Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google vysvětlil, proč Pixel 2 nemá 3,5mm jack

"Důvodů je několik a jmenována je mj. kvalita zvuku"

Tak to jiste, kvalita zvuku je na Jack konektoru logicky nepomerne vyssi. Ikdyz pokud Google, jak ma ostatne casto ve zvyku, osulil na Pixelech DA prevodnik a sluchatka bezne obsahuji kvalitnejsi, tak to mozne je. Ovsem rozhodne to neni bezne.

Ja s mobilem beham a ikdyz mam samozrejme mobil s Jack konektorem, tak na behani je opravdu lepsi mit mobil v kapse, aby od nej zadny drat nevedl, takze jsem resil bluetooth sluchatka. V mem pripade jsem skoncil u bluetooth spuntu za 1500Kc, ktere hraji na urovni spuntu s Jack konektorem za 250Kc. Ale na to behani to neresim.

Nicmene jsem mel moznost zkouset i nektera dalsi nahlavni sluchatka a priblizne Jack sluchatka za 1500Kc maji adekvatni zvukove vlastnosti jako bluetooth sluchatka za 5000Kc!!!

Takze asi ano, jde to i bez Jacku, ale nedoplatite se.

Redukci s nekvalitnim DA prevodnikem at si Google strci vite kam.

Ma to jedno pozitivum, alespon se ukaze, zda-li jsou fanousci Google stejne ovecky jako fanousci Applu a zda budou ten zku..eny Pixel kupovat.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem si koupil bluetooth adaptér s jack výstupem. Nevím, jak to bude hrát, dorazí z Číny někdy příští týden, ale má to Qualcomm čip, takže nepočítám, že bude něco zázračně lepšího, a zachovává to výhody sluchátek s jackem i bezdrátem - včetně počítám šmejdné kvality reporoudkce. :-)

Já totiž nerad špunty a sehant na běhání něco nešpuntového a blutooth prakticky nemá řešení. Takže si budu běhat se svými peckami a streamingem z hodinek a uvidíme. Jo a adaptér stál asi 120 korun včetně dopravy, takže jestli ho po týdnu vyhodím do koše, tak mě to trápit nebude, pořád mi zůstanou sluchátka, která mám rád.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dal bys odkaz na ten adapter? Kamaradka ma stejny problem, nesnese pri behani spunty, tak by se ji to mozna hodilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://www.ebay.co.uk/itm/Wireless-Bluetooth-3-5mm-Audio-Stereo-Music-Ca...

Ale jak to bude hrát ještě nevím.

Jinak sluchátka doporučím Marshall Minor nebo Urbanears Medis - to je to stejné. Za tu cenu určitě najdeš sluchátka, co budou hrát líp - nějaké ne úplně šmejdné špunty nebo něco na uši, ale Minory hrají na svou konstrukci úplně skvěle a perfektně drží v uších. Přitom navíc prakticky neblokují zvuk zvenčí, což je fajn v práci, když na mě někdo mluví, nemusím si je vyndávat. A v lese slyším prasata, což je pro mě docela důležité, protože vběhnout tam mezi ně se špunty by nemuselo dopadnout úplně dobře. :-) A taky slyším auta a cyklisty, což se může hodit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Redmarx napsal: "kvalita zvuku je na Jack konektoru logicky nepomerne vyssi."

Je to přesně naopak. Jack konektor byl kvalitou poplatný době vzniku a je to velmi špatný druh konektoru. To, že se přežil dodnes je jen důkazem neochoty něco změnit k lepšímu.
Mezi jeho nedostatky hlavně patří často špatný kontakt na pinech, zejména na společném zemnícím, zkraty při zasouvání a vyjímání konektoru a možné přeslechy díky způsobu vedení přívodů v konektoru.

Plochý konektor tohle zdárně vše eliminuje. Oddělí se lépe kanály, kontakt na pinech bude daleko spolehlivější včetně důležité společné země a nevznikají zkraty mezi kanály či do země při zasouvání a vyjímání konektoru.

To, že máme stále na sluchátkách jack konektory vůbec nevadí. Jednoduchá redukce to vyřeší do doby, než všichni pochopí výhody změny z obstarožního jack konektoru na lepší standard.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Nechapes pomerne zasadni vec, Jack konektor je analog, takze nektere ze zminenych problemu vubec nevadi a obrovska vyhoda je, ze DA prevodnik mas integrovan v zarizeni a ne ve sluchatkach. Tohle muze byt malinko dvousecne, ale casto byva DA prevodnik v zarizeni pomerne kvalitni. Naopak integrovani DA prevodniku do sluchatek navysuje jejich cenu.

Ono to neni az takovy problem u klasickych nahlavnich sluchatek, ale je to blbe u ruznych tech spuntu, pecek, kde pro DA prevodnik neni misto a to jak fyzicky, tak cenove. Pak se dostavame do situace, ze spunty za 5 kilo maji pomerne jakztakz slusny zvuk, kdezto bezdratove spunty za 2.500,- maji zvuk take uz jakztakz slusny. Ten narust ceny sluchatek opravdu nemam zajem platit a jak vidno, tak takovych jako ja je dokonce vetsina.

Mimochodem zajimave je, ze smartphony bez jacku nemaji Jack, nemaji DA prevodnik a jejich cena stale roste. Ale kdyz nekoho bavi, nechat se vyrobcem oskubat, me teda ne!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

... DA převodník pochopitelně mají, jinak by nemohly zvonit a mluvit přes repráky. Úspora je jen v těch "10 centech" za samičku jacka (a v jednodušším zatěsnění proti vodě).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Redmarx: no to jsou ti běžci co si nacpou sluchátka do uší, nedívají se kolem sebe a ohrožují tak nejen sebe ale i ostatní. Takové mám opravdu rád. Naštěstí tu máme už podzim se sychravým počasím a pak zimu. Takoví pak zůstávají naštěstí doma nebo maximálně chodí na pás a vypadají jako křeček v kolotoči.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

UŽ Z PRINCIPU ANI NEJDRAŽŠÍ BT SLUCHÁTKA SE NEVYROVNAJÍ KVALITNÍM DRÁTOVÝM SLUCHÁTKÁM. Je tam totiž 1. ZTRÁTOVÝ KODEK 2. NĚKOLINÁSOBNÁ A-D KONVERZE čímž kvalita zvuku utrpí i kdyby to zařízení bylo komplet jen z platiny, stříbra, zlata a diamantů a místo AD čipů tam byl nějaký teraflopový superpočítač s AI nebo kdovíjakými kouzly.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Uff, hrozna neznalost zakladni fyziky a elektroniky.
JACK konektor bude pristi rok slavit 140 let. Slovy: stoctyricet let! Je to mozna bezpecne nejstarsi rozhrani, ktere se jeste pouziva. A protoze je 140 let stare, tak jsou s tim spojene problemy. Obrovske kvalitativni ztraty a utlum ze samotneho principu toho konetoru. Divim se, ze autor nezminil, ze hlavni duvod je vodeodolnost. V dobe vodeodolnych telefonu je proste JACK problem, zanasi se svinstvem, je slozite utesnitelny, prostorove rozmerny a podobne. Ma v sobe hromadu mechanickych casti, skoda slov.
O te kvalite, to jsi me pobavil. Kvalita bude samozrejme nepomerne vyssi u BT sluchatek. DA prevodnik neni v telefonu, ale primo ve sluchatkach, takze nemusi prochazet nekde z desky telefonu do primitivniho JACKu, kde dojde k utlumu a zkresleni, pak do metru kabelu, kde dojde opet k utlumu a zkresleni az se nakonec dostane k menici. Samozrejme zalezi na DA prevodniku ve sluchatkach, ale v dobe, kdy kvalitni stoji par kacek na sluchatkovy vykon, tak i v tech nejlevnejsich suntech bude podobny jak v telefonu.
Ad redukce: Nechapu, kde autor vzal to, ze na to sel gugl jinym zpusobem nez apple. Apple od zacatku dodava redukci, takze gugl na to jde uplne stejnym zpusobem. Ruku na srdce, komu vadi mit redukci? Respektive s kolika sluchatkama telefon pouzivate? Hadam, ze jsou to nejake jedny na sport nebo do saliny a ty ani nikde jinde nepouzivate, takze si tam tu 1gramovou redukci muzete dat napevno a tvarit se, ze o chybejicim JACKu nevite. Vsechno ostatni jsou jen teoreticke vymluvy pramenici z toho, ze to vadi vic lidem nez to skutecne vadi. Kdyz se neco odebre, tak to lidi berou jako nejake negativum, ikdyz to nikdy v zivote nepouzili:) Viz treba lidi, co tvrdi, ze telefon nejde najednou nabijet (coz resi Qi) a soucasne poslouchat - pritom to nikdy nikdo nikde nepotreboval:DDD, ale jako negativum to slysim casto.
JACK uz je tu pul druheho stoleti, tak sesjehosmrtismirte!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Strašlivá až děsivá neznalost. Jack naopak tím, že je poměrně robustní zabezpečuje nejlepší možný přenos signálu. Pokud bude potřeba zajistit dokonalou audiofilskou kvalitu, je potřeba aby jack i konektor byly pozlacené a vodiče mohou být třeba z nějaké stříbrné slitiny nebo aspoň nekorozivní pozlacené mědi.

