Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeCube představí grafiku s DMS59 výstupem

Super - tolko 'titernych' noziciek ktore nedockavo cakaju len na to, kedy sa ulomia :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jasne, ono je vzdycky lepsi mit za kompem jeste balik vsemoznych redukci, ty se moc dobre vylamujou z konektoru a kazdej dalsi konektor prece zlepsuje signal.

Nebylo by nahodou lepsi dat ten dalsi DVI na dalsi zaslepku vedle ? Nebo pripadne kamkoli na case ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviem, prečo vám stále vadí chýbajúce HDCP? Nie je to nič, čo by bolo pre človeka potrebné. Pochybujem, že niekto v Linuxe integruje podopru, že nez HDCP nebude možné HD film prehrať. Preto bude stačiť akýkoľvek prehrávač a kvalita výstupu nebude degradovaná. Filmy pôjdu prehrať v plnej kvalite podobne ako teraz DVD. Nanajvýš bude potrebné počkať na vianočný darček DeAACS od DVD Jona, ktorý nakoniec pomôže prehrávať filmy bez degradácie kvality aj vo Windowsoch.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad podpora HDCP v Linuxu, docela o ní pochybuju. A asi by pro mne bylo těžko přijatelné při kombilaci jádra, přehrávače videa, ovladačů ke grafice, X serveru ... stahovat binární moduly (protože proprietární řešení), jako by nestačily problémy s ovladačema nVidie a ATI (u ní tedy dvojnásob), radši se obejdu bez videa ve vysokém rozlišení. Stejně většina filmové produkce nestojí za čas strávený před obrazovkou.

Ad rozhranní, nechápu, proč už někdo nerealizoval optický přenos. Od DVI výš se přenášejí data digitálně, takže DA převodníky jsou v monitoru. DVI, VGA a jiné kabely jsou tuhé a špatně ohebné, stejně, nebo hůř než kabel optický, tak kde je problém?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Navrhuji zavést značku HDCP free, pro výrobky, které nespotřebují žádnou energii v důsledku nesmyslného(pro majitele HW) kódování.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Cygnus
problém je ve dvou věcech
1, v ceně, ale to by určitě nebylo nepřekonatelné
2, že to opravdu nikdo nepotřebuje... zrovna koukám na svůj kabel k monitoru a má průměř tak 0.7cm a ohebný je úplně v pohodě

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic nového pod sluncem.Matrox má konektor LFH60 =2xDVI .Byl už na G550LP.Nebo ho má dvakrát Parhelia HR256 na 9mp monitory 3840x2400.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.