Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce GTX 1060 překonala Radeon RX 480, ale jen o několik procent

Myslim v napdpisu by melo byt 480.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

RIP amd. muhehe

+1
-39
-1
Je komentář přínosný?

No 1060 bude zcela jiste stat za koncem AMD.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

double post

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to spíše 1070/1080, prodávájí se suverenně nejlépe i v čechách, kde kupní síla není tak velká.

ono totiž RX480 a potažmo ani GTX1060 nejsou karty do 6 tisíc, což je docela běžný limit těch kteří chtějí šetřit každou korunu.

V ceně celého trošku rozumného počítače se pak rozdíl mezi cenou RX480/1060 a 1070 ztratí.. cena stoupne o 10-20% ale výkon o 50.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

jj rozdíl mezi 14k a 7,7k je 10-20%, makes sense.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

blbe

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

troubo

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

zamerna chyba v nadpisu :D

"Pokud jde o herní výkon, odpovídají většině recenzí výkonnostní rozdíly oproti Radeonu RX 480 v rozmezí 5-8 %, což je asi třetina až polovina rozdílu avizovaného v prezentaci:"
pokud spravne koukam na ten graf od Nvidie, tak naskok maji zarazeny na 11.5%

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

podle pruvodce od nvidia mel byt rozdil i pres 20%, prumer mel byt 15%. tedy temer 3x vic nez jaka je realita, zajimalo by me kde soudruzi udelali chybu, to uz neumi ani spustit benchmark omg.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

no treba v tom ze v dobe uvadeni danych grafu sotva mohli znat potencial karet AMD s nejnovejsima ovladacema? a nebo treba v tom ze pro dane grafy se pouzivaji peclive vybrane hry? vpodstate tedy totez jak postupuje i konkurence, zadnej zazrak se nekona a vse zustava pri starem

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč jen karet AMD? Imunní proti zaujatosti vůči vlastním výrobkům asi nebudou, to by byla skutečně světová novinka. :)

Jinak jestli se jim tentokrát podařilo pečlivě vybrat co nejvíce titulů pro DX11, v budoucnu to s DX12 a Vulkanem tak snadné mít nebudou, takže bych to viděl spíš na plichtu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_Vulkan_support

tady je vyloženě přehršel Vulcan her :) Zvlášť ta budoucnost je čirá a jasná pro Vulcan.

A DX12 rozhodně není žádný propadák. AMD marketované tituly běží lépe na AMD, nezávislé běží na obou +- stejně. RotTR zas běží o dost lépe na NV.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To mi přijde docela slušné na celkem rozsáhlé API, jehož první verze vyšla před půl rokem.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

jj proč se mimochodem mluví všude o Doomu a ne o Talos Principle což je mimochodem naprosto parádně hodnocená hra...

https://www.youtube.com/watch?v=8oi7SudxllU

Nebo se musí mluvit o Vulcanu jen tehdy když too má nějaký přínos?

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

No což o to, mně se líbí taky, ale vulkaní verze TP je prý (prozatím!) wrapper nad DX11, tak nevím, co si od toho v tuto chvíli slibujete za přínos. Na měření budoucího potenciálu emulovaná implementace určitě nestačí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Slyšel jsem to trošku jinak.

Ono je možné že vývojáři vulcan zvolí nikoli kvůli výkonu ale multiplatformnosti.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych ti odpovedel takto... Ti co znaji jeste pojem "doomovka", protoze tu dobu sami zazili, tak samozrejme je Doom pritahne, namisto nejake jine hry. A stale je i dost lidi, kteri treba aspon zazili Doom3..takze odpoved je opet nasnade.
A krome toho, je to vyborny marketingovy tahak i pro Id software jako firmu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

V době doomu jsem býval ještě velký hráč her, ale světe div se doom mne nechytl ani tehdy, natož dnes, ale to vesměs všechny first person akce u kterých se oproti 3rd person pohledu cítím ochuzený o postavu hrdiny :)

Že by doom všichni běželi koupit protože vývojáři implementovali Vulkan? Možná pár fandů vulkánu. Nebo lidi co nedávno kupovali nějaký hw od ASUSu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

tak ja netvrdim, ze se kazdemu musi Doom libit. Nicmene smysl toho co jsem napsal je asi jasny.
A nikoliv..je to vyborna reklama pro Id software, protoze jako prvni dodali engine, ktery Vulkan podporuje. To nema nic spolecneho s fandami nebo ne. Je to jejich "komercni" reklama, protoze Doom je komercni produkt.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Oni neudelali..typicka marketingova blamaz..nic vic, nic min.. proste vyter mozku...
Ale ze jim na to lidi skacou se ukazalo treba v pripade naseho JirkaK... ;)

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

ze skutecnych zakazniku ty grafy vidi mozna tak 1%, ten zbytek nema potrebu sledovat nejaky grafy ani recenze, tedy naprosto smesne procento zakazniku

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zákazníci, kteří si kupují herní grafiky, na recenze koukají poměrně dost.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

:D

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Fakt? Oni už nekoukají na cenu? Podle recenzí každý jasně musí koupit 1080 nebo RadeonProDuo.

Koukají na cenu, zvláště pod 6 tisíc? Pak si nemají moc co vybírat a hraní novějších titulů je samý kompromis nehledě na to zda ta či ona karta má lepší výkon o 10% tu nebo tam. 10% výkonu tu hru z 30FPS na low neposune na 60FPS high...

Obvykle lidi vybírají tak že mají oblíbené hry a chtějí aby jim to běhalo, šáhnou po doporučené kartě pro dané hry... Proč se asi GTX970 prodává tak jak se prodává... levná není, R9 390 je výhodnější...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

V Cechach se tak maximalne zeptaji snad zkusenejsiho kamarada co maji chtit v novem PC a to jsme naprosty extrem a mekka domaciho skladani PC. Ve zbytku sveta rozhoduje o osazeni karty OEM vyrobce sestavy a ani velmi aktivni hraci moc netusi co presne maji v PC a proc. Proste nekomu daji prachy a doufaji v nejlepsi.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ano, herní grafiky - což RX480 ani 1060 nejsou. To jsou grafiky pro masy (i když 8k pro nás příliš masová cena stále není), na kterých je jen možné si zahrát, často však s omezeními. A jinak, prosím tě, neposuzuj jen z pohledu našeho malého banánistánu, ve kterém si lidé zvykli stavět PC sami, protože vycházelo levněji. Na západě se ale nějakou stavbou kompů drtivá většina lidí vůbec nezabývá, natož nějakým studiem grafů, a koupí již hotový stroj (Dell apod.) na základě reklamy nebo, a to ještě častěji, koupí konzoli. Několik let jsem v cizině byl, tak trošičku vím, jak to tam vypadá.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Já tedy nevidím nějaký rozdíl, ale možná jen někdo nevidí co nechce ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to ja zase vidm ;) Ono nejakych prumernych 7% je docela plichta oproti tomu, kdyz se rekne celych 15% a jeste se to hodi do toho "spravneho" grafu ;)
My ti tu rikali, pockej na opravdove testy ;)
Ale jinak karta se jevi povedene a zalezi za jake ceny bude k dispozici v nasledujicim obdobi.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

koukas spravne - pocitas blbe.. 1,15x neni o 11,5% ale o 15% ((:

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

ano mam to spatne

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

spindoctor opět v akci! ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Dúfam, že WIFT-a nesvrbia prsty k napísaniu blogu: Test: AMD Radeon RX 480 aneb kterak se může jít Polaris změnít na bíleho trpaslíka
inspired by Article: http://diit.cz/clanek/test-amd-fx-8150-aneb-kterak-se-muze-jit-bulldozer...