Jinak je to všechno spousta slov která se snaží obhájit neobhajitelné, to je jako říct že lidské ucho je nedostatečné, tak ho vyříznem a dáme tam nějaký biočip. Náhrada za jack musí být audiofilsky minimálně na stejné úrovni, dovedu si představit nějaký budoucí standard jako miniauturní širokopásmový optický výstup přes 1-2mm pin, ale fakt sorry, bluetooth nebo několikanásobné převodníky na bázi USB-C to určitě nebudou. Celá tahle snaha o zjednodušení a nahrazení něčeho co je desetiletími prověřené, je marketingová hloupost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Galaxy S8 aj S8+ obsahuju 3.5 mm jack ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trochu jsem tu formulaci upravil, aby bylo jednoznačnější, jak to bylo míněno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobre 3,5 je velky konektor tak preco tam nedat 2,5 jack? taky som mal na PDA uz velmi velmi davno. Alebo ked i to je velke, tak asi dozrel cas na komplet novy jack. Urcite by inzinieri dokazali vymysliet nieco co by sa zmestilo do uzkeho tela telefonu a dalo sa to montovat na rozne typy. Vyrobcovia sluchatiek bu nemaly problem lisovat nove koncovky.

ano bezdratky maju kopec vyhod, ale ked sedim vo vlaku 2 - 3 hodiny tak mi pride blbe bezdratmi ozarovat ludi, minat energiu zbytocne na tento prenos a strazit 2 baterky namiesto jednej. ja osobne radsej telefon s dratikom na uska :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nový jack přeci máme, USB-C s rozšířením o dva piny, je to ustanovený std.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Já teda nevím, ale než 2.5" jack to raději nic. Na sluchátkách je standardně 3,5" případně 6.3", takže z 2.5" by stejně byla potřeba redukce a to už bude lepší ta redukce z USB-C nebo lightningu než redukce z jacka na jacka.

Osobně si nemyslím, že 3.5" jack je technický problém, prostě není chtěný, posluchejte přes rádio, což asi většina udělá...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Sorry nevím proč jsem všude napsal palce, když jsou to mm. :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem ti to chtěl omlátit o hlavu - jack velikosti 3,5" FDD ;-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

6.3 v mobilu by bylo ovšem krutopřísné. :-) A nepotřeboval bys redukci při připojování mobilu do komba kabalem od kytary.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No a dalo by se to používat i jako trn - stojánek na mobil. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vyhoda Jack 3,5 je jeho univerzalnost. Pokud bude Jack 2,5 uz bude casto potreba redukce, cokoli jineho bude jeste horsi sehnat jakakoli sluchatka bez redukce.

Co se tyka sirky telefonu, tak opravdu nepotrebuji tak uzky telefon, ze se do nej nevejde Jack 3,5. Co se tyka bezokrajovych zarizeni, tak rameckum dole a po stranach opravdu Jack nevadi a zatim vyrobci nejsou schopni vyrobit az na svetle vyjimky telefony bez techto ramecku, takze zabyvat se sirkou horniho ramecku, kde je umisteno i nekolik senzoru, reproduktor a predni fotak je zcela bezpredmetne a je to jen priblbla vymluva, jakou snad vymysli jen Google a Apple.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vykašli se na univerzálnost. Jack je prostě zastaralý konektor. Až se více rozšíří plochý konektor, tak se postupně na jack zapomene.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Jack je mechanicky najviac odolny konektor, ktory snad moze byt. A tym, ze pri sluchadlach casto dochadza k nechcenemu odpojeniu (narozdiel od nabijania), tak je odolnost konektoru velmi ziadana vlastnost. USB-C konektor rozhodne nebude tak odolny (staci sa pozriet na zdierku v mobile, a je uplne ocividne preco). A tym, ze s pripajanim sluchadiel a absenciou bezdratoveho nabijania bude tento konektor ovela viac namahany sa tomu vobec nepomoze.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Síla 3,5 jacka je právě v té univerzálnosti. I moje 25 let stará kvalitní sluchátka jej mají. I nejnovější sluchátka připojím do starých, resp. jakýchkoliv zařízení s jackem. Jakákoliv nekompatibilní změna tohoto analogového konektoru nemá dnes šanci projít, ani není důvod ji dělat. Kdo nemá rád konektor si to prostě přenese přes modrej zub.

Navíc mechanická odolnost jacku je nepřekonatelná. Když zlobí kontakt stačí zatočit, trefit se po slepu není problém a pevnost konektorů je též fascinující.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To je fascinující ohodnocení, ale přečti si nejdříve tohle: https://diit.cz/clanek/google-vysvetlil-proc-pixel-2-nema-jack/diskuse#c...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Při vší úctě jsem o tom novém, lepším a plochém konektoru, který se adoptuje a bude z něj standard, dosud ještě neslyšel. Máš na mysli nějaký konektor z rodiny USB? Ani nevím o tom, že by se do něj přímo strkala sluchátka. V jednoduchosti je síla, takže než mít konektor na připojení všeho možného, kde je potenciál k tomu, aby to připojení přestalo fungovat, dám v určitých případech přednost dedikovanému / jednoúčelovému řešení.

kate, ty si zas přečti toto: http://diit.cz/clanek/google-vysvetlil-proc-pixel-2-nema-jack/diskuse#co... :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se. Neuvědomil jsem si, že vás nenapadne, že jde o USB-C konektor. Přes něho lze protáhnout jak digitál, tak i analogový signál, aby mohly stále fungovat i klasická sluchátka, které rovněž preferuji.

Vím, že můj názor nikdo nesdílí, ale místo jack konektoru by bylo lepší použít kvalitnější mini XLR, nebo něco v podobě speakonu, ale to už by se bohužel nevlezlo na telefon.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No a co když chci nabíjet, mít k telefonu něco připojeno atd. Budou tam ty USB-C konektory dva? Asi ne...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jsem to četl a? Kde je takový plochý konektor? Jak říkám, dnes už se žádný nový analogový standardizovaný konektor nechytne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jasně. Největší výhodou plochého konektoru je, že jím lze otáček kolem osy, aby vývod mohl směřovat směrem, který potřebuji. Éee, to jde vlastně jenom u kulatého. Tak nic, kašlu na plochej konektor. :)

Největší výhodou klasického jacku je, že je to naprosto primitivní. Akorát Apple měl potřebu to zkomplikovat a přehodil zem na kroužek, takže u některých telefonů/sluchátek potřebujete redukci. Nicméně když vytáhnu desetiletí stará sluchátka, pořád pěkně hrají. Tak pěkně, jak pěkně jim to dovolí převodník v telefonu.

