kdo tvrdi neco jinyho je silenec a demagog. :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presna ukazka pleteni hrusek s jabkama ......
Problem je v tom, ze je vazne cim dal tim tezsi najit pouzitelnou klavesnici .... treba vcera jsem hledal bluetooth klavesnici a dospel jsem k zaveru, ZE NA TRHU V CR NEEXISTUJE JEDINA BLUETOOTH KLAVESNICE (klavesnice je to, co si pod ni lide predstavuji .... NE tohle http://www.kevinwilliampang.com/wp-content/uploads/Keyboard.jpg nebo tohle http://cdn3.pcadvisor.co.uk/cmsdata/news/117637/fast_keyboard-w350-h500.jpg nebo http://www.zive.cz/Files/Obrazky/2006/06cerven/klavesnice/trust.jpg a tohle je pak skutecna lahudka http://www.zive.cz/Files/Obrazky/2006/06cerven/klavesnice/genius.jpg :o)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mozna jste si toho nevsiml, ale prvni fotka je zjevne notebook. Jak snad pochopite sam, na notebooku je klasicke rozlozeni klavesnice neprakticke. Obzvlaste u mensich uhlopricek, kde by musely byt klavesy, pri rozlozeni podle desktopovych klavesnic z 80. let, velikosti mensi nez "brisko" prstu. Na druhe fotce mate neco, co jsem v zivote nevidel v zadnym obchode a podle americkych chatovacich zkratek a vseobecne zvlastniho rozlozeni je jasny, ze to neni klasicka klavesnice. (btw neni to dlouho co jsem cetl o vyzkumu, jehoz vysledkem bylo zjisteni, ze z hlediska rychlosti psani je Vami vychvalovany layout vskutku out a efektivnejsi by bylo jine usporadani klaves ... nevim uz jake a ani nemam odkaz bohuzel) Treti a ctvrta klavesnice jsou klavesnice typicky notebookoveho rozlozeni. Osobne bych rozhodne doporucil jednu z techhle dvou klavesnic uzivateli, ktery vetsinu casu pracuje na integrovane klavesnici notebooku, pri pouziti k dokovaci stanici spis, nez klavesnici s klasickym rozlozenim. Takovemu uzivateli stejne rozlozeni klaves jako na notebooku vyrazne zjednodusi psani, protoze nebude muset ovladat dva druhy rozlozeni a premyslet nad tim, na jake klavesnici zrovna je. ;-)

Pokud jde o nedostupnost USB klavesnic s klasickym rozlozenim, namatkou zde je jedna levna: http://interlink.tsbohemia.cz/zalman-zm-k380-combo-cerna_d172209.html a pokud jde o bezdratove klavesnice, tam je situace pochopitelne horsi, protoze jsou zamerene na trochu ... beznejsi uzivatele, kteri vyuziji spis ovladani multimedii, nez klavesove zkratky. Nicmene i tak jsem celkem rychle nasel dve klavesnice na CZC, ktere maji vice mene klasicke rozlozeni klaves.
www.czc.cz/connect-it-bezdratova-klavesnice-ci-154/135438/produkt
www.czc.cz/evolveo-wk-221/80224/produkt

Btw pokud tvrdite, ze klavesnice je to, co si pod ni predstavuji lide, zeptejte se lidi, co si predstavuji pod pojmem klavesnice a jake klavesy chteji a co se jim zda uzitecnejsi. Obavam se, ze Vas nazor moc lidi sdilet nebude.

Kazdopadne dekuji za diskuzi. Obavam se, ze dalsi reakce nemaji smysl. A doporucil bych Vam trochu potrenovat mozek. Evidentne si zvykl na standby rezim.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Uz vidim, jak nekdo sezene stejne rozlozeni u klavesnice jak ma jeho notebook:o))))
Ta prvni klavesnice je fasisticka (DE) s obracenym enterem ale bez zpetneho lomitka vlevo (to jsem fakt jeste nevidel) a ty zbyle dve NEJSOU bluetooth.
Ta "idealni" klavesnice je dvorak, ale samozrejme, ze je z realneho hlediska na hovno. Soucasne klavesnice vychazeji z 200 let starych psacich stroju ..... v osmdesatych letech vymysleli nejake rozlozeni funkcnich klaves, ktere se desitky let neopovazil nikdo zmenit .... pak prisly laptopy, kde se jiste zmrseni dalo omluvit a omluvit stale da, neni to plnohodnotna klavesnice na praci ... ale kdyz to zacali delat u klasickych klavesnic, kde problem s mistem neni, tak uz zacalo prituhovat .... a kdyz dokonce zacali standardni klavesy v rozlozeni nahrazovat jinyma, tak to uz byl/je nejvyssi stupen zmrdstvi .... a ted nemluvim o veceh jako nahrati win klavesu nesmyslnym FN ..... mluvim o klavesnici s nazvem "hitlerova pomsta", napriklad tohle http://image.made-in-china.com/2f0j00sETQcSUMVant/Standard-Computer-Keyb...
Zni to jako vtip, ale vazne to existuje a neda se to omluvit .... NICIM .... ale dostavame se k hrebu vecera ... existuje/existovala verze "hitlerova pomsta MEGA ULTIMATE", kdy printscreen, scroll lick a break byly tam kde mely a ty uspavaci byly misto insert,home a pgup:) Netreba dodavat, ze se neaktivovaly pres zadnou FN:) .... kamos jednu takovou MEL (s durazem na slovo MEL) .... po te, co jsem mu spravoval jeho rozesrane 98ky a uz potreti jsem ten srot vypnul, tak jsem ji rozmlatil o roh stolu ..... ono k tomu asi ta klavesnice byla urcena, jinak NEEXISTUJE LOGICKY duvod proc vymyslet layout "hitlerova pomsta MEGA ULTIMATE" .... pokud nekoho jiny duvod napada, sem s nim:o)
Nemuzu ted najit svoji galerku layoutu klavesnic, urcite jsem ji tam mel:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.