Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

GeForce GTX Titan Z zlevní, ale ne pro koncové uživatele

GeForce GTX Titan Z, současný top-model Nvidie pro desktop, koupíte od září za nižší cenu. Má to jediný háček - za zvýhodněnou cenu bude karta dostupná jen jako zamontovaná v sestavě.

GeForce GTX Titan Z nese primát hned v několika ohledech - stala se historicky nejdražší herní grafickou kartou, stala se prvním high-endovým produktem, který po vydání jeho výrobce neposkytl na recenze, ale co se jí nepodařilo, bylo výkonnostní překonání o polovinu levnějšího Radeonu R9 295 X2 od AMD.

Zřejmě i proto jde nyní karta do „výprodeje“ - namísto oficiální ceny $2999 (u nás asi 80-85 tisíc Kč včetně DPH) bude k dispozici za zvýhodněnou částku, která má být podle informací webu SweClockers až o 37 % nižší, což by odpovídalo asi $1890 či 50 tisícům korun včetně DPH.

geforce_gtx_titan_z_3_slot.jpg

Tato nabídka se má ale vztahovat pouze na výrobce počítačů, samostatně bude karta i nadále stát původní tři tisíce dolarů, tzn. 80 tisíc+ Kč. Nvidia si tím chce pravděpodobně zajistit, aby Titany nebyly kupovány pro profesionální / výpočetní sféru a nekanibalizovaly prodeje řady Tesla.

Těžko říct, zda zvýhodněná cena nějak výrazně zvýší poptávku, karty v těchto cenových relacích tvoří pouze ~1-2 % prodejů a cena po slevě je stále o 15 tisíc korun vyšší, než v případě Radeonu R9 295X2, který krom mírně vyššího výkonu nabízí i vodní chladič v ceně.

Diskuse ke článku GeForce GTX Titan Z zlevní, ale ne pro koncové uživatele

Žádné komentáře.