Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Bez kamenných obchodů nemá Google Glass šanci na úspěch

Ten nadpis moc nechápem. Nepoznám nikoho kto by nemal googla ako home stránu (no možno až na pár PC kde je zozmam.sk). A android je iné slovo pre google. Len na reklamách a osobných údajoch ich uživatelov google musel zarobiť už desiatky milionov EUR.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To máte pravdu, ale laická veřejnost, která je nejdůležitější pro tyto firmy, která jim pak dělá drtivou většinu obratu, tak si opravdu nedokáže většinu věcí představit, neodhadne z letáku, www stránky jaké to má reálné vlastnosti, ale především je to nenutí koupit, když nemají praktickou zkušenost. Třeba taková obyčejná věc jako MB Air by nebyla vůbec úspěšná kdyby Apple nenechal lidi si ho ohmatat, vyzkoušet na svých prodejnách, zjistit jak je reálně lehký a tenký, přitom pevný, oproti jiné tehdejší produkci.

E-shop je pěkná věc, ale pouze na prodej běžných produktů, které zákazník dobře zná, nebo si je ohmatá jinde.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Třeba já mám home stránku http://www.hanselman.com/blog/. Věřím, že takových uživatelů, kteří nemají jako home page nastavenou stránku google.com(cz/sk/...) je více než jeden.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a nebo taky lidi co homepage vůbec nepoužívají ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nepouzivaji, ale opravdu tam byva google, to se mu uprit neda :-) Ja ho taky mam, ale pri spusteni se otevrou zalozky ktere tam byli naposled(a moc nerozumim co vede koho k tomu aby to delal jinak). Takze sem homepage nevidel, no ani nepamatuju.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

bývá nebývá nebpo používají nebo ne, na tom nezáleží. taky otvírám předešlé záložky, a pokud nejsou záložky, tak je operácký speeddial.... takže když se kuknu do nastavení.... tak tam je orig stránka opery, tedy základ ;-) a to jsem tam byl snad jen při prvním spuštění...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rozšířenost jednoho produktu zaručí úspěch jiného produktu značky, navíc v jiném odvětví?
A proto všichni máme v PC operační systém OS/2, ve smartphonech Symbian a chodíme na sociální síť Orkut? :-)

Jinak pro zajímavost, v prohlížečích mám domovskou stránku buď about:blank, nebo tu co je tam od instalace. Považuji ji za přežitek (používám v Opeře Rychlý přístup, jinde totéž jinak pojmenované) a nakolik jsem pozoroval práci jiných lidí s prohlížečem, vypadá to na obecný trend.
Moc nerozumím ani fascinací Vašich známých hlavní stránkou Googlu. Já se tam občas zajdu podívat když je zajímavý Doodle, ale jinak si vystačím s výsledky hledání (jinak řečeno: Proč někam ukládat odkaz na hlavní stránku Google, když mi stačí napsat to co chci najít do adresního řádku prohlížeče a i kdybych to tak dělat nechtěl, je vyhledávací políčko v Rychlém přístupu?)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

přesně takhle mě to napadlo, když jsme psal že jsou lidi co homepage nepoužívají. ;-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Proboha kdo rozumný by měl Google jako domovskou stránku? :))) (to jste mě opravdu pobavil, trojbradou bestii používám jen výjimečně)

Ten kdo to tak má, tak po spuštění prohlížeče má k dispozici hnedle dvě vyhledávací políčka - jedno nahoře zabudované v okně prohlížeče a druhé na oné _domovské_ stránce Googlu. K čemu to? Jedno, to nahoře v samotném prohlížeči, snad stačí ne?

A pokud už má prohlížeč spuštěn a chce vyhledat něco na Googlu, tak proč otvírat novou/domovskou stránku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není to přímo k věci, ale ačkoliv jsem ajťák, jako domácí stránku mám Seznam.cz. Jednak je to moje primární e-mailová adresa a jednak tam mám hezky agregované RSS zdroje. Naprostá většina známých včetně rodiny má jako domácí stránku také Seznam.