Nemám potřebu vyhazovat peníze za kurvítka typu redukce, složité obvody ve sluchátkách, baterky ve sluchátkách, zbytečně často používaný miniaturní konektor u telefonu. Už takto je občas problém s mikro USB, který se zapojuje na nabíjení 1× za den či dva, natož konektor s mnohem více miniaturními kontakty zapojovaný X× denně...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Právě že to applí řešení funguje univerzálně. Sluchátka s mikrofonem mají kroužek navíc kde je kontakt navíc pro mikrofon, sluchátka bez mikrofonu (s dlouhým GND) ten mikrofonní kontakt propojí na GND. Čryřkroužková sluchátka fungují též v klasickém jacku, poloha GND kroužku je tam kde typicky bývá v samičce kontakt. Žádná redukce netřeba.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak mohl tak hloupy nazor dostat tolik plusu? Tak on tam je standard. Apple mu rika lightning konektor a zbytek sveta mu rika microUSB, nebo ted USB-c (cimz se teda vytraci smysl toho U u nazvu USB, ale budiz). Takze ano, nic nebrani vyrobcum lisovat USB-c misto JACKu. A nebo pouzijeme teleporter ... (aka miniaturni redukci, treba ta od applu stoji ofiko kolem dvou kil, kdyby ti nestacila ta, co jsi dostal s telefonem).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zase jsou to výmluvy výrobce, ještě jsem neslyšel žádný zásadní důvod proč tenhle konektor vyřadit. Něco jako máme lepší náhradu, kvalitnější, jednodušší, rozšířenější.

Co s mobilem bez jacku? Přijdu ke kámošovi, chci pustit písničku do repráků, chci někomu pustit písničku do sluchátek, chci použít sluchátka co jsem po 10ti letech našel v šuplíku.

Přijde mi to jako prodávat auto bez oken... no co každej si pořídí přilbu, jde to ale dře to.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

> ještě jsem neslyšel žádný zásadní důvod proč tenhle konektor vyřadit

No, v pripade Applu je ten duvod snadny - penize [*]. Hadam ze v pripade ostatnich to budou bud penize nebo opiceni se po Applu.

* Apple neni idiot... jeste nez dropnul 3.5 jack, udelal si hezkou marketingovou studii, z ktere vzeslo ze vetsina zakazniku je ochotna si prikoupit bluetooth sluchatka. Hadej, kdo vlastni firmu Beats electronics, jednoho z nejvetsich vyrobcu bluetooth sluchatek ? bingo. Tudiz drahy Apple misto toho aby prodal foun za 500 tolaru a pak nemel nic ze sluchatek, ted proda foun za 500 plus ovecka si koupi airpods za lidovych 150-190 tolaru, z cehoz je tak tretina vyrobni naklady zbytek cisty zisk.

https://www.theverge.com/2016/9/8/12839758/apple-is-biggest-winner-from-...

https://en.wikipedia.org/wiki/Beats_Electronics

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze neni hned treba pouzit bluetooth, ale sluchatka s lightning konektorem:

http://www.itage.cz/zbozi/id-894414_Apple_Lightning_Audio_Original_MMTN2...

...a nebo si poridit redukci z klasickeho jacku na lightning konektor:

https://www.nej-ceny.cz/657367/original-lightning-redukce-na-3-5mm-jack-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

znemoznit pripojit cokoliv jineho nez sluchatka atd. ... dost omezuje volnost pri vyuziti takoveho zarizeni ... je fakt ze lightning konektor je aspon odolnejsi narozdil od USB-C cela sada USB konektoru je fraska na opravdu caste a namahane pouzivani :)

navic Apple firma ktera kaka na rozsirene standardy stejne nuti kupujici kupovat sluchatka s podporou jejich standardu jinak se vrati s kvalitou prehravani na uroven za krale klacka i kdyz si koupi konkurecni produkt lepsi jak napr. airpod za 4,5 tisic :)

nejlepe to ma zatim vyresene Sony tam uz se da jakz takz hovorit o plnohodnotne nahrade za "kabel" ale zase mit takovy zdroj energie a zesilovat v prenosnem zarizeni ktere by toho dokazalo vyuzit je nemozne nacpat do malych sluchatek nebo klasickych spuntu :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Suhlas, XZ Premium + MDR-1000X cez to ich hires BT funguje skvele a prekvapil ma i dosah v budove, ked necham hrajuci mobil na stole a idem si kupit kavu do automatu niekolko desiatok metrov a prehravanie sa neprerusi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale furt je to s konverzí a kompresí... sice kvalitní, třeba jako u minidisku, ale je tam. Dosah je záležitost použité třídy BT a kvalitní antény. V případě Class I se udává 100m, v praxi 20-40m v zástavbě, ale to prostě neřeší ten základní problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten "problem" je ale iba umelo vytvoreny. Pretoze ta kompresia nikdy nebude najslabsim clankom retazca. Neexistuje mobil, ktory by obsahoval slusny DAC, takze ako argument kabel vs. Sony Hires BT to neobstoji. Ten svab bude vzdy kurvit kvalitu viac, nez je sirka pasma tohto hires BT. Nehovoriac o tom, ze len malokto nosi k mobilu na hlave sluchadla za 20 tacov. Uz tie MDR-1000X nie su ziadne smejdy, ale nejaku komresiu u BT rozhodne nepoznam. A to nie som ziaden hluchan, doma pocuvam na LCD-3 a DAC+AMP od Schiit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je nesmysl, například můj mobil zpracovává signál v 192kHz/24bit a předpokládám, že audio kvalita tomu odpovídá (jde hlavně o harmonické zkreslení). Prostě brilance zejména ve výškách se na kvalitních (uzavřených) sluchátkách okamžitě pozná a zkreslení také (to se týká všech kompresních kodeků, u Mpeg-2, které je nasazené třeba u DVB-T kanálů nebo MP3 nahrávek je to okamžitě rozpoznatelné). Rozplizlé výšky a podivné jakoby ptačí švitoření, dá se na to zvyknout, ale je to hnus. Ale jistě, někdo jehož ucho vnímá rozsah 30Hz - 13kHz to těžko pochopí :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezmysel. 192/24 vobec, ale vobec o nicom nevypoveda. DAC s tymito parametrami moze stat od 15Kc za svaba, az po 1500 dolarov. ;) Ziaden, ale ziaden existujuci mobil nema obstojny vystup, zacina to DACom a konci mizernym sluchadlovym zosikom. Kto to s hudbou mysli vazne, pouziva prenosne prehravace, ktore su vystupom niekde uplne ale uplne inde, ako bezny mobil. Takze je naozaj nezmysel hanit 990kbit LDAC kvoli "uzkemu pasmu" a zaroven vyzdvihovat naprosto podpriemerny DAC v zariadeni ako mobil. :) A neviem preco, ale mam taky silny pocit, ze ste LDAC v zivote v praxi neskusili, inak by ste na neho urcite nekydali. ;) Nekydam ani ja a to mam odskusane sluchadla za 10k LDAC vs. jack mobil vs. DAC Schiit Bifrost Uber. Ten posledny zmienovany je prosim pekne ciste DAC za $400+150 bez dane a predstavte si, taky ma 192/24 rovnako ako ten v mobile za 15 korun...A nie, opravdu nehraje stejne. :D http://www.schiit.com/products/bifrost

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vím jaký mobil používám a jaká kvalita leze z FLACu a jaká z MP3/AAC a podobných. BT komprese není o moc lepší (no možná lepší než standardní MP3), ale i tak je to hnus, který člověk hned rozezná. I kvalita DAC se dá rozeznat mobil od mobilu nebo STB od STB (lepší STB mají digitální nebo optický výstup do zesilovače, tam je to pak věc použitého zesilovače nebo domácího kina, pokud píchnu sluchátka tam). Ale ten zesilovač ani to domácí kino si do terénu jaksi ssebou vzít nemůžu.

A ano LDAC jsem nezkoušel, nevím jak se liší od Bluetooth Hi audio profilu, nebo co mi to nabízí menu a ani se tím nehodlám zabývat. Tím neříkám, že BT sluchátka nemají smysl, například pro takové to poslouchání při sportu (běh atd.).

