Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Grafika ve Windows Vista z pohledu ATI

Puvodne se grafika presunula do kernel modu, aby to bylo rychlejsi, ted bude v user modu a bude to mozna i rychlejsi. No to mi z toho jdou voci sejdrem :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

První věc kterou vždycky udělám po instalaci WXP je, že okamžitě vypínám všechny grafický opičárny. Ten "cirkus", ty pouťový barvičky, stínečky, animace...okamžitě jdu do klasického nastavení. Druhým krokem je likvidace MSN.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

OMG, nemam slov, "pomalu se mi vykreslujou 4 okna, budu muset poridit vykonnejsi grafiku" no to je gol, bravo MS, tleskam, proc to jde jinde bez tech silenych naroku na HW ? a situace ze si pustim strhujici aeroglas skin a do toho si pustim full hdtv, copak budu potrebovat za HW ? :)))))))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

On nás Bill nakonec všechny donutí na ten Linux přejít :))))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mohli by pred zalogovanim do systemu nabidnout volbu low, medium, high a ultrahigh detail :) at si user vybere kolik chce mit v systemu fps :) takze opet stare zname ms, jak ho dobre zname "hezci a rychlejsi na podstatne rychlejsim hw", at uz si to svoje s...e gui strci tam kam slunce nesviti, vzdyt jde delat doslova kouzla s vektorovou grafikou ale proc to delat jednoduse... a co na to Jan Tleskac ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bill to Z.M.R.D všech Z.M.R.D.Ů MÍSTO ABY SE SNAŽILI UDELAT CO NEJSTABILEJSI A NEJRYCHLEJSÍ SYSTEM , TAK MISTO TOHO SI TU DELAJ TAK GRAFICKY NÁROCNEJ SYSTEM ZE ANI FAR CRY HO NEBUDE MOC TROUFNOUT, TO ABYCH SI KOUPIL NA VISTU NEJAKEJ SERVER.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vždyt vás nikdo do noveho HW nenutí, pokud na to nebudete mit HW, tak to 3D graf. rozhrani vypnete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:)) tak to je vostrý.. ale jako věřim, že normální lidi tohle maj rádi.. kolikrát slyšim ne nevypínej mi to.. vždyt je to tak hezký.. takže tohle se lidem bude líbit :)) a v reklamách to vypadat super

osobně mám k tomu stejnej přístup jak Čumil..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi si mysli, ze cim vic barev, tim vic prodaji :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Tomahawk: NJ, to ja jim dycky predvedu jak je to "rychly" a behem par minut dojdou k zaveru ze ani tu fotku na pozadi vlastne nepotrebujou. Jednou sem timle zpusobem behem 15ti minut vyresil nutny upgrade HW.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Benchmarkům odzvonilo, když rozjedete VW tak snad všechno nebo ne?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

bigam: Něco jako 'V jakém rozlišení chcete dnes Windows Vista HRÁT?' :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co rici zaverem - souhlas s Cumilem

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Krozik: jj presne tak a doufam ze nezapomenou ani na save a load, at to nemusim jet porad od znova, nejsem proti hezky vypadajicim systemum ale aeroglas se svymy naroky je nesmysl

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moc hezký příspěvky, jsem zvědavej co ty samý lidi budou říkat za 5let. Nebo jak dlouho si myslíte že tu Vista bude? Takovýhle kecy miluju, každý ví, že se to může vypnout, ale stejně bude nadávat jako kdyby to používaní ba i koupě byla povinná ze zákona. Myslím, že pokud někdo má na to vyhazovat peníze za lepší grafické prostředí, tak je to zcela určitě Microsoft. Zkrátka nikdo vás nenutí to používat natož kvůli tomu kupovat lepší HW a už vůbec vás nikdo nenutí to kupovat.
 
