Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GNOME 3.4 - evoluce pokračuje

Rozmýšľal som že založím Wikipédia stránku s novým antipatternom začínal by sa na G

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

GNOME nikdy nebyl můj šálek kávy, ale vždy jsem obdivoval, jak si s tím mizerným GTK+ toolkitem dokážou pohrát, aby to vypadalo celkem k světu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mně hlavně fascinuje jejich vývoj ve srovnání s KDE foundations.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mne gnome-shell bohužel docela zklamal. Možná jsem jen nedokázal přizpůsobit svůj styl práce novým myšlenkám, takže jsem přesedlal na Cinnamon (fork gnome-shellu) a jsem nadmíru spokojen, neboť staré dobré (zejména taskbar) zůstalo zachováno.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No ja som asi trosku sikovnejsi uzivatel - našprtana lama. Zaujimave je, ze kazdy novy vzhlad vo WIN som prijal ako lepsi nez stary win8 som este neskusal. Len pri "linuxe" nejak to nove a novsie mi pride menej prehladne a pouzitelne. Dufam ze vyvojary dostanu trosku rozumu a zachovaju aj stare dobre prostredie ako volbu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ohledně toho linuxu máš pravdu (ohledně Windows bych se v některých aspektech hádal, ale to je věc jiná)... bohužel, vývojáři Gnome jsou jaksi kapitola sama pro sebe (mají svůj názor a přes to nejede vlak).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, nové distra ubuntu s unity jsou hrozný úlet. Když jsem se posledně ten cirkus pokusil odinstalovat, gui už příště nenaběhlo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No vždyť já jsem psal to samé, že to stojí za prd a vývojáře navíc jakékoliv názory jiné než ty jejich absolutně nezajímají... Kdyby to aspoň šlo přenastavit tak, aby to vypadalo a chovalo se jako Gnome 2, pak by nebylo moc co řešit. Jenže ono to nejde a jestli jo, tak s neskutečným úsilím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je hezké, že se vývojáři snaží udělat ovládání systému co nejjednodušší, takže ho dokáže ovládat i člověk, co ten systém nikdy neviděl. Ale příjde mi nešťastné tohle řešení vnucovat všem, každému vyhovuje trochu jiné ovládání. Osobně používám PekWM - mám to vyladěné, že v tom dokážu pracovat rychleji než v čemkoli jiném. Sice kdokoli jinej se v tom naprosto nevyzná, ale jednou je to můj Osobní Počítač, takže bych si ho měl mít možnost nastavit podle svých preferencí.

Jinak nevíte proč se mi v diskuzi pod každým příspěvkem objevuje řádek:

< class="views-field-"> < class="field-content">

Objevuje se to jen když nejsem přihlášenej...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mne gnome-shell praveze celkom vyhovuje. Samozrejme "out of the box" to nie je az taka slava, ale rozsireni je viac nez dost a daju sa nainstalovat jednym kliknutim priamo z web. stranky. V "horsom" pripade skopirovanim jedneho stiahnuteho priecinku do druheho...
Vyhladavanie aplikacii v overview je fakt rychle a prehladne. S jednym rozsirenim sa da sipkami prepinat aj medzi otvorenymi oknami.
S dalsim rozsirenim mozem prepinat workspace scrollovacim koleckom na mysi ked je kurzor na kraji obrazovky. Inym som si zasa zapol zobraozvanie ikon spustenych okien v hornom panely. S mint temou vyzera fakt dobre. Atd..
Kazdy si to moze prisposobit svojim zvyokm a velkosti obrazovky. Niektore veci su sice uplne postavene na hlavu a treba ich "opravit" tymi rozsireniami a celkovo je tam este co vylepsovat, ale verim ze casom to dozreje.

Obcas musim zpanut aj win 7, pred g. shellom som pouzival aj klasicke gnome 2, aj som skusal rozne doky ala OS X... Gnome shell mi pride ako najlepsi z nich. Ked som prednedavnom sadol za klasicky gnome2 prisiel mi ovela horsi nez som si ho pamatal z cias ked som ho pouzival.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Rozšíření je sice hafo, ale když jsem se jimi probíral (v prosinci, po instalaci nového systému), tak jsem prostě nenašel to, co jsem potřeboval (tzn. ideálně aby to vypadalo a chovalo se jako Gnome 2 :-) plus klidně další funkce navíc, ale byl to boj a nakonec jsem stejně nevyhrál. Takže rozšíření je dost, ale ne na všechno.

A co mi přijde nejvíc stupidní - v čistém gnome shellu se nedá prakticky nic nastavit, cokoliv jen trošku jiného než totálně základní nastavení už vyžaduje doplněk, který pak umožní to nastavit. To mi přijde jako zcela fundamentální problém.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, absencia nastaveni a potreba nainstalovania dalsej aplikacie na spravu doplnkov, alebo "schovanie" vypnutia systemu v menu a x dalsich veci, ratam medzi tie veci co su postavene na hlavu a dufam ze v buducnosti sa napravia. Kto v tom vsak hlada Gnome 2 nikdy nebude spokojny. Je to proste iny system a chapem ze nemusi vyhovovat kazdemu. Stastie ze na *buntu a celkovo linuxovych systemoch vzdy existuje moznost volby :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, jenže já tam Gnome 2 v marné naději hledal, protože mi (skoro plně) vyhovovalo. Já nemám nic proti novinkám, pokud ovšem nejsou toho stylu, že něco totálně změní bez možnosti volby ponechat si to postaru, takže nakonec z toho je víc škody než užitku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.