Zadalší absolutně netuším, proč by v první třetině 21. století měl být problém vyrobit aspoň středně kvalitní AD převodník. Tyhle věci se řešily v 80. letech u CD přehrávačů, tehdá měl nejlepší převodníky Technics, po 40 letech bych se velice divil, kdyby to mělo představovat problém. Samozřejmě kromě těch nejlacinějších strojů, kam se dávají "ořezané" čipy a ta nižší kvalita je víceméně marketingové kurvlitko od výrobce, který tím říká to, že v nejlacinější třídě vám prodám horší kvalitu po všech stránkách a jestli vám to vadí, kupte si některý náš stroj z vyšší třídy!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, ze je pocut rozdiel medzi jednotlivymi DACmi i hudobnymi formatmi. Ja som narazal nato, ze kritizovat LDAC za sirku pasma a kurvenie kvality zrovna na mobile, kde tu kvalitu nasobne viac degraduje samotny DAC+AMP, je asi ako kritizovat pneumatiky na Skode 120, ze nezvladaju vyssiu rychlost ako 220kmh. :)

http://www.sony.com.au/product/resources/en_AU/images/Overview/home_audi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tím, že tu kvalitu kuurví DAC, kromě nejlacinějších přístrojů, vůbec nesouhlasím. Dolož to příslušnými testy!

Apropos sluchátka za 10k (pokud je tím myšleno 10k Kč) bych si nikdy nekoupil, tohle už není nic než snobismus. Tomu asi odpovídají tvoje názory, prostě si to snobství nějak obhájit. Superkvalitní sluchátka s THD 0.1% a rozsahem 10Hz - 50kHz se dají sehnat do 4 tisíc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takze ktokolvek na svete, kto si kupi poriadny DAC, samostatne zariadenie radovo za tisice ci desiatky tisic, vlastne vyhadzuje peniaze a kvalitou sa to nijak nelisi od DACu v mobile. :D Sluchadla za 10 tisic nie su snobizmus, naopak, kazdy kto pozaduje istu uroven kvality, tak na tejto cene mozna tak zacina. (poznamka, SOny MDR-1000X som dostal ako darek k mobilu ;) ). Ale asi som snob, kedze na doma som si dovolil kupit snobske Audeze LCD-3 za 50 tisic a k tomu DAC+AMP za podobnu cenu. Skoda, ze som Vas nepotkal driv, mohol som usetrit skoro 100 tisic a kupit si radsej Vas mobil a sluchadla k tomu primerane, nejake za 2 tisice. :)))) Alepson je vidiet, kto tu pocuje v rozsahu 30Hz-13kHz a s kym nema dalej cenu pokracovat v diskusii. Pekny den. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Něco takového že jsem napsal?

Vy se jděte živit jako vykladač náboženských textů, tam by se vaše jasnozřivost uplatnila :)))

Jinak já vím celkem dobře, v jakém rozsahu dokonale slyším (pro zajímavost je to 8 Hz - 18.5kHz, testuju to zhruba v půlročních intervalech, abych věděl, jak se podepisuje na sluchu stárnutí nebo účast na hlasitých koncertech). Teď je otázka jestli to víte vy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vy ste mi ale vtipalek. :) Ak tvrdite, ze v DACoch nie je rozdiel a sluchadla nad 4 tisic su snobizmus, tak ste s prepacenim, hluchy jak poleno. Ale budte rad, ani neviete, kolko tisic tymto usetrite. ;) Nezabudnite buduci rok nabehnut do Prahy na vystavu Audio Video Show 2018 a vysvetlit vsetkym tym 600 predvadzajucim vyrobcom, ze 90% ich produktov je naprosty a zbytocny snobizmus a rovnako sa nezabudnite zastavit aj u stankov so sluchadlami a vysvetlit tym tisicom navstevnikov, at vubec ale vubec neskusaju ziadne sluchadla nad 4 tisic, pretoze tam ziaden rozdiel nie je. :))))
Jo a ako amater i z hladiska elektro-akustickeho ste sa predviedol uz hned 2x. Prvy krat, ked ste obhajoval kvalitu DAC parametrom 192/24. A druhy krat, ked ste obhajoval "superkvalitni" sluchadla parametrom frekvencneho rozsahu a harmonickeho skreslenia. Verim, ze tu nie som sam, z oboru studovany, kto sa na vasich prispevkoch naramne zabava. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netvrdil jsem že tam žádný rozdíl není!!! Pro středně náročného posluchače hifistu, samozřejmě NÉCO JINÉHO platí pro profesionálního hudebníka v symfonickém orchestru, skladatele náročné muziky nebo referenčního audiotechnika v nahrávacím studiu, ale pro takové to kvalitní neprofesionální použití budou sluchátka do zhruba 4 tisíc víc než dostačovat. Třeba i dražší (ne řádově), ale pak je to jen o volbě zaplatit víc za srovnatelnou kvalitu. U mně teda rozhoduje poměr kvalita X výkon, já bych ty peníze navíc nedal, radši bych je investoval jinam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tym sa da obecne suhlasit, ze sluchadla do cca 5k budu kvalitou vyhovovat naprostej vacsine ludi, i tym narocnejsim a to obzvlast, ked sa bavime o zdroji zvuku - mobil. Nemohol som si odpustit vsak komentovat narazku, ze LDAC s 990kbps ste povazovali za uzke hrdlo v danom retazci, ked sa bavime o mobile a sluchadlach ako pisete, do 4 tisic. To je prosty fakt a ja ho mam narozdiel od vas i overeny v praxi.

Cena za navysovanie kvality od isteho midendu samozrejme rastie nie inak, ako exponencialne, ale to nie je ziadna novinka a plati aj pre automobily, kola, oblecenie a dalsich 1000 odveti. ;)

Doporucujem ale urcite zajst si niekedy na spomenutu Hifi vystavu, deje sa tak kazdy rok v Prahe za dobrovolne vstupne, Audio Video Show, byva to hotel s aparaturami a technikou v hodnote miliard korun dokopy. Kde inde, nez tam si mozete posluchnut prakticky lubovolne sluchadla ci reprobedne, zosiky, gramce atd.. Doporucujem sa zamerat na sluchadla a okrem uchylnosti ako Hifiman Sangrila (sluchadla za 1.3 miliona) si posluchnut aj nieco, co inde moznost velmi nemate. Napriklad taku magneto-planarnu technologiu reprodukcie, kde v cele panuje americky vyrobca Audeze. Az toto date na usi a pustite si svoju oblubenu skladbu tak pochopite, co znamena podanie basoveho pasme v podani tejto technologie. To je zazitok, ktory nenajdete v cenovej triede do 10 tisic ani nahodou a je jedno, ze nejake sluchadla "hraju od 10Hz" :)) Len by som doporucil nepodcenovat a neskatulkovat nieco, s cim nemate predoslu skusenost. Taktiez som si v minulosti nedokazal predstavit, ze vysolim takuto sumu za domaci sluchadlovy hifi posluch v hodnote slusneho jazdeneho auta. Ale stalo sa. A stalo sa potom, co som mal moznost si nieco take posluchnut na vystave a zamiloval sa. :)

https://www.audeze.com/products/lcd-collection/lcd-3

S tym investovanim penazi inam, to je presne ono, kapli ste nato. Kym si jeden kupi auto za 2 mega a pritom sa uspokoji so sluchadlami za 500kc z datartu, druhy si vybavi domacnost audiom za pol mega a bude si vozit do prace prdel v aute za 100k. Hovori sa tomu priority ;) Ale neni na mieste nazyvat druhy tabor za snobov len preto, ze subjektivne, prvemu taboru, sa to zda zbytocne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A diky, ze sme sa dozvedeli dalsie mudro, ze kvalitu sluchadiel urcuje ich rozsah a hodnota THD. :) Mozna by aj mnohi ini ocenili, keby ste nam tu dali tip na tie "superkvalitni sluchatka do 4 tisic".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na to nemám čas, ale existuje dost audiofilských testů na internetu, takže si můžete vyčlenit půlden na podrobné srovnání. Možná se budete velice divit.