Po preštudovaní recenzií na (http://videocardz.com/62364/nvidia-geforce-gtx-1060-reviews) to vidím takto:
I. DX11 v prospech GTX 1060, DX12 +/- GTX 1060 a RX 480 narovnako (podľa hry - Hitmanovi, Total War: Warhammer má navrch RX 480; v Rise of the Tomb Raider, Forza Motorsport 6: Apex má navrch GTX 1060; ostatné hry ako AotS, Gears of War: UE sú si podľa recenzie +/- oba čipy referenčných kárt rovnaké). OGL vs Vulkan kopíruje vyššie uvedený trend DX11 vs DX12 avšak aj s nastupujúcim DX12 je to opäť žiaľ marginálny trh (snáď sa to zmení).

II. VR ready (Steam VR a la HTC Vive) v prospech GTX 1060

III. Spotreba v prospech GTX 1060

IV. obe karty sú si cenovo vyrovnané. Karty však zamieša 4GB RX 480 vs prípadná 3GB GTX 1060 (možno ju však nazvú GTX 1050 Ti)

Zostáva len apelovať na priaznivcov AMD aby nezanevreli a kupovali RX 480-tky pretože neviem či sa im po týchto recenziách podarí presvedčiť majiteľov zelených kariet aby prešli k nim a prerozdelili trhový podiel - aby sa medzigeneračne prelieval (preskupoval). Tu som žiaľ skeptický pretože vzhľadom na vyššie uvedené východisková situácia je ešte horšia ako pred cca rokom v súboji GTX 960 vs R9 380.
AMD jednoducho potrebujeme a budeme potrebovať ako soľ pre konkurenčný boj.

To je proste realita a ako by povedal iný klasik objektívna a transparentná (pre nás a pre trh žiaľ).

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Zapominas na dulezity aspekt.. cena.. pokud nebudou levnejsi 1060 skladem, ty jejich edice za 10k jsou dost mimo.. to uz je lepsi jit do predchozi generace a nebo rovnou do nejake levne 1070..

Zatim se zda povedena..uvidime, jak to bude treba za pul roku, jak se pohnou obe souperky vykonostne zhledem k novym titulum

Jetse dodatek..ty karty si v soucasne dobe jsou rovny. Az podpora novejsi titulu ukaze vic. VR treba pro mne je mimo a nezajimava. Jedine ta spotreba ta se jim zase povedla lip. Moc to u AMD nechapu, jetli to je tim jinym procesem, nevim..

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

je videt ze apel na priznince AMD se Tralalakovi nepovedl

to ze pro tebe je neco mimo neznamena ze to je mimo pro jine, tak jako je pro tebe dulezite neco co nemusi bejt dulezite pro jine ;) otazkou je jen na ktere strane te rovnice je vic lidi ochotnych utratit penize, nic jineho nerozhoduje ;)

jak ukazuji nejen cisla z eshopu ale i analitickych - statistiky spolecnosti jako je JPR, tak prodeje levnejsich karet klesaji a naopak stoupaji prodeje drazsich karet

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja nevim, ale dat 10.000 za kartu, za kterou v jine edici muzu dat 7600, pripadne si koupit konkurencni model, mi prijde trochu ujete. A v tomto pripade je jedno, ze ktereho jsem tabora.
Toto mi selsky rozum proste nebere...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

selsky rozum je obrat kterym se haji vsichni kdos si mysli ze maji pravdu, bez ohledu na fakt kde ta pravda skutecne je, problem navic je ze ta pravda je dost nejista

podivej se na soucasne deni v soucasnem svete, opravdu veris ze lidstvo ma z velke casti populace "selsky rozum"?

rikejme tomu spise internetovej rozum :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

:))
Souhlas a nesouhlas. Souhlas s tim, ze valna cast populace nepouziva selsky rozum :) A nesouhlas, ze pouzivani selskeho rozumu musi nutne znamenat "hajeni" pravdy. Obvjektivni pravda neexituje, jelikoz, kazda lidkska mysl je subjektem pro sama sebe. Presto lze rict, ze neco dava smysl vice a neco mene a je to vetsinou zalozeno na jedincove zkusenosti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

:))
Souhlas a nesouhlas. Souhlas s tim, ze valna cast populace nepouziva selsky rozum :) A nesouhlas, ze pouzivani selskeho rozumu musi nutne znamenat "hajeni" pravdy. Obvjektivni pravda neexituje, jelikoz, kazda lidkska mysl je subjektem pro sama sebe. Presto lze rict, ze neco dava smysl vice a neco mene a je to vetsinou zalozeno na jedincove zkusenosti.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

a taky to tak hojně končí, proč koupit low end za 8 když za 13 mám naprosto odlišný výkon. Proto se taky 1070 prodává jak se prodává.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

každý výkon je odlišný. Otázka je, zda dát téměř dvojnásobek za tu "odlišnost" :-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Dvojnásobek? Ne.

Cena slabší sestavy 30 tisíc s RX480... výkon 100%... cena slabší sestavy 36 tisíc s GTX1070 výkon 150%

20% ceny navíc za 50% herního výkonu navíc... a to je zbytek sestavy není žádná hitparáda, prostě mainstream, nějaká i5, nějaké menší SSD, něco jako 16GB RAM, slušný zdroj, deska a bedna, systém... možná se tam vleze i nějaký levný monitorek.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ach tak, jistě. Tvrdíte, že majitelé nVidií jsou nejen zvyklí kupovat každou novou generaci grafické karty, ale zároveň s ní vždy kupují i novou sestavu?

Grafické karty dnes zastarávají mnohem rychleji, než jakákoli jiná komponenta v počítači. Proto čím dražší edice grafické karty, tím větší procento se prodává samostatně jako upgrade stávajících sestav - nová grafika se hodí, ale měnit i zbytek sestavy je často akorát vyhazováním peněz.