Nicméně můj názor na to je velice jednoduchý. Teď je to hardwarově náročné, ale za dva roky to bude OK. Stejně když pracujete s oknama tak výkon grafické karty vůbec nepotřebujete a na přehrávání HDTV nepotřebujete paměť (resp. nepotřebujete ji tolik) kterou vám sežerou to prostředí. Nehledě na to, že přehrávat HDTV v okně je to samé, jako jezdit s Ferrari nakupovat do Kauflandu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

skyfinger: ja ti verim, ze mnoho z nas to nemusi zajimat, ze si co chceme vypneme, ale musis to brat tak, ze mnoho z nas sklada kompy, nebo spravuje kompy jinych lidi a potom s timhle mumrajem a HW kilerem urcite prijdem do styku - a to bez ochrany!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Uch, a myslite, ze bez aeroglass to nepujde? Resp. bude vas nekdo nutit to pouzivat? (:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Fangorn: Jak napsal spravne Jeje, my si to budem umet vypnout. Ale spravcuj pak v nejake firme a res, proc kdyz si sekretarka otevre par woken, nemuze na poci delat. A ty barvicky se ji tak libej... A to nemluvim o ruznych managorech, ty jsou blbosti snad posedly.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

myslim, ze tom moc prozivate....o WInXP se taky driv rikalo jak to bude narocny...na svym tehdejsim komplu sem to poradne nerozjel a dneska ??

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno lidi proč si myslíte že je SLI a CF :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> Jirka, Fangorn :

No, pak je to ovšem přiznání strachu z toho, jestli to dál v budoucnosti zvládnete, že? Takže pojďme si říct něco málo zásad, které mohou pomoci:

1. Nedělejte na co nemáte
2. Stále se učte, abyste na to měli
3. Chcete-li administrovat síť s hromadou Windows, přestaňte si hrát s Linuxem a pracujte 100% času na Windows. Už sami kvůli sobě se naučíte i věci, které byste jinak neuměli
4. Administrace je minimálně ze 40% politika a psychologie. Uživatelé vám nemohou udělat nic, co jim nedovolíte. Snažte se je vychovávat, i to je vaše práce, tak ji neflákejte
5. Pokud si nějaký manager řekne o hloupost a ona na stávajícím hw skutečně nepůjde (není to jen vaše lenost / neznalost), řekněte si o peníze. Buď ho to přejde, nebo máte po problému

Zapoměli jsme ještě na něco? Taky vypínám všechny teletubbies omalovánky v xpčkách, ale přesto vím, že každý další systém zatím byl alespoň mírně lepší. Takže ono je to spíše o vás vážení.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sakra omluva, v minulém příspěvku nemělo být "Fangorn", ale "JeJe".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Totální souhlas - docela živě mám před očima podobné věty o náročnosti XP. :-) Také jsem je prve provozoval "našedo" a s vývojem WH přešel do barev.
Podobně, jako Vista vypadat bude, se již nějakou dobu snaží tvářit ovocný OSX. Ten sotva přišel, tak víceméně pohřbil představy majitelů G3 že mají pořádné železo. OSX si ovšem o nějaké HW akceleraci na grafické kartě může nechat zdát. Přesto dnes je již brán jako standardní systém a basta! (Vista a basta...:-)
Očividně si lidé stále neuvědomují, že Vista tu s námi nějakou dobu pobude. Řekl bych tak pět let. Časový úsek, který je v IT něco jako třetihory :-)

