Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nová verze GeForce GTX 1060 bude osazena větším jádrem GP104

Zaslechl jsem, ze by Turing mohl byt jen GTX1180 a GTX1170. Nicmene bude potreba i nizsi segment. Tahle zprava je teda divna, ocekaval bych, ze by mohli preznacit GTX1070Ti na GTX1160 a tuhle prekopanou GTX1060 (GP104) udelat jako GTX1150Ti. Asi to bude cele jinak, treba bude Turing i v nizsim segmentu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to nebylo tak, že prve vychází midrange karty, tedy x70 a x80, pak často Titan, následuje nižší třída a x80Ti. Pokud skutečně vyjdou nové x70/x80 někdy o prázndninách/lehce po nic, tak nový nižší segment uvidímev lepším případě na vánoce. Obvykle ty karty vycházely pozděj, současná generace byla vyjímkou protože výkon se posunul výrazněji a stará generace nižšího segmentu byla v podstatě neprodejná.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud rikas, ze v lepsim pripade na vanoce, tak zase jestli Ampera ma prijit nekdy v Q1 2019, tak jestli jednu radu nizsiho segmentu nevynechaji.
Fakt nevim, budou vubec v rade Turing delat nejake mensi jadro? Maximalne by zmrsene cipy z GTX1180/1170 mohli casem vydat jako GTX1160 tak jako je to ted u toho Pascalu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi jim zbejvá dost zmrvených čipešků... ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Coz o to, kdyz to bude fungovat by az tak nevadilo. Skoda, ze ta specka je uplne stejna, takze zadny vykonostni bonus nebude a spis bych cekal, ze bude o neco zravejsi nez "original" 1060..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta potenciální karta bude oproti 1070 ořezaná o 1/3, takže předpokládám že samotný čip bude potřebovat o kus energie méně, na srovnání 1060 stačí aby to bylo o 20% navíc část z toho rozdílu mohou ušetřit i chybějící 2GB paměti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud mají přebytek, můžou vydat ještě gtx1060PRODUO s dvěma čipy na jedné desce. Příkonově by to nebylo žravé monstrum a mohli by ji pojmout jako kartu pro multi obrazovkové PC s výkonem gtx1080 :) no nekup to!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

NV mGPU moc dobre neumi ani po HW strance do toho se poustet nebude ...mozna dalsi generace na tom budou lepe ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Našiel by sa vo svete nejaký macher čo by vedel tie blokované fičúrky odblokovať?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud by se tam natlačil BIOS z 1070, pak by záleželo jak moc "vadný" kousek by člověk koupil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

proc ve svete? diskuse na diitu jsou machru plny.. Crha, del42sa, Redmarx.. (:

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, Crha s Redmarxem znají nVidie do posledního tranzistoru, bude to pro ně brnkačka.
Spíš myslím, že se jim prostě nebude chtít, nebo nebudou mít čas, protože musí diskutovat na DIIT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všechno jde ale karta pak bude nestabilní. To si rovnou můžeš koupit R10 485 s ovladačami Crimson, výjde to nastejno.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kam se poděla hackerská etika? Jak nestabilní? To je úplně k ničemu. Aby se to dalo považovat za správně udělaný mod, tak na tom nesmí být přeci vůbec nic poznat. To jste mě zklamal. Čekal bych, že každou část jádra nejdříve důkladně otestujete, než ji odemknete.

Nemůžu si koupit nic s ovladačem Crimson, není totiž dostupný pro můj OS. To by mi ta karta mohla tak akorát ležet na stole, a to mi věřte, by bylo stabilní dost. Mám pevný stůl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když ti to otestuju aby to bylo stabilní tak ti zamknu to co už zamčené je při koupi. Navíc tím ztratíte záruku. Nechápete vůbec podstatu této úpravy!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíš si myslím, že jste nepochopil podstatu mého sdělení. Myslel jsem, že taková úprava je pro vás hračka - nový firmware, BIOS, a funkční spojení s ovladačem. Vždyť vy tím HW žijete. Ale jak to tak vypadá, nemáte tušení, jak se taková úprava dělá (a ne, nemyslím stažení neoficiálního BIOSu někde na fóru...). Vzhledem k času a ceně času lidí, co tohle umí, je záruka naprosto bezpředmětná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K čemu to bude dobré? Aby se získal nějaký výkon navíc ale karta byla naprosto nestabilní protože se začnou využívat i poškozené části čipu?

V historii se u karet skutečně odemykaly blokované části čipů, ale to bylo v situaci kdy se vědělo že i do ořezaných karet proudily plně funkční čipy protože vadných nebylo na pokrytí výroby dost, byla to sázka do loterie, zda člověk trefí dobrý čip nebo ne, pak to skutečně fungovalo.

Do těch karet pravděpodobně půjdou skutečně vadné čipy nepoužitelné pro GTX1080 i 1070Ti a 1070. Za víc jak dva roky co ty čipy produkují se jich už pár určitě našlo, navíc odbyt těch karet bude poměrně nízký, je to jeden model a navíc už někteří potenciální kupci přechází do vyčkávacího módu na nové grafiky. Případně se z těch dřívějších unlock mánií poučili a z výroby dokonalý čip záměrně pro ten ořezaný produkt poškodí aby to odemčení na straně biosu bylo k ničemu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych GTX1060 bral, bych tim nahradil na vikendovem PC tu moji starou GTX570, ale musela by byt tak do 4.000 maximalne. Mozna casem by v ty cene mohli byt bazarovky, na chatu by to stacilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

za 4? GTX980 v té ceně, pokud prodávající umí reálně ocenit hw, sehnat půjde.Bude i o chlup výkonnější

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dobry napad, casem to zkouknu na aukru apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme by som nechcel aktivovávať poškodené časti ale možno by sa dalo zistiť ktoré časti sú poškodené a aktivovať tie, ktoré sú v poriadku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to je úplně jedno, ať to NV řeže jak chce a vydá co chce, pořád se tomu AMD dívá na záda.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.