Co se týče sestav, ano, příplatek do grafické karty je znát nejvíc. Jenže s tím se táhne i trapný fakt, že když vezmete něco mnohem levnějšího, než je i5 a 16GB RAM, tak zaplatíte třeba o dalších 6 tisíc míň a s RX480 budete mít 90 % herního výkonu výchozí sestavy.
S každými 6 tisíci přidanými do rozpočtu sestava dozajista poposkočí. Ale bohužel jsme ve státě, kde dost lidí považuje rozdíl mezi 24 a 36 investovanými tisíci za dosti propastný a má pro své peníze trochu jiné plány.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to neplati jen pro nas stat ale vseobecne jinak by se nevyrabelo a hlavne neprodavalo tolik low endoveho HW ale lide maji rozum vedi co doopravdy potrebuji a ty penize ac maji vetsi kupni silu radeji investuji jinam ....ale u nas je to spise kvuli napjatym rozpoctum :) a jen par technofilu obhajuje predrazene kousky ac to nepotrebuji protoze si bez nich neumi predstavit zivot :) preci jen lepsi vyhlazovani a par FPS navic je zivotne dulezite a klidne to muze stat nekolikanasobek ceny stredni tridy :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To je zase blábol, Jirko.

Když kupuješ výkonnou grafiku, potřebuješ i výkonnější zbytek PC. Takže i kdybych přehlédl tvou manipulativní snahu rozpustit cenový rozdíl za grafiku v ceně celého PC, tak z pohledu výkonu takové sestavy bez grafiky za fixní cenu se jak v případě relativního spojení výkonné mašiny s RX480, nebo relativně slabšího stroje s GTX1070 dostaneš do situace, že nemáš vyváženou mašinu.

Zkus to obkecat jinak. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Neberiem ti tvoju snahu, ale toto uz je fakt komicke - "low end" ?!?!?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

nepřijde mi, že by ty karty byly cenově vyrovnané.
Pokud bych teď stavěl PC, tak vyhrává RX480 8GB, protože je za 7800Kč a Nvidia 1060 6GB za 9800Kč. Těch 2000Kč je rozdíl, který může hrát v případě napjatého finančního limitu zásadní rozdíl, třeba mezi i3 a i5 ... a troufám si tvrdit, že i5&RX480 vs. i3&1060 má jasného vítěze.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

jenže kdybyste stavěl včera mezi 15 a 18h, měl jste šanci koupit za 7600.

Navíc za tu cenu byla varianta s daleko lepším chlazením než má ref. RX480. Cena 10 tisíc je fakt hodně, ceny za ty OC varianty by měly být max 9 tisíc (ceny jsou typicky 290 USD), nereferenční Radeony budou stát také více než těch 7800

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Cece, kdo by to byl rekl, ze budu s tebou souhlasit ;)

Dovetek..jeste se muze stat, ze 480 o neco slevni, pokud by fakt ty levne 1060 byli okolo 7500. Ale obavam se, ze to bude spis podle rceni.."too good to be truth"...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

IV. - To by byly za předpokladu, že by se GeForce GTX 1060 masově prodávala za ony „dotované“ ceny. Karty za dotované ceny slouží jen k tomu, aby v okamžik vydání recenzí byly nějaké karty dostupné za takové částky, se kterými je poměr cena / výkon výhodnější než u konkurence, což má za následek pozitivní hodnocení v recenzi. Že se těch pár karet okamžitě rozprodá, už nic nezmění na tom, že v recenzích zůstane: „má nejlepší poměr cena / výkon, je nejvýhodnější ap.“, i když už to nebude pravda. Na BFU tohle funguje jako zaklínadlo někdy od doby GeForce 8800 GT, kdy s tím Nvidia přišla. Nevěřil bych tomu, ale zákazníci tehdy trvali právě na GeForce 8800 GT, protože skvěle vypadala v recenzích, i když jsme jim rychlejší GTX s větší pamětí nabízeli za výhodnější cenu... Prostě marketing, který funguje, i když je realita jiná. Při reálných cenách nemá GeForce GTX 1060 výhodnější poměr cena / výkon než Radeon RX 480.

II. - Docela mě překvapuje, že se ještě žádný větší web tomuhle nevěnoval. V diskusích se objevuje docela dost kritiky na Steam VR ze dvou důvodů - řadě uživatelů při opakovaném spouštění test vyhazuje výsledky, které se liší až o 20 %. Druhým důvodem je, že jediné, co test ve stávající podobě odráží, je fillrate grafické karty, který ale s VR výkonem ani s nároky her příliš nekoresponduje.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

no-X:

ad II: ale veď pracujeme len s tým čo máme v recenziách a na trhu. Proste situácia je taká, že máme HTC Vive (SteamVR) a Oculus Rift.

Doteraz SteamVR (HTC Vive) napr. doporučovali ako minimum VR ready GTX 980-tku a ekvivalentne R9 390X.
link: https://tweakers.net/reviews/4739/9/nvidia-geforce-gtx-1060-review-op-sc...(vulkan)-en-steamvr.html
link: http://hothardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-1060-review?page=3

atď.

ad IV: ruku na srdce aká bola dostupnosť 29.6. a pár dní nato?
Tie lacné nV karty boli, sú a budú a tí čo ich majú objednané ich za tie ceny zrejme aj dostanú keď ich opäť naskladnia. Túto celú situáciu dobre komentuje naprieč fórami užívateľ KOCHREN kde poukazuje na skutočnosť, že kým AMD išlo primárne cestou referencii (a nereferencie stále nič) tak NVIDIA išla cestou kombinácie nereferencii a tej ich referencie a la FE => že nV sa dokonca nereferenciami na základných referenčných taktoch sa dostala mierne pod cenu (kľudne ak chceš +/- rovnako) referencii AMD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, například na PCT je poměr cena výkon z ceny 7600,- vč. DPH.
Tato cena byla včera uvedena u Gainward GTX 1060 na alza.cz a dokonce tam bylo psáno i více kusů, než 5 skladem.
Dnes je cena nižší o pár korun, ale zajímavě se na ni přijímají předobjednávky :)

