Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeCube uvádí duální Radeon HD 2600 XT X2

celkom nerozumiem, preco by malo jedno jadro zlyhat. to s tym akoze uz dopredu rataju? tak taku kartu nechcem :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pravda to ako by ti do auta dalo dva motore ze keby nahodou jedej odide tak pojdes na ten druhy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to bude spiš že by se jedno prehralo tak než dojde k jeho restartu že druhý jede dál než že by se počítalo s fyz poškozenim jádra ale spíše co se týká teplotnich chyb stejnej zpusob je ve všech řídicich systemech aplikovanej

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CrazyHorse: ok, s tvojí logikou - pokud výrobce nepřizná, že se jeho produkt může porouchat, tak se nikdy neporouchá? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

at se nezabejvaj takovýma kravinama a radši udělaj HD 2600 s pasivem do AGP :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Krakora: Ty jo, ty mi mluvíš z duše! Kdyby to bylo ještě tak za cenu kolem 2500 kč tož bych pro ňu hnedkic letěl do kvelbu:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdar Krákoro, dobré zprávy, Grafická Karta ATI Radeon HD 2600XT, do sběrnice AGP 8x, se má objevit, někdy v září 2007, a taky, Firma NVIDIA, s novou revizí, Grafických Karet NVIDIA GeForce 8. Generace, bude asi nakonec, i do sběrnice AGP 8x, půjde, asi o Grafické Karty NVIDIA GeForce 8600 GT, a taky, o Grafickou Kartu NVIDIA GeForce 8600 GTS, a nejspíš, do sběrnice AGP 8x, budou, i Grafické Karty NVIDIA GeForce 9. Generace, a to možná i High-End, tak to jsem, čumněl, jako prase, Grafické Karty NVIDIA GeForce 9. Generace, do sběrnice AGP 8x, to je teda, dost hustý, i když nevím, tam, už to, možná opravdu, bude chtít, sběrnici PCI-E 16x, alespoň, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 DJ Digiman: Maloucko ti to pokulhava, proti prehrati jadra je HWarove implementovana metoda vkladani prazdnych cyklu nebo snizovani Hz(at uz GPU ci CPU) a za druhe pokud se jadro prehreje staci ho ochladit a zpravidla neni treba jakehokoli restartu... Dle meho je to spise "reklamni hit" na upoutani pozornosti i kdyz si vubec neuvedomuji ze 2x2600XT bude na tom vykonove obdobne jako 2900XT a pritom za polovicni penize a s nizsim vyzarovanim tepla a tudiz se bude prodavat sama....;) A pokud se bavis o dualnosti u ridicich systemu tak se take pletes, tam za sebe zaskakuji resp. pracuji oba paralelne a vzajemne se hlidaji aby mohl pri problemu jednoho prevzit praci druhy aniz by jakykoli SW spadl a doslo k preruseni procesu takze vykon techto paralelnich masin je stejny jako vykon jedne, ovsem u teto dualni GK jde o to ze dve jadra spojuji vykon a pouze se stane to ze pokud jedno jadro "zazlobi" neprerusi se cinnost ale klesne vykon na vykon jednoho jadra... 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmmm simultaneous 4 DVI , taky slušná fičura

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Unikátní je, že všechny čtyři DVI jsou dual-link, takže k týhle kartě lze připojit čtyři 30" displeje, což zatím byl standard jen u profesionálních řešení za desítky tisíc...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle by mě zajímalo. V brzké době plánuji postavit mašinu na FSX a chci tam 2 až 4 Ati2900. Záleží na zákl deskách, co bude k výběru, na zdroji který by to nakrmil a chlazení které by to uchladilo. Ještě k tomu musím ale hodně "nastudovat". Nikdy jsem CrossFire neměl a nechápu např. jestli propojené videokarty násobí výkon pro jeden videovýstup, nebo jestli půjde aby např. 4 videokarty násobily (já vím že o žádné násobky nejde, to jen tak že se to dobře píše) výkon pro 2 videovýstupy. I když nejspíš použiju zapojení pro 4 karty - 4 monitory (3xpohled - vlevo,vpřed,vpravo, 1xbudíky), nebo 4 karty - 8 monitorů (5 monitorů navazující pohled zlevy doprava, 1 pohled nahoru, 1 pohled vzad, 1xbudíky). Vůbec ale nevím, jestli jde jeden takový dlouhý pohled (5x1920=9600) 9600x1200 v systému nastavit, jestli to půjde v FSX, jestli to prostě půjde. Taky zatím nevím, jestli každy ze dvou videovýstupů může mít rozl. 1920x1200. Každopádně pohled-okno-monitor funguje, to mám vyzkoušeno i když ne u tolika monitorů. Nejvíc jsem lítal na čtyřech. No, a kdyby udělali takové duální 2900vky, tak by bylo všechno teplotně jednodušší. Snad za ty dva měsíce než začnu stavět něco vymyslí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no-x : nie skor mi to pripada akoby sa marketing snazil fakt, ze ich karta nie je celkom spolahliva vydavat za dobru vlastnost. alebo sa tebe zda ze pri takejto karte je zlyhanie jedneho jadra pripustne? respektive normalne. mne sa to v poriadku teda nezda.
to je akoby povedali ze : "teda obcas vam ten vykon sice klesne na polovicu ale to nic, vsak to pojde dalej. nerobte si starosti". podla mna by k takej situacii nemalo vobec dochadzat (vies si to predstavit pri cpu?!).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a tak ma este dodatocne napadlo. keby to malo tu schopnost, ze sa pri slabom zatazeni jedno jadro vypne, to by bolo fajn. v takom pripade by tato "schopnost" mala vyznam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Double heating!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.