Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google a Bitcoin? Bude něco? Nebude?

On hlavne clovek, ktery trochu mysli, tak vi, ze bitcoiny a podobne nesmysly jsou jen hra, nic vic.
Pokud by gugl skutecne o nejake virtualni mene uvazoval, tak to bude guglcoin, protoze to je jediny zpusob jak vydelat. Zalozit podobny nesmysl a uvrtat k tomu par pitomcu:) Nejvic na bitcoinu vydelal jeho tvurce, proto je v anonymite mimochodem:o)))
Gugl (ci jina firma) by byl uplne blby, kdyby sel do nejakeho zabehnuteho *coinu ..... jak rika jasne pravidlo, u letadla musi byt clovek od zacatku a ne na konci:) A bitcoin nic jineho nez klasicke letadlo, ktere je na konci, neni .....

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tak se mi zda, ze nejak nemas tuseni ani o tom, jak funguji bezne peníze soucasnosti, a také ani o tom, jak funguje bitcoin.

Oboje dvoje je totiž mimochodem postavene na stejne věci : Na duvere lidi tu kterou menu používat. (Pravda, oficialni meny to mají podporene hrozbou nasili ze strany státu, který nuti sve obcany v mnoha situacích používat tu jednu konkretni menu a nenecha sve obcany, abe se svobodne rozhodli, kterou pouzijou).
Pokud se lide hromadne rozhodnou, ze je pro ne koruna neduveryhodna a ze neveri státu, ze za svou 1 korunu dnes vydělanou si i zítra koupi věc v hodnote 1 koruny, muze docela dobře nastat situace, kdy dnes jedna koruna ma zítra hodnotu jednoho halere.
A to same plati i u Bitcoinu. Cela hodnota te meny je vyjadrena ochotou tuto menu akceptovat, a tedy důvěrou lidi v jeji hodnotu. Pokud lide budou verit, ze Bitcoin je zcela anonymni, nikdo jim ho nemůže vzit, nemůžou jim ho zdanit a podobne, potom hodnota te meny v tu chvili muze byt velmi vysoka. Pokud by se naopak ukazalo, ze bitcoiny jde jednoduse padělat, například, potom důvěra prudce klesne a muze se stat, ze tu menu nakonec nebude akceptovat nikdo a bude mit hodnotu nula.

S nejakym "letadlem" to nemá NIC spolecneho. Absolutne nic. Pokud tedy vis, co to znamena "letadlo".

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

lojzo nerozciluj se, az tu bude clanek ze Microsoft naprgal penezenku pro widle tak to bude BTJ opevovat :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nevim co jsou tve widle, ale penezenka pro windows je standardni soucast systemu .....

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ja vim moc dobre, co je bitcoin. Je zalozen jen na wow letadlovem efektu. Nekdo vydal ze zacatku bitcoiny, ten nekdo se samozrejme az nechutne napakoval:) A ted nejaky system generuje par bitcoinu, takze celkova cena roste s poptavkou, potud dobry.
Ale realita toho, ze by nekdy nejaka vetsi firma pomoci takoveho nastroje obchodovala, je naprosto tristni. Uz jenom proto, ze pro stat neni nic jednodussiho nez tohle zatrhnout, protoze pak by nikdo neplatil dane a to by se opravdu NIKOMU nelibilo .... ani tem par anarchistum-socek, protoze u tech vetsinou plati, ze by v anarchii zarvali jako prvni:o) To je docela smesny paradox:o)
Navic vsechno elektronicke ma svuj masterkey a ten se muze u bitcoinu bud prolomit nebo ho muze jednoho dne autor zverejnit a cena bitcoinu klesne na nulu .... presne na nulu:)
Tyhle meny vznikly za jedinym a zcela zjevnym ucelem, vydelat prachy autorovi te meny .... a vydela je jen na tech, co prijdou po nem, cili zcela jasne pravidlo letadla:)
Navic, kdyby se zacala byt z pul procenta vyuzivat na neco jineho nez honeni pera a nejake bezcenne virtualni penezenky (viz ta vykradena ceska:o), pripadne pro par spekulantu jako investicni nastroj (dneska koupim - zitra prodam, coz uz mimochodem mnoha vladam pochopitelne lezi v zaludku), tak ji okamzite a velmi jednoduse zatrhnou a odstrani a zitra po bitcoinu nestekne ani pes. Viz treba Cina, ktera bitcoin zakazala a on klesl behem hodiny na pulku nebo dokonce tretinu:o) To je opravdu mena, kterou ma smysl integrovat do skutecneho businessu:o)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

No, hele ty neanachisto nesocko...pokud chces diskutovat, odpust si tyhle ruzne nesmyslne utoky, a pak to muzeme resit.
Me by se například VELMI libilo, kdyby se neplatily zadne dane. Povinne.

Jinak bohužel opet pises o vecech, které se nestaly, pripadne se staly zcela jinak. Není pravda, ze by Cina "zakazala Bitcoin". Pouze cinske banky vydaly prohlaseni, ze zadne bitcoiny nehodlaji akceptovat. Ok, jejich věc.
To, ze nejaka mena stoupa ci klesa, je krasna ukázka toho, jak ma fungovat volny trh. A je to presne z toho duvodu, o kterem jsem mluvil - jedna se o otázku duvery.

Pro stat je VELICE obtizne tohle zatrhnout. Stat muze nasilim donutit urcite organizace, jako například banky, aby akceptovaly/neakceptovaly JEKOUKOLIV menu. Ovšem me uz k tomu nedonuti. Ano, donuti mne k tomu, abych to delal tajne, například. Pamatujes za komancu vekslaky? Taky obchodovali s menama, které byly oficialne zakazane používat na beznem trhu - presto se daly bezne koupit / prodat přes cerny trh.
Pokud by muj reznik prijimal bitcoiny a ja jima chtěl platit, není nic jednoduššího - pouze by to nesmel vedet nikdo, kdo by to mohl prasknout. Ostatne jiz dnes se snazim, abychom jak ja, tak i například remeslnici, co pro mne něco delaji, platili co nejmensi dane. Protože zcela zasadne pozaduji, aby mi na bezne práce/zboží nebyl vystavovan zadny doklad. Samozrejme pokud na tom trvaji, ze musí, tak co uz muzu delat..ale abych dal priklad: Prijedu do pneuservisu a chci vymenit gumy. Za cely svůj život se mi ani 1x nestalo, abych na tu praci dostal doklad.
Takze uplne stejne by to fungovalo s jakoukoliv zakazanou menou.

Pokud by lide měli důvod tu menu používat (například proto, ze ji budou verit mnohem vice nez te, co jim cpe stat), tak ji proste používat budou a pro kontakt se statem holt budou využívat nejakou cernou směnárnu, viz vekslaci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mam otazku .... jses debil? To je zcela relevantni otazka na to, co plodis za bludy.
Takze dane bys platit nechtel. Ale zdravotnictvi, skolstvi, policii, armadu, cesty, dopravu, zajisteni majetku atd, atd, atd ... TO BY JSI CHTEL CO?
Proste se smir s tim, ze za svoje hloupe bitcoiny, nikdy nic nedostanes. Muzes to smelit jako treba ted udajne ten ukrajinec tu barabiznu za iphone, ktery kdyz ti spadne na zem, stejne jako ta barabizna, bude bezcenny, ale to je tak asi vsechno ..... vekslit a smelit muzes VZDY!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jen verim, ze si delas srandu ....... ikdyz, lidi jsou ruzni.
Ja bych byl zase proto, aby existoval rozmnozovaci zakon a jedincum jako ty, by bylo pro jistotu, zakazano kopulovat ......

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, tak jestli já jsem komunista, tak už chápu rčení "zlatý komunisti" :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je to tichy blazen, co dodat:o)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak já mluvil spíš o tobě, ale jinak dobrý ;).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pockej, to jako s lojzou suchankem souhlasis, jo? Byt v pul procentu toho co tam napsal?:o)
Asi si te budu muset zaradit do uplne jine skatulky ......

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já mám poslední dobou takový pocit, že tak v půl procentu (dobrá, budu realista, ve dvou procentech, víc ne ;) se s Lojzou neshodneme. A ano, Lojza má pravdu, ta změna se udála někde na mé straně. My jsme si zpočátku z poloviny nerozuměli a z druhé poloviny jsme měli nějaké rozepře a krajně nekompatibilní názory na to či ono, pak mi to ale začalo i z důvodu jistých osobních a zprostředkovaných zkušeností trošku vrtat hlavou, krapítko jsem gůglil (já vím, co řekne gůgl, to se nedá brát vážně ;), krapítko jsem si něco přečetl a ve finále mi to začalo dávat smysl. Pokud vím, tak jediné, v čem se momentálně neshodneme, je to duševní vlastnictví, což je docela sukces :). On na něj věří, já věřím, že je to jen další regulace hodná zrušení.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale ja ti neverim, ze si nedelas prdel, nikdo neni tak blbej aby souhlasil s necim takovym jako:

Zdravotnictvi - nic vic si nepreju, nez mit zdravotnictvi na komercni bazi s pojistenim na komercni bazi.
Skolstvi - totez
Policie - totez, současnou policii nechci vůbec
Armadu - nechci, pokud někdo ano, necht si ji plati, ZE SVEHO prosim/
Cesty - na komercni bazi, samozrejme
Dopravu - totez
Zajisteni majetku - totez
Atd atd - totez

Kdybych tu picovinu mel komentovat, ani bych nevedel kde zacit:) Jen reknu, ze kdyby tu nebyl stat, policie, armada, skolstvi, zdravotnictvi, tak by tu byla anarchie ..... nekdo by ti zabil rodinu? Chuj s nima, nikdo to resit nebude! Onemocnis? Chuj s tebou! Nekdo k tobe prijde, zmlati te, nastehuje se do tveho baraku a bude jezdit tvym autem? Taky dobre! To by byla panecku parada!:o)))) Ja myslim, ze vsem by se ulevilo, kdyby jste si s lojzou a podobnyma individuama (jestli jich tolik je, ale neverim tomu) koupili ostrov nekde v oceanu a tam si zili v anarchii:o) Zadna infrastruktura, zadne obchody, zadne zemedelstvi, zadna elektrina, internet, nic:) Tak na vas!

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

"Kdybych tu picovinu mel komentovat, ani bych nevedel kde zacit"

Problem neni ve tvych nazorech, ja osobne si take nemyslim ze software od MS je nejak principielne spatny, akorat zrovna v dnesni dobe jsou holt lepsi OS ;)

Jde tu hlavne o tvuj pristup k diskusi, musis naopak kazdou jak pises "picovinu" komentovat, vysvetlit svuj nazor a neurazet, nedrzet se fanaticky te sve jedine pravdy - pak bude vse OK

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tvé představy jsou hodně omezené, takhle by to nefungovalo. Všechno má svou příčinu a důsledek. Proč by mi kdo zabíjel rodinu? Co by z toho měl? Ostatně dnes tak, jak jsou nastavené zákony, já v podstatě ani nemám legální právo se takovému útoku účinně bránit. Když si já zabezpečím vlastní auto např. tím, že zajistím, aby každý, kdo se ho dotkne, dostal elektrickou ránu, tak já budu popotahován za to, že jsem si vůbec dovolil políčit si na zloděje past.

Kdyby ta dnešní zvrácená pravidla neexistovala a každý by se mohl bránit útoku útočníka podle svého uvážení a zajistit si svůj majetek způsobem, jak uzná za vhodné, s největší pravděpodobností by žádní takoví ti potulní lupiči vůbec neexistovali, protože každý by věděl, že existuje nepsané pravidlo „můj dům, můj hrad“ a pokaždé by existovala velká pravděpodobnost, že za neoprávněné vniknutí na můj pozemek by dotyčný přišel o život, což by riskoval jen blázen a takové by to rychle vyřadilo ze hry.

Už vůbec mi není jasné, kam chodíš na myšlenky typu „žádná infrastruktura, žádné obchody“ atd. Všechno to, co jmenuješ, by vzniklo přirozenou cestou na principu nabídky a poptávky. A po čem by poptávka nebyla, to by nevzniklo a bylo by to tak dobře.