Jestli budou GTX 1060 dostupné za 7600,- Kč, pak to bude dobrý tlak na ceny.
Ale osobně tomu moc nevěřím. Uvidíme časem :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, proč by to měla být dotovaná cena, to je zase jen domněnka, utvrzující v červenosti pana "redaktora". GW/Palit dělali vždycky levné (a většinou i dobré) grafiky, první kartu od nich jsem kupoval někdy v 1998 (OEM gainward aka výrobce 2theMax :-)) Jinak AMD taky nebude žádná charita, až ty nereference 480 konečně vylezou (říká se polovina srpna), tak to vypadá, že částky 9 - 10 tisíc Kč nebudou neobvyklé https://shop.ba-computer.at/catalog/product/view/id/886382 Tohle je ale v režii výrobců karet - někdo na malý (GP106) chip prdne brutální kaskádu, osmipin, krutej chladič a cenovou prémii. A někdo ne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hezky predrazenej shop.. nastesti to jinde vypada lip https://www.overclockers.co.uk/sapphire-radeon-rx-480-nitro-8192mb-gddr5...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To už by bylo lepší, uvidíme jak to bude vypadat s cenama v naší kotlině.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Od sapphire uz je oficialni cena. Nereference o 20$ drazsi nez reference. Dovolim si byt optimistou i kdyz pocitam ze to bude chvilku trvat nez se ze zacatku napalena cena srovna do normalu :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

akorat ze ta 8GB verze stoji v nemecku 320,-Euro..coz je dost mimo...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Z dovolenim by sem pockal na normalni cenu, az budou ty karty dostupne skladem. Predrazeny predobjednavky si muzou prodejci nechat...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže toto je doporučena cena... jen doufám, že to klesne, protože takova cena nereference by tu 480 zabila..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jaky je tvuj zdroj ty ceny. Sapphire uvadi cenu o 20$ nad referenci. Ta sama cena se objevuje I v recenzich a opakovane ji potvrdili na fb, tem co neveri. A ceska cena vicemene tomu rozdilu taky odpovida http://obchod.ssdsystems.cz/detail/Sapphire-Nitro-RX-480-8GB-256-aktiv-D...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mluvit o konkurenci je trochu naivní. Konkurence už žádná není - poměr 80 ku 20 procentům na korporátním trhu je přesně tak akorát dobrý pro uchlácholení antimonopolního úřadu - INVIDIA přepustí AMD předně tolik trhu, kolik uzná za vhodné (viz např. jejich ustoupení od plánované GTX 960Ti, poté co vyšla R9 380X) - stejně tak Intel. Kdyby to byla konkurence, rvali by se jako psi - stejně jako třeba Apple a Samsung - žaloby by lítali horem dolem a kdyby třeba Samsung ukázal na veřejnosti graf, kde by byly uvedeny produkty Apple a nějakým i nepatrným způsobem označeny za horší (jako to běžně dělá AMD) byla by z toho třetí světová. Zeptej se, kteréhokoliv ekonoma chceš. A co myslíš, že by se stalo, kdyby AMD skončilo? Vůbec nic. Už takhle si NVIDIA a INTEL dávají ceny, jaké potřebují vzhledem k reálné a rentabilní prodejnosti svých produktů. Kdyby měl Microsofr rovnocenného soupeře na poli OS, myslíš, že by Windows stáli méně? Mohu tě ujistit, že ten druhý OS by stál stejně jako teď Windows.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

to mela byt ekonomicka nebo pulnocni analyza? :))
Kde jste pro prisel na "prepousteni trhu" s prikladem 960Ti? To Vam rekl kdo? Jestli meli nejakou kartu planovanou a nevydali ji, tak to bylo nejspis halvne z ekonomickych duvodu, protoze by jim to napriklad ovlivnilo negativne nejaky z ekononomickych ukazatelu v kratkodobem meritku. A pokud to nepotrebovali udelat, tak je preci jednodusi rejzovat na tom co uz tady je, nez si vystavovat riziku, ze si napriklad snizim zisk v kratkodobem pohledu, kdyz je uzitecnejsi ty finance venovat treba do nove technologie, apod.
Vy jste studoval ekonomii a marketing kde, pokud se muzu zeptat?
A kde jste prisel na antimonopolni urad? To jste teda pekne vedle. Antimonopolni urad preci neresi ceny nebo produkty jednoho vyrobce (pokud tam neni podezreni na nejakou nekalou soutez). Antimonopolni urad resi, jestli napr. dochazi ke kartelovym cenam mezi vyrobci nebo zda-li dochazi k nekalym praktikam pri snaze o ovlivneni trhu a ziskani jeho podilu. Antimonopolni urad vubec neresi, jestli nejake AMD krachne nebo ne, protoze ma treba horsi produkt nebo udalo spatne strategicke rozhodnuti.
A jeste dodatek..ten priklad s chybejicima soudnima zalobama, ktere maji "dokazovat" ze tady neni konkurence, ten je uz jen usmevny.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuju si prostudovat, co řeší antimonopolní úřad a za co všechno třena Microsoft dostal pokuty a poté teprve diskutovat. Evidentně jste to celé pochopil špatně.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu? :))
Tak mne zkuste poučit, jaka je funkce antimonopolního úřadu v případe ze AMD bude krachovat? To jako oni ji dají peníze na provoz a nebo příkazi Nvidia, aby se z ni rozdělila o zisk nebo ji přenechal a část trhu?
A nebo si myslíte, že když zůstane Intel s nv jedinými firmami na trhu, tak jako co? Jako že jim antimonopolní úřad bude u každého produktu kontrolovat cenu? Nebo že jim bude příkazovat co mají delat? Nebo si snad myslíte, že tim ze je tu amd, tak jim nechávají prázdniny? Vždyť to nemá žádnou hlavu a patu, co tady tvrdíte. Zatim jste vytvoril akorat tak jednu fabulaci za druhou, ktera ma dokazovat nevim co...nejspise pro vas asi, ze si obe firmy amd "hyckaji".
Něco trosku blíže realitě by jste tam neměl? ;)

Ps: a ten vás příklad s MS má dokazovat jako co? :)) Jako ze firma, když má monopolní postavení tak je automaticky pokutovana rozdeli ji a nebo co jste si vytvořil za hypotézu? :)) Nějak a realita třeba o tom, že napřed musím někomu dokázat zneužíti dominantního postavení nebo nekale souteze..to už Vam do tech fantazii nezapadá? :))

Fantazii zdar :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak pro legraci...ja Te mohu ujisitit, ze by konkurencni "windows" nestal stejne jako tedka :))
Takova tvrzeni vycucana z palce muze delat fakt kazdy..staci se rano kouknout z vokna a predvidat pocasi.. ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

15 webov, testy na minimálne 5hrách (aj to je už sakra málo) až po obsiahle testy na 13-14-16-22 hrách !
100% počítam výkon GTX1060, porovnávam s priamou konkurenciu RX480 a predchodcom GTX960. GTX1070 je úplne inde, R9 390X/GTX980 sa dá odvodiť od výkonu RX480. Všetky modeli ak nie je uvedené inak referencie. 1080 a 1440p. No a tu je výsledok:

https://www.computerbase.de 22hier !

1080p:
GTX1060 100%
RX480 95%
GTX960 2GB 57%

1440p:
GTX1060 100%
RX480 94%

https://www.techpowerup.com 16hier !

