Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k „Finální“ parametry GeForce GTX 980 jsou na světě

A koho to zaujíma?

+1
-42
-1
Je komentář přínosný?

no-X ty znas finalni parametry a jsi pod NDA, nebo je neznas?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to, ze dal finalne do uvodzoviek, asi nieco znamena...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Asi? Nebo urcite? V textu je zmineno "působí překvapivě", coz take neco znamena.

O maxwellu uz tady napsala velka spousta textu. Od 8GB, 375W, pres vykon "o desitky procent" vyssi nez 780(ti), o jmenu, datu uvedeni. Taky to psal no-X... Z toho vyplyva, ze finalni parametry no-X neznal. Ptam se, jestli je ted uz zna a "infa z webu" upravil (rozumej vypustil nepravdy), nebo je nezna a finalni specifikace muzou byt nakonec jine.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že pod NDA nie je. Nvidia dlhodobo ignoruje Diit odkedy tu píše no-X.
To však nevylučuje, že môže byť pod NDA od konkrétneho výrobcu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Co jim proboha vadí na no-Xovi? Nějaké osobní antipatie?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, nic osobního.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ty teď děláš tiskového mluvčího Nvidie, nebo proč se k tomu vyjadřuješ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozna by to chtelo trosku osvetlit, at nemusime spekulovat a prohledavat analy internetu ))
http://forum.cnews.cz/viewtopic.php?f=27&t=1638

btw: po precteni (diskuze, clanek jsem ani necetl) bych se vubec nedivil, kdyby to byl Igor, kdo ne diit, ale no-X "vypnul" prisun karet k recenzim.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je mi známo, tak nikdy nerecenzoval, takže přístup ke kartám by mu byl stejně k ničemu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Protože se tahle vámi budovaná aura jediného správného webu, který je kvůli své čestnosti na blacklistu, dotýká všech, co nemají se samply (od kohokoliv) žádný problém. A protože jsem zjevně jeden z mála lidí v republice, co se na to obou dotčených démonizovaných PR ptal (obou, nezávisle na sobě, vícekrát, a s časovým odstupem), a protože jsme na to dostal odpověd (pokaždé stejnou, pokaždé uvěřitelnou). Když se změnil zástupce pro grafiky, GTX 680 jste dostali před NDA, a Jirkovi, kterého by měla Nvidia bytostně nenávidět tak, že kvůli němu má diit na blacklistu, ta Nvidia platila prezentaci v USA. Na to, proč už se s váma zase nikdo po sérii článků ke GTX 680 nebaví, si ty články, které souvisí s GTX 680 a soudobými Radeony, stačí projít. Druhé médium, který si tu v republice a na Slovensku u Nvidie neškrtne, je DDWorld. Všichni ostatní jsou asi nvidioti, že samply dostávají.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Adame, zase lžeš. Je mi jedno, co ti Igor Staněk či David Koblížek kdy řekli o jejich/Nvidia vztahu k DIIT a jak si to ty případně pochopil. Já vycházím z toho, co mi několikrát řekl do telefonu zejména Igor a později i David. Já mám své svědomí čisté. Nebuduji žádnou auru jediného správného webu, jak to nazýváš. I kdybych to dělal, tak bych neviděl jediný důvod, jak by něco takového mohlo ovlivnit kupříkladu vztah EHW a Nvidie. A zdůrazňuji: nic takového nedělám. Já testuji grafické karty, plus čas od času o nich píši - zejména v souvislosti s Linuxem - a těžko mě můžeš podezřívat ze zaujatosti vůči této firmě. Já se do politiky kolem GPU nemíchám, je mi osobně zcela ukradená. Nemusím ti to ani nijak dokazovat, mé vidění těchto věcí demonstrují tisíce článků, které jsem zde na CDR/DIIT za těch 10 let napsal. Ty se laskavě přestaň stavět do pozice obhájce nějaké univerzální pravdy. Jestli je to politka EHW, nebo čistě tvoje ego, to je mě zcela ukradené, ale odmítám tvoje ustavičné náznaky, že jsme se, či přímo já osobně, zachoval(i) vůči Nvidii nečestně. Nevíš o tom, jakým způsobem a za jakých podmínek došlo k onomu rozkolu, nebyl si u toho a máš pouze zprostředkované informace jedné ze stran, které si navíc nejspíš mylně vykládáš.

Chápu že nás rád srovnáváš s DDworldem Honzy Stacha, ona strategie "100x opakovaná lež se stává pravdou" zas tak často úspěch neslaví, pokud to nevíš. A že se s námi po sérii článků o GTX680 nikdo nebaví? Tím prosím pěkně narážíš na zlaté ocenění, které jsem té kartě udělil? Vážně nemáš v kapse nic lepšího, čím by ses pokusil moji práci shodit?