Všude, kde je nějaká poptávka, se najde někdo, kdo ji bude chtít uspokojit a vydělat na tom. Naprosto přirozeně, bez regulací, trh křivících dotací a podobně. A ceny by byly tržní, protože na volném trhu těžko může prodávat něco za cenu, kterou mu za to nikdo nedá. Bohužel člověk je od přírody líný a pohodlný a tak je pro něj jednodušší obalit se falešným pocitem bezpečí tím, že jej svěří do rukou státu, místo toho, aby pro své skutečné bezpečí něco doopravdy udělal, takže tyhle vize, jakkoli jsou krásné a mně by se opravdu líbilo v takovém světě žít, se obávám, že se za mého života nikdy nenaplní. Tedy jsem na tom stejně jako Lojza: budu se s tím muset nějak vyrovnat. A osobně si myslím, že je docela přirozené chovat se tak, že když už tomu systému nedobrovolně odevzdávám své peníze, tak si za to někdy něco prostě vezmu. Nejsem tak zásadový jako někteří libertariáni, kteří tvrdí, jak nikdy nežili ze státního a podobně. To já si občas rád ze státního cecíku cucnu. Beru si to, o čem jsem přesvědčen, že mi patří - když už je ten systém takhle blbě nastavený. Ale zase taková pijavice jako většina našich hnědočeských spoluobčanů, abych byl závislý výhradně na státním cecíku, to nejsem. I když uznávám, že je to prima, předělat heslo „kdo nepracuje, ať nejí“ na „kdo nepracuje, dostane sociální dávky“. Ti tzv. „nepřizpůsobiví“ se tomu hezky rychle přizpůsobili, což svým způsobem obdivuju, já takhle dokonale přizpůsobivý tedy nejsem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak na neprizpusobive jsem mel tvrdy nazor, ale ten jsem casem trosku zmenil ..... spousta je pijavic a za spoustu muze nesmyslny hazard, ale zas na druhou stranu je to spirala, kdy je nikdo nechce zamestnat, ikdyz by mnozi chteli, o to vic, kdyby je stat vic motivoval ..... ale tohle ti asi nevysvetlim.

Jinak to fakt vtipne, licit pasti na zlodeje, to ti prijde normalni? Pak ti dirou v plote vleze na pozemek cizi decko a bac, jasne, mas na to jiste pravo .... nebo kdyz ti bude horet barak, tak se na te vsichni vyserou, aby ti ho sli hasit:)

Nebo nabidka a poptavka:o) Kdo by delal treba doktora? Hm, tak si rekne deset litru za poslechnuti hrudniku, sak co ze? Ten bohaty na to mit bude, ty na to mit rozhodne nebudes, tak chcipnes ..... to je ta poptavka a nabidka:o) CEZ ti rekne, bydlis nekde v psich pochvach, tak ti tam za tri mice dovedem draty, jinak si vyser oko .... to same s cestama, proc by ti nekdo stavel cestu ze? Nebo kdyby nebyly urady, tak by si proste pred tvym barakem nekdo postavil horici skladku pneumatik, no sweat:)

Jako ja jsem fakt na pochybach .... preskocilo ti uplne???

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„licit pasti na zlodeje, to ti prijde normalni?“

Mně přijde nenormální, že nesmím.

„Pak ti dirou v plote vleze na pozemek cizi decko a bac“

Nevleze, neboj ;)

„kdyz ti bude horet barak, tak se na te vsichni vyserou, aby ti ho sli hasit:)“

A to já bych byl opravdu nesmírně rád, aby každému bylo kulové do toho, jestli zrovna mně hoří barák. Každému, Tondou odnaproti počínaje a hasiči konče.

No nic ;).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Obvykle na tech jejich prikladech je uzasne, jak se tykaji věci, kde je zcela zanedbatelna sance, ze by se to stalo - no ale postavej na TOM sve odmitnuti toho, co prezentujes.
To, ze v dnesnim svete se deji 100000x horsi věci a 100000x casteji, to prejdou se slovy, ze to sice uznavaji, ze se to deje, ale to je tim, ze zrovna ted tam jsou blby lidi v te vlade, a kdyby tam byli dobri lidi, tak by se to rozhodne nedelo :-)))

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jj, takze pak treba kvuli jednomu debilovi, co si nenecha uhasit barak, lehne popelem cela ulice .... pravde genialni myslenkove pochody.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A vidim, ze jsi posledni dobou fakt uplne mimo. Treba to dusevni vlastnictvi. Kdyby neexistovala ochrana, tak by se vydal film a hned by byl pro kazdeho ke stazeni ... proc by je pak nekdo natacel, nevis? Jak by vydelavali? To same ruzni pisalci, treba jako ty .... nebo programatori, to je treba ta utopie open source, ze vse bude zadarmo, ale proto se tomu taky rika UTOPIE:) Voe, proste nikdo nebude delat zadarmo a pokud ho vyssi moc (stat) neochrani, tak to proste nebude delat a cele odvetvi skonci, to je fakt tak tezke pochopit? Ja se priznam, ze piratim filmy a serialy, ale nijak zvlast na to pysny nejsem. Delam to vetsinou proto, ze serialy, ktere jsou v USA zdarma, tak zde se k nim clovek ani nedostane. To same filmy, nemam abych si koupil bluray za patnactkil nebo co. To same kino. Je nova doba, nechci chodit do kina mezi neandrtalce. Klidne si za filmoteku zaplatim, ale nikdo mi to zatim nenabizi. Az bude, tak se vyseru na nejake tahani filmu. Tohle vse je ale na principu, ze vetsina bude platit a tak se to producentum vyplati, jinak to nebudou delat ..... to prece pochopi i dite predskolniho veku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Na to se dá zareagovat velice jednoduše: je otázkou, zda náhodou tvorba filmů a hudby, především pak kvůli zisku, není jen nějaká anomálie. Já jsem přesvědčen, že ano, u filmu určitě (hudba existovala ještě dlouho před tím, než vůbec vznikly nějaké autorské zákony). Jo, je to krásný, taky se rád koukám na filmy, ale ruku na srdce: kdyby film nikdy nevznikl, co by se stalo? Něco jiného by se stalo, ty lidi by se určitě živili jinak a možná by dělali pro společnost užitečnější věci. Není pravda, že kdyby nebyl film, pak všichni, co v tom bysnysu dělají, by neměli práci, jak naznačuješ. Svět by se bez filmu určitě nezbořil. Celý svět ostatně fungoval relativně dlouhá léta i bez autorských zákonů. Já jsem si např. jist tím, že autorské zákony či obecně copyright neboli kopírovací monopol vznikly ze stejného důvodu, z jakého si ty myslíš, že vznikly bitcoiny: aby se někdo hezky napakoval (původně proto, aby někdo prosazením jistých pravidel zabránil někomu jinému dělat totéž, co dělá on, což je samo o sobě absurdní a proti přirodě).

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

A ted si to po sobe precti a zjisti, kde jsi udelal ve sve "logice" chybu jo?:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, fakt ji tam nevidím, poraď.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty uz komunista nejses davno, prosel jsi nejakym zajimavym vývojem a myslim, ze ti chybi uz jen krůček, aby ses logickym vývojem dostal k anarchismu :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No, to „pirátství“ jsem si ještě ponechal. Na druhou stranu když se to tak vezme, je koncept duševního vlastnictví vlastně taky jen jedna velká umělá regulace :). A i přesto, že jsem loni ještě volil Piráty, byť už členem nejsem, tak mám teď už blíž ke Svobodným, protože Piráti se na můj vkus až příliš serou do věcí, do kterých by se srát vůbec neměli (multikulti, EU a další). Problém Svobodných je, že ačkoli to, co říkají, v podstatě dává smysl a líbilo by se mi to, národ „prosíravých“ na to ještě zatraceně dlouho nebude ready. Nejdřív další generace, pokud se ji EU nepovede zavčasu zdegenerovat (jakože tomu dávám dost velkou naději, že se to povede).

Jsem toho názoru, že to, kam se řítíme, jinak než kardinálním průserem skončit nemůže (a úplně mě dojímá, že na Ukrajině se kvůli tomuhle cíli už i nechaj vraždit). Jedna z mých osob blízkých, co má celkem solidně prosperující firmu, to vidí naprosto jasně, když říká: „Až já půjdu do důchodu, to už budou u moci zase bolševici - a ti se o mě postaraj. Sice zničej tu firmu, kterou já v tý době už mít nebudu, ale já svý budu mít jistý.“ A další taková osoba blízká, co má menší, ale zavedenou firmičku na výrobu věcí, po kterých bude poptávka vždycky, se zařekla, že než by ji nějaký socani donutili zavést registrační pokladnu, že tu firmu raději bez náhrady ze dne na den zavře. Podpořilo ji tuhle i to, že se jí berňák rok hrabal v účetnictví jednoho celýho roku z pěti, což na nějaký chuti podnikat a odvádět daně fakt těžce přidá ;-).

Nicméně jsem stále naivní. Myslím, že po tom, co tu předvede Sobofert, prozře množství lidí větší než zanedbatelné. Anebo se v horším případě stane, že to, co Sobofert předvede, se bude drtivé většině lidí líbit a budou chtít ještě nášup (v porovnání s dosavadním vývojem bych se tomu zas tak moc nedivil). Na druhou stranu pokud tomu tak bude, tak bude aspoň budoucnost trošku předvídatelná. Takhle je to pořád otevřené bez světla na konci tunelu. Člověk má jedinou jistotu: že nemá nic jisté.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono, pokud ta tva osoba blizka dela melouchy bez priznani, tak bude urcite lepsi zavrit kram:o) Trochu se tim i vysvetluje ta stara z bernaku:o)
Ono je moderni nadavat na dane, ale ve skutecnosti uz tohle funguje tisice let. Nikdo by nechtel platit dane, ale kazdy by chtel pozivat vydobytku moderni civilizace, ktere to pak prinasi (teda krom lojzy, ten spadl z marzu) ..... tak to proste je a vzdy taky bude. Treba v USA to zkusili s kapitalistickym zdravotnictvim a jak dopadli? Jeste se z tech sracek budou dlouho vyhrabavat a kdovi jestli vyhrabou .....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ne, jedná se o regulérní byznys se vším všudy, žádná černota. A i kdyby, tak co? Tak jen závidíš, že by v tom uměla chodit a ty ne?

V USA, abych pravdu řekl, nevím, co se děje, protože mě to moc nezajímá, ale jestli se nepletu, tak udělali tu samou pitomost, kterou maj všude jinde, nás nevyjímaje, tedy že zavedli povinné zdravotní pojištění. Já jsem taky proti, kdyby něco.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Heh, to jako chces rict, ze bys chtel komercni zdravotnictvi?:o)
Univerzalni zdravotnictvi pro vsechny je to, cim se lisi lide od opic nebo americanu ......

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Univerzální zdravotnictví je důvod, proč si já v mnohých situacích nemohu připlatit za lepší péči, i kdybych mohl a existoval by někdo, kdo mi ji může nabídnout. Přesněji řečeno jde to, ale člověk se buďto pohybuje na hranici (či za hranicí) legality, anebo musí odjet do míst, kde to jde. Jsem přesvědčen o tom (a stačí mi k tomu pohled do výpisu plateb mé zdravotní pojišťovny zdravotnickým zařízením), že zdravotní pojištění tak, jak je nastaveno nyní, je pro mě nevýhodný produkt. Kdyby univerzální zdravotní pojištění neexistovalo, vzniklo by přirozenou tržní cestou zdravotní pojištění na standardní komerční bázi tak, jako existuje třeba životní pojištění, a člověk by si mohl vybrat, jak moc a proti čemu se chce pojistit, což by vedlo k harmonizaci nabídky a poptávky a osobně jsem přesvědčen o tom, že zdravotnické služby by byly i levnější, neboť volná ruka trhu by si těžko mohla dovolit nabízet produkty, které nikdo nebude kupovat.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jj mas pravdu. Pak by to dopadlo jak v USA ... jsi nemocny? Tak na tebe kamo serem, tebe nepojistime ... sak co? Je to pravo te pojistovny ne?:o) Onemocnel jsi vaznou nemoci? Tak jako vis jak ... proste mas smulu .....
A kdyz jsem videl cenik zakroku v USA, tak si ROZHODNE nemyslim, ze by jejich zdravotnictvi bylo levnejsi. A to jako ani omylem .....