1080p:
GTX1060 100%
RX480 93%
GTX960 2GB 53%

1440p:
GTX1060 100%
RX480 94%
GTX960 2GB 51%

http://www.pcgamer.com 16hier !

1080p:
GTX1060 100%
RX480 88%
GTX960 2GB? 55%

1440p:
GTX1060 100%
RX480 90%
GTX960 2GB? 54%

http://www.hardwarecanucks.com 14hier !

1080p:
GTX1060 100%
RX480 92%
GTX960 2GB 54%

1440p:
GTX1060 100%
RX480 95%
GTX960 2GB 49%

http://www.guru3d.com 13hier !

1080p:
GTX1060 100%
RX480 94%
GTX960 2GB 50% (meraných 11hier)

1440p:
GTX1060 100%
RX480 95%
GTX960 2GB 53% (meraných 12hier)

http://www.pcgameshardware.de 10hier/počítaných 9 (vynechaný Wolfenstein koli abnormálnemu 3x vyššiemu výkonu GTX1060 proti RX480 ktorí by totálne skreslil výsledný výkon)

1080p:
GTX1060 100%
RX480 90%

1440p:
GTX1060 100%
RX480 90%

http://www.tomshardware.com 9hier

1080p:
GTX1060 100%
RX480 88%
GTX960 2GB 57%

1440p:
GTX1060 100%
RX480 89%
GTX960 2GB 56%

http://www.eurogamer.net 8hier

1080p:
GTX1060 100%
RX480 93%
GTX960 2GB 56%

1440p:
GTX1060 100%
RX480 96%
GTX960 2GB 56%

http://www.tweaktown.com 7hier

1080p:
GTX1060 100%
RX480 95%

1440p:
GTX1060 100%
RX480 96%

http://hexus.net 7hier

1080p:
GTX1060 100%
RX480 92%
Asus GTX9602GB 56%

1440p:
GTX1060 100%
RX480 94%
Asus GTX9602GB 56%

http://arstechnica.co.uk 7hier

1080p:
GTX1060 100%
RX480 86%
GTX960 2GB 57%

1440p:
GTX1060 100%
RX480 86%
GTX960 2GB 54%

https://www.pcper.com 7hier

1080p:
GTX1060 100%
RX480 84%

1440p:
GTX1060 100%
RX480 88%

http://www.kitguru.net 5hier :(

1080p:
GTX1060 100%
RX480 8GB 86%
PNY GTX960 4GB 59%

1440p:
GTX1060 100%
RX480 8GB 81% (áno tak to vyšlo)
PNY GTX960 4GB 53%

http://www.trustedreviews.com 5hier a ešte len 1440p :(

1440p:
GTX1060 100%
RX480 92%

http://www.pcworld.com 5hier/7meraní
1080p:
GTX1060 100%
RX480 8GB 97%
EVGA GTX960 62%

1440p:
GTX1060 100%
RX480 8GB 98%
EVGA GTX960 54%

Ergo, GTX1060 je po vynechaní kladných aj záporných extrémov v priemere o 5-7-10% výkonnejšia než RX480. Spotreba je o citeľných 35-45W nižšia - GTX1060 žerie skoro presne 120W. GTX980 je predsa len o čosi výkonnejšia ale náskok na predchodcu - GTX960 - a obzvlášť v 2GB verzii je ohromný, +/- 75%.
Nereferencie GTX1060 ktoré sa objavili v 1-2testoch pridávajú 5-8% výkonu.
Za mňa super, až na tú cenu u MSI/Asusu v nereferenciách :(

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Pekne shrnuti, diky :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"Naopak uživatelé, kterým karta v sestavě vydrží několik let, patrně zauvažují spíše o Radeonu RX 480. Ušetří a při lepší podpoře nových API mohou počítat s delší morální životností"

No jo. Jestli se toho ale v rozumném časovém horizontu vůbec dočkají. Vzhledem k tomu, jak jsou rozšířené Nvidie (aktuálně na Steamu tvoří 57 % všech grafických karet) a vhledem k tomu, že většina z nich je z generace Maxwell, tak se IMO vývojáři přizpůsobí trhu a do technologií, které tyto karty moc dobře nezvládají, se zrovna nepohrnou. Nemluvě o podpoře DX 12 - více jak 50 % OS na Steamu jsou DX 11.

Osobně sice fandím Vulkanu, ale že by se chystal nějaký závratný počet her s jeho podporou, to taky nevypadá.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je to takový hype, zároveň je možné, že se to úplně neprosadí a dx12 nebo Vulkan hry budou raritou i za 5 let.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

přesně tohle jsem chtěl napsat, za dva roky bude Pascal umírat v křečích a RX 480 teprve ukáže potenciál GCN architektury včetně asynchronů, takže kdo nemění karty jak ponožky jde do RX 480.
Jediné co se dá vytknout, pomlu půlka prázdnin v zadeli a reference furt nikde!!!!

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pekny :) Sam jsem si myslel, ze to bude se 480 plichta nebo bude 480 mirne lepsi. No-X to napsal presne - kdo pravidelne upgraduje nebude mit do budoucna s hernim vykonem potize. Ten kdo nakupuje jednou za X let, bude vykon ztracet. A pak je tu cena, uvidime za kolik bude 1060 BEZNE dostupna.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Autor to shrnul ukazkove, ak upgradujete pravidelne zvolte NVIDII, ak naopak vite ze vam vase graficka karta bude zrat casem jako vino nakolik je skutecne moderni zvolte AMD, v pripade NVIDIE to tak skutecne plati, za kazdou malickost je nutna koupe uplne nove rady/karty na ni stavene, naproti tomu 4,5 leta HD 7970 podava krasne vysledky i dnes a staci, takze zatim co majitele rady GTX menili uz svoje karty 3x(od doby GTX 680), majitel AMD jen s usmevem hral a upgradoval pravidelne jenom ovladace jelikoz CGN predbehla radu GTX 600, 700, 900 a 1000 o vic jak 4 leta a vypada to na pět, vzdyt implementace asynchronnich shaderu je u top modelu GTX 1080 horsi jak u letiteho HD 7970 Radeonu.

