Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Computex může přinést GeForce GTX 980 Ti, AMD Fiji s HBM i APU Carrizo

Přesně za dva týdny dojde k zahájení obchodně-výstavní akce Computex. Ten bývá spjat s uváděním (nebo alespoň odhalením) nových produktů v procesorovém i grafickém světě - nejinak tomu bude letos.

Letošní Computex bude probíhat od 2. do 5. června. Postupně přicházejí z různých směrů informace, co by na této akce mohlo být k vidění. Ačkoli se obvykle výrobci snaží neuvádět své produkty ve stejném období jako konkurence, dosavadní zprávy nasvědčují tomu, že by tomu protentokrát mohlo být jinak.

Podle zdrojů německého webu PCGamesHardware by na této akci mělo dojít na GeForce GTX 980 Ti, druhý model GeForce postavený na velkém Maxwellu, čipu GM200. Přesné specifikace tohoto modelu dosud nejsou veřejně známé; většina zdrojů se shoduje v použití plně aktivního GPU (což znamená 3072 stream-procesorů, 96 ROP jednotek a 384bit sběrnice) v kombinaci se 6 GB pamětí GDDR5. Střídavě ale přicházejí zprávy o taktech vyšších nebo naopak nižších než v případě Titanu X. Lze ale říct, že v poslední době převažují zvěsti o výkonu v rozmezí GeForce GTX 980 a Titanu X, kam by měla spadat i cena.

Amd Fiji Teaser Original

Zdá se, že na výstavě by mohly být odhaleny i Radeony nové řady. V oficiální pozvánce na Computex láká AMD návštěvníky následujícími slovy: „… Budete mít příležitost spatřit nejnovější produkty AMD, nejmodernější technologie a spatřit vizuální, výpočetní i herní demonstrace. Během akce vám vedoucí pracovníci AMD a speciální hosté představí nové, zevrubné detaily produktové řady pro rok 2015.“

S ohledem na dosavadní události nemůže jít o nic jiného, než o odhalení nových Radeonů a (případně) mobilní APU Carrizo. Obě produktové řady mají být dostupné v červnu, takže by představení v době Computexu a jemu následující vydání dávalo dobrý smysl.

Diskuse ke článku Computex může přinést GeForce GTX 980 Ti, AMD Fiji s HBM i APU Carrizo

Úterý, 19 Květen 2015 - 20:53 | no-X | GM206 / GTX 960. Jaký by měla Nvidia důvod...
Úterý, 19 Květen 2015 - 17:54 | TW | Dotaz pro obeznamene. Chysta se v dohledne dobe...

Zobrazit diskusi