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Já vím, že to pro mnohé lidi zní naprosto nepředstavitelně a hrůzostrašně, ale opravdu si myslím, že je to tak v pořádku. V konečném důsledku totiž platí, že všechno je tak slabé, jako je nejslabší článek celku. Tedy umělé udržování slabých článků civilizace tu civilizaci oslabuje jako celek. A to říkám s vědomím, že sám nejsem kdovíjak silný článek. A kdybych měl uvést konkrétní příklad: já si opravdu, ale opravdu a bez legrace nepřeju, aby v případě, že budu mít nějakou dopravní nehodu, mě jel kdokoli zachraňovat, pokud o to sám nepožádám. Bohužel ani to si přát nesmím. Tedy můžu, ale nebude na toto přání brán ohled. Stejně tak kdyby mě mělo postihnout něco, co by mě doživotně odkázalo na trvalou pomoc jiných, tak si přeju, abych mohl být v takovém případě utracen a nebyl ostatním na obtíž. A je-li někdo jiný, že by chtěl být udržován naživu za každých okolností, tak ať si to laskavě zaplatí ze svého. A opravdu bych si přál, aby platila drsná realita typu „nemáš na to - umřeš“ (samozřejmě za předpokladu, že se nenajde někdo, kdo bude schopen a zároveň ochoten se podílet na tvém přežití). Takový je prostě život. Tedy není, ale měl by být. V USA se tedy zavedením povinného zdravotního pojištění obrátili <|> ke zdi. Ale chtěli to tak, tak to mají, doplatí na to samozřejmě ti, co to nechtěli, jak už to tak bývá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle uz je fakt za hranici, myslim, ze timhle vyrokem ses presne odlisil od lidi a inteligentnejsich opic ....
Nezbyva nez dodat .... http://www.youtube.com/watch?v=wd4YgudTcnM

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A víš, že s tím citovaným výrokem ve tvém případě i souhlasím? ;)

Mimochodem ty opice se mají možná tisíckrát líp než my, protože si nenasraly sborem do vlastních kalhot.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak mas neco proti dusevnimu vlastnictvi?:o) Napisu Zuckerbergovi at da kopii CDRka na facefuck a porad ho updatuje z techto stranek, uvidime, kolik sem bude jeste chodit lidi a kolik CDR vydela na reklame:o)))

Mi na dusevnim vlastnictvi vadi to, jak je filmovy prumysl nenazrany, ale zas na druhou stranu, je to jeho vec ..... tebe taky nikdo nenuti sem davat clanky zadarmo ....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jo, udělej to - MNĚ to bude úplně putna, ale já jaksi za redakci nerozhoduju, už v podstatě nejsem ani členem, už jsem spíš něco jako externista. A máš pravdu, to, že sem dávám články, je už v podstatě jen a pouze moje dobrá vůle a že mám ještě k tomuto portálu nějaký osobní vztah. Opravdu mě nikdo nenutí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

---------------------------------------- ----------------------------------------
Lojza_suchanek, prepac, ale si ozaj blb. Poistenie ako jedna z mala veci musi fungovat na zakl. socialistickeho principu (rsesp. aspon zcasti). Nic nie je len cierno-biele a ziadne extremy nie su dobre. Cisty socializmus u ludi nefunguje a cisty kapitalizmus tiez nie. Vidme USA, kde ma komercne zdravotne poistenie len 1/3 obyvatelov a zvysne 2/3 vobec nie su poistene, pretoze na to nemaju. Ta poistena tretina chodi na zbytocne operacie ktore ani nepotrebuju a vyuziva zdravotnicky system sposobom, aby vyuzili svoju poistku. Zvysnym 2/3 obyvatelstva sa nedostava ani len ta najzakladnejsia zdravotna starostlivost bezplatne. Odporucam dokument SICKO http://www.csfd.cz/film/226756-sicko.

A to je prosim LEN a LEN a LEN zdravotnisctvo. Dasich 40 aspektov zivota uplne bez dani, by si nemohol dovolit poistovat alebo financovat zo svojej mzdy takmer nikto, resp. iba hornych desattisic, resp iby ti, co maju aspon 5-nasobok priemernej mzdy (mizive percento populacie by bolo v realnom zivote vsade a celoplosne na vsetko poistene zo sojich uzasnych a vysokych platov bez dani). Ostatni s menej jak 5-nasobkom priemernej mzdy (absolutna drviva vacsina) by boli chudaci vo vsetkych aspektoch nepoisteni chudaci.

Takze potom sa sa 99% nepoistenej populacie SR alebo ČR stane nasledovne:

1) ZDRAVOTNICTVO mas nehodu na dialnici, vrtulnik ta odvezie do nemocnice kde ta daju dokopy a si mesiac hospitalizovany. Ma to vsak drobny hacik, celkove naklady su 27 000 €, ktore samozrejme musis zaplatit ty, ako nepoisteny debil ci zmrd (vyber si co chces). Nesklada sa ti na to cely narod ako dnes. Takychto velkych nehod na dialnici s transportom vrtulnikom a dlhou rehabilitaciou predsa len nie je 5 tisic kazdy den.

2) SKOLSTVO sukromna skolka 400 € mesacne, sukromna ZŠ 500 € mesacne, sukromna SŠ 500 € mesacne a sukromna VŠ 2000 € ue semester. GRATULUJEM. Tituly sa budu doslova a dopismena KUPOVAT. Samozrejme na to bude mat len high-society. Nezalezi jak si blby, staci ked budes mat peniaze. Na takej VŠ sa budes ohanat: ska som si riadne zaplatit, tak mi racte ten titul dat.

3) POLICIA asi by boli idealne mat vlastneho policajta, alebo vlastnu policajnu hliadku, alebo rovno celu vlastnu policajnu stanicu. A platili by ich ludia z jednej ulice, z ktorych by na to 80% nemalo peniaze. V konecnom dosledku by to tych par solventnych vychadzalo na 500 Kc mesacne a tak by rozmyslali, ci chcu tak drahu policiu, kedze v "socialistickom" state to vychadza z ich platov radovo 100x menej ()predsa len v ČR nie je milion policajtov ze ano).

4) ARMADA - detto co policia, ba este radovo 100x ci 1000x horsie. Ano, za 50 000 € pride sukromne vojsko pomahat po povodniach na tvojej ulici. Detto plati o zachranke, policajtoch, poziarnikoch ...........

5) CESTY na komercnej baze - ani o tom nevies, ale ozaj zartujes. Som zvedavy jak by si sa xichtil, keby si na vyplatnej paske mal napisane: po 24 658 km najazdenych po E50tke medzi Prahou a Brnom sa strhava za rok 2014 poplatok 9 708 € za rekonstrukciu v celkovych nakladoch 2 miliardy €. Samozrejme budu ludia, ktori nezaplatia za tuto konkretnu vec ani cent, lebo jednoducho nechodia po E50tke, lebo jednoducho ziju v inych kutoch ČR.

6) DOPRAVA - ceny listkov by boli vyssie.

7) Zajisteni majetku a vlastne nie len majetku - kedze by bolo poistenych menej ludi, poistky by boli zdrahsie. To ma za nasledok menej poistenych ludi. To ma za nasledok vyssiu cenu postiek. To ma za nasledok menej poistenych ludi. To ma za nasledok vyssiu cenu postiek. To ma za nasledok menej poistenych ludi......... uz si pochopil kam to vedie? Otazkou ostava, ci by sa v tvojom imaginarnom state dalo vobec volaco poistit !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
---------------------------------------- ----------------------------------------

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Proc na toho dementa vubec reagujes? Jako ja jen doufam, ze je to nejaky BOT nebo to nemysli vazne:)
Jako uplne tim nejzasadnejsim, co stat zajistuje je bezpeci .... cili, kdyby neexistovaly zakony a policie, ktera by na ne dohlizela a vynucovala je, tak by ti nejake pojisteni nebo cokoliv bylo k nicemu .... "pojistovna" by mohla kdykoliv rict, chachaaaa fuck off:o) Nebo by te proste jenom z prdele zabili, snedli, z deti si nadelali otroky a vojizdeli tve nove auto a zenu a bydleli v tvem novem baraku, sak co, zadna sankce nehrozi:o) Proste ja neverim, ze nekdo muze byt takovy debil jak lojza suchanek (nebo WIFT, ale ten si z nej dela doufam jen prdel) .... vim, ze jsou lidi, co rodinu zadluzi kvuli dovolene, darkum na Vanoce nebo novemu telefonu, ale co je moc je prilis a fakt doufam v aspon elementarni lidskou inteligenci:)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jo, tak to bezpečí, co nám stát zajišťuje, to jsem měl už možnost několikrát ochutnat. Děkuju nechci. Kdybych si mohl vybrat, raději bych si zajistil bezpečí sám, bylo by efektivnější. Jenže nesmím, má na něj monopol stát a považuje každého, kdo se snaží se sám chránit, za potenciálně nebezpečného (protože se pak může chránit i před státem, což je taková malá státní noční můra).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vis, tyhle vsechny konspiracni teorie maji jednu trhlinu .... porad si berou do huby stat jako neco zleho, jako kdyby to byl nejaky velmi zly pan, treba to CIA nebo NSA a podobne ze? Nebo maximalne nejaka sekta 10-20ti lidi krveziznive touzici po nejake moci ..... ne, opravdu tomu tak neni. Staty se formovaly tisice let a to, ze u nas existuje korupce, neznamena, ze staty a vlada nemusi existovat .....
Jako takovouhle diskuzi fakt ne .....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by stát byl pro lidi, tak by to bylo OK, jenže ono to OK neni, protože je to přesně naopak, lidi jsou tu pro stát. A to, že se to zformovalo do stavu, v jakém to je a formuje se to dál, je důsledek toho, že lidi jsou pohodlný a svěřili svou vlastní péči o sebe do rukou státu v domnění, že stát se o ně postará. Jo, o některé se stará, to je pravda. O ty, co se o sebe nestarají. A bere na to od těch, co se o sebe starají. Jestli tohle je definice pojmu „stát není ten zlý“, tak já už fakt nevím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vitej mezi nami :-))
Ovšem priprav se, ze ted mas az do konce života 2 moznosti: Bud se neustale nervovat, co je za lidi okolo tebe za amoralni hovada, pripadne omezene hlupaky...A nebo to ignorovat a smířit se s tim, ze svet je proste nespravedlivy a nikdy uz spravedlivy nebude, ty co to podporujou neposlouchat a hrat si na svém pisecku a pokud možno nikoho jiného na nej nepoustet ...

Ja to mam tak trosku od obojího něco. Stále mi ještě stoji za to občas nekomu vysvětlovat a smerovat ho k nejakemu zamysleni, ale obecne spis na to kaslu.

Kdybych to bral vice vazne, musela by me z par lidi, co sem pisou, ranit mrtvice :-((

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dobré na tom je, že člověk tak nějak zná oba tábory a může s tím počítat a leccos s větší či menší přesností a rychlostí předvídat a snažit se na to zavčasu reagovat. Je to jako na silnici - za každou zatáčkou očekávám osmsetpatnáctku s vlekem :).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nepochopil si pojem bezpecia. Ide o sirsi vyznam, nie len policajny. Napr. aj pojem bezpecia v tom vyzname, ze zlomena hnáta ma totalne neodpise, lebo naklady na rehabilitaciu su moj 2-rocny plat.

A predsa aj napriek tymto "socilanym istotam" sa ludia nevrhaju z druheho poschodia, neskacu pod auta, nelamu si hnaty len preto, ze v konecnom dosledku ich rekonvalescencia bude stat signifikantne menej, ako nepoisteneho v USA.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja i dneska v tomhle systemu, který mi sebere polovinu toho, co si vydelam (a to jen diky tomu, ze jsem OSVC, když jsem byl zamestnanec, bylo to místy az 80%) si platim ruzna pojisteni.
Například jsem pojisten tak, ze když si zlomim ruku a nebudu moct pracovat, tak mi pojistovna bude platit hypotéku a tak..a kdybych nedej boze umrel uplne, tak ji pojistovna doplati za me a manželka nebude muset platit nic, a ještě jsem pojisten tak, ze by i manželce nejake peníze prisly na ucet.
Je to zcela dobrovolne, a tak je to spravne.
Nikdo me nenutil pojistu si pořizovat (respektive me nutila banka, ale to je ciste mezi mnou a bankou, jestli prijmu ci neprijmu nejake smluvni podmínky).

Pokud by si někdo nezaplatil ZADNE pojisteni a pak si zlomil ruku a nemohl pracovat a umrel proto hlady - je to ciste jeho problém a takovy clovek holt pak musí spoléhat na to, ze nekterym lidem nebude lhostejny a DOBROVOLNE s nim budou solidarni a daji mu třebas nejake peníze.

A TAKTO je to spravne a spravedlive, a jakkoliv jinak je to spatne.