Ve Vulkanu:

-CGN 3 predgeneracni model R9 Fury X porazil(ma rovnaky vykon) novou GTX 1080
-CGN 3 predgeneracni model R9 Fury/Nano porazil na hlavu novou GTX 1070
-CGN 3 predgeneracni model R9 390X porazil GTX 980 Ti a ma dokonce ambice na GTX 1070

a

-CGN 4 aktualni model RX 480 porazil jak GTX 1060 tak GTX 980

>dokonce CGN 3 predgeneracni model R9 390 porazi GTX 1060

Tak kto kto vojebava prosim? nastupem Vulkanu api NVIDIA ukazkove padne, ja to psal uz vcera, pro Radeon RX 480 neni navic prodrazena GTX 1060 zadnym souperem, je to vobycejny padelek.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

btw je to GCN :)
jinak pro zajimavost ac dle testu ma samostatne RX 480 vyrazne vetsi spotrebu tak v testech odberu cele sestavy je rozdil "pouhych" 20 W mozna to bude i tim ze CPU nedostava tolik zabrat jako s kartou od NV :)

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Je to ukázka toho, že spotřeba samotné karty je nicneříkající údaj. Každá kombinace architektury a ovladačů využívá jinak procesor a odlišně zatěžuje PCIe, takže spotřeba samotné karty nereflektuje ani nároky na zdroj, ani náklady na energii.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Alebo na odber z PCI slotu :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tak a ted se sam sebe zeptej kdys jsi napsal ten prvni odstavec, co je podle tebe lepsi pro firmu co je zavisla na prodejich svych produktu, to jak to dela AMD nebo to jak to dela Nvidia?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tento dotaz je myslim zbytecny kazdy zna asi odpoved .....taky jde o moralni aspekt a o to co je spravne jestli udrzovat donekonecna nestabilni celosvetovy trend ekonomicke neefektivity a nezodpovedneho sebedestruktivniho chovani a nebo to aspon po malych kruccich pomalu menit k lepsimu (tohle se netyka jen vyrobcu GPU)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Vyplakavas, ako keby si bol akcionar, len neviem , ci zeleny alebo cerveny.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A co technologie???

Ja nejak tak pocitam, ze pockam na Volta, ze si proste do dvou let poridim highend kartu mozna naVR (to me zatim neoslovilo), ale urcite na 4K (4K monitor take jeste nemam, ale je v planu). Takze proste bud NVidia Volta tou dobou uz s AS nebo nejaky Vega pripadne Vega 2. Zatim mi teda staci neco mene vykonneho, ale zaroven by to neco mohlo casem skoncit v pracovnim pocitaci.

Jelikoz tam ale obcasne probiha rendering videa, tak zvazuju i technologie timhle smerem a NVENC nic moc, za to VCE (od AMD) vypada na papiru dost dobre. Otazka je kdy a jak to bude v realu, softwarova podpora atd. Ale pokud to bude opravdu tak, jak to AMD inzeruje, tak dalsi jasne plus pro AMD.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

AMD se jasně při výrobě karet soustředí na budoucí vývoj her (technologií) a záleží i na tom jak dokáže vývojáře motivovat s implementací plnotučných DX12 her, případně ještě lépe rovnou rozhraní Vulkan. Zatím co rozdíl současných her je řádově v procentech ve prospěch 1060, tak právě budocnost by mohla pro 480 získat zásadní desítky procent. Tedy z pohledu kupujcího soudruha by každý měl zvážit jestli teď oželí pár procent a počká jestli udělal dobře a nebo sáhne po kartě která je na vrcholu výkonu teď (čti 1060) a proti konkurenci se bude více či méně do budoucna pravděpodobně propadat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Takže radšej kúpiš kartu, ktorá dnes stráca s tým, že možno niekedy v budúcnosti (nievieme ako ďaleko) bude mať o niečo navrch. O desiatkach percent by som nesníval. To je utopia. :-) Takéto uvažovanie mi pripadá skôr len taká osobná výhovorka prečo kúpiť AMD.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To je chybné uvažování. Ta karta "neztrácí", má jen o pár FPS horší výkon. Ale tento výkon si podrží delší dobu, což prokazuje historická empirie; koneckonců jde stále o GCN, což je ta největší výhoda ze všech.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tým, že má o pár FPS horší výkon tak stráca (ale áno o málo). Súhlasím aj s tým, že si možno tento výkon udrží. A možno 1060tka nie. Ale rozdieľ medzi nimi bude stále podobný ako je teraz (aj keď možno neskôr v opačnom garde). Je tu proste veľa možno a stále ten rozdiel s najväčšou pravdepodobnosťou nebude dostatočný na to, aby sa dalo povedať, že jednu z nich už je potrebné vymeniť a druhú nie. Keď nastane doba, že bude jedna z nich slabá, bude sa to týkať aj tej druhej. Je to iba môj názor a môžem sa mýliť, ale je to stále lepšie ako veštenie o tom čo bude možno o 2 roky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No fajn cisla su vonku a je to viac menej jasne. +/- je nVidia aj AMD na tom rovnako a zalezi skor od osobnych preferencii. Ze niekedy v buducnosti sa presadi Vulkan a DX12, to je otazne. Osobne si myslim ze to tu uz aj ta k bude dalsia generacia gpu. Tak isto VR s razantnostou nastupu nejak spomaluje.
Osobne si myslim ze paradoxne o "vytazstve" sa rozhodne mimo PC GPU. Podstatne bude ako sa zadari novym reviziam PS4 a XboxOne. Papierovo su obe vykonne a pripravene na 4k a VR, uvidime aky bude real. Aj pri PS4 a Xbox1 slubovali 1080p/60 a nakoniec sa upscaluje ako o zivot lebo to tie konzole nezvladaju. Ak tieto nove revizie budu na tom podobne, teda konecne prinesu pri vecsine titulov 1080p/60 ale zasa 4k bude skor papierova zalezitost, inak povedane vyvojarom sa moc neoplati pri portovani na PC trapit sa s PC highendom, budeme tam kde sme dnes. Ostane ani tieto nove revizie si nesahnu na dnesny highend a boh vie ako to bude vypadat v case ked vyjdu v 2017.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Říkám to pár měsíců - to je přesně těch deset procent, o který to AMD pokakalo: Místo 2560 shaderů máme 2304 a kopec hoven z marketingu. Vyházet je všechny. Zabitá karta. Mělo to být přesně opačně, o 10% nad nVidií a za stejnou cenu. Dva tisíce tři sta čtyři.. pffff Zase se nic nestane, za dva roky je ta karta stejně out pro nově kupující (doba DX12 her). Z těch kupců na 5 let se AMD neuživí. Jestli jim ted stoupne podíl na trhu o 3 procentní body, bude to velkej úspěch na úrovni chyby měření. A 896 shaderů? Vážně?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mozna, ze to meli nejak spocitane kvuli vyrobnich nakladu, treba se jim zvysila "prilis" velikost cipu a nebo by to ta 256bit. sbernice uz blbeji krmila, preci jen se jevi, ze ta efektivita jejich kompresnich algorytmu oproti NV je mensi. Taky nevime, s jakym budgetem to vyvijeli..treba je to na rozpocet, ktery tomu mohli venovat naopak mistrovske dilo. Kdo vi

Ale jinak souhlas, kdyby to melo o tech 10% vic, bylo by to zajimavejsi.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

podle dobrozdání obchodníků se AMD karty prodávají velmi dobře.

https://forums.overclockers.co.uk/showpost.php?p=29803290&postcount=1333

Fascinuící je, že pro GTX1060 je zdatnou prodejní konkurencí 28nm Fury :-) No jo, ale ona má přece tu hroznou spotřebu... na což asi všichni kakaj. :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jenže Fury není konkurencí jen pro GTX1060, ale i pro RX480.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A o DX12 / Vulkan vůbec nepochybujte, od podzimu nebude jediná AAA hra vydaná na DX11, to jen českou optikou, kde 3/4 národa onanuje nad Windows 7 a XP, tak vypadá. Ta doba je už tu. Pointa mého postu výše je, že i tak je to pro AMD málo.

