Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google přestane podporovat Chrome pro Windows XP v dubnu 2015

Google nejezne nedokaze Chrome doladit k bezpecnosti, kvalite vykreslovani stranek a cpe ho vsude kde se da on totiz to zprasil i novou Operu, jako musim blejt rozdil mezi verzi Opera 12 a 16 je sakramentsky, zatim co 12 je v pohode na nastaveni a spravu 16 je hnus velebnosti. Doufam ze Chrome prestane podporovat nejen XP ale i Visty a 7, bude jenom pro 8 tam se hodi skvele jelikoz je to stejna infantilie/prasarna a proto sou pro sebe idealni. A klidne nak se tak stane toho roku aspon bude pokoj s uzivateli kteri si kuli Chromu nacpali vselijake reklamni listy, akceleratory a optimizery, u lidi co uzivaj Firefox s kombinaci AdBlock+ tohle vidavam v mensi mire.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

...a pak existuje druhá skupina uživatelů, která spokojeně používá Google Chrome ;). Jo, patřím tam.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Skus sa teda pokusit vypnut trojanovy `googleupdate`, ktory bezi v pozadi aj ked nemas nic `google` zapnute...

Zavadza sa na X miestach, neda sa nikde pohodlne vypnut a aj ked sa ti zda ze si sa ho zbavil, tak sa po case vrati.... :o(

Odvtedy moze byt v mojom compe chrome iba `portable` verzia!!!!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Probůh a proč bych to dělal? Zrovna v případě Chrome mi ten "trojanový autoupdate" vyhovuje, a to jakože velmi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nuz proti gustu..... ;o)
problem budes naozaj mat, az ked ti prestane vyhovovat a budes ho chcet vypnut...

p.s.
je to aj otazka nekonecnej `drzosti` spolocnosti google - analogicky akoby ti MS bez tvojho vedomia napr. updatol W7 na W8 (dokonca cistu instalaciu bez uzivatelskych dat), neexistovala by ziadna moznost ako tuto `vymozenost` vypnut a este by ta privital pocitac hlaskou `enjoy your new version` (!)

ty ako znamy `paranoik` by si si mohol aj polozit otazku, preco preboha neustale bezi updater v pozadi non-stop, aj bez toho ze by si chrome vobec spustil???

inak chrome je na zvratenosti specialista -> napr. kazdy skusny prehliadac ti umozni jednoducho zmenit odkladaci priestor v nastaveniach, chrome musis pouzit command line parameter!!!! OMG

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prechod opery na webkit jadro se ti muze nelibit ale proc z nej obvinujes google?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já to pochopil, že obviňuje Google z kvality webkitu...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Chrome je dobra rakovina.
Opera zabita, firefox sa na smrt uz prirpavuje (z toho pripravovaneho UI sa mi spravilo nevolno).

Vdaka google este ze ta mame.

Clovek sa za chvylu bude musiet vratit i IE.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Na Windows 2000 SP4 je v pohodě použitelný Firefox v3.1 beta3 na všechny stránky kam chodím, žádný důvod upgradu nevidím.

Opera 11.64 jede na W2k také v pohodě, ale nepamatuje si passwordy "normálně" a tak je vcelku napoužitelná.

Novější verze ani FF ani Opery nekomentuji.

IE mám odstraněno zcela ze systému vč. DLLek pro bezpečnost, viz. práce Freda Vorcka... Takže IE v jakékoliv verzi prostě nemohu ani spustit :)

Chrome pod W2k nejede, není tedy z mého pohledu co řešit. Co jsem si ho na XP a Vistách zkusil, tak naprosto nechápu, jak s tak spartánským rozhraním bez jakýchkoliv funkcí někdo může vůbec existovat. Ale asi uvažuji jinak.

Pro mě je důležité, abych měl kontrolu nad tím, co se děje a spoustu informací a ne byl o vše ochuzen jako v Chrome.

Nemluvě o tom, že uživatelé ani Gmailu a tím méně Chrome nemohou očekávat soukromí, jak se Google k soudu vyjádřil, tedy abych používal sám na sebe sběr informací, tak to je tedy tak trochu zvrácenost.

Ze stejného důvodu odmítám přejít na XP, protože od SP2 nefungují pro "ty vybrané" M$ servery blokace v hosts fajlu, což v praxi říká, že Widle nedodržují svůj vlastní systém, svá vlastní pravidla a zavádějí výjimky, což mně přijde jako totálně neakceptovatelné.
V Win Vista a Win7 si připadám jak ve vězení, když aplikaci prostě nelze dát tam, kde ji chci, ale jen tam, kam ji systém chce... Aplikaci nelze většinou prostě spustit, je ji nutno nainstalovat. Plugin pro Firefox také nemohu prostě jen okopírovat kam patří, musím ho instalovat.
Zvrácenost. Tohle ať si používá kdo chce, ale mně tedy vynechte.