Mimochodem, ja osobne i když bych nemusel , občas zcela dobrovolne podporim nejakeho člověka, který se dostal do zle situace a me není jeho osud lhostejny.
Pokud by me stat nebral o to, o co me obira, mohl bych pomoci 10x vice lidem, nez dneska pomaham. No nemuzu no...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aneb kapitalismus ve sve nejcistsi a nejubozejsi podobe:) Cili nazveme to spravnym jmenem - anarchie.
Doufam, ze s tou manzelkou si delas jen srandu, nechapu, ze by se dva takovi nasli .... leda by tvou manzelkou byl wift, tomu by se jeste verit dalo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ikdyz, kdyz to tak ctu, tak jsi asi neco uplne noveho. Na jednu stranu totalni kapitalista a na druhou totalni komunista, kdyz veris, ze by se nekdo dobrovolne postaral o nemohouci, o lidi bez prace, o jejich deti a vsichni by zili v miru a pratelstvi bez jakychkoliv zakonu a trestu .... to uz se asi ani neda nazvat naivitou, clovek by musel pouzit nejaky odborny medicinsky slovnik z oboru psychiatrie ..... mozna jsem na to prisel, nepatris k temto? http://www.youtube.com/watch?v=ud05Tfgt3U4

Ale je to stejne vtipna predstava, ze takovi lide existujou, bych ti vazne pral se odstehovat na takovy kapitalisticky ostrov:) Ja bych byl presne ten, co by uprostred cesty na svem pozemku zakazal jizdu vpravo a jezdilo by se vlevo, krome prestupnych let a mohlo by se pres muj pozemek jezdit jen na podzim a v breznu ... to by byla legrace:o)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zakaz si zakaz...on ti pak nikdo ani chleba neproda a chcipnes hlady.

Ostatne, pokud mas na to, aby sis koupil silnici, pak si s ni jiste delaj co chces...ja bych ti ji ale neprodal, vis...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Takze to, ze pomaham lidem nad ramec toho, co mi stat vezme, je ta nejubozejsi podoba? Hmmmm, co chtit od socialisty no...

Jinak reaguji dosti vyjimecne, a to hlavne pro tuto nabidku : Pojdme si to nekde vyříkat osobne, co ty na to? Muzeme tam probrat manželky a tak...

(Zajimave je, ze zadny z těchto drsnaku se se mnou ještě v zivote nesesel :-)) Asi strach ci tak něco...ono urazet na netu je tak jednoduche...ale nest si za to zodpovednost - no fuj, takhle bysme ten socialismus nevybudovali, nest si odpovědnost za sve ciny, to jsem se asi musel zblaznit

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak se nazyva ta porucha, specialni odnoz dislexie, kdy clovek preskakuje podvedome slova a vytvari si jiny kontext psaneho textu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Strach co...
ale tak ja to chápu...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

S clovekem jako ty bych do hospody urcite nesel .... ja si sve pratele vybiram ....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

ROFLMAO
Ty moc dobře vis, ze se s tebou nechci přátelit...ale mohli bychom si vyříkat nejake ty urážky, co tu padaji ze tve strany...
Muzes mi nektere věci rict primo, do oci, ferove...

Ale tak je jasne, ze o to nemas zajem. Sraci jako ty umi jen spinit a urazet, když jsou nekde schovani a delaji to na dalku...
Proste klasickej socan. Srac. Posera...klasika.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No, myslim si, ze stejne inteligencne (ne)vyvinutych pratel moc nemas, takze pochybuju, ze se v hospode bavite o podobnych vecech nebo se pletu? To bys tam asi po chvili sedel jen sam ......

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Bla bla bla, pravil socansky srac.
Ale v pohode, myslim, ze to uz všichni chapou, ze jses proste takovej ten e-hrdina a nejaka zodpovednost za vlastní slova je ti cizi.
V klidu, alespoň jsi mi potvrdil, ze mezi vámi vazne nejsou výjimky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ved o tom pisem, len ti si neuvedomujes uplne konecne stadium takeho spolocenstva ludi. USA to este nie su, to nie je konecne stadium, to je zaciatocne stadium. Konecne stadium su tie krajiny kde sa streila na ludi po ulici, kde vladne zakon ulice a Gerilske gyngy co stiahnu z koze koho/kde a kedy chcu. V tych krajinach samozrejme nepoisti nikto nikdy nikde nikoho.

Ak by aj nahodou bolo mozne dat si DOBROVOLNE poistit uplne vsetko myslitelne, na nepoistenych by kazdy sral. Ulice by boli plne bezrukych, slepych, chorych, nezamestnanych, analfabetov a medzi nimi by sa spokojne a bezpecne bez obav potulovalo tych par % bohytach stastlivcov? Opakujem USA nie je konecne stadium, iba pociatocne. Konecne stadium su tie krajiny tretieho sveta, kde ziadne poistky neexistuju.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ty bys na ty chrome a bezruke sral?
Tak prosim te mluv za sebe laskave...

nehlede na to - i kdyby tomu tak bylo, proc je to spatne?
Vezmeme si priklad: Muzu si zaplatit pojistku, a nebo 10 flasek vodky.
Koupim si vodku, ozeru se, a nasledne se něco stane a nebudu mit na zivobyti.
PROC by me mel někdo litovat ?Proc proboha? Bylo to moje rozhodnuti si koupit vodku místo pojisteni, ne????

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Aha, ty si vyberes par svych bezrukych a ty budes dobrovolne podporovat, jak slechetne:o) Kdo rozhodne o tom, kdo bude koho podporovat? Co kdyz se nenajde dost lidi? Zkus navstivit prvni tridu zakladni skoly, oci by ti ze znalosti prechazely .......

Mimochodem jak to vyresi ten, co si misto te vodky proste jen nemuze najit praci, protoze praci lidi dnes prebiraji stroje a s rozvijejici automatizaci, to bude s praci pro obycejne lidi mnohem horsi. Skoro se az stydim, ze mam vystudovanou kybernetiku a automatizaci, aspon teda nedelam v oboru:)
Ty bys mel vazne vstat od pocitace a zjistit jak funguje skutecny svet .....

Jinak s tim, ze kdo si prochlasta jatra nebo prohuli plice nebo nechodi na pravidelne prohlidky, ze by meli byt tezce znevyhodneni, s tim souhlasim. Par lidi, co se prochlastali az k invalidnimu duchodu jsem uz potkal ... ale tak to je uplne jina pisnicka individualnich pripadu, z globalniho hlediska vcelku zanedbatelna ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi, když jsem ještě kandidoval za Piráty, jsem pro ČRo dělal jeden rozhovor a tam jsem na dotaz ohledně práce řekl, že "Práce je, lidi jen nechtěj makat.“ A to pořád platí. A upřímně se jim nedivím, když platí „Kdo nepracuje, dostane sociální dávky“.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Práce je, lidi jen nechtěj makat.“ ..... jestli si tohle vazne myslis, tak je mi te lito ..... no, proste prazak .....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

LOL, já a pražák :DDD Tak teď nevím, jestli se mám cítit uražen, nebo zhusta pobaven. Fakt si nemůžu vybrat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, to me taky pobavi, když me(zvlaste moravaci, to jsou experti) všichni predhazuji, ze "vy prazaci" a přitom jsem za svých 37 let v Praze bydlel celkem tak asi 4 roky :-))
Btw k tvému dotazu - ja to neresim. Ja se necitim ani jako prazak ci hradecak ci plzenak ci něco, kde jsem ještě v zivote zil...ani jako Dobrisak, kde ziji dnes :-) Takze me to nemůže nejak urazit ci vytocit:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsem moc přecitlivělej, ale mě jako Budějčáka (což je vlastně venkov) se označení Pražák přeci jen lehce dotklo ;).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Práce je....Když on je kazdej druhej deeesne vybiravej, chtěl by 20 cistyho za praci, kde nemusi hnout prstem...
Dodnes bych umel sposte lidi sehnat praci v podsatte hned. Pravda, třebas nekde v callcentru, ale tak práce to je, peníze clovek dostane, a když u toho bude dal aktivne hledat, za par mesicu je nekde jinde...

Osobne soudim, ze takove to hromadne rozesilani CV po ruznych firmách a nasledne breceni je něco na styl demonstrativni sebevrazdy.
Uplne to same...Clovek se citi byti opomijeny, nikdo ho nemá rad, ale ne, ze by něco zmenil a zlepsil - nene, to radsi spolyka krabičku prasku(ale ne moc, to by se to nemuselo prezit) a koukejte na me, chudinku, kam jste me dotlacili, litujte me!!!
Obdobne : Ja chci pracovat, strasne, podivejte se, jak moc, na 1000 firem jsem poslal CV a nikde me nechtej, litujte mne a podporujte, nebo umru hlady!!!

Zrovna nedavno jsme resili s manželkou od brachy, ze se ji uz nechce delat za 12 litru, a ze se trosku postavi na vlastní nohy...tak jsme sehnali nejake firmy, které vyuzijou to, co vyborne umi, ale nejsou schopni ji zaplatit trvalou praci - no tak se jich sehnalo vice, kazde bude fakturovat na zivnostak, bude mit 4-5 firem, je to sice vetsi riziko, no bude mit tak 3 nasobny prijem, nez ma dnes, takze se to myslim vyplati.
Osobne neznam prilis mnoho prikladu ve svém okoli, kde by se k tomu takhle lide postavili.
To spis rozesilaj ty CV....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz to tak pises, tak me opravdu mrzi, ze jsem zaplatil jeho vzdelani ..... no, v jednom ma pravdu, evidentne se to moc nepovedlo, zjevne zvlastni a pomocne skoly nemaji takovou uroven, jakou by mit asi mely.
S tema "statama" bez zrizeni mas uplnou pravdu, ze to je SKUTECNY KAPITALISMUS .... cili pravo silnejsiho, kdo nema na ochranu, tak ho nekdo jen tak ze srandy za bileho dne odkragluje a nikoho to netrapi:) A proto budme radi, za to co tu mame, budme vdecni za svobodu a bezpeci jake nam nas stat prinasi. A budme vdecni i za to obecne skolstvi, ktere vychovava aspon lidi, kteri se muzou prospesne zaclenit do spolecnosti. A budme nesmirne radi, ze je tu jen hrstka (doufejme) tichych blaznu (lojza s manzelkou wiftem) a hrstka neonacistu, kteri se chcou bit a tvori sem tam nejakou bitku/"demonstraci" a prosazujou nazory, ktere by se libily tem par tichym blaznum. Budme rovnez vdecni za policii a armadu, co temhle bitkarum dava, co proto:) Je 24ho, jdu podat priznani k DPH a trochu podporit stat, jak vidim podobne lidi v diskuzich, tak mi ta korupce vadi cim dal tim min a jsem rad aspon za to, ze nezijem nekde v Barme ....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak abych byl upřímný, k tomuhle dokumentu si stačí přečíst komentáře a čtenář má hned jasno. Tohle je asi tak zhruba ten typ dokumentu, který raději vidět nechci.

„…2/3 vobec nie su poistene, pretoze na to nemaju.“

A není to tak v pořádku? Já taky nemám na vrtulník, tak ho prostě nemám (a že bych ho fakt chtěl a potřeboval, protože jízda autem je už nyní potenciální zločin). Já nemám na drahou životní pojistku, tak mám prostě lacinou a brzo asi nebudu mít ani tu, protože jsem se trošku zamyslel a začíná se mi jevit jako nevýhodná, protože před rizikem, se kterým počítám, mě pravděpodobně neochrání. Ale MUSÍM mít zdravotní pojistku, která je ještě mnohokrát méně výhodná než moje životní pojistka, a to mimo jiné proto, že ji MUSÍ mít i ti, kteří na ni opravdu nemají. A ještě se takovým lidem z nějakého pokrouceného důvodu říká „potřební“, zatímco je společnost ve skutečnosti nejen nepotřebuje, ale jsou obvykle ostatním na obtíž a musí je trpět, protože to tak nějaký samozvaný Robin Hood nastavil.

Pořád si lidi představujou, že budou jen sedět na zadku a čekat, až přijde nějaká spása zhůry, což je důvod, proč se důchodový systém bortí. Já třeba počítám s tím, že se buďto důchodu nedožiju, protože než by přišel, tak ho zruší úplně, anebo opravdu dřív natáhnu brka, a kdyby přeci jen, tak na horší časy si prostě spořím sám extra vedle (a ještě i z toho, co si spořím, mi pořád někdo krade a s největší pravbděpodobností ještě dlouho krást bude, proto se snažím hledat způsoby, jak převést stále bezcennější a bezcennější peníze na něco, co hodnotu neztrácí, nebo ještě lépe čeho hodnota se zvyšuje - mohl by to být klidně i bitcoin, ale jak jsem již uvedl, ačkoli mu fandím, mou důvěru si ještě nezískal).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vis, tomu se rika solidarita a empatie, tim se lisime od zvirat, ze nenechame mrzaky a nemohouci svemu osudu .... ale to ti asi bohuzel nic nerekne ....