Sluchátka uzavřená mám od obyčejné značky Panasonic, zkuste si najít, které to asi budou. Takový malý test ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nie je ziaden technologicky problem vyrobit kvalitny DAC, ale taky si za neho patricne priplatite. :) Naprsota vacsina komercnych receiverov (a to i tych za 20k) ma nedostacujuce DACy, sluchadlovy vystup a kvalitu v stereo rezime. Cest starym a poctivym vynimkam, ktore ziaden dnesny receiver za par desiatok tisic nema sancu prehrat, zmienim vyznacnu kvalitu v stereu u HK AVR 5550, alebo nadstandardne dobry prenoskovy predzosilovac ci skvely DAC u HK 990 (AD1955). Na kvalite u sluchadlovych vystupoch sa znacne samozrejme odraza aj kvalita pouzitych OPAMPs, Napr. i zo zvukovky za par tisik ako X-Fi Titanium HD, je mozne vymenou operakov dosiahnut o niekolko tried lepsi zvuk. Par tych najlepsich, co sa dnes vyraba, vsak stoji $2000 za par. :)

http://www.guru3d.com/articles-pages/sound-blaster-x-fi-titanium-hd-revi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nepopírám, ale rozdíl mezi středně kvalitním DA převodníkem a tím špičkovým je podstatně menší než mezi zvukem bez komprese (FLAC) a libovolným dnešním kompresním formátem. Pro výstup na sluchátka zejména.

Pokud jde o bedny a výkonové zesilovače, tam jsou rozdíly obrovské a pokud investovat těch 100k Kč, tak právě ideálně do lampového zesilovače a kvalitních beden.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zalezi, co si urcime ako stredne kvalitny DAC a spickovy DAC. ;) I v zariadeniach za niekolko tisic, pripadne AV receiveroch za 10-30 tisic, sa bohuzial casto pouzivaju DAC svaby za radovo par korun ceskych, takze pokial oznacime DAC za 15Kc za lowend, za 1000Kc za stredne kvalitny a za 25 tisic za spickovy, tak bohuzial ani v zariadeni za 20 tisic, sa nedockame toho stredne kvalitneho. ;) To same plati o vykonovych koncoch, obzvlast v stereo mode, ktory sa pouziva prevazne na posluch hudby. HK AVR5550 je 15 rocna masina, je to 7.1 receiver a v stereu ho neprehraje ZIADNY komercny stereo zosik do 20 tisic. Na druhu stranu, ma podpriemerne kvalitne DACy. Naopak, HK990 (mimochodom ten najlepsi zosik z dielne Harman Kardon), disponuje nadpriemerne kvalitnym DACom, predzosilovacou castou prenosky i luxusnym koncovym zosikom. Ale taky ta masinka vazi 22kg a predavala sa za 40 tisic. Dnes uz nic v tejto kvalite nejde bohzuial zohnat a to nemyslim iba zo stajne Harman. :(

"Pokud jde o bedny a výkonové zesilovače, tam jsou rozdíly obrovské a pokud investovat těch 100k Kč, tak právě ideálně do lampového zesilovače a kvalitních beden."

Ani toto neni ziadne vseobecne pravidlo. Zosilovacia trieda "A" ma samozrejme svoje vyhody, ale prinasa hned niekolko nevyhod. Neda sa vseobecne tvrdit, ze lampac = lepsi zosik. Neda. Ma svoje opodstatnenie, ale su oblasti, kde je jeho pouzitie (za zachovania kvalitneho vystupu), len velmi tazko proveditelne, alebo za cenu, ktoru oznacim uz i ja, za snobsku. :) Sam pouzivam lampovy sluchadlovy zosik Schiit Lyr 2: http://www.schiit.com/products/lyr-2
Mam k nemu celkom 5 parov elektroniek, povodne +3 pary lepsich dokupenych extra +solid state kremiky. Nemozem vsak povedat, ze i tie najlepsie Philips lampy hraju lepsie, nez tie LISST kremiky: http://www.schiit.com/products/lisst-tubes
Ono to kazde hraje trochu inak, "svojsky", otestoval som to na mnohych mojich znamych hudobnikoch a kazdemu subjektivne vyhovovalo nieco ine. V ziadnom pripade sa nezhodli jednohlasne vsetci, ze lampy su lepsie. ;)

Kam som sa vsak chcel s lampovymi zosikmi dostat je to, ze chcel by som vidiet, co by som si podla vas mal poriesit do baraku ako nahradu za HK990 v lampovom prevedeni. Ono sa takato davka vykonu, schopnosti tychto konkretnych koncov pri zachovani iste kvality, akosi tazko hlada uz medzi tranzistormi a nie to lampami v cistej A triede. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Do takové hloubky se tím nechci zabývat, takže v tom vám asi neporadím. Pokud jste takový fanda kvalitní techniky, absolutně nedokážu pochopit, jak můžete obhajovat řešení přes bluetooth.

Měl byste obhajovat například digitální výstup buď optický nebo metalický bez konverze, nebo nějaké jiné řešení bez kompromisů, které ale bude mobilní. Takže to vidím jako naprostý rozpor, kterým veškerá kredibilita vašich argumentů padá, sorry. Nepochopitelný bias, asi tím, že jste milovník applu a jeho totálních řešení (protože jako první přišel s odstraněním jack portu), jinak se to vysvětlit nedá...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Coze? :D Kde obhajujem BT? V zivote som BT sluchadla nevlastnil, az teraz, ked mi boli jedny darovane k mobilu ako darek v ramci promo akcie. Aj tak ale tie sluchadla maju jack konektor. Ja som reagoval, ak ste uz zabudli medzicasom na vas, kde ste ubhajovali naprosto podpriemerny vystup z mobilu a hanili nieco, co ste sami priznali, nemali v zivote moznost odskusat. Nikde som neobhajoval klasicky BT prenos, ale od prvej chvile som sa vyjadroval k LDACu od Sony, kde ku komprimacii CD kvality nedochadza. Nielen, ze ste to vy, co ste odsudil tuto vec bez osobnej skusenosti, vy ste zaskatulkoval dokonca nasledne aj vsetky sluchadla nad istu cenovu hladinu, ako zbytocnost a snobizmus, plus ako bonus ukazal, ze ani z hladiska elektroniky/akustiky mnohym parametrom nerozumiete.

Doma pouzivam vyhradne optiku na prenos akejkolvek zvukovej stopy az do samotneho ci multikanaloveho, alebo stereo receiveru. Takze opat nechapem, preco tvrdite, ze nie som zastancom digitalneho prenosu. Kde to tvrdim? Odkial beriete tento nezmysel?

Milovnik Applu ma avsak pobavil uplne najviac. Hovorite cloveku, co Apple vyhradne nenavidi a bojkotuje. :D Az ja budem niekedy milovnik Apple, tak Jobs stane z mrtvych.

P.S.: Celu dobu pisem skusenosti o LDAC u Sony, cize Sony Xperia XZ Premium + Sony MDR-1000X. Vidite tu niekde produkt Apple? Vidite tu niekde komprimovane BT?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jednou. Obhajuji řešení přes Jack oproti řešení přes BT nebo přes externí adaptér na USB-C. V obou případech budou použité mnohem méně kvalitní způsoby audio přenosu, v jednom případě převzorkování do ztrátového formátu a ve druhém naprosto nejlacinější AD převodník.

Nejlepší řešení bez Jacku by byl mini/micro optický výstup nebo druhé USB-C, tak aby se daly například připojit sluchátka s vlastním kvalitním převodníkem. Bohužel ani jedno z toho nebylo použito, ale šlo se cestou Apple tj. pořiďte si BT nebo používejte externí adaptér. Obojí je řešení na jednu věc z jasných důvodů (které byly tady v diskuzi už řečené asi tisíckrát).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stale ostavate obmedzeny vo vlastnom svete. BT, ktory tu hanite, ma bitrate 330kbps, ten o ktorom tvrdim ja, ze je NAPROSTO dostacujuci, ma bitrate 3x vyssi a ak ho clovek pouziva v spojeni so sluchadlami do niekolko tisic, tak rozdiel oproti jacku nepozna. A to tvrdim na zaklade empirickej skusenosti a nie iba svojich domienok, otestovane to mam na slusnych sluchadlach, bezstratovom zdroji hudby a na mobile s jednym z najlepsich zvukovych vystupov (jack).

"Bohužel ani jedno z toho nebylo použito, ale šlo se cestou Apple tj. pořiďte si BT nebo používejte externí adaptér"

Kde sa slo cestou Apple? Neviem ako vy, ale ja si mozem dopriat jak kvalitny BT prenos, tak relativne kvalitny vystup skrz jack, kedze sluchadla i mobil podporuju obe moznosti zapojenia. Ak by som vam dal slepy test, tak nepoznate, ci to hraje cez LDAC alebo kabel. A to ani na "snobskych sluchadlach za 10k", ako ste to nazvali. ;) Ale chapem, ze si budete stale spievat vlastnu pesnicku, pretoze skusenost mate len s podradnym BT prenosom @330kbps...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Furt tam dochází k převzorkování navíc, to neokecáte i kdyby to mělo treba 3 mbity.

