Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Grafika s GPU od ATI a HDCP ochranou na cestě

Je to uz 2 mesice stara X1600 nebo X1300, jinak HDMI vystup uz maji nektere vyrobky ATI minimalne 2 mesice, chce to jen lepe hledat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z toho nas mozna uz nevyseka ani DVD Jon. Pak jsem zvedavej jak budete menit pristup : "s HDCP" podporou je vseč na "dobre ceste" :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ja v tem nevidim taky problem. to kodovanie je iba medzi grafikou a monasom (tusim) takze ked bude softik ktory bude medzi dvd a grafikou tak to bude v poho. nie???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

OBR - nojo, má, le Ati lhala a sice maj některé HDMI, ale nepodporují HDCP!!! Takže např. display nebo LCDTV a její HDMI nenajde odezvu nebo kodovaný signál a nezobrazí třeba taky nic! Možná ani Windows, natož chráněné video!... 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zahorak - niet, sifrovane je to uz na BD/HD-DVD, tak to dojde az do GPU, kteryzto si to rozsifruje, dekomprimuje a zase zasifruje  a posle dal, aniz by nechranena data opustila chip. Myslim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OBR_: Pane Obermaiere, nevnášejte nám sem, prosím, konkurenční boj mezi HW servery. To že se vzájemně napadá PCTuning se Světem Hardware je politováníhodné, nezatahujte do to též CDR server.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Data si šifrují na BD/HD-DVD, pak je CPU dešifruje, znovu zašifruje a předá k dekódování MPEGu do grafiky. Ta si je zase odšifruje a zase zašifruje, tentokrát do HDCP. Jediný háček je v tom, že šifrovací klíč je dobře schovaný v zašmodrchaném (a zašifrovaném) souboru, který si bude systém rootkitu podobnými taktikami chránit.
Ale nebojme se, určitě bude na trhu jednočipový HD H.264 realtime enkodér, jako teď se dá koupit PAL MPEG-4.ASP (H.263, DivX, XviD,...). Ovšem ke stažení filmu bude potřeba HW zařízení a napíchnuté LCD...
Další možný přístup je vyštrachat klíč z nějakého HD přehrávače hodně rozšířené značky, což by mělo být asi stejně složité, jako vyrobit pirátskou kartu na příjem satelitu... No a AACS LA si nedovolí klíč zablokovat, protože těch přehrávačů bude třeba 100 000 kusů mezi lidmi...
Jinak celý DRM koncept je "security by obscurity" - počítač má totiž všechno k dešifrování a dokonce to i dešifruje, omezení v dalším nakládání s tím datovým tokem je jenom záležitost uzavřnosti toho zařízení.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A napichnut sa medzi ten hdcp cip niekde medzi gpu a nim?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad peto: Ne, HDCP je přímo v GPU, jinak by to byl ještě větší nesmysl, než to je.
Takhle to jenom v případě neprolomení dokonale pohřbí celou technologii (jak dopadl LaserDisc).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja som dnes uz nejako pribrzdeny, ale na co je teda ten chip silicon image?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

peto: ten obsahuje sifrovaci klice, ktere si GPU potom z neho taha a nesmi byt nijak pristupny (aby to neslo zkopirovat a atk)
pokud se teda nepletu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co se da zasifrovat, da se i rozsifrovat........

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

::: qwer > Budes se divit, ale neni to pravda, dokonce ani u pomerne "trivialnich" sifer. Ale dobre, jednoduchy priklad - zasifruj data pomoci klice o stejne delce jako jsou puvodni data. Nyni mas sifrovana data, ktera nelze bez klice rozsifrovat, ani kdyby jsi se pokrajel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam jen malý dotaz od laika.Když budu mít grafiku i monitor(nebo TV) s HDCP tak můžu shlížet originální filmy ve vysokém rozlišení a kopie v nízkém?A naopak když HDCP nebudu mít nikde tak mi originál poběží v nízkém rozlišení a kopie v takovém jaké mi grafika dovolí.Díky za odpověď.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Milan: V tom našem textu z února to je myslím popsané dobře.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.