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Omluva není omluvou, nevyjádří-li ji člověk dobrovolně a od srce, ale nařídí mu ji soud, stejně tak solidarita není žádnou solidaritou, je-li vynucena.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ale inak to fakt nejde, teda ide, ako v USA. Tam je to ale stale len o tom zdravotnisctve a uz to je problem sam o sebe. Jasne ze solidarita je vynutena. Osobne relativne dost zarabam a tiez sa mi az tak celkom nepaci, ze davam do zdravotnickeho systemu vela penazi a som pren dojna krava. V zivote som bol par krat na PNke, to je vsetko. Moje peniaze odvedene zdravotnej poistovni idu na lieky dochodcom, ci na udrzanie akej-takej pochabej urovne zdravotnictva a zakladneho osetrenia pre kazdeho. Ale nemusim sa bat, ze vo vaznom pripade by sa na mna vypdrli, lebo nie som poisteny a nechali by ma napospas osudu. Podstatne je, ze ten vazny pripad sa moze stat kazdemu a hocikedy.
A osobne budem radsej platit povinnu zdravotnu poistku, ako mat na vyber: but tu na tej dialnici v tom vraku zdochnes, alebo vycalujes 30 k € na kompletne naklady ze ta odtial vytiahneme, prevezieme do nemocnine a dame dohromady. Alebo pri poraneni ruky: no co ti zachranime, malicek za 2 tisic € alebo palec za 12 tisic €? To su absurdity, ktore sa v povinnom poisteni stat nemozu. To poistenie a solidarita su vsak povinne. Tazko povedat ci je to vyhoda alebo nevyhoda.

Stale je to vsak len o zdravotnistve, keby mal cely stat fungovat bez dani a kazdy by mal vsetko osobne a sukromne (napr. bodyguardov), myslim ze by taka spolocnsot dlho neprezila a nastala by totalna anarchia a vladol by zakon ulice. Nieco na sposob tych krajin, kde sa bezne striela po ludoch na ulici a kde nie je ziadna vlada, zakony, pravidla, ziadne vynutenie statnej moci ci poriadku/pravidiel. Samozrejme na takyto zlom nestaci len nesocialne-nestatne zdravotnictvo, ale nesocialne-nestatne vsetky dalsie desiatky aspektov zivota v krajine. Vacsina populacie by sa lopotila na poliach (ako v tych krajinach trerieho sveta), aby si nieco dopestovali, dochovali, polnohospodarski sukromnici by coskoro zistili, ze v ararchii bez pravidiel so zakonom ulice, sa podnika dost blbo a socialne-statne polnohospodarstvo by samozrejme neexistovalo, to je predpoklad.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A ty by ses neumel sam rozhodnout, jestli si zaplatit radsi mesicne zdravotni pojistku, nebo si koupit 100 bas piva v Lidlu?
Zvlastni...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Chapu to spravne, ze si sam o sobe myslis, ze by sis o tech vecech nedokazal rozhodovat sam, a proto potrebujes nekoho, kdo rozhodne za tebe, jak se mas chovat?
Ze tedy by sis sam nezaplatil pojisteni, kdyby ti to někdo nenaridil? Nezaplatil by sis "policii", kdyby ti to někdo nenaridil?
Nedokazal by ses rozhodnout, co mas delat s penezma, které mas k dispozici, takze potrebujes, aby o drtive vetsine tvých penez rozhodoval někdo jiny?

Potom te opravdu uprimne lituji....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vsetko ma svoje tieniste aj svetle stranky. Bud budes mat iba cca 47 % so svojej superhrubej mzdy (den danovej slobody je u nas v SR niekedy v polovici roka), alebo budes mat 100% so svojich "prijmov" (vystiznejsi nazov je ulovok, korist), to ale bude v uplnej anarchii so zakonmi ulice, pokial by si patril k predatorom a nie koristiam.

Jednoducho ked chceme vec A, treba obetovat vec B. Nikdy nie je nic zadarmo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ked chces byt uplne bez dani a mat 100% so svojich "prijmov", mat sukromnu ochranku, suromneho doktora, sukromny vrtulnik a byt king tak potom:

- vykradni banku, ale treba minamalne taku miliardu € (alebo radsej 10 miliard), lietadla, vrtulniky a sukromne armady su drahe

- prestahuj sa do Bangladesa, Ghany, Stredoafrickej Republiky, Somalska, Etiopie a ako clen nejakych Gerilskych skupin terorizuj ostatne obyvatelstvo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zeptam se te na jednoduchou otázku: (mimochodem predpokladam, ze veris tomu, ze zákon o zachovani energie plati).

V dnesni době stat vezme určitou sumu penez a zajisti za ty peníze nejake služby. To je fakt. To doufam se na tom shodneme. Policie, duchody, zdravotnictvi - nic z toho nezije ze vzduchu ci nove vytistenych penez, ale nejprve se na danich ty peníze vezmou, a pak se pouzijou. Shodneme se, doufam...

A ted situace: Stat ty peníze nevezme, takze lidem zustane rekneme v prumeru 2x tolik penez, kolik jich mají ted. A ta otázka: Proc si myslis, ze by ty služby, které nyní poskytuje stat za nase dane, najednou byly nedostupne? Mas dojem, ze když dneska stat plati nemocnici, tak by se nemocnice najednou vyparila?
Podle me by tam stala dal, a platila by se nikoliv z penez, které stat lidem sebere, ale z velmi podobných penez, které by lide platili na bazi dobrovolného obchodu.

Dneska jsou zdravotni pojistovny povětšinou v plusu. Proc by mělo dojit k tomu, ze by zdravotni pojisteni bylo najednou 100x drazsi? Proc proboha?

Dam priklad - nuti dneska někdo pekare, aby rohlik stal korunu ci dve? Nenuti...Jak to tedy, ze rohliky nestoji 10000kc za kus? Jak je to jen mozne, když cenu rohliku nestanovuje stat?

Zkus se na tim zamyslet...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Takony zachovania platia vo fyzike, nie v ekonomii a spolocnosti.

Minulá (komunistická), aj dnesna (demokraticka, kapitalisticka) spolocnsot zije na buduci dlh, dost dobre tomu nerozumiem. Na dlh nebude spolocnost (stat) zit vtedy, ked stat ako celok nebude mat ziadny deficit a to sa este nikdy za toho 1/4 storcia od neznej revolucie nestalo. Aj preto (a aj z inych pricin) je neodvtarny v istej buducnosti kolabs spolocnosti - ked to takto pojde dalej. Dufam ze ja sa toho kolabsu nedozijem.

Ta nemocnina by sa nevyparila (to jedine pri vybuchu atomovej bomby), iby by z nej ostali rujiny.

Zdravotne positky by samozrejme neboli 100x drahsie. Ale boli by tak drahe, ze by si ju nemohla dovolit majorita populacie. Stacilo by dokoca keby sa cena zdravotnej poistky v SR alebo ČR ani voooobec nezmenila, iba sa stala dobrovolnou a zaujimava cast populacie by poistky aj tak prestali platit. Nehovoriac o 50 dalsich dobrovolnych poisteniach. Keby sa teda majoritnej casti populacie hocico stalo (a vobec to nemusi suvisiet so zdravotnistvom), naklady by znasali sami. V tom spociva ta bezpecnost. Spolocenstvo ludi (cize stat) vytvara nejake podmienky, aby sa nejako zilo.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Dobře, někdo by se vysral na pojistku a radsi by si koupil sud piva.
A ted otázka: Co je sakra tobe do toho? Co je tobe do toho, jestli se někdo rozhodne riskovat, a nebo zit na jistotu? Nemelo by se taky zakazat, ze muzu hrat poker, kde riskuju realne peníze a dokonce je všechny muzu prohrat? Není to moc velky risk? Nechtelo by to aby stat urcil, ze nemuzu hrat poker? Co si o tom myslis?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, kdyz pobiras socialni davky a jsi zadluzeny tak kuwa SAMOZREJME TI TO MA STAT ZAKAZAT!

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

A nemel by mi pak stat i zakazat třebas nakup vice, jak 5 rohliku denne?
Si to vem...koupim 10 rohliku, z toho 5 ztvrdne a vyhodim je.
To by se mělo zakazat, ne?
Jinak samozrejme veskere socialni davky v podobe, jak jsou dnes, jsou spatne a patri zrusit. Ale moc nechapu, jak to souvisi.
Mimochodem, co je komu do toho, jestli nekde jsem zadluzeny? Obvykle jsem zadluzeny u nejake soukrome firmy, takze to je ciste mezi mnou a tou firmou, ne?
Vůbec nechapu, proc by se do toho nejak mel srat stat

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jj, zrusime socialni davky a decka, jejichz rodice nebudou mit praci, tak budou chodit zebrat na nadrazi ..... nechtel by ses odstehovat za Kimem???

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to je pekne v pripade, ze budes potrebovat paralen za tricet korun, ale kdyz se zranis nebo vazne onemocnis a bude tva lecba stat miliony tak ses v renaultu ......
Fakt zkus nastudovat treba http://cs.wikipedia.org/wiki/Matematika nebo http://cs.wikipedia.org/wiki/My%C5%A1len%C3%AD

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, dneska když si zraníš ruku, tak se to zaplati z penez z pojisteni.
Pokud by nebylo pojisteni povinne, ale dobrovolne, tak by se to zaplatilo....ehmmmm...Z pojisteni pro ty, kdo si ho zaplatili, hotove pro ty, co si ho nezaplatili, a nijak pro ty, co by na to nemeli a ti necht si poradi, jak umi.

Ale chápu, ze to je pro socialisty neprijatelne. Ti radsi naridi, ze mu to mam zaplatit ja, protože to tak je proste spravne, a hotovo

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To si panove v USA pred 30ti lety rekli taky ...... a jak dopadli:o) OMG, mas tu primo priklad jak to NEFUNGUJE = USA!!!
http://www.penize.cz/pojisteni/29415-zdravotnictvi-usa-drahe-pojisteni-k...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V tomhle bych oponoval. Je sice pravda, že i skutečné peníze jsou na vodě, ale jejich hnacím motorem je to, že pořád mají určitou směnnou hodnotu. Práce, produkty, úspory (vydělané prací a obchodem). Nebýt tohoto, je investiční hodnota peněz mizivá a bude to tak i u Bitcoin, pokud se nezačne opírat o hmotné záležitosti.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hele, cetl si ten jeho blabol, ze by chtel, aby si armadu nebo policajty platili jen lidi, co je chcou .... nebo zavest komercni zdravotnictvi?
Na nej radsi vubec nereaguj, je to nastrceny nejaky, no fakt nevim, co je zac ....
Jinak bitcoin se nikdy o nic opirat nezacne, prave kvuli tomu, ze jej nelze kontrolovat a nikdo by neodvadel dane.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

presne tak

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To ale není az tak pravda. Hnacim motorem penez je to, ze te stat nuti ty peníze používat. Tim ty peníze ziskavaji "cenu", neboť stat ti dokonce vnuti, jakou cenu ty peníze mají mit.
Praci lze smenovat nejen za koruny, ale i za jakekoliv komodity, za cokoliv. To, ze například ja smenuji svou praci za koruny, je ciste proto, ze je to pro me nejpohodlnejsi. I kdybych tu praci smenoval například za zlato, stejne bych nakonec dane musel zaplatit v korunách.
Znovu a zase opakuji - nebyt toho, ze stat te nuti používat určitou menu, tak tato mena by mozna mela hodnotu vyssi, mozna nižší a mozna zadnou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ty vole, ty bys mel prednaset nekde na ekonomce:o) S "ekonomem" Klausem by jste tvorili dokonalou dvojici:o)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

zacal jsi dobre, ale pak ...... stat ti nic nevnuti, stat ovlivnuje hodnotu tim jak se stara o svou ekonomiku a jaka je kupni sila jeno obyvatel, prave vetsina statu se snazi svou menu podhodnocovat, aby si tak zajistil vetsi prijmy a vetsi zajem zahranicnich investoru (kuprikladu devalvace meny ktera se nedavno dotkla i Ceske Koruny)

dane muzes platit klidne v eurech nebo jakekoliv jine mene kterou prijme CNB ;) samozrejme v autualnim kurzu ke Korune

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Promin, asi každý hovoříme jinym jazykem :-((
V tom, kterym hovorim ja, se totiž vyroky " stat ti nic nevnuti" a "dane muzes platit klidne v eurech nebo jakekoliv jine mene kterou prijme CNB" jaksi vylucuji navzájem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pravda tvuj jazyk se naziva "vytrhavani casti vet z kontextu a skladani jich do novych souveti" :D

co je tvuj dalsi level? ze zacnes prohazovat jednotliva slova aby vety davali jinej vyznam a nasledne to uvadel jako citace?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je i není pravda. Stát (král) si udělal monopol na peníze, ale v historii se pokud vím mnohokrát stalo, že obyvatelstvo vyfakovalo nějakou neustále znehodnocovanou měnu. Jsou státy kde mají svojí úžoměnu, ale zboží koupíte jedině za dolary. Stát se snaží hodnotu měny vůči ostatním přizpůsobovat (pochopitelně aby na to vydělal), nicméně protitlak trhu není zrovna malý. Stát se zase musí postarat, aby nikdo měnu nefalšoval a svou autoritou to prosazovat (jinak by si každý vyjel prachy na kopírce a co s tím, že, když by za tím nebyl žalář).

