Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GDDR5M opět na scéně, souvisejí s Kaveri?

Pokud se to prosadi i do desktopu, jako varianta systemove pameti, pak je koncept DDR4 poslan k ledu? Doufam ze ano a toto bude velky skok vpred.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Doufám, že se rychle prosadí. Na DDR3 jsem ještě nepřešel ani to neplánuji a s DDR4 to zatím nevypadá nijak slavně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Děláš tu jednu velmi zásadní chybu Jirko, DDR3 a GDDR3 je úplně něco jiného. GDDR3 bez potíží zvládají 3 GHz. Kde se plácají běžné DDR3 čipy (to je to, co se plácá převážně na DIMM moduly), vidíme v obchodě. Potíž totiž je, že osazování DDR3 se děje, přičemž rozdíl mezi DDR3 a GDDR3 je klidně jako mezi GDDR3 a GDDR5.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde píšu o GDDR3? GDDR3 se už řadu let nepoužívají, jejich výrobní náklady jsou vyšší než u GDDR5 při polovičním výsledném výkonu. Žádný z výrobců se k nim vracet nebude, pokud nechce vyhazovat peníze oknem :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jsou pořád lepší jak DDR3. Nemají snad být GDDR5M jít právě mezi?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jednou. GDDR3 jsou dražší než 2× rychlejší GDDR5. Jestli jsou lepší než DDR3 je za takové situace vedlejší - neexistuje důvod k jejich použití, takže o nich nemá smysl diskutovat - léta už je nikdo nepoužívá a žádný z výrobců není sebevrah, aby na tom něco měnil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, ony GDDR mají proti DDR jednu škaredou vlastnost - mají latence jak kráva. U grafiky to až tak nevadí, ale u systémové paměti je to velký problém.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.