Nehledě na to, že BT sluchátka vyžadují dobíjení baterky a nevydrží věčně. Je to dobré na sport nebo při pohybu v terénu, takže neříkám, že se nedá používat, ale není to nic ani pro průměrný audiofilský poslech.

Ono totiž i DD převzorkování navíc s kompresí má svůj profil, svůj podpis, tak si troufám říct, že po určité době tréninku s poslechem různých audio signálů resp. druhů muziky v klidném prostředí bez rušivých ruchů bych to bezpečně rozpoznal. To je věc cviku, zkušenosti a koncentrace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady se Vás musím zastat, I když jen tak trochu na polovic. A Váš oponent se mnou nepochybně bude i nebude souhlasit. MDR1000X mám (a kupoval jsem si je sám, protože jsem chtěl decentní sluchátka pro sledování filmů s potlačením okolního hluku - přes den v místnosti hlučí, sice málo, ale přece, filtry akvárií, až později večer je tam ticho). Souhlasím s Vámi v tom, že je rozdíl, pokud je připojíte přes kabel či bezdrátově přes BT (dostupný zdroj NOTE4 nebo Galaxy Tab S2 10.5), tam prostě kabel (i navzdory asi ne bůhvíjak jakostním převodníkům a zesilovačům ve zmiňovaných přístrojích) vede. Pokud ale sluchátka připojíte přes LDAP (můj BR přehrávač disponuje touto technologií - Sony UBP-X800 - k němu jsem právě sluchátka kupoval), určitý malilinkatý rozdíl tam sice je, ale v tomto případě je to něco tak subtilního, asi jako když si mění Jakub P aktivní prvky ve svém zesilovači a nelze v tu chvíli říci, co je a není lepší.
A nesouhlasím s Vámi v tom, že sluchátka nad 10 tisíc Kč jsou snobismus - sluchátka Sennheiser HD800 tu hranici překračovala dvakrát v době, kdy jsem je kupoval, a dnes, zvláštní věc, stojí skoro třikrát tolik (nová). A s nimi to bylo něco podobného, asi jak to popisuje Jakub - když jsem je měl poprvé na uších, zamiloval jsem se do nich. Netvrdím, že jsem si je hned v tu chvíli koupil (odolával jsem asi tak dva dny), ale rozhodně jsem pak neměl pocit, že bych se v tu chvíli řadil do kategorie snobů. A nemusíte být profesionální hudebník, ani zvukař, abyste ten rozdíl slyšel. S nimi jsem najednou s překvapením zjišťoval, kolik dalších nuancí v hudbě nacházím, najednou byly slyšet nejjemnější detaily, které předchozí měniče prostě nereprodukovaly, přišlo mi v tu chvíli, že mi někdo vyměnil kompletně celou sbírku CD za nějakou jinou, lépe a kvalitněji nahranou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dam ti jeden zasadny dovod preco vyradit jack z mobilu. sluchatkovi posluchaci hudby su minorita. jack konektor neni ficura co predava telefon.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

mam draha BT sluchatka i dratova (vyuzivam dle dane situace oboji)....mam kvalitni nahravky jeste za Jobse mi Apple nabidl velmi kvalitni vystup (jeden z nejlepsich na trhu v mobilnich zarizenich) a ted to sam degradoval o nekolik urovni opravdu dekuji nechci ...zarizeni ktere stoji 20-35 tisic s horsimi vlastnostmi nez jeho predchudci ... navic bezdratovy poslech vyjde mnohem draz a kvalitou stale nedosahuje na kvalitu dratoveho o nekolik radu levnejsich sluchatek...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Proč tolik mínusů? Osobně jack v telefonu vůbec nepoužívám a takových lidí bude jistě víc.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ocividne je dle tebe ta minorita majoritou ;) no vidis je plno lidi kteri jack pouzivaji ...sam mam treba BT selfie tyc se stativem ale nedavno jsem byl na navsteve a fotil jsem selficka na tyci ktera mela ovladani spouste pres jack 3,5 mm :) a tech situaci kdy se to hodi je vic a ne redukce neresi vsechny situace a navic mi znemoznuje volne uzivat nebo nabijet telefon nejen pri reprodukci hudby apod.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Přijdu ke kámošovi, chci pustit písničku do repráků, chci někomu pustit písničku do sluchátek, chci použít sluchátka co jsem po 10ti letech našel v šuplíku." - otazka: kdy jsi naposled neco z toho delal? A planujes to jeste nekdy delat?
Pokud je otazka jako u 99% lidi NIKDY/NE, tak jsi prave jeden z tech 5% procent lidi, kterym to tak stasne vadi a pritom by nikdy nezazili scenar, kdy by jim nestacila na jednech sluchatkach ta jedna redukce, co apple zdarma dodava ke kazdemu telefonu:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Boze to su kecy.