Kupříkladu pokud by češi začali hromadně bojkotovat korunu a vyměňovat si Euro, může si stát vyskočit z kůže a neobíhající měna postupem času zkolabuje. Nemáme totalitu, nic moc tomu nebrání.

Ač to mnozí ekonové nechtějí vidět, prachy jsou jen papíry s čísly (nebo spíše čísla v databázi) a co je důležité je hodnota kterou zastupují. Jak dlouho musíš chodit do práce aby sis za bitcoiny koupil něco k jídlu. Nemusíš. Co musíš dělat abys s bitcoiny přežil (jedl, cestoval, bydlel, měl nějaké výdobytky techniky, děti poslal studovat). A co když tě klepne pepka, zaplatíš s nimi doktora? Můžeš se pojistit bitcoiny?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zitra je termin danoveho priznani:) Myslim, ze panacky z "reklamy" ceka nemile prekvapeni. Vsechny platby v cizi mene musi byt v ucetnictvi zaneseny kurzem dany CNB v dany den. Navic vsechny platby se musi soustredit na verejnem uctu, ktery ma kazdy podnikatel v registru.
Je to jen otazka casu nez bitcoin zakazou. Je to idealni mena jak obejit dane a prat spinave penize (to se treba wiftovi nebo suchankovi moc libi, jak si politici kradou penize:) nebo nakupovat drogy, zbrane a financovat terorismus, na to je to idealni ...
To, ze bitcoin jeste existuje je nejspis zapricineno tim, ze se zatim sleduji ty toky penez:) Vubec bych se nedivil, kdyby za bitcoinem stala nejaka vlada, treba USA:) Idealni, aby blbecci zadarmo pocitali sifry:) Nebo si snad nekdo mysli, ze cely ten datamining je jen na to, aby zral zbytecne proud? Cely bitcoin je postaven na duvere jednoho anonyma, ktery muze kdykoliv zverejnit kryptovaci klice .... navic odstavit bitcoin by bylo asi taky velmi snadne.
V cechach je bitcoin zatim asi nejak stran uradu tolerovan, ale pocitam, ze subway si pekne zavaril:)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tady ale vubec nejde o danove uniky nebo nejakou cernou ekonomiku, ja osobne pokud bych mel nejakej zisk tak nemam vubec zadny problem ho priznat a zdanit - teda pokud by na to byla nejaka kolonka na danovem priznani...
Prijde mi ze o tom moc nevis, napriklad cela ta mena funguje jako PtP sit, takze zakazat ji nefunguje - stejne jako to zakazali v cine a nema to zadny efekt na jeji pouzivani.
Dale cele to je open source a je to vse o SHA256 hashi, az ten bude prolomenej (resp az budou nalezeny nejake kolize) pak bude bitcoin ohrozen coz si myslim nehrozi v nasledujicich 5-10letech a samozrejme je vzdy mozne se presunout na jiny algoritmus viz jine *coiny ktere funguji treba na scrypt.
Co se tyce sledovani - *coin NAOPAK umoznuje totalni sledovani, kazdy vi vse - je to tedy ponekud hodne dat ale je to tak, cili pokud znas hash penezenky ciziho cloveka vidis co mu tam prislo a kam poslal pokud mas vsechny data tak vis i kolik tam aktualne je. Jedine co nevis je komu to patri :)
Add terorismus - ano mas pravdu ale nemyslim si ze to hraje nejakou roli, stejne jako muzes najemnemu vrahovi zaplatit v cash nebo diamantech ci zlatu bez stopy v systemu tak teoreticky muzes i v *coinech, ono jde o neco uplne jineho - je to stejne jako s dusevnim vlastnictvim, autorskych pravech atd - jde o to ze toto je ukazka co vse je technicky mozne a spolecnost by se s tim mela naucit zachazet, zakazy a zakony to nevyresi...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

jeste doplnim, pro tvou edukaci BTJ skus se podivat zde: https://blockchain.info
vidis tam online co se v siti deje, dale zadas li hash penezenky muzes si ji celou prolezt, kliknutim na castku pohybu to prepnes do $ coz je asi zajimavejsi ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to ze se autor napakoval je jasny, stejne jako se napakoval prvni kdo nasel horu plnou zlata v americe nebo na jeho pozemku prystila ropa ze zeme..

takze kdyz odlozime zavyst (autor se napakoval, vyrobce zcista jasna uzasnych chipu na lamani sha - asic minery se napakoval) neni li to ta sama osoba) tak je princip te meny v podstate matematicky vyjadrena symulace zlate horecky

jestli udela google svoji sit tak jen dobre, rad bych se zbavil napechovane penezenky plne kovu, papirku a plastovych karet a vse to resil telefonem

nemyslim si ze je nejaka vyhra pro zakladajici firmu jit do nejake nove meny,
google muze krasne zbohatnout i na pouhe implementaci walletu pro mobil ktery zastresi svoji znackou (tj duveryhodnosti) a to je to o co mu imho jde...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Cetl si to po sobe?
Ty bys radsi sve prachy sveril guglu jo?:o))))
On klidne muze implementovat nejaky ten virtualni wallet na bitcoin, at si klidne pitomi vyvojari a uzivatele mezi sebou hazou bitcoiny, ale sve procento z prodeje bude chtit VZDY v dolarech:o)
Takze opravdu NE, Google, ani nikdo jiny, nikdy na zadny *coin nepristoupi jako na moznost platby, to se muzes klidne vsadit:o)
Dnes si za bitcoin nic nekoupis, muzes je leda vymenovat, tezit a nebo mezi par zoufalcema obchodovat za realne prachy. To je asi tak vsechno. Mozna ti nejaky zoufalec za bitcoin nabidne nejakou virtualni sluzbu, ale tim to konci. Auto, rohlik nebo penu na holeni, si nikdy za zadny *coin nekoupis!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, pokud vim, cetl jsem jiz o beznych obchodech ci restauracích, kde se bitcoiny akceptuji.
Slovy klasika: Vydrz Prtka, vydrz...co to je 10 let z hlediska vývoje lidstva, no i za blbych 10 let si muzeme povedet, jak to vypada.

Mimochodem - osobne bych duveroval mnohem vice spolecnosti Google, nez například nasemu státu. Pokud bych si mel vybrat, jestli budu používat peníze, které zastituje google a nebo penezi, které zastituje nas stat, vybral bych si zcela bez vahani google.

(Btw, tobe nevadi, ze například tento stat neustale AKTIVNE znehodnocuje peníze, které mas? Tobe nevadi, ze se zde vytvari umela inflace, a to proto, aby ty same papirky mely cim dal tim mensi hodnotu? Me to například vadi velmi moc, a také to resim tak, abych pokud možno zadne takove papirky nemel a svůj majetek mel ulozeny zcela jinak. Nakonec, aktualne vlastním asi minus 2 miliony takových papirku, coz je idealni investice, při tom tempu znehodnocovani koruny, co se tu deje)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak na to fakt nemam, co napsat ...... tak si duveruj radsi Guglu:o)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Když někdo vypustí takový hlod jako raději budu důvěřovat google v hlavě mi bleskne vždy jen jedna myšlenka:
http://www.youtube.com/watch?v=q5mLjKI968g

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

BTC sa ako mena na bezne nakupovanie moze presadit len velmi tazko (co i len ako alternativa k fiat mene). Uz ovela lahsie je presadit lokalnu (mestku menu), ma ju plno miest napr. v Nemecku. Napriek tomu to moze byt ista alternativa, ale ozaj stale len alternativa k fiat menam.

< IRONIA >
Ano samozrejme, rychle platby, zadarmo platby a anonymita. To su jedine podmienky ktore treba, aby to mohlo byt menou ...
< /IRONIA >

No a BTC ako realna, jedina pouzivana mena statu ci celosvetovo, je totalna utopia. Nesplna hadam vsetko co sa vobec len da nesplnat, aby bola nahradou za fiat meny - alebo aspon v dohladnom case. Spomeniem len jednu: kazdy vie, ze (velka) inflacia (ci nebodaj hyper-inflacia tisice/miliony percent) je zla - vidme Zimbabwe s bankovskou s 13timi ci kolkymi nulami. Napriek tomu je nutna minimalna inflacia (1,5-2 %). To je vseobecne zname (teda ako komu, okrem lojza_suchanka). Bez nej ekonomika klesa, zamestnanost klesa ... Tazko mozno dosahnut 1,5 % inflaciu s totalne deflacnou menou. Inak je uzasne, ako sa ospevuju a stale do nemoty opakuju tie dve uzasne "vyhody" BTC: anonymita a bezpoplatkovost. To ze na samotnom vrchole tej BTC pyramidy je par jedincov asi nikoho netrapi. Aj ti co su tesne pod nimi maju este stale velku moc a peniaze.

Nehovorim ze s fiat menami je vsetko OK. Tiez viem, ze sucasny ekonomicky system za posl. 2,5 storocia (ked v 13. koloniach zacali vznikat dcery britskych bank) a po sformovani globalnej ekonomiky v 19. storoci - tak dnesny ekonomicky system je chory z niekolkych hladisk. Co je vsak podstatne treba REGULACIU a DOHLAD, aby bol ten system udrziavany stabilny. Ked uz je chory, nech uz je aspon kvazi-stabilny. Pretoze ked jeden mesiac zarobis 1 BTC a kupis si za to auto, a druhy mesiac zarobis 1 BTC a kupis si za to 10 litrov mlieka, to je dost blba predstava.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a) http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10122427178-udalosti-v-regionech-b...

b) jeden mesic zarobis 1 BTC a koupis si auto, druhy mesic zarobis 1BTC a koupis si 2 auta a 10 litru mleka k tomu :p

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

a ty jsi to cetl ?
pouzivas mobil s androidem iosem nebo v tvem pripade zajiste s windows mobile ?

Predpokladam ze ano, takze ano ty jiz davno sverujes sve prachy do rukou jedne z techto 3 firem (samozrejme predpokladam ze ovladas svuj bankovni ucet elektronicky a autorizujes pomoci sms coz dela vetsina lidi). Jo mozna to tak neni, mozna chodis platit slozenky na postu nebo mas offline klic ci pouzivas certifikat - OK, ale doufam ze nejsi natolik zabenneny aby jsi nepochopil princip o co me jde...

A co teprve platebni karta ? vis kolika pochybnejm soukromejm firmam musis duverovat kdyz udelas nejakou platbu ? Pouzivas platebni kartu ?

Klidne vsadim ze google na elektronickou menu pristoupi, a usetrim ti prachy on uz davno PRISTOUPIL, existuje tu elektronicka penezenka (virtualni platebni karta) od google kterou mas v telefonu jako aplikaci a platis pomoci NFC, funguje to, testovali to lidi i u nas v cechach. Jedinej problem je ze k tomu musis mit ucet v $ - z hlediska uzivatele ktery prijima penize v CZK je to uplne to same jako *coin, co ti hrozi je kurzove riziko CZK-$ v pripade *coinu to bude kurz CZK-*coin.

Dale bych te rad vyvedl z omylu ze za *coin nic nekoupis, v cechach berou BTC napriklad hotelove komplexy, dale za to napr v cine/usa/eu koupis ruzny hardware, paradoxem je ze byt urady v cine BTC oficialne zakazaly tak cina dela nejvetsi bussines napr s hardwarem pres BTC - jsem zvedavej kam az to povede - jestli to v budoucnu treba udela nejakej hmatatelnej tlak na fiat menu.

Ve vzduchu tu je jedina otazka ktera je jiste zajimava: a to jestli bude google delat novou menu nebo pouzije nejakou jiz zavedenou, ja osobne si nemyslim ze se googlu vyplati delat neco noveho.