Za pár let se budou ti samí lidé rozčilovat, že jejich procesory jsou příliš vytížené sledováním jejich bio funkcí a nestíhají v reálném čase měnit barevná schémata OS podle jejich nálady...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>Polaris: Mám pocit, že svým obdivem k MS jsi trochu mimo realitu, hlavně co se týče situace uvnitř firem. Pokud jde o to, že každý systém je o něco lepší, tak pro mě byly zlomové W2k - to byly jediný okna, který byly skutečně krokem vpřed. I když NT4 nebyly špatný, teprve s W2k nastal přechod na stabilní systém i na straně klientů do té doby běžících na hrůzách Win9X. Jejich vyšší HW náročnost tady nevadila, protože byla vyvážena zásadním zlepšením funkce. Naproti tomu WinXP nepřinesly naprosto nic, jen opruz s aktivací a omalovánky na desktop. (Miluju, když mi po výměně MB systém ohlásí, že ho musím okamžitě aktivovat, ovšem nepustí mě ani k nastavení síťové karty, takže si musím po telefonu vyměnit s MS řadu nesmyslných čísel...) Takže to není žádné přiznání strachu, to je jen vidina další zbytečné otravné práce. Vysvětlovat něco lidem, kteří o počítačích nic nevědí, ale někde něco viděli a tak to chtějí, je prostě práce na věčné časy. A restriktivní adminovská politika zase znamená permanentní remcání userů...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně skřípu zubama už jen, když mám tu hrůzu, zvanou Windows XP, někomu nainstalovat na PC. Pokud není zbytí, vypínám okamžitě omalovánky jako první krok. Jako druhý odinstalovávám Messenger, Windows Mediaplayer a MSN Explorer. Jako třetí vypínám automatické aktualizace a obnovení systému. A pak se s tím dá jakžtakž rozumně pracovat (pokud se u XP dá mluvit o rozumné práci). A během celé procedury se snažím přesvědčit dotyčného, ať si to rozmyslí a do kompu si nechá dát Win98SE, maximálně W2K (zpravidla marná snaha). Proboha, kdy už si M$ uvědomí, že zabrat giga až dvě pouze operačním systémem je blbost na entou? Pro mě byl je a bude nejlepší OS Win98SE, ať si říká kdo chce co chce. Nová instalace W98 i s Office a veškerými ovládači zabere pod 700 mega. Po konfiguraci udělám obraz disku Ghostem, vleze se mi to v pohodě na jedno bootovací CD a pokud se mi to rozdrbe, tak vím, že během maximálně pěti minut mám mašinu v pořádku po obnovení systému z CD. A bez ztráty dat, jelikož všechno mimo systému (dokumenty, poštu, adresář...) ukládám na druhou partišnu. Pokud bych tímhle stylem chtěl přistoupit k XP nebo pozdějším budoucím M$ megasystémům, tak mi pomalu nebude stačit DVD a obnova systému bude trvat půl hodiny. Už se "těším", jak budu dělat ghosty na Blu-Ray :-( Je smutný, že výrobci software taktiku Mrkvosoftu žerou a je stále více programů "2K/XP only" :-( Už i základní desky se dělají "this board not support Win98". Ano, pokrok se zastavit nedá, ale tenhle pokrok je primárně zaměřen na tahání peněz z kapsy uživatele, pak taky na tahání peněz z kapsy uživatele, pak taky na tahání peněz..... no a až někde daleko je to ostatní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proc odinstalovavat messenger, media player a vsecko co se nehodi, kdyz existuje nLite. Staci to udelat jen jednou a poradne :-P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Příjde mi to mírně ujeté. Počítač a jeho výkon přeci nemám kvůli operačnímu systému, ale operační systém kvůli aplikacím. Funkcí OS by mělo být bezpečně a rychle tvořit most mezi aplikacemi a hardware.

Nedávno jsem na 18 počítačích vyházel Windows 2000 a dal tam upgradované Win98. A jsem spokojený. PC Intel P 800 MHz 128 RAM integrovaná grafika od Intelu. Systém startuje 15 sekund ukončuje se 3 sekundy. Z toho dvě jsou tam navíc aby disky stračili zapsat obsah cache.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na mem 2.8Ghz s 6600GT mi to pojede nebo uz mam zacit setrit?
 
A ted vazne, prechod na new OS by mi problem nedelal nikdy, ani z dosu na win 3.11, nebo pak na w95, w98, XP popr v praci z NT na w2000... vzdy se to dalo prezit behem par hodin skoumani a studia novich funkci. Ale vista je asi prvni OS u ktereho se budu muset asi hodne dlouho zamejslet jestli se to vubec vyplati.
 
A posledni vec je fakt ze sem si stahl mandrivu 2006 k testovani, k tomu casem pridam i jiny linux os a jak rikam prechod na novy os mi nikdy problem nedelal (az na to ze tady tomu uceni budu muset venovat mnohem vic casu) ted uz pujde jen o to zda mi to vubec jeste bude windows.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jo. Taky jsme meli pripad, kdy pocitac zabaleny v krabici byl mesic a pul ve sklade s neaktivovanyma woknama. Kdyz se expedoval se zarizenim, ktere ridil, tak jsem v nouzovym rezimu regeditem nastavoval sitovou kartu, aby to slo aktivovat...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