Btw. je někde porovnání OC rx480 vs. OC 1060? ;)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Hry se vyviji primarne pro konzole, ktere tvori 80% zisku herniho prumyslu.

Jak chces nacpat Vulkan na XBOX a PS4? DX 12 ma ten zasadni problem, ze vyzaduje Windows 10, takze pripadna hra vyzadujici DX 12 ma na PC velky problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by měla mít problém? Podle Steamu je 44 procent hráčů na Win 10 a každý měsíc jejich počet stoupá o 3 procenta. Krom toho XBox jede na DX12.

Krom toho to s Vulkanem vypadá, že zapadne jako OpenGL. Podpora pro Vulkán se připravuje pro 4 hry (včetně nového Dooma). DX 12 má avizovanou podporu u 27 her. Za 2 roky až bude Dx12 u her běžně, budou mít Win10 90 procent hráčů na PC a celý svět XBox.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Výkonnější než RX 480, levnější než RX480 a s daleko lepší efektivitou. Ale nic se neděje. AMD prostě bude muset o 10 procent zlevnit a bude to zase prodejná karta.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

2000 draží než referenční RX 480 při plichtě se ti zdá jako levnější?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

otazne je proc jeste nejsou v prodeji nerefercni verze kdyz nejsou zadne prekazky jako napr. nedostatek cipu ci jinych komponent ..... jestli vyrobci dostali vyhodnou nabidku od NV a ted tlaci na AMD aby snizili nasmlouvane ceny jinak se jim to tolik nevyplati masove vyrabet nebo AMD cekalo na uvedeni GTX 1060 aby nastavilo nove ceny je otazne ale to jen hadam ....protoze je mi to doopravdy zahadou ...a nebo se taky mozna ceka na novou revizi ale o tom uz by se asi psalo :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Problémy s firmware. Referenční si na tom vylamaly zuby, a bylo už vyrobeno statisíce vadných kusů. Takže před vydáním se ještě v továrnách aktualizuje teď. Byl z toho pěkný poprask, tak si to nelajznou dat na trh. Dle zahraničních webů se to uz začíná sypat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V kdejakem nasem e-shopu muzu objednat GTX1060 objednat o 2-4 levnejsi nez nejlevnejsi RX480.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

o 2-4 levnejsi melouny autobusy nebo o co levnejsi ? :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

2-4 stovky, mi vypadlo. ;) Za cca. srovnatelne vykonnou kartu (v globale o nejaky ten pidichlup vykonnejsi nez RX480), a s citelne nizsi spotrebou... Nejake blaboly o budoucnosti a DX12, Vulcan atd - nez k tomu masivne dojde bude tahle generace karet davno v duchodu. Jako - at si kazdy koupi co chce, ono je to prast jak uhod - neprohloupi tak ani tak. Hlavne budme radi za existenci konkurence, ta je potreba.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ALE DNEŠNÍHO výkonu!!! Za dva roky bude 1060 se všema osekanejma věcma zastaralá a nebude umět nic pořádně zobrazovat a jediná možnost je snížit detaily, ale RX480 bude bezproblémů fachat.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kde jsi přišel na ty 2000? 7700 za RX 480 a 7500 za GTX 1060

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mrknu na heureku a vidím. Gtx 1060 6GB za 7400. RX 480 8 GB za 7300. Rozdíl teda 0. S cenama začnou hýbat az nereferencni. A přestaňte sem furt cpat gtx s cenou nejnižší a ATI s cenou od czc, jsou i jiné eshopy.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Narozdíl od tebe rozdíly nedělám a nemanipuluju s číslama. Ceny jsou z Alzy. Pro obě firmy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavne co je podstatne, tak uz druhy den ani jedna z tech levenjsich karet nebyla skladem. Takze momentalni mereni cenovych pindiku je fakt zbytecne a v dane cenove skupine muzes koupit jenom 480ku. Az ty levnejsi 1060 zase prijdou (kdy?) tak to bude jina a pak se mozna muzem tesit, ze slevni i 480 ;)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ty levnější se předevčírem vyprodaly a naskladňují se. Kdo si je objedná tak budou, jen asi ne zítra ale až na konci července. Každopádně cena 7599 za nejlevnější gainward pořád platí. A za tuhle cenu je to "nereference" - dual fan, velký chladič s heatpipe, DVI-D + 3x DP + HDMI.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ty voe to je saigon tohlencto. To jako podle nejlevnější karty od gainwardu se bude točit celý herní svět? Co kvalitnější výrobci? MSI, Asus apod? Ti chcou za 1060sátku 9500,-Kč !!! přitom nejdražší RX480 je za 8550,-Kč!!! Takže srovnávejte srovnatelné a ne kraviny děkuji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevim proč, ten gw je normálně k sehnání i dneska. Kdo chce dražší grafiku, tak pro mě za mě, já v nich nevidím důvod. Stejně jako nevidím důvod, aby si někdo z těch několika referenčních RX480 koupil tu za 8550 když jde sehnat o litr a něco levnějš. Jsem zvědavej, co budeš psát až sem konečně přijdou nereferenční RX480 od MSI a Asusu - myslíš, že taky budou za sedumapůl? :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

no jestli budou za 9500 tak se naseru a schválně koupím na truc 960

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To by jsi si teda moc nepomohl :)))