Asi si me pletes s nejakym fanatikem, napr lojza_suchanek to obhajuje zbycecne moc fanaticky to mas pravdu, jenze stejne tak jako on to fanaticky brani ty to fanaticky odmitas (v podstate je to to same jako tvoje komentare na tema software od MS a od nekoho jineho) - takze pro vyjasneni:
Ja beru virtualni menu s rezervou ale osobne me fascinuje ten napad (jak jsem zminil simulace zlate horecky) a rozhodne bych nepodcenoval potencial takoveho napadu. Prijde me to srovnatelne jako s vynalezem pocitacove mysi viz historie Xeroxu a Applu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jenze ja jim do jejich penezenky nic nesveruju. V paypalu taky nemam ani korunu (mozna par korun jo), vsechno mam svazane s uctem. V zivote bych si tam nedal vic nez litr, mozna par tisic. To, ze jsou banky elektronicke, tak to nic neznamena, v pozadi jsou porad fyzicke penize, ktere jsou i v dnesni dobe KRYTY .... kdezto bitcoin nema absolutne zadne kryti, je to jen virtualni nesmysl. Nekdo ma od bitcoinu klice, nikdo ho centralne neridi, nejsou zadne postihy, takze kdyby nekdo ty master klice zverejnil, tak cela mena okamzite konci, definitivne.
S tema kartama a duverovani .... v konecnem dusledku mame CNB, ktera udeluje licenci spolehlivym bankam, ktere jsou pod jeji svrchovanou spravou. Banka za to ruci a v nejhorsim je tu pojisteni vkladu. U bitcoinu tohle nemuze byt ani teoreticky.
Kdyby gugl ohlasil spolupraci s bitcoinem, tak prvni co by nasledovalo by byl pokled v radu desitek procent na akciich guglu (taky v podstate jen virtualni cislo, ale je aspon nejak kryto).
Opravdu by me zajimalo, kde u nas berou bitcoiny:o) Podle me jenom varis z vody. Zadna slusna firma bitcoin neprijme, protoze nema absolutne zadnou hodnotu ..... nemuzou ho dat zamestnancum, nemuzou jim zaplatit pohledavku, kurnik vzdyt ho ani nemuzou zanest do ucetnictvi, tak ho proste ani NESMI pro prodej nebo nakup cehokoliv pouzit:o)

Me osobne na bitcoinu fascinuje ten princip deflacni meny. Nekdo nekdy vydal tunu bitcoinu (a vetsinu si nechal), nalakal lidi, aby za svuj pocitacovy cas ziskavali dalsi bitcoiny jako odmenu a zacali to ti lidi brat jako takovou tu smelinarskou menu. Pak ten clovek zalozil exchange server, kde zacal nabizet bitcoiny za penize a az se to uchytilo, tak je blaznum prodal a ted se jen smeje:o) Z tohoto principu je to naprosto genialni. Ale to je vsechno, je zcela jasne, ze mena nemuze byt anonymni (drogy, terorismus .....), takze bitcoin nema absolutni sanci se byt minimalne prosadit, to je holy FAKT. Dalsim problemem je, ze nekdo na jednom miste vlastni ty klice a nikdo nevi kdo:o)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Hahaha, kryty, hahaha, ROFLMAO, a teď ještě tu o Smolíčkovi prosím :DDDD

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nó chlape. Tomu fakt věříš? Peníze jsou kryty čím? Úvěry? Zase jinými krytými papíry. :-))))

Peněz je jen "pár", aby bylo za co koupit kafe a něco k snědku, jinak jsou to binární hodnoty kdesi v databázích a nekryje je nic. Nic jako NIC. Takže když FED kvanitativně uvolňuje, tak pochopitelně ty inflační miliardy netiskne, ale prostě někde připíšou pár nul v objemu měny a ty nuly svěří nějvětším bankám. Tečka. Kryto úsměvem Obamy.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja chapu, ze ne kazdy v tehle diskuze ma detailni znalosti makroekonomie statu, ale tak nejaky zaklad by asi mel byt ..... pak se nedivim, jak to u nas chodi, ze kazdy druhy je zadluzen uvery na darky, dovolene, elektroniku a podobne picoviny ... lidi v tomhle state nemaji ani zakladni ekonomicke instinkty, tak se teda neni cemu divit, to mas pravdu:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz tak orodujes za fiat menu a tvrdis ze je necim kryta, skus si precist neco o statnich bankrotech ktere se v moderni historii staly (dejme tomu od 2sv. valky), par jich bylo a sam uvidis cim byly statni zavazky kryte, resp kolik finalne dostali veritele - no moc to nebylo..

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja chapu, ze ne kazdy v tehle diskuze ma detailni znalosti makroekonomie statu, ale tak nejaky zaklad by asi mel byt ..... pak se nedivim, jak to u nas chodi, ze kazdy druhy je zadluzen uvery na darky, dovolene, elektroniku a podobne picoviny ... lidi v tomhle state nemaji ani zakladni ekonomicke instinkty, tak se teda neni cemu divit, to mas pravdu:)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze peniaze musia byt preboha niecim kryte. Nie je to zlato, nie je to teple slovo prezidanta, su to dlhy. Vo vseobecnosti su na nesplatitelnych dlhoch zalozene dnesne ekonomiky.

Dlhy su zas kryte schopnostou a zavazkami dlznikov tie dlhy splacat.

Dlznici ich budu splatat, ked budu mat pracu a minat/kupovat/konzumovat tovar a sluzby.

Minat/kupovat/konzumovat tovar a sluzby mozme vtedy, ked sa bude neustale vyrabat a produkovat a rast ekonomika. A to prosim pekne exponencialne.

Vyrabat a produkovat a rast ekonomika (vsetko exponencialne) bude len vtedy, ked sa bude aj dalej zasvinovat, zadrbavat a zrancovat tato chudera planeta (prosim pekne exponencialne).

Takze od zaciatku po koniec: treba ekonomicky rast, bez neho to nejde, a na com je v konecnom dosledku zalozeny dnesny svet? Na zasvinovani, zadrbavani a zrancovani tejto chudery planety. Takze ano sucasna ekonomika a cely financny system je chory a nemoze to tak ist vecne, pride rau taky kolabs, ze vsetky financne, ekonomicke, ropne, diamantove, pomarancove a dalsie krizy boli v porovnani s buducim kolabsom len prechadzka ruzovou zahradou.

ALE BTC nie je riesenie.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jen krátce... To co popisuješ není krytí, to je důvěra. Krytí je pokrytí hodnoty oběživa jinou hodnotou. Typicky to bylo zlato (jak jsi psal) a papírové oběživo pak zastupovalo hodnotu toho zlata kdesi v trezoru. Problém je, když chceš dotisknout peníze. To pak musíš dokoupit zlato, aby stále byly kryté. Zrušení krytí peněz umožnilo tisknou peníze "na vodě" a bez nákladů a jen se musí budovat důvěra v jejich hodnotu.

Dluhy pochopitelně nic krýt nemohou. Dluh je mínus, zápor, za to si nic koupit nejde. Nicméně s dluhem jde pochopitelně spekulovat a jsme zase u toho. Důvěra.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ostatne co si budem povídat - pokud by se to stalo, byla by to vyhra i pro samotny bitcoin, protože důvěra v nej by obrovsky vzrostla a obecne by se povemodi o te mene dostalo mezi obrovske množství lidi, co vůbec netusej, o co jde.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No, obrovsky vzrostla důvěra celkem malého okruhu zájemců. Měně musí věřit každý (i když jí třeba vnitřně nevěří). I 85letá babička "s úsporama v kredenci", i dítě se zlaťákem na lízátko. Prostě všichni.

Naopak pokud v něco hrozně věří investoři a zlatokopové, je radno být značně na pozoru (ač nepopírám, že to v kratším horizontu může přinášet zisk).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Abych se upřesnil, neodvážit bych se tvrdit, že v Bitcoinech není do budoucna potenciál. To jistě je, jen momentálně stojí na dost chatrných základech.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Potencial leda pro kratkodobe spekulace:) Mimochodem, fakt ty exchange burzy funguji? Neni to jen hoax? Uz tam nekdo nejake prachy za bitcoiny dostal?:)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ano fakt funguji, denne se tam otoci treba i 500kkc, to myslim vazne, jestli mi neveris tak skus treba https://localbitcoins.com, nakup za 1000 a skus to obratem prodat - funguje to uplne stejne jako akcie nabidka/poptavka tj nevydelas na tom pokud si spatne nastavis strategii ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A tys tam neco fyzicky kupoval nebo prodaval? Nebo znas nekoho osobne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ano, a nekolikrat, a myslim to opravdu vazne, jestli mas koule na osobni setkani (treba jeste pridame pana lojzu_suchanka a wifta :)), ukazu ti vypis z bankovniho uctu ze jsem to otocil za realne prachy i za hmotne veci, jestli mi neveris...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jako letadlo by se dnes dala nazvat jakakoliv "realna" mena €, $, Kc atd. Zadana tato mena neni realne podlozena a dukazem je to co provedla CNB kdyz zacala skupovat €ura za neexistujici CZ penize protoze v realu by na to CNB nemela, kor kdyz mame davno zlato "vyhodne" prodany. To co delaji bankeri je jen ta "hra" jmenem letadlo, kde bankeri a spekulanti na burze jsou na zacatku a lidstvo poctive platici dane je na samym chvostu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jj, prestanem platit dane, zrusime vsechny ty spionanzni programy jako NSA a snowdena si dame na vlajku:o)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

nn snowdena ne, pravda je prece zakazana, tak jako za bolsevika, takze psss. Klidne at si kdokoliv veri te nejstabilnejsi realne mene jmenem "$" ale ten padne a padnout uz mohl kdyz husajn nechtel za ropu dolary. Byl to prvni nastrel toho jak muze byt ta skvela realna mena razem v pr.. a cina taky nechce obchodovat s ropou v dolarech a tam to tak jednoduchy jako v iraku nebude

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Všechny tyhle -coiny, vytvořené z ničeho a hrající si na peníze, dělají to, co na normální měně proklínáte: Snižují její hodnotu a tedy zvyšují inflaci. Čím víc bude existovat nějakých -coinů a čím větší hodnotu jim budou lidé přiznávat, tím horší vliv to bude mít na hodnotu standardních měn. Jinými slovy, okrádáte své spoluobčany.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No, já myslím, že inflace tady byla už dávno před -coiny a že zrovna existence -coinů je to poslední, co by pomáhalo inflaci. O to se starají jiní nesrovnatelně větší měrou a -coiny s tím nemají nic společného. Naopak, spíš si myslím, že vznik bitcoinů je důsledkem inflace, kdy se stále méně věří v regulované měny.

Já osobně -coinům velmi fandím, ale ještě jsem se nezařadil mezi ty, kteří by té měně důvěřovali.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mam k tomu podobny pristup, momentalne to je otazka toho jestli veris inflacni mene nebo deflacni, pred rokem me prisla deflace fajn vec, dokonce spousty radoby ekonomu na tomto tematu zakladaji svoji politickou karieru (napr. pan Kohout z OVB pardon Partners).

Po intervenci CNB jsem se o to zacal vice zajimat a narazil jsem na dost zajimavy komentare k principu deflacni meny - do pismene s tim souhlasim a to hlavni co me presvedcilo ze inflacni mena je pro cloveka lepsi je prave natura cloveka, v pripade deflace je totiz pro lidi pohodlne NIC NEDELAT jen sedet na prdeli a to je to naprosto STEZEJNI protoze clovek je od prirody linej a chce se mit co nejlepe za co nejmensiho usili - prikladam v originalnim zneni:

------------------------------------------------------------------
Well, the bitcoin market system is indeed a pyramid scheme. And bitcoin can't be a bubble, but the nature of the market can consist of constant bubble growing and bursting. It would be an Ponzi scheme if it would turn out that most markets are presenting falsified market data and the amount of fiat that is allegedly flowing into markets is not true.
The thing that makes bitcoin attractive to most, is the same thing that would be the end of bitcoin - deflation. Looking at the community, it seems that over 90% of people who are interested in bitcoin, are so because they have hopes of buying low and selling high. Deflation is the thing that attracts people who dream of gaining wealth by just being in the right place at the right time. We mostly see the same people visiting motivational lectures and reading books from Robert Kiyosaki on how to find a shortcut in being a millionaire. These people dream that the bitcoin pyramid will grow bigger and bigger and bigger, because if it does, then the current bottom of the pyramid will be the top in the future.
But the problem is that in an economical perspective, money shouldn't be considered mainly as value. Money should be the intermediate tool to help trade value, not be value by itself. If money is attractive as an investment opportunity then it is very attractive to speculation and that leads to hoarding. And that creates very big problems with price stability, and more importantly with wealth distribution. The rule applies that the more bitcoins you have, the easier it is to gain new bitcoins with market trading. The ones that have hoarded the most can actually know the future price because they have the means to create the future price. That will lead into a snowball effect where the richest become even richer everyday and the bitcoin based economy would suffer bigger wealth distribution issues then fiat ever had. Inflation is still the key because money should be unattractive to hoard and should only be used as a tool in trading.
I think that most of the bitcoin community is ok with bitcoin deflative nature, because that would make them a lot richer then the 99,99% of humanity. That is the greed that drives the bitcoin community where everyone wants to be a lot richer then others and want to be so without actually doing any real work that would have any practical value. That is why the bitcoin market is indeed an pyramid scheme under the guise of technology. And the entire pyramid will fall at the critical point when there won't be any new people wanting to become the bottom of the pyramid with hopes of rising higher in the future. When the inflow of new people, who would rise the old people, will stop, then everyone wants out and it will be a total crash. I personally don't think that bitcoin will live long enough to meet this critical point of final crash. It is more probable that in a year or two, another crypto will surface, that will outmatch bitcoin in general quality and then most of the value from bitcoin will flow into this new coin.