sranda citanie hlavne ten prispevok o zlatom win98. To snad autor nemysli vazne (jedine ze pracuje v bazare). Inak hadam sa to pozlatko bude dat vo Viste v pripade nutnosti vypnut a budeme moct vyuzit hlevne tie nove a lepsie prakticke funkcie. Potom si upgradneme PC (aj tak je to pomali nutnost kazde 2-3 roky) a mozeme si zapnut ten eroticky kabatik. Inak moja prax je asi taka ze XP mam vzdy v klasickom style aj ked masina by si mohla dovolit pustit naraz 2 XPcka . No niekto iny bud si na tie omalovavanky potrpi alebo ich nevir vypnut (mna to tiez drzalo asi mesiac). Takze az vyjde vista nechame ju pionierom aspon rok testovat a potom na nu pozvolna prejdeme aj my obete technologickeho vyvoja.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele lidičky tyhle kecy fakt miluju... vypínám omalovánky... chacha... dopr**** s váma bychom se nikdy nikam nedostali a ještě dneska bychom rejpali do krystalu... ať si každý má na svém PC co chce, já mu to neberu! Proč všichni řeší že je ten systém moc velký a mě to na mém P2 200mhz nepojede a kecy typu je tam spousta zbytečností a vypnu si AutomaticUpdate to si radši pojedu na W98 ... Tohle je výsměch, jak může tohle někdo vúbec říct? W98 je 2 roky bez officiální podpory a vzhledem k tomu jak je jeho koncepce zastaralá a nevyhovující ochrana před škodlivým software bych ho nejradši zakázal protože PC s W98 jsou bacilonosiči asi jako ten houmlessák v parku, který má tuberu. Lidi přestaňte blbnout a nebraňte se pokroku a jestli je vám líto investovat do PC tak běžte radši zase kydat hnůj a nehrajte si na IT profesionály...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

příspěvky typu nebraňme se pokroku, nebo běžte kydat hnůj mě vždycky dostanou. v branži se pohybuju už od roku 1986 a mužu srovnávat. a řekl bych že to jde do p.dele. musím souhlasit s člověkem, který psal, že operační systém má sloužit ke spouštění programů a ne ta hrůza, co je teď. kolik z vás vůbec tuší, kolik nesmyslných služeb běží na pozadí a žere výkon a systémové prostředky. ale výrobci hw chrochtaj blahem, protože upgrade bude nutný. víte vůbec kolik strojů se dneska ještě instaluje s ms-dos 6.22? je toho spousta, do průmyslu se omalovánky moc nehrnou. navíc čím mi ulehčí vista střih videa - už teď si např studio10 od piňáklu vezme 1 giga paměti, k tomu půl giga operák a to jsem ještě nezačal pracovat :-(. bohužel jsme se dostali do slepé uličky z které není východisko (nechci slyšet řeči o alternativních systémech, ty to taky nevytrhnou, prozatím), spirála nenasytnosti náročnosti "operačního" systému roste rychleji než jeho užitná hodnota (no to bych troufl říct, že ta vůbec neroste)
A proto zamáčkněmež slzu v oku za operační systém CP/M, který se celý vlezl do bootsektoru 8" diskety :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jirka.. tak tvoj prispevok je asi komplet blbost.. asi si vzivote nebezal na W2k ked ich tak vychvalujes..najhosri NT based system.. XP je bozi dar oproti zabugovanym 2000, totalne nekompatibilnymi.. a ked si neschopny adminovat XP tak to prosim nezvaluj na aktivaciu..howk

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejdůležitější z celého článku je pro mě poslední věta. Tímto se přidávám na stranu Čumila a spol...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

_666, Lord Helma: Souhlas, mluvíte mi z duše ;)

n00b: Taky vypínám omalovánky :D Zřejmě proto, že pro mě nemají byť sebemenší přínos! Stejně tak vypínám polovinu běžících služeb, protože je zkrátka nepotřebuji, zbytečně zatěžují systém nebo dokonce představují bezpečnostní díru. Jsem proto blbeček, hrající si na IT profesionála??

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 Lord Helma

Nojo. Pravda.
Když chci grafické orgie, pustím si HL2.
Ale z woken težko.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Not a 00b: Ono to bude tím, že dneska už "programátory" nikdo nenutí dělat programy s kódem co nejrychlejším a zároveň pokud možno úsporným s ohledem na systémové zdroje (týká se to i operačního systému). Neběží Vám náš "nikdyneoptimalizovaný" program? Pořiďte si nový hardware... Kdosi tady vykřikoval cosi o zabugovaných W2K. Ovšem jestli oprava těch bugů přinesla do systému 300% nárůst velikosti systému (W2K - 250 MB, WXP - 1 GB), tak pánbůh s námi. :-D Ať mi nikdo netvrdí, že pouhá změna verze systému z 5.0 na 5.1 ospravedlňuje tyhle tuny sra.ek v systému.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, to mělo být pro Lorda Helmu. :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak pro dobrou náladu přidám svůj pozdrav čerstvě nainstalovaným WXP:

RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Muhehehe, tak Win98 jako nejlepsi a nejstabilnejsi system :D Jee, no tak to jsem se fakt pobavil ... Ano jsou uplne nejlepsi na vsechno se svym BSOD 2x do hodiny, a nutnou reinstalaci kazdych par mesicu at je to s ghostem nebo bez ghostu (btw. tenhle strasny program jeste nekdo pouziva???) A kdyz si vezmu tu jejich sqelou sitovou podporu a vubec fungovani na jakekoliv vetsi siti a nedej boze jine nez mrkvosofti ... Nooooo, tak to bych chtel fakt videt :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

2 Not a Noob - pokud povazujes 98cky za bacilonosice bez obrany proti virum a spyware, tak v tom pripade bys mel jako prvni okamzite zakazat Win2K a WinXP, protoze u 98cek se ti nestace ze do 10min od pripojeni na internet chytnou naky skvely worm a nezacnou ti ho odesilat po cele siti vsem dalsim pocitacum. Z hlediska bezpecnosti si tyto dve koncepce opravdu nemaji co vytykat, prave naopak nebyt Win2K a XP tak tu nemame skvele zpravy o tom jak se nejaky novy worm stihl rozsirit za par hodin sam po celem svete.Jestli tomuhle rikas bezpecny system, tak ja teda ne!. A zaspywarovat lze vse - staci kdyz pouzivas libovolnou verzi internet exploreru nebo jak nekteri noobove instaluji kazdy druhy skvely shareware program s pribalenym gatorem atd. Cili spyware je z velke vetsiny pripadu nezavisly na operacnim systemu MS. Jedine co muzes Win98 vytknout je ze hur preziva prave spyware a spatne ovladace - WinXP je v tomto ohledu vyrazne stabilnejsi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ARIM: proboha, co s těma woknama děláš, že máš 2x za hodinu BSOD? Jsou dvě možnosti - buď jsi prase a máš to zasekaný spywarem a podobnýma sračkama anebo máš problém s hardwarem a v tom případě by ti nepomohly ani XP. Já osobně na svým kompu zažiju BSOD tak max 2x za měsíc a to už je co říct. Na jednom ze svých PC mám W98 bez přeinstalace už třetí rok a furt šlapou. Na mediacentru (který jede mimochodem už skoro tři roky stylem 24/7) mám WinME (jo, nic moc, ale na ten účel to BOHATĚ stačí) a přeinstalovávám pro jistotu jednou za měsíc (ne proto že bych musel nebo že by to nějak padalo, čistě pro klid duše). Mediacentrum nevypínám, nerestartuju, pouze jednou za měsíc projedu ghostem. Osobně se řídím dvěma zásadama: 1) Nespravuj co není pokažený 2) Necpi si do kompu to co nepotřebuješ. Na co mi bude 200 spuštěnejch služeb a složka WINDOWS o velikosti 2GB? To radši budu mít systém s minimem sraček na pozadí, složku s OS velikou 250MB a ušetřený místo využiju k uložení nějakýho pěknýho filmu nebo dvou. Howgh!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ARIM: a pokud se týká síťové podpory, tak ta není nic moc ani ve 2k/XP. Jakmile se k tobě někdo vzdáleně připojí a začne ti tahat něco z disku, tak můžeš na nějakou plynulou práci zapomenout, pokud nemáš SCSI disk, hodně RAMky a rychlej CPU. A začne se ti škubat myš, a zpomalí se ti odezva aplikací a budeš nadávat a kurv*ovat, kdo ti zas z kompu co sosá. Nedejbože když začnou sosat dva a víc, pokud možno každej tři soubory naráz...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