Keby cokolvek z toho bola aspon nejaka pravda. Tak nech tam laskavo daju DVA tie usbc konektory.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, kde je problem... Reseni je to nekupovat.. On vyrobce pak prehodnoti priority...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tak pro mně je tímto Pixel definitivně DEAD. Další značka, jejíž produkt si zcela určitě nekoupím a nedoporučím to nikomu koho znám. Blacklist se nám hezky rozrůstá a zatím to vypadá, že se naopak do popředí použitelnosti dostávají lacinější nebo středněklásové čínské značky, které takhle nebIbnou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyhoda 3,5mm jacku je "tvrda", zarucena kvalita spoje mezi zarizenim a reproduktory. Je to spojeni analogove cili staci 3-4 piny jenom zasunout a jede to hned bez externich vychytavek a overovani, dale neni tohle spojeni laxni/nachylne na ztratu pracovni frekvence coz se u USB zarizeni a na USB kablu dost casto stava, proste zarizeni USB/digitalni nenabehne nebo vypadava a pritom staci jemne vohnuty kabel nebo kabel nekvalitni. Kdyz uz chtel byt Google za machra mel implementovat vedle USB-C na nabijeni a prenos dat i 3,5mm jack, spodek telefonu poskytuje hodne prostoru dokonce i pro dalsi USB-C. Integrace setu, rozhrani 3,5mm jacku + D/A prevodniku dnes stoji par dolaru, je to jednoduse laxni pitoma vyhovorka jak umele omezit uzivatele na vyuzivani jednoduche veci a donutit ho tak zakoupit si drahe "digitalni" sluchatka nebo kdyz se shitova redukce USB-C >3,5mm pokazi znovu za to utratit penize, a jak sem zvykli, na miste 3,5mm jacku zustane v pristroji vakuum nebo se to zaplni centackym plastem, holt kapitalismus ktery nehledi na zdroje planety, jeho jedinym ucelem je jenom umele a umele prodavat navic, vydelavat a nehledet na dusledky.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"Je to spojeni analogove cili staci 3-4 piny jenom zasunout a jede to hned bez externich vychytavek a overovani, dale neni tohle spojeni laxni/nachylne na ztratu pracovni frekvence coz se u USB zarizeni a na USB kablu dost casto stava, proste zarizeni USB/digitalni nenabehne nebo vypadava a pritom staci jemne vohnuty kabel nebo kabel nekvalitni."
By me zajimalo v kterem rocniku zakladky jsi. Takova kravina! JACK zpusobuje fatalni propad kvality a obrovsky utlum. Proc asi myslis, ze se pouzivaji prakticky vsude CINCH konektory?
JACK je 140 let stary zmetek. A hlavni duvod, proc se nedava do telefonu je ten, aby ty telefony mohly byt jednoduse vodeodolne. Utesnit jack je celkem slozite a navic ma v sobe hromadu mechanickych casti, je to proste 140 let stary konektor, do novych zarizeni proste nepatri, bud se s tim smir nebo si uz nic nekupuj. Kdyz chces neco trosku kvalitniho, tak se stale pouziva velky ctvrtkovy jack, ktery se da trochu rozumne odstinit, zastrcka ma vnitrni kontakty ze ctyrech stran, vnitrni odstineni a stejne je to bida.
A neni v tom vydelek vyrobcu, ti dodavaji redukce zdarma, je to proste prakticnost navrhu telefonu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krok po kroku:
- 140 let starý je možná konektor 6,3, a rozhodně bych ho nenazýval zmetkem, jinak by se nepoužíval tolik let, opak je pravdou, je doposud používán pro svoji spolehlivost, robustnost a jednoduchost a i jednoduchou obsluhu. Zde tolik diskutovaný jack 3,5 mm je tu od padesátých let. I o něm si nemyslím, že by byl zmetek - zmetková řešení zanikají poměrně rychle po té, co vznikla.
Mimochodem, to co nazýváte zmetkem 140 let starým je čtvrtkový jack, a okterém pak dál tvrdíte, že je trošku kvalitní - popíráte sám sebe.
- přechodový odpor je malý, rozhodně nezpůsobuje to, co nazýváte "fatálním propadem kvality" a "obrovský útlumem" (definujte, prosím, co je to fatální propad kvality a obrovský útlum, a doložte to nějakým zdrojem, kde jsou uvedená přesná měření, která by to potvrzovala.)
- konektory CINCH se používají pro spojení, u kterých se nepředpokládá až tak časté rozebírání. Jsou vždy monofonní, mají větší rozměry. Srovnáváte dvě rozdílné věci s jiným určením. Mimochodem, CINCH konektory se používají ve spotřební elektronice, v profesionálních zařízeních se používají konektory XLR. Pro přehled často používaných aplikací jack konektoru (pro případ, že byste měl pocit, že se jack konektory používají zcela okrajově, ovšem opak je pravdou) nakoukněte třeba sem. https://en.wikipedia.org/wiki/Phone_connector_(audio)
- Samsung S8 má vyšší krytí (IP68) než Apple 8 (IP67) a přitom má jack konektor. Zřejmě to zase není až tak složité, alespoň pro Samsung, takže to asi nebude ten hlavní důvod, proč se tam nedává.
- tolik Vámi vyzdvihovaná redukce od výrobce má na konci zase ten zpropadený jack - ten, který jak Vy píšete, způsobuje fatální propad kvality. Kde je tedy ta Vaše praktičnost návrhu telefonu?
Já bych to řekl takhle: Jack je léty prověřený konektor, spolehlivý, s jednoduchou obsluhou a má stále své místo na tomto světě. Smiřte se s tím, a kupte si Apple či Google.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyborne dalsi "technologicka" inovativni novinka. Elektrosmog zacina byt seriozni problem, a prichazi google jako opice po applu, aby toho elektrosmogu bylo jeste vice. K tomu si pridejte za chvili autonomni rizeni, ktera budou obsahovat tunu cidel a radary k tomu. Vitejte ve smogovem absurdistanu mest. Pak ty bunky v tele nemaji blbnout ala rakovina. Jsem zvedavy, kolik bude tak za 20 let prumerny zivot cloveka...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Život bude nejspíš o něco delší než nyní s tím, že budeme trpět 2x víc psychickými i jinými chorobami díky všemožnému znečištění. Nadějné vyhlídky ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No můj Le Max 2 také nemá 3,5mm jack a hudba reprodukovaná do sluchátek krz tu redukci je naprosto v pohodě. Nejsem žádnej zvukovej fetišista takže asi nedokážu "rozposlechnout" rozdíl oproti jiným telefonům s jackem (pokud tam vůbec nějakej je). Já toto jako problém nevnímám a mimo to USB-C konektor v mém zařízení působí velmi spolehlivě a i po cca 10 měsících dost festovního používání nevykazuje známky opotřebení (nevyklá se, nevypadává kabel ...). S chybějícím 3,5 mm jackem v telefonu dokážu uplně normálně fungovat - nevidím v tom problém.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pre mna dovod nekupit. Mozno to casom prehodnotim, ale teraz sa mi nechce riesit ine pripojenie v aute, doma, sluchatka atd... a redukcia mi pride zbytocny medzikrok. Integrovana redukcia na audio jack je super :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nevím proč tolik řečí okolo takové p****ine (vulgarizmy nerad používám, ale tu to sedne).
Tak za prvé - určitě není technický důvod aby bezdrátový přenos byl kvalitnější než ten s jackem ( CPU-D/A-zesilovač-sluchátko versus CPU-BlueToothTx-prostor-BlueToothRx-D/A-zesilovač-sluchátko )
Za druhé - USB-C určitě nebude mechanicky tak odolný jako 3,5mm jack
Za třetí - a co když budu chtít sledovat film a současně nabíjet - toto jaksi páni inženýři nedomysleli. A jestli v tuto chvíli někoho napadá bezdrátové nabíjení tak ať mi tu napíše jak často tahá i bezdrát.nabíječku místo samotného USB kabelu. U nás stále ještě ve vlacích/autobusech/letadlech není běžné ani to blbé USB pro nabíjení. To spíš najdu klasickou zásuvku.
Za čtvrté - nabídka a cena různých variací sluchátek pro bezdrátový přenos je daleko za nabídkou jejich drátových tj.obyč verzí. Takže raději BT stereo handsfree + analog.sluchátka než speciální bezdrátová sluchátka. Mám takové HF dvě (jedno od Nokie - cca 60€ a jeden čínský klon téhož za 15€) a obě fungují bez problému už roky. Pro zájemce : Nokia Bluetooth Stereo Headset BH-214 . Je to sice starší model, ale slušný.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

nevim, ale já v poho používám toto:

https://www.aliexpress.com/item/VOXLINK-2-in-1-Type-C-Charging-Audio-Cab...

a dá se najít i levnější

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jo redukce na redukci ... jak jednoduché

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Dost velký, když tohle bude viset z mobilu :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc z mobilu? Tak to budes mit na nabijecce a kdyz budes jednou za cas potrebovat u nabijeni i poslouchat, tak tam zapojis sluchatka.
Osobne povazuju za daleko vetsi problem (oproti nesmyslu s chybejicim jackem, vyslovene epicky!) USBc. Cely svet privyknul na microUSB a najednou prijdou s USBc. 100x bych vymenil JACK na svem telefonu za microUSB, at si tam klidne i ten USBc je, ale at je tam i microUSB. Je asi tak 1000000x vyssi pravdepodobnost, ze budete nekde na navsteve a nenabijete si USBc telefon nez ze budete na navsteve u kamarada potrebovat JACK redukci. Nosim sice malickou redukci microUSB->USBc, ale nevim proc, nabiji se to pres ni neskutecne pomalu. Nevim, jestli je ta redukce nejak blba (ale posrat analogovou redukci se snad ani neda) nebo je tam nejaky problem v tech standardech, kdy musi byt pro ciste nabijeni nejaky aktivni prvek nebo nejake jine piny, ale klasicka "datova" redukce je proste pomala. Kdyz dam do USB nabijecky origo USBc kabl, tak se to nabiji jak cyp, ale pres tu redukci to nenabije ani telefon se zapnutym displejem a navigaci! Proste ubyva baterka. Nevim, jestli jsou nejake specialni redukce, ktera bude jenom na nabijeni a nepujdou pres ni treba data. Jak rikam, USBc se rozhodne nema mit v nazvu to "U" jako univerzalni, protoze je to vsechno, jen ne univerzalni! *viz vsechny ty problemy s kabelama, kdy pixely odvarovaly proudove nechranene USB porty v noteboocich a podobne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A když jsem v terénu, dopravním prostředku, tak budu poslouchat jak???