------------------------------------------------------------------
RE: Ddpoved od fanatickeho fanouska coinu, pro nase ucely jsem ho nazval BTJX a text nemam protoze placal nepodstatne blbosti o tom ze je pisatel blbec a ze to vubec nechape

------------------------------------------------------------------
BTJX> No. You are wrong. Look it up, there are very clear definitions.

Only thing different with any other pyramid scheme, is the reward system. Usually, pyramid schemes use an individual reward system. Meaning, there is a fixed reward that goes directly to the older member for every new recruit and for other recruits that come after the new recruit. With bitcoin, the reward system is more general. Meaning, if you recruit someone, then everyone who are already in the pyramid will get an equal amount of reward. I think that this is a smart trick, since it makes the community stronger and that will hold the pyramid together with more strength.

BTJX> That's just armchair pseudo-philosophy. No, economic religion more likely. You can't buy things with money without money being valuable. It always amazes me how hard it is for people to accept reality for what it is.

No it isn't. It's the same school of thought why we currently have inflation based currencies. Deflative currencies have an regressive influence to the economy. When you are in a situation, where it's more profitable to sit on your money and do nothing, then you can be sure that everyone will sit on their asses doing nothing. If money will lose value then it is more profitable to use the money as soon as possible and that encourages doing something and by that helping the progression of the economy.
The idea of deflation is attractive to those whose goal is to sit on their ass doing nothing and still being rich in the process. Most of the people in the world are like that and that is why most of the people aren't rich. They are only fixated in looking for new shortcuts, while they could use their time in working on something that would have practical value.
And my point was that money shouldn't be a value by itself, but it should only represent value. I was not talking about money having no value. You are putting wrong words into my mounth which you try to argue against. This is is just bad demagogy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To neni nic proti tomu, kdyz investujete do akcii - to muzete okrast lidi! Jeste lepsi pak je zalozit firmu a vydat akcie obchodovatelne na burze. A veskere obchodovani je taky jen okradani lidi, protoze obchodnik, clovek ktery nic nevytvoril, vydelava penize za presun veci mezi clovekem, ktery ji vytvoril a clovekem, ktery ji potrebuje.

Bud prijmes extremne komunisticke videni sveta, nebo se smiris s tim, ze lide, kteri umeji manipulovat s penezi, budou vzdycky vydelavat na ukor tech, kteri si je schovaji pod polstar. Tak to proste je a pokud to snad nekdo zmeni, bude to zase jeden z tech, co umi manipulovat s penezi, a urcite na tom vydela.

Pamatuj, ze inflace je pro kazdou menu jina. Pokud ti pripada inflace koruny vysoka, prejdi na jinou menu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ROFLMAO
Inflace se dneska dela cilene, je uplne jedno, kolik bude jakých jinych men. Centralni banky (nejen ta nase) si proste natisknou penez, kolik potrebuji, a tim vytvori inflaci, kterou potrebuji.
Fakt me uplne dojima naivita nekterych lidi :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pravdu diz

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jo jenze prdel je ze ta inflace je bohuzel potreba, teda ja osobne jsem o tom presvedcen - skus si precist muj dlouhej post v aj kde to ten clovek vysvetluje.
Nosna myslenka je ze pokud je mena deflacni maji lidi tendenci sedet na penezich a nic nedelat protoze to nic nedelani jim vydelava (zlepsuje jejich situaci) takze se neinvestuje do inovaci a ekonomika zacne kulhat. Proto centralni banky povazuji za technickou "nulu" 1-2% inflace, CNB napriklad cili na inflaci (laicky receno bojuje proti inflaci, samozrejme i deflaci) snazi se drzet menu na teto technicke "nule".
Za deflacni menu krome *coinu muzes chapat vpodstate jakoukoliv surovinu ktere je konecne mnozstvi - napriklad zlato. V minulem stoleti centralni banky (kdyz byly meny jeste kryty zlatem) syslily zlato, vice nez 70% svetoveho zlata bylo zavreno v trezorech - neobihalo a hrozilo ze se uplne stahne z trhu, navic jeho hodnota prestala stacit na kryti meny - to je dano tim jak se ekonomiky zvetsovaly a bylo treba vice meny. Tehda se rozhodlo ze se mena nebude kryt (celosvetove, byla to tehda nejaka dohoda svetoveho fondu a vetsiny vyspelych statu).

Zlato ma jedinou vyhodu pro drzitele oproti *coinu, a to ze je fyzicky potreba na vyrobu elektroniky a sperku, kdyz by toto nebylo pak jeho hodnota je CISTE spekulativni vec stejne jako u *coinu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

prvne par detailu, "coin" at se naziva ruzne na webu menou, veskutecnosti neni menou, ale spise virtualni komoditou

proto je nesmysl prirovnavat vyvoj a chovani "coinu" k menam ci penezum

v Google ale i jinde jiste moc dobre vedi ze oni nemuzou postavit business na necem co by jim eventuelne mohlo prodelat kalhoty, takze pokud Google nebo nejaka velka spolecnost na podobnou menu pristoupi, tak to jiste nebude tak aby ji to jakkoliv ovlivnilo z jejich valstnickeho hlediska, tedy treba nabij si tim penezenku, zaplat si tim kde to dalsi povoli, ale nam zaplat v dolarech ci jine stalejsi mene :) ostatne tak i funguji ruzne maty ktere "coin" berou jako platidlo, oni proste moc dobre vedi, ze dnes je hodnota treba $600, zitra muze bejt klidne $1200, ale dalsi tyden muze bejt taky jen $1, takze si stezi troufnou to zaradit jako platidlo ktere by chteli zaradit do sveho vlastnictvi a tedy i zakladu pro daneni :)

na druhe strane jsou "mensi" podniky kde se snazi nyni "coin" ziskat aby s nim mohli spekulovat, viz treba v CR fungujici posrtal damejidlo, ktery Bitcoin bere, ovsem vsimnete si v jakem kurzu, no aby natom vydelali k v pripade, ze ho streli jeste tyz den :)

ani spolecnost jako Google si proste nemuze dovolit s jejich ohromnyma finacnima transakcema kazdy den, aby kuprikladu zakaznici zaplatili treba pul milionem "coinu" v hodnote treba 300 milionu dolaru, a druhy den zjistit, ze hodnota "coinu" klesla a misto 300 milionu dolaru maj sotva pul mulionu dolaru :) proto dodneska nejde platit na gplay treba zlatem, ropou, diamanty, pomerancovou stavou, nebo cennyma papirama/akciema, ikdys na burze se s nima obchoduje zcela bezne podobne virtulane :))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Duvod, proc nejde platit zlatem, ropou, pomerancovou stavou nebo akciema je pouze obtiznost transakce. Google si klidne muze dovolit aby jim zakaznici zaplatili pul milionem "coinu" v pripade, ze je dokaze utratit driv, nez se hodnota zmeni. Kdyz je dokaze utratit za hodinu, bude stacit, aby se hodnota udrzela hodinu. Kdyz se hodnota udrzi rok, bude stacit utratit je za rok.

Mam podezreni, ze zatim je likvidita coinu nizka, tedy ze si Google nemuze dovolit spolehat na to, ze by coiny obratem prodal. Pokud se to ovsem zmeni, urcite si toho Google vsimne driv nez my dva.

Naopak pokud klesne likvidita dolaru, tedy zacne hrozit, ze Google neutrati sve dolary dostatecne rychle, spolehni se, ze je prestanou prijimat. Presli by treba na eura ... i kdyz, zatim spis hrozi pokles likvidity euru nez dolaru ... mj. proto, ze za dolar se nakupuje ropa.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ty moje cifry byli jen ukazkove, veskutecnosti budou mnohem vetsi, a prave oni vedi ze dolar si svou hodnotu bude drzet a pripadny propad bude max v radu procent tak jak je tomu dnes, jenze u "coinu" hrozi propady i v radech tisicu procent behem te 1 hodiny

a je to prave proto, ze skutecna mena neni jen nejaka virtualni hodnota, ale za jeji hodnotou stoji nejaka hodnota v podobe "jistoty" a obrovskeho trhu ktery ji drzi v urcitem rozmezi jeji hodnoty, kdesto "coin" ma hodnotu jen coby spekulativni prvek a nestoji za nim naprosto nic

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Muhehehehe dolar si svou hodnotu bude drzet :-D :-D
Vtip dne.
Zkus se podivat, co sis za 1 dolar koupit před 50 lety a co si za nej koupis dnes.

V americe nestihaj vyrábět nove rotacky na tisk vice a vice penez, a ty reknes, ze dolar si bude drzet svou hodnotu :-D

No ovšem je pravda ta, za podobných lidi, co nevidi realitu, je tu většina a bohužel všichni ti lide mají volebni pravo.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

O tisku peněz jsou to kecy - tiskne se v podstatě jen náhrada za opotřebované a z oběhu stažené bankovky. To, že peníze vznikají z ničeho a ztrácejí tak hodnotu, je dáno pár příkazy v počítači. Dalším způsobem vzniku peněz z ničeho jsou úroky z půjček nebo -coiny.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tak svým způsobem je to i prodej domén na internetu, že :).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nebo prodej pozemku na mesici ci marsu. :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

mam zakoupeno, 25 hektaru na Mesici a 25 hektaru na Marsu, za tuhle svandu jsem tenkrat rad tech par dolaru utratil, a vlastne v te smesne cene me po skoro 3 mesicih pak i prisla plaketka od Nasa ze jsem jako fakt drzitel tech pozemku na danych souradnicich :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, někdo rád holky, jiný vdolky. Kdo ví, třeba je jednou výhodně prodáš.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A teď přijde Číňan a zabere ti to... A co s tím?! :-)))
Nebo už je Měsícní právo? ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja to bral jen jako srandu a rekneme malou podporu rozvoje kosmonautiky, nepocitam ze se za sveho zivota dostanu na Mesic nebo dokonce na Mars, bral jsem to podobne jako kdyz na kickstarteru podporim nejaky projekt ktery se me libi

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jo, tohle je argument, kterýmu už rozumim :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo to chápu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cekal bych ze kdys umis psat, tak umis i cist, ale asi ne :)

psal jsem ze v radech procent tam propad klidne bejt muze, sak i dnes kazda mena osciluje, ovsem necekal bych ze dolar treba zedne na den spadne na temer nulovou hodnotu, cos je to co se klidne muze stat u "coinu" ;) pokud to nechapes, tak s tim holt nic nenadelam :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

V radech procent???
Tak pravda, stovky procent se také da vyjadrit jako "rad procent", to je fakt
Mimochodem například si lze precist http://fakebug.cz/zamysleni/historicky-vyvoj-hodnoty-americkeho-dolaru/ to je nejaky první odkaz, který mi to naslo.
Je tam videt zhruba 100 nasobny pokles za zhruba 60-70 posledních let

Ale jinak je dolar mena pevna a stabilni, rozhodne :-D :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

lojzo lojzo :)) to ze se meni hodnota penez v radech procent bylo mysleno jako jednotky procent ;) a to ze se za 60-70 let zmenila hodnota dolaru treba i o stovky procent neznamena ze je to spatne, spatne je, pokud by se v tech stovkach procent zmenila jeho hodnota treba behem jedne hodiny, coz je prave priklad "coinu" kde vykyv ze 300 na 1200 a nasledne zase pad na 600 neni nic vyjimecneho ;) aneb je to napsrosto nepouzitelna komodita pro placeni v delsim horizontu

dokazes si predstavit co by to delalo s ekonomikou statu kdyby dneska stal dolar 20 korun, zitra 150 korun a dalsi den 10 korun? behem nekolika mesicu by tu nefungovalo temer nic a vsechno by se rozpadlo, takovej postapokaliptickej scenar kde by nasledne asi platilo jen to, kdo ma zbran a kdo ne :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když to rikas...nebudu se s tebou hadat, nemá to smyl.
Bohuzel sice i ty nicis muj život tim, ze prosazujes to, co prosazujes, ale ja uz se s tim nejak vyrovnam, to je ok...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

me to zas tak volatilni nepripada, kdyz to porovnam s akciema :)
http://bitcoincharts.com/charts/bitstampUSD#rg60ztgSzm1g10zm2g25zv

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.