NOT a n00b: Tady nejde o to že mi XP nejedou na mém P2/200MHz, ale že nejedou schopně ani na mém P4/2GHz. A jde tady o věčný a nikdy nekončící tahání peněz z kapes uživatelů, protože novější systémy jsou větší (novej harddisk), nenasytnější (přidat RAMku, vyměnit matkoprkno, novej procák...)... A uživatel solí a solí... a to jen proto, že pokrok se nedá zastavit a výrobce už bohužel ukončil podporu zastaralejch W98 a tedy bude nutno upgradovat, upgradovat a upgradovat. A výsledek je ten, že uživatel má nadupanej stroj s nejnovějšíma WinXP/SP2 a potřebuje ho k tomu, aby na něm semtam pár věcí napsal ve Wordu, udělal pár tabulek v Excelu případně rozeslal pár mailů... Nezlobte se na mě, všichni ti propagátoři pokroku, tohle je nestydatost a ne pokrok.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak tak koukam, tak spouste lidem se tady zasekl mozek v roce 98(ze by i sami jeli na W98?:-) ). Evidentne nemate paru o moznostech WXP a asi ste nikdy ani zdalky nevideli ikonku od libovolnyho administracniho nastroje v nich, protoze vsechno jak vy rikate "prebytecny a zerouci vykon" jde bezproblemu vypnout, nastavit apod. Tak nepomlouvejte OS, o kterym nevite ani zbla a bezte si zaparit Prince of Persia na svoji 386, ktera prekvapive XPcka nezvlada.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mia: To by me zajimalo jak si predstavujes pokrok... Podle toho co rikas bych to videl na zmeneni ikonky u programu nebo prepsani 3 radku kodu programu na jiny 3 radky v ramci jednoho service packu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

2HejtmaMa: Ukaž mi běžného uživatele, který vede účetnictví, píše maily a má internetové bankovnictví, jak si dokáže ty wokna optimalizovat. Pleskáš nesmysly a mluví s tebe namyšlenost a opojení technikou. A ten Princ of Persia je dokonalý a pařím si ho doteď. Ukaž mi hru, která se dneska vejde na disketu a poskytne ti hodiny a hodiny zábavy.
A pokrok - to je rychlejší a efektivnější operační systém s možností snadné konfigurace, a ne tohle, co tu teď vidíme. Co to je za logiku, že systém si sosne kolem 400MB paměti jen tak z plezíru, to je s prominutím na hovno a ne na solidní práci. Lituju už teď všechny adminy a odcházím na svou stařičkou 386 (poctivý Intel s ULSI kooprocesotrem a triden 8900 supergrafikou) pařit Prince a Duke3D.
Hajhou