Koukni tady za 249,- Ecek bude k dostani 4GB verze Sapphire Nitro v Nemecku. Mozna ze ceksa cena nebude moc mimo...
http://geizhals.de/sapphire-radeon-rx-480-nitro-11260-02-20g-a1477762.ht...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

přestaňte furt srovnávat a vytahovat na světlo šmejdy typu gainward, sappire a podobný šmejdský firmy.
Fakt si myslíš že jsem tak hloupej, že tě poslechnu a koupím si šit kartu která se mi dva dnypo záruce rozesype? Ne děkuji, chci kvalitnějšího výrobce a kde nic tu nic.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja nevim, kde na tohle chodite? "Rozsypat" se Vam muze kazda karta. Ja mel treba jak Gainward, tak 2x Sapphire a ani jedna z nic se mi nerozsypala. Ale klidne si kupte Asusku za priplatek :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Teď když mi někdo řekne ze 1060 má o 10 % vyšší výkon než RX 480 tak je mi to sumak, protože nekupuji kartu na rok. A pro hodně pamětníků zde obhajující výhodnost 1060: GTX 960 byla výkonnější o 15 % (tvl to sou hodnoty) něž dle vás jen preznacena R9 380. No letos je to ale naopak. GTX 960 je po roce a půl pod 380. A takhle to bylo u nvidie vždy. Střední třída dodejchala za rok, vyšší třída za dva roky. Takže pro mě jsou atiny prostě trvanlivější díky podpoře v ovladačích i za 3 roky.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Já mám 970 druhým rokem a ještě minimálně 2 roky mi vydrží, tak nevím o čem to mluvíš.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pochybuju že si na to za dva roky vzpomenu abych se připomněl. Ale za dva roky to bude pěkná plychta XD

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Za dva roky budeš plácat něco podobného až vyjde Volta a nějaká RX 5xx. Jen doufejme, že ještě nějaká RX 5xx bude.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Taky je mi divný že nikoho nepřekvapuje metodika testování. Vezmou deset karet z nejvyšší třídy, k ní jednu kartu střední třídy (GTX 960) a jmou se testování R480 a 1060. Chybí mi v testech 370 a 380 nebo 950. Kdyz už tam cpou 280/290, proč tam není 780? Nebo nejhranější steam hry? To jsou prostě všechny testy tak účelový? A tak okatý že to nikoho ani netrkne?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tak se podívej na testy výše, co tu zveřejnil Maťko911. GTX 1060 v průměru o 8 procent před RX 480

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jasně teď jo o 10 % A když loni byla o 15 % GTX 960 výkonější než R9 380. To bylo taky stejných keců a dneska? Takže teď ano. Počkáme za půl roku, rok. A bude zas pod 480...
Chápu že někteří jsou takto krátkozrací, ale jak už jsem psal, já kupuju kartu s delší životností. Nekupuju tu co je dnes super koupě a za rok si říkat: hmm měl jsem koupit tu druhou, ale co tak koupím novou. Ne fakt, nVidiia je dobrá ve vydávání novinek, to je ale asi tak všechno!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty umíš předvídat budoucnost, že víš, že bude výhodná koupě za rok či dva? Co všechno můžou změnit nové ovladače a podpora her a technologií. Lidi kupují to, co má nejlepší poměr cena / výkon.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Vím to na 100 %. Znám nvidii od doby TNT a ATI od dob Radge. A od doby gt 8800 už tomu tak bylo vzdy. Vydá novou generaci, odřízne starou střední a pak i tu vyšší. Dodnes je i krásné vidět na bazarech jací jsou nvidie ve střední třídě ležáci. Nikdo to nechce i za dobrý peníz. Možná teď pjejete ódy nad 970, ale 780ti byla svého času taky pěkelne silná. Z té doby je ale i R9 280x a hádejte co se prodá rychleji?
Na životnost nvidie nemusí člověk mít věšteckou kouli, stáčí znát trh déle nez pět let.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"ATI od dob Radge"

Tak pôvodnú ATI by som račej ani nespomínal. Karty ako ATI all in wonder, alebo ATI VIVO sú dodnes pre mňa nočná mora. Stále sa divím ako AMD dokázala s ati sračiek postupne vyrobiť prvotriedne grafiky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono stačí prohlédnout si statistiky Steamu a vidíme co je mezi plebsem zastoupeno víc ( a to v řádu desítek procent ) . Pokud pomineme zoufalstcí jménem Intel , král mainstreamu je jasný .
Pravdou je, že mám Nvidie i Radeony všechny slouží do rostrhání těla . To s odpisem od výrobce je spíš doménou AMD , které se v driverech pravidelně zbavuje starších generací (postihlo mne to s HD3870 i HD6870) . U Nvidie poslední dostupné drivery fungují i s GTX 560Ti , co na tom že interně se driver nezměnil už roky .
Jinak ke kauze RX480 vs 1060 se dá říct pouze toliko, že Nvidia přinesla mainstreamovou kartu s lepším výkonem v aktuálně dostupných hrách . Takže plychta to rozhodně není a kdo chce hrát dnes a ne snad až zítra bere 1060. RX je ústy výrobce nižší mainstream dnes ,nechtíc až se objeví Vega.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Uplne som zabudol, ze DX12 vyzaduje Win10, kde ma nikto tak lahko nedostane. Takze dalsi problem vyrieseny :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ten první graf to je klasická mystifikace. Grafy k porovnání musí začít vždy nulou. Jinak to pak vypadá tak, jak někdo potřebuje, aby to vypadalo. ☺

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

mě se líbí ten nárůst výkonu oproti předchozím generacím:
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=nvidia-460-1060&num=2

no vypadá to na zajímavý souboj s radeony rx, jsem zvědavý do budoucna jak se budou vyvíjet ovladače na obou stranách

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zajimavý, ještě tam chybí gtx 560 a 660 a bylo by to komplet :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

? Sapphire RX 480 Nitro benchmarks - Crysis 3, W3, GTA V, Doom.
http://imgur.com/a/sw5u3

Jestli to není fake, tak by to to bylo dobré.
Ale zdá se to příliš dobré na to, aby to byla pravda...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mohu autora článku poprosit o informaci, jakým způsobem NVIDIA avizovala o polovinu vyšší výkon, než nyní GTX 1060 má? Nevzpomínám si a nemohu ani dohledat, že by se oficiálně hovořilo o vyšším výkonu, než má GTX 980, což 1060 splňuje. Autor má jistě více informací a opravdu by mě to velice zajímalo. Děkuji.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hm, pro mě pořád vychází lépe RX 480. Ještě počkám na lépe chlazený nerefenční karty... ten fasovanej chladič je fakt hrůza. A 30 W mě nevytrhne. Ostatně 15 bude v paměti navrch...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Nvidii se s GeForce GTX 1060 podařilo výkonnostně překonat Radeon RX 480 - rozdíl je však nanejvýš poloviční, než avizovala. Spíše než výkon může zaujmout nízká spotřeba a potenciál k taktování."
Z toho mi teda jednoznacne vyplyva, ze na 480 ten vykon nemoze zaujat uz vobec, kedze je nizsi - maximalne o cosi nizsia cena (ked sa casom odstrania pociatocne cenove ulety), co je +/- bezvyznamne. NV lepsia spotreba a taktovanie. Problem/dilema vyriesena. O com to tu teda je ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.