Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Fury Nano bude brzy na skladech, přicházejí další fotky

juj, keby som nebol taka socka, tak si jeden kupim :)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

"Výkon Fury Nano by měl být podle CEO AMD vyšší než v případě Radeonu R9 290X"
Takže výkon žádný zázrak, jinak by pro srovnání místo 290X použili 390X :/ .

Tudíž nejspíš grafika výkonem i spotřebou kolem GTX 970 (nebo lehce nad).

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

hej, len tu grafiku budes moct strcit pomaly aj do krabice od topanok...narozdiel od gtx 970

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Neni problém, GTX970 se dělá ve verzích stejně malých jako je Nano, třeba tato:

http://www.czc.cz/gigabyte-gtx-970-mini-gaming-4gb/163353/produkt?gclid=...

K tomu bude na 90% tišší+úspornější, má lepší konektivitu výstupů, podporuje HDMI 2.0, částečnej dekóding + enkóding HEVC, a pravděpodobně bude i výkonější, protože nevěřim že to co je 275W bestie a sedí mezi 980 a 980ti bude na 150W rychlejší než 970. Resp ano, možná ve 4K, což je stejně fuk protože ani jedna nebude mít výkon aby se v tom dalo hrát, bude to 20 vs 25fps ala nehratelné na obouch jako je to i u nejlepších GPU kde je to 30 vs 32 fps třeba ve 4K že.... to tak někdo v praxi bude provozovat, marketing rád 4K ale vraťme se prosím na zem, dnešní HW na to prostě zatím nemá. Takhle karta se utká s GTX970 v 1080p + multimédiích a to jsem dost zvedavěj jak uspěje.

Pokud ano, cool, ale zmíněné vlastnosti co jsem jmenoval před tim z ní už teď dělaj do HTPC kartu zastaralou. Koupit si dnes kartu co nemá HDMI 2.0 + nijak neakceleruje H265 je tfuj. Jo a taky ještě, GTX970 stojí 9 tisíc, kolik bude stát tohle? Vzhledem k výrobním nákladům to takhle nízko prodávat sand ani nemůžou.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

clovece v cem jedes? (: akceleraci prehravani hevc ma gtx960 ne gtx970.. gtx970 to neumi.. fury ma plnou hw podporu pro hevc main profile.. naco hdmi 2.0? monitory maj dp, vetsina novejch tv ma dp a pro tech par co nemaj staci redukce.. stejnak neznam cloveka co by si delal htpc na prehravani hevc videa a daval do toho grafiku za vic nez 10kkc kera neumi hardwarove prehravat hevc.. gtx970 na hrani proc ne, ale pro htpc je to snad nejblbejsi volba

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Máš pravdu, blbě jsem si to zapamatoval. GM 204 má jen partial HEVC decoding, a nepodprouje 10-bit, tzn nesplňuje UHD standard.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

až na to, že GTX970 je kastrát..

HDMI2.0 je "argument" který neobstojí. Kromě toho, že dnes prakticky nenarazíš na monitor, který to podporuje a klasických TV taky tolik není. A ten, kdo má prašule na 4K telku, nebude řešit pětikilo za redukci z univerzálního DP. Za dva roky, možná. Pamatuju se, jak AMD přišlo první s DP, a to bylo už někdy v dobách HD5xxx - reálné využití má toto rozhraní až dnes, a podobně tehdy nvidia fans tvrdili, že DP není potřeba.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

První DP měl pokud vim Firepro vycházející z Radeon 3870. To byl ten úplně první DP. Tehy fakt byl useless, vše před DP 1.2, ala 4K 60hz bylo vesměs useless. Navíc AMD tam mělo tehdy těžké problémy. Vzpomínáš na VLIW karty a nemožnost vsyncu (včetně 2D + plochy) při použití více jak 2 monitorů či eyefinity? Dále pak potíže s aktivními převodníky a mnoha monitory a obecně to byla bitva. DP začalo bejt stěžejní a in až s příchodem 1.2 a to maj výrobci oba.

Absence HDMI 2.0 bolí, ty adaptéry z DP tu zatim nejsou a je spousta TV co to maj. Teď jsou ty nový Samsungy s Quantum dots co maj v game mode inpultag jen +- 20ms a ty nemít jak připojit.... uff. Akceptuji tvůj argument al velkée mínus toho čipu to prostě je.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"až na to, že GTX970 je kastrát.."
A?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No zatim to vypada na stejnou velikost jako GTX 970 v ITX.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Lisa Su onu větu o výkonu Fury Nano pronesla dva dny před uvedením R9 390X, takže s ním jaksi srovnávat nemohla => závěry tohoto typu jsou bezpředmětné…

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Ok, netušil jsem, ze kdy je to vyjádření, tak se nechme překvapit.
Jen mám obavu, aby realita nebyla horší než očekávání - podobně jako u FuryX.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jako by to nebylo jedno jestli pisou 290x nebo 390x. Vzdyt je to ten samej kremik, jen za ten rok a pul co se dela je vyroba odladena na tolik ze to muze v defaultu behat na trosku vyzsich taktech pri stejny spotrebe...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

v LA maju udajne uviest finalnu specifikaciu Vulkanu, tam sa uvedenie Furuy Nano hodi

9 to 13
Aug
2015

SIGGRAPH 2015

Los Angeles, California, USA

http://www.siggraph.org/attend/events/
http://www.siggraph.org/

mimochodom jw to z ACM
CM Special Interest Group on Computer Graphics (SIGGRAPH)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě ten kus mědi je chlazení napájecí kaskády a samotný čip je chlazen "napřímo" - k tomu mě vedou dva poznatky: čip je velký, tj. styčná plocha je taky velká, plus paměti mohou být chlazeny taky týmž chladičem. Takže buď nějaký vylepšený vapourchamber - zde ale moc nevsázím na účinnost v případě tak tenké konstrukce, NEBO (a to mi přijde pravděpodobnější) prostý a poctivý kus mědi s naletovanými či kýhošlaka žebry chlazení. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Premyslim jestli ty chladice na Fury se vubec dotykaji HBM pameti - jestli si dobre vzpominam, HBM ma kolem 1/2 spotreby GDDR5, ktere zere 40W (asi ? jestli ma nekdo presne cisla, sem s nima). Jestli teda HBM hypoteticky zere 20W, a GPU sedici pri nem >200, mam pocit ze spojeni HBM s GPU plochou chladice by spis zahrivalo ty pameti, nez aby je chladilo..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tu ale vobec neide o spotrebu, cip moze mat 3W a topit na 100st, ale i 200W a topit na 65st. Vsetko zalezi na dimenzovani chladenia. Ak bude jadro do 80st. v zatazi a HBM by mali bez chladenia 100st., tak tam stale ma vyznam chladit ich spolocne s jadrom predsa.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Proč by tam neměl být vapor chamber. V poslední době to AMD na referenční grafiky cpalo naprosto běžně, ploché heatpipe frčely spíš u Nvidií.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Možné to je, ale asi by to byla první referenční karta se 175W TDP, která by vapour-chamber měla :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tá fotka s tou MSI Full-ATX doskou je fail.
Nano tam je doslova utopené...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Za to může MSI

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.