Prodávat technologickou novinku bez možnosti si ji vyzkoušet, podívat se, co to umí, ošhat si ji, jde opravdu dost těžko. Zvlášť pokud to nebude nejlevnější...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Také lidem z okolí doporučuju mít když už, tak jako domovskou stránku jejich (nějaký free) emailový portál. A pokud možno od nějaké české firmy, ať tím podporují naše domácí ajťáky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To bude uzasny az pujdete za par let po ulici a bryle vam nad lidi budou promitat jejich jmena a profily na FB :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

...a nepůjde to vypnout :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mně jako první napadly taháky ve škole. :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jojo, potkáš holku u baru a první co ti vyskočí bude fotka jejího odrazu v zrcadle pouze ve spodním prádle a s vyšpulenými rtíky.... :-D

no nic už aby ty sociální sítě šly do p.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napadá mě, že by klidně mohli prodávat levnější verzi s reklamou. Klasicky googlovsky cílenou. Jde člověk Hypernovou, podívá se na mlíko... Glass s pomocí GPS zjistí, že je uživatel v Hypernově, podle čárovýho kódu rozpozná, na jaký výrobek se uživatel dívá, podle toho, že jej sleduje déle než 1,7 sekundy pochopí, že zvažuje koupi a v tom okamžiku zobrazí, že v Globusu mají mlíko o korunu dvacet levnější :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no teda já bych měl problém s normální verzí i kdyby byla zadarmo, natož nějaká sviňa co mě bude nutit vrážet kamsi dop.. prachy ;-)

Ale radši bych tu tyhle teorie nerozšiřoval..... ještě se toho Google chytne, a GLASS 2.0 budou přímo implantovat všem lidem do rohovky už při narození........ a nebo rovnou malý čip někam k páteři a budem v prdeli všichni....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No teda ja kdybych si mohl vybrat, tak bych radsi chip od google nez od apple nebo microsoftu. Nebo si snad myslite, ze vam nekdo nabidne nemit ZADNY chip? Lidi bez chipu se budou strilet jako terroristi (tj. automatickymi drony).

Muzete si rikat, ze motto "Don't be evil" prestava platit, ale osobne mi pripada, ze vsechno spatne co google dela delal uz nekdo pred nim - i kdyz ne vzdy s takovym uspechem :-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak to se budu hrdě hlásit mezi "teroristy"....

já to chápu a je mi jasné že tohle šecko jde do sraček, ale jen proto že to dělá google neznamená že se mi to najednou začne líbit. je mi jedno jestli to uvádí malej soft, jabko nebo brejle, v každém případě to vidím jako jistou cestu do budoucna kterou se to bude ubírat a to se mi teda ku*** nelíbí....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Těch facebookových blbů, kteří ještě dostanou do svých nesvéprávných rukou tyto brýle, je mně líto.
Časem z nich přestanou být lidé - budou to jen takové automaty na dálkové ovládání, které budou na povel žrát to co chce Velký bráška, na povel se postaví do fronty třeba před obchodem Applu, kde bude nová UltraMegaGigaSuperHyperTurbo iHovadina s naprosto úžasnými vytuňenými vychytávkami..., bude se jim líbit to co se jim "má" líbit a budou chodit k volbám volit "ty správné" mediální obrazy.
Časem jim systém vybere i optimálního partnera, se kterým zplodí ještě většího idiota než jsou oni sami....

Přitom - čistě technicky - může být hardware jako ty brýle k lecčemu i užitečný - tedy v rukou svéprávných myslících lidí. Bohužel, vše se dnes cílí na ty výše zmíněné :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Největší průjem je to, že s nima budeš muset jednat a až budem v důchodu, tak kdo myslíš, že ti bude dělat lékaře :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

...no abych řekl pravdu,já už jsem o nějakých průhledových brýlích přemýšlel,jako o úžasném spamfiltru. Vestavěná kamerka zdetekuje nějaký obzvlášťě odporný bilboard a brýle ho překryjí obrazem hrajících si štěňátek. A to už vůbec nemluvím o využití před volbami. Myslím že by páni posranci s láskou vzpomínali na tykadla :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to si nech patentovat, spamfiltr v brýlích. jednou to fakt někdo udělá ;-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi takhle...
"Shut up and take my money!" ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.