My dva jsme se nikdy osobně neviděli, takže nechápu tyto tvé občas se objevující výpady zde. Ale není to poprvé a bohužel asi ani naposled. Leda by ses nad sebou zamyslel a začal se konečně chovat jako dospělý člověk. Tohle není důstojné ani jednoho z nás, tak to prosím aspoň zvaž. Děkuji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tím narážím hlavně na články, co následovaly potom (jak od no-x, tak od Tebe). Zlaté ocenění se nedá nedat, když máte kartu, která je ve většině běžně srovnávaných ohledů lepší a přichází o necelé tři měsíce později než karta, co jej dostala. Zajímala by mě ta v závěru zmiňovaná redakční debata, jestli si ho i s tímhle vůbec zaslouží, nebo ne, (zajímavá je v tom závěru třeba ta Wiftova vsuvka – http://bit.ly/1sqARcY ).
Do nikoho se nenavážím, jen jsem (v úvodu) napsal, že minimálně u Davida K. za tím vážně nebyla nějaká osobní nevraživost, neměl k ní důvod, a chtěl se všemi začít z čisté vody a chtěl se všemi normálně vycházet (edit: tímto jsem nereagoval na Davida Ježka, ale na Slavomírovu tezi, že nekomunikace Nvidie s diit začala kvůli tomu, že no-x přišel na diit a že je v tom osobní nevraživost – nebyl to ten důvod, vyvraťte mi to, když byl no-x na pozvání Nvidie za diit v Kalifornii kvůli launchi GTX 680). Nesrovnávám vás s rád s DDWorldem, chraň bůh. S tím lze jen něco těžko srovnávat (mj proto, že tato diskuze by tam nikdy ani nevznikla). Jen jsem napsal, že jste jediné dva weby, co mají takové problémy s Nvidií, jinak s nimi všichni vychází normálně. A nemluvím o ovlivňování vztahu kohokoliv jiného s Nvidií, ale o naznačování (ano, teď už to tolik neděláte), že za tím, že někdo samply má, a někdo ne, mají lidi hledat cosi víc (oni už si rádi domyslí nějaké to podplácení nebo chození někomu na ruku). Že to tak v téhle branži nefunguje, vám vysvětlovat nemusím. Ad shazování něčí práce – to nemám zapotřebí. S čím konkrétně problém mám, to jsem Ti kdysi napsal do toho mailu (a po podobné rozpravě s Jirkou tady v diskuzi jsem se mu to snažil vysvětlit přes SZ na jeho fóru, ale on ji ignoroval) – ve stručnosti je to diletantství (a nechci to rozmazávat, to by ničemu neprospělo, a v téhle debatě taky končím).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hezky si překrucuješ skutečnosti, jejíchž historického vývoje si nebyl vůbec účastněn. Ano, souhlasím, že další debata nemá smysl. Na tvé narážky už reagovat nebudu, mám důležitější věci na práci. Ponechám na našem čtenáři, jestli nad tím mávne rukou, nebo se rozhodne uvěřit výmyslům autora konkurenčního serveru, který z nějakého záhadného důvodu má stále potřebu vracet se do našich diskusí a vyjadřovat se k interním redakčním věcem, o kterých nemá vůbec páru.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jsem asi pích do vosího hnízda, koukám. To je jak telenovela ze Santa Clary :-P

No každopádně o co šlo jsme se nedozvěděli. Mě to asi kdysi uniklo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nám prosím osvětlete, jak to bylo, pane Ježku. Mě by zajímalo, proč nedostáváte karty na test. Vzhledem k tomu, že moc nedostáváte na test ani jiné produkty, tak bych tipoval, že je problém jinde... Ne v nějakých antipatiích nVidie.

Rád bych si tu přečetl recenze a nejen zbytečné články, jako třeba Behemotovy reklamy na vlastní obchod, překlady novinek převzatých z jiných webů a hlavně blogy o kontroverzních věcech, které mají za úkol vyvolat flame (jako třeba váš názor na nový iPhone). Čím víc příspěvků v diskuzi, respektive zobrazení té stránky, tím více peněz z reklamy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je to přinejmenším podivé: stejn výrobní proces, o dost menší plocha jádra o dost větší počet ROPs/TMU, vyšší takt atd., navíc jen 256b sběrnice? čekal bych to trošku jinak...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mě nesedí ta spotřeba.... no ale uvidíme, osobně bych řekl že ty uvozovky v názvu měly důvod ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

parametry Maxwell vs. Kepler, tedy nastupce vs. predchudce, u nizsi rady jsem napsal 2 predchudce, otazkou je, jestli se GM107 povedl as tak moc dobre ze vpodstate predstihl o cca 20% ve vykonu i cip o patro vejs, nebo zda to neni jen marketingovej nazev, je docela mozne ze i u generace Maxwell bude i neco mezi 107 a 204, a je myslim docela zrejme ze GM204 nebude nejvetsim cipem Maxwell rady, ale jeste casem prijde neco vetsiho aby to nahradilo GK110 (780/780Ti a radu Titan)

GTX750ti/GM107 640:40:16 60W 148mm2 1163 MHz
GTX650ti/GK106 768:64:16 110W 221mm2 928 MHz
GT640/GK107 384:32:16 75W 118mm2 950MHz

GTX980/GM204 2048:128:64 165W 398mm2 1216 MHz
GTX680/GK104 1536:128:32 195W 294mm2 1058 MHz

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

neuvadite verzi HDMI ani DP, proc?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.