USB-C a microUSB mohou žít klidně pospolu, tady ta redukce ničemu vadit nebude, doma nebo v kanceláři bude u nabíječky. Já např. používám redukci miniUSB -> microUSB. Ale nosit to ssebou po kapsách bych nechtěl, stejně jako tuhle obludnou redukci na USB-C, no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tieto arguemnty su sko trapne a chapem ze marketingove oddelenia sa snazia nejako ukecat ze BT je lepsi ako fyzicky kabel ale to ide tazko. Na kabli je moznost slusne zamedzit ruseniu, daleko sirsie pasmo, bezpecnost a je to hlavne jednoduche. Dalsia vec ze BT sluchadla budu akusticky na tom vzdy horsie ako porovnatelne cisto "analogove", pretoze ta elektronika a bateria musi byt niekde v sluchadle, v musli a zabera priestor, tym padom ovplivnuje aj zvuk. Takze bud ,ak maju take sluchadla dobre zniet, musia byt furt aktivne a nabite pretoze musi fungovat vnutorny dsp s eqvalizerom kde upravy zvuk tak aby to na menicoch sa dalo pocuvat alebo budu sice fungovat aj pasivne ale hrat hnusne ,teda ak sa nebavime o nejakom highende. Lenze tam zasa, pri pasivnom (teda cez kabel) prehravani, mam porovnatelnu kvalitu oproti sluchadlam bez bt kludne aj za polovicnu cenu.

Skor ma prekvapuje ze neskusil nejaky vyorbca opak, vykaslat sa na usb a pouzit na vsetko cisto iba jack - ma 4 piny takze na usb by to stacilo a teoreticky by sa cez to dalo vyriesit aj nabijanie.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jack způsobuje zkraty při zasouvání, pro nabíjení je tedy dost nevhodný.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

takova drobnost dnes to neni zadny problem to by si obstarali vnitrni obvody podle zpetne vazby

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problém je to pro ten zdroj, žádná ochrana není bleskurychlá. Proto se kulaté napájecí konektory dělaly souosé s chráněnou špičkou uvnitř.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nokia v hloupých mobilech už před XX lety měla 2mm široký souosý konektor, tak malý že by se dal použít i v hodinkách, je to prostě naprosto miniaturní a standardatizovaný typ. Všechno kolem jsou jen výmluvy a bouda na zákazníka a zlehčování si pozice výrobce.

Něco jako když Intel namísto poctivého letování procesorů zavedl nekvalitní pastu šedivku. Dokonalé kurvItko, po pár letech to vyschne a můžete měnit procesor :D Bluetooth sice nevyschne ale bude mně ta kvalita tak dlouho štvát, že ten mobil nakonec rozšlapu, takže ve výsledku totéž :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak se říká Z HOUNA BIČ NEUPLETEŠ !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...a když upleteš, tak nepráskneš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Na kabli je moznost slusne zamedzit ruseniu, daleko sirsie pasmo"
"Dalsia vec ze BT sluchadla budu akusticky na tom vzdy horsie"
"Skor ma prekvapuje ze neskusil nejaky vyorbca opak, vykaslat sa na usb a pouzit na vsetko cisto iba jack - ma 4 piny takze na usb by to stacilo a teoreticky by sa cez to dalo vyriesit aj nabijanie."

TVL, ja studoval elektro, pritom by mi zjevne stacily dve tridy v pomocne skole, abych prisel na takove "moudro":)
Jako funny, ale i kdyby to byla 100x pravda, tak u telefonu je ta kvalita tak mizerna, ze BT spunty s 10hodinovou vydrzi z aliexpressu za 10$ budou hrat uplne stejne!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chápu Vaše zkušenosti se zbožím z Vašeho oblíbeného nákupního portálu, ale jste zase mimo. Pokud bude ten telefon tak katastrofální, ani ty špunty už to nevylepší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dalším argumentem proti odstraňování jacku z telefonů je nutnost neustálého nabíjení sluchátek. BT sluchátka vydrží hrát pár hodin a pak máte na dalších pár hodin utrum, protože musíte nabíjet. Klasická drátová sluchátka hrají, dokud je k nim připojený napájený zdroj zvuku. A mobil můžete připojit k nabíječce, i když posloucháte.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Hm... Když teda největší problém v konstrukci jacku a je to taková hrůza, proč tam soudruzi nedají vedle toho USB-C jakýkoliv jiný samostatný analogový čtyřpinový konektor na sluchátka, ke kterému by stačila jednoduchá (=levná) 5cm redukce na jack? Anebo dva USB-C vedle sebe? Proč je to pořád buď budu nabíjet, nebo tam mít na donglu sluchátka?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vyrobce to vice mene rekli proc uz ne 3,5 Jack.
Nevim jak moc jine telefony ale treba iphone 6 a 6S meli diky Jacku nejslabsi misto.
I kdyz vetsinou samotny konektor poskozeny nebyl, tak vetsina telefonu mela jak to napsat vylomeny,vyhnuty housing case. To same se delo pokud nekomu updanul telefon na roh v blyzkosti audio jacku. Proste se to zdeformovalo. Tim ze vyribci delaji kazdy telefon cim daltim vice stihlejsi, tak by se to vylamovalo jak na bezicim pasu. Druha vec, vsichni se snazi o vode odolnost coz audio jack je proste problem,uz jen tim ze to lide nosi po kapsach a v konektoru se hromadi prach a jine necistoty, idealne casem contakty v tomto konektoru diky vode zkondenzovane v tom bordelu ,koroduji. Cili vyrobci zabiji dve mouchy jednou ranou. Nic jineho v tom neni .
Pokud by nekdo namital ze by se to dalo konstrukcne posilit, snazili se a stejne se to delo a deje.
Problem v tomto reseni je ne jen pro me v tom ze se neda poslouvhat a "dobijet" telefon zaroven.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Argumentujete úplně zcestným způsobem.
"Druha vec, vsichni se snazi o vode odolnost coz audio jack je proste problem,uz jen tim ze to lide nosi po kapsach a v konektoru se hromadi prach a jine necistoty, idealne casem contakty v tomto konektoru diky vode zkondenzovane v tom bordelu ,koroduji."
Stejně tak by mohlo zaznít pro Apple:
- Druhá věc, všichni se snaží o voděodolnost, kde Ligtning konektor je prostě problém, už jen tím, že to lidé nosí po kapsách a v konektoru se hromadí prach a jiné nečistoty, ideálně časem kontakty v tomto konektoru díky vodě zkondenzované v tom bordelu korodují.
A pro Google:
- Druhá věc, všichni se snaží o voděodolnost, kde USB-C konektor je prostě problém, už jen tím, že to lidé nosí po kapsách a v konektoru se hromadí prach a jiné nečistoty, ideálně časem kontakty v tomto konektoru díky vodě zkondenzované v tom bordelu korodují.
A dál - slabé místo iPhone 6 bylo veprostřed, tam, kde jsou boční tlačítka, rozhodně ne tam, kde byl audio konektor. A pokud si vzpomínám na "bendgate", deformace okolo audio konektorů se neprobíraly (pokud ano, prosím, dejte odkaz na zdroj).
Takže - výrobci sice možná něco tvrdí, ale jsou to jen zakrývací manévry, pravým důvodem jsou (jako vždy) jen snahy o další příjmy a tahání peněz ze zákazníků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výmluvy, výmluvy, výmluvy....

Další důvod (kromě nepodpory dual-sim) proč si Pixely nikdy nekoupit. Výhoda aktuálního stock androidu je jedna věc, ale za to to nestojí.

Jedině co by možná vylepšilo situaci, by bylo přidání DRUHÉHO USB-C, tak aby v jednom mohla být sluchátka a do druhého by si člověk strkal nabíječku při příchodu domů (nebo třeba při cestování v dopravním prostředku, kde mají nabíjecí slot nebo AC přípojku).

A Bluetooth sluchátka pro kvalitní poslech opravdu není žádné řešení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Redukce na analog bude první věc, kterou ztratím. Jiná sluchátka nechci. Do toho nejdu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha jack konektor zabírá moc místa v nových plackách :DDDDD . Něco jako rozumná šíře zařízení přece musí existovat a řekl bych , že než baterii ve formě tenké fólie bez svitku raděj takovou designovou znouzectnost ani nechci . Prostě se jim to nedaří rozumně zamluvit . Absence jacku vznikla prostě jako dopad USB-C a snahy o všudypřítomnost DRM , protože nikdo rozumný by při zachování standardů pak sluchátka s externím DAC nekupoval (ne náhodou s tím začalo Apple ).
Nevidím důvod proč kupovat ochuzená zařízení , pokud na trhu budou alternativy s analogovým výstupem . A dokud budou tak je budu preferovat před podobnými nesmyslnými pokusy .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.