Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Daydream View, pohodlné a levné VR od Googlu

Za pár dní vydá Google produkt, který odráží jeho stanovisko ke stávajícím VR setům. Jeho řešení patří do kategorie „vložte smartphone“, takže bude levné, na druhou stranu pohodlné, ale také nugátové.

10. listopadu 2016 dojde k vydání VR setu Daydream View, který Google trochu naťuknul k příležitosti uvedení nové generace chytrých telefonů Pixel (to jsou ty, které podle některých názorů silně připomínají iPhone a podle jiných vůbec). Právě Pixel / Pixel XL bude prvním kompatibilním zařízením, které bude možné do setu vložit (a používat). Kompatibilní zařízení se obecně budou vyznačovat logem „Daydream-ready“ a ve volnější definici půjde o rozměrově kompatibilní smartphony vybavené operačním systémem Android 7.0 Nougat.

Zdá se, že Google je na počátku budování určitého standardu, který by mohl sjednotit požadavky a kompatibilitu tohoto typu skládacích VR řešení.

Co se týče podoby setu, je oproti většině ostatních hodně látkový, elastický a polstrovaný, takže alespoň od pohledu působí pohodlně. Měří 166,8 × 106,2 × 98,6 milimetrů, váží 220 gramů a vyroben je ze strečové (elastické) látky. Ovladač dosahuje 105 × 35× 17 milimetrů, váží 40 gramů a integruje devítiosou IMU jednotku pro detekci pohybu.

K propojení slouží bezdrátové rozhraní Bluetooth low energy a k nabíjení USB-C rozhraní. Protože je v současnosti jediným kompatibilním telefonem Pixel a Pixel XL, nepřibaluje Google nabíječku a kabel k headsetu, ale doporučuje použít právě tu, která je přibalena k telefonu. Kdyby někdo potřeboval dvě, může si druhou dokoupit samostatně. Set obsahuje 220mAh baterii, která by při plném nabití měla vydržet 12 hodin. Nakonec cena: Google Store uvádí cenovku $79, což v přímém přepočtu odpovídá asi dvěma tisícům korun.

Diskuse ke článku Daydream View, pohodlné a levné VR od Googlu

Žádné komentáře.