Bude asi dost problém rozběhnout Win2k na nějakém novějším HW, ale co mě jiného zbývá, než to nějak dokázat?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přeji hodně štěstí s ovladači.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Bude si musieť nainštalovať nejaký OS, v ktorom spustí virtuálnu mašinu a v nej tie svoje 2000 :-)

Ale nechápem tomuto ... investovať toľko času a energie babraním sa so starým mŕtvym systémom? Kvôli čomu, z presvedčenia? Miesto využitia mozgovej kapacity na naučenie sa a prispôsobenie si napr. iného OS. Kedysi trvalo niekoľko dní nastaviť a vytuniť si všetko v XP, Sedmičky sú použiteľné za hodinu a linuxy/Masox riešim minimálne, len doinštalujem čo treba. Ja chcem na tom počítači niečo produkovať alebo sa zabávať, nie mrhať časom na riešenie samotného systému.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chrome si zaslouží místo na slunci už jenom kvůli tomuhle doplňku:
http://chrome.google.com/webstore/detail/mimi-tourette/oeojkclnefndmejka...
:-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vubec nerozumim tem hejtum na Chrome co tu jedete. Ze je spartanskej? No jasne, nekomu (me) zas vadi hromada nepotrebnejch pitchovin na monitoru. A co konkretne tam vlastne chybi v rozhrani? Podle me nic.

"abych měl kontrolu nad tím, co se děje a spoustu informací a ne byl o vše ochuzen" O co konkretne? Vzdyt v Chrome je videt vsechno co se deje stejne jako v jinych prohlizecich.

"Chrome je dobra rakovina." - comment hodny ubozaka, to sem snad ani nepatri, jsme na serveru na urovni, ne?

"Google nejezne nedokaze Chrome doladit k bezpecnosti, kvalite vykreslovani stranek" Coze? Co je na nem z pohledu bezpecnosti horsi, nez v kterymkoliv dalsim prohlizeci? A co spatne vykresluje?

"uzivateli kteri si kuli Chromu nacpali vselijake reklamni listy, akceleratory a optimizery" - A neni to chyba tech lidi? Budes obvinovat Winamp za to, ze taky nabidne instalovat yahoo toolbar?

Tvl kde to jsme, neni on patek, ze tu vsem hrabe?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Zkusím vysvětlit pár důvodů já.

rakovina... Možná jde o to, že Chrome je velmi často přibalován pod Win k jinému nesouvisejícímu SW, včetně automaticky předvybraného "set as my default browser". Třeba u FF jsem nikdy nezaznamenal, že by se bundloval k čemukoli jinému. Spousta uživatelů je na podobné vnucování alergická, podobně jako na letáky ve schránce.

spartánskost... Když si prohlédnete možnosti nastavení FF a Chromu, je tam značný nepoměr. Dlouhodobější a pokročilejší uživatelé si rádi přizpůsobí SW k obrazu svému. A ve FF toho jde i bez doplňků mnohem víc.

No a pro někoho rozhodne třebas jen taková maličkost, jako možnost schválit trvalou výjimku self-signed SSL certifikátu ve FF, kdežto v Chromu se před 5 lety sekl jeden vývojář a tak se pokaždé musí znovu klikat na souhlas. Viz
http://code.google.com/p/chromium/issues/detail?id=2010

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No slava, to uz je neco lepsiho, s cim se da pracovat, diky za realnou diskusi.
1. Ja jsem zatim nenarazil na nic, k cemu by byl Chrome pribalovanej. Ale umim si to predstavit, vzdyt k pitome aktualizaci Java je ten blbej ASK toolbar. User proste nesmi bejt hloupej a cist co se mu na monitoru pise, ne jen priblble klikat na OK a NEXT. Neni v tom jen Chrome, ale tisice dalsich aplikaci, jejichz vyrobci maji nejakou nastavenou spolupropagaci. Taky se mi to nelibi, ale je to tak jednoduchy se tomu ubranit, ze jsem to nepovazoval za nejakej problem. A navic, kdyz uz jsme teda u toho...ja bych byl radsi, kdyby se vsem lidem kolem me nainstaloval Chrome a byl vychozi, nez porad resil nejaky problemy v IE. Rodinu uz jsem presvedcil (cca 10-15 lidi) :-)

2. Ale to je presne to, co vsichnu useri Chrome chteji - aby to bylo jednoduchy, ucinny, bez zbytecnosti. Neni potreba nic prenastavovat, upravovat, ono to proste funguje samo i bez tehle veci. A celkem dobre. A to se povazuju za dlouhodobyho a pokrocilyho usera.

3. http://stackoverflow.com/questions/7580508/getting-chrome-to-accept-self... ...? :-) Ale uznavam, je blby, ze to nejde rovnou checkboxem nafurt. Me zas strasne stve, ze doted Chrome neumi spravne interpretovat barvy u sRGB fotek. To povazuju za mnohem zasadnejsi problem.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

taky neco prihodim:

Zkus si stahnout treba Adobe acrobat reader (zkus si vyplnovat nektery PDF formulare v necem jinym...). Pred kliknutim na download musis zrusit zatrhavatko "stahnout instalacku s google chrome". Cpou se i do jinejch "velkejch" aplikaci, ale ted z hlavy nic jinyho nedam.

Updater mi vadi, protoze bezi porad. Kdyz se mi to bude aktualizovat kdyz spustim, pripadne zavru prohlizec dejme tomu, ale tohle?

No a taky obcasny "nahodny" samonastaveni crome jako hlavniho prohlizece taky na duvere moc nepridava.

No ja sem dospel do stadia, ze radsi IE10/11 nez Chrome (stejne pouzivam operu 12.16). Nemusim nic nastavovat, stahovat a funguje to samo(coz je presne to co vsichni useri chteji) a posledni dobou jsem radsi kdyz me spehuje Microsoft nez Google.

Jo a k tomu vykreslovani kdesi nahore v diskuzi. Ja sem to pochopil tak, ze neni spatnej vysledek, ale ten progress. Hnusny fonty, podivny scrollovani a to co nazivam "seda obrazovka nicnedelani" kdy nevis jestli se sakra neco deje... :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.