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

HejtMa: Proboha tady vůbec nejde o to, jestli nějaká věc jde nějakým podělaným nástrojem vypnout nebo ne. Tady jde o to, že spoustě lidí včetně mě, ten "starej shitoidní vykopávkovej" systém naprosto stačí a necítí potřebu si pořizovat XP nebo nějakou podobnou sračku. Jenže jsou k tomu defakto donuceni, ať chtějí nebo ne, ukončením podpory ze strany výrobce. Pokud někdo chce používat XP, prosím, ať si je používá, ale
ať k tomu nenutí jiné, kteří je nepotřebují. Takhle má ten, kdo chce používat wokna, na výběr - buď použije ixpéčka anebo... ixpéčka.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sorry za zkomolení nicku, HejtmaMa...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Az na Athlone 3000 chodia Win98 uspokojivou rychlostou, zato Win XP na 128 MB RAM su vhodne leda tak pre bezdomovcov (pre instalaciu si tvrdo pozaduju 64 MB RAM). Existuje len zly a este horsi soft. Dodnes pouzivame APPLE IIe so 64 kilobitmi RAM !!! Je na nom riadiaci program na zariadenie napisany efektivne, kde s dvoma 170 kb disketami je rieseny sytem, program, zber a ukladanie dat aj ich graficka prezentacia. Popri tom tento progam konstroluje a riadi parametre az troch neidentickych systemov. Dokonca ani nie je napisany v Assembleri ale len v nejakej archaickej a skompilovanej vezii Pascalu. Dnes sa to iste predava na niekolkych CD, lebo na jedno sa tie sracky nevojdu. Je to ako s hrami. Este mam disketu s asi 30 timi hrami! Dnes sa "hry" (teda jedna) nevojdu na jedno DVD. Tie kratke hry si obcas spustim - su totiz zabavne i pri primitivnej grafike. Najnovsia hra, ktoru mam este napalenu, je asi z roku 2000. Potom uz totiz nevychadzali hry ale len animovane videa. Tazke ano, stale idem na Win 98SE a som rad, ze som poskladal pred rokom zostavu so zopar vychytavkami, ktora este s Win 98 funguje. Je to system ovela lepsi (pokial eliminujete to, co do systemu nepatri - teda IE a OE) ako posledna verzia XPSP2. Robi totiz len to, co ma, a sofistikovany brajgel na nete sa na ne nechyta, a priznajme si, uz ani nepise. Antivirak ani antispyvare mi uz roky nic nenasli. Zato ma rozculuje, ak ani ako administrator nemozem XP okamzite vypnut inak ako cez vytiahnutie snury zo siete (nevediac ci za to moze aktualizacia SP alebo bol pocitac prave hacknuty. Stabilita WIN 98SE je na vhodnom hardwari dobra, pokial sa pocitac na noc vypne. (Kto nevypina, neplati - ani elekktrinu ani castejsi upgrade. Plati zamestnavatel:)) Jednu XP ucebnu mam v inventari, ale pre mna staci stale soft napisany do roku 2000. Novsi mi na komp - okrem prevereneho freeware typu TC nesmie. Uz na unavuju deticky, ktore okrem najnovsich h(s)raciek nic ine nepoznaju. Profesional pre mna zacina znalostou Cobolu a asembleru. Pokial povie, ze potrebuje nieco made by MS, bud nema dostatocne vzdelanie, alebo naopak vie velmi dobre, o kolko penazi je jeho riesenie horsie. S profesionalmi profesionalne: Citali ste EULA operacneho systemu? Ak ano, kde beriete tu drzost chciet na nom nieco garanovat?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mia: To je s prominutim kravina, kdo nechce, na nic jinyho prechazet nemusi, nikdo nikoho nenuti prestat pouzivat textovy soubory, prechazet na novejsi OS apod., to je ciste vec uzivatele, existuje spousta formatu, ktery jsou plne kompatibilni jak do budoucna tak do minulosti a kdo nechce, tak to proste neudela, samozrejme s tim, ze riskuje naprosty odcizeni se od soucasnych technologii, ktere se pak tezko vraci zpatky, ale to je uz jeho problem, ze nejde s dobou. Neda se nijak nastavit standard kde se ma pokrok zastavit a je to dobre, protoze bysme taky mohli zit v dobe, kdy bysme pouzivali naprosto vychytanou promitacku na cernobily diapozitivy(presto, ze je totalne zastarala) a misto pareni her, programovani, internetu si kutalet s dokonale a presne vybrousenejma kulickama do dulku. Kdo nechce, at si s dobou nejde, ja rozhodne jdu, protoze se nechci za par let probudit ve svete, kterymu bych naprosto nerozumnel.
 
Lord Helma: Nevim kde pracujes, ale v rozumnym podniku se o administraci pocitacu ucetni nebo sekretarka nestara:-) Co se tyce obycejnyho uzivatele doma, kazdej potrebuje neco a kvuli tomu je toho defaultne tolik zapnutyho, aby uzivatel dostal co potrebuje i kdyz se v tom nevyzna, to ze mu to kvuli tomu ze to neumi nastavit pojede pomalejc je pro nej schudnejsi nez kdyz mu to nepojede vubec, jak tomu casto byva u BFU a linuxu napr., coz povazuju za nejvetsi duvod, proc se ho lidi zezacatku boji, UI uz se i u nej pomalu zacina stavat docela rozumnym.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2ATI : Zdravím, Tvá zmínka o Cobolu mi vyvolala vzpomínky na studia...dělali jsme v něm na VŠE...jojo, COBOLo to bolo...terazky som sam sebe adminom...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lord Helma: Jo a já si jdu zapařit Wolfenštajna, toho starýho, a potom Blake Stouna, to byla taky pecka :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2mia: jo a taky DOOM I a II, tu jsem dokonce téměř dohrál ... a kdo nehrál DOSovský Carmageon na 3dFx, tak neví co jsou to grafické orgie :-)), ale stejně Spectrum ATARI Commodore forever, jdu si vyměnit promáčený kapesník a najít svoji programovatelnou kalkulačku TI-57 a jdu přistávat na měsíci ...
na druhou stranu taková bitva o středozem je úchvatná (děkuji tvůrci za výkoné železo)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to ATI: nezlob se na mě, ale asi už stárneš. Dnes už PC není jen o databázích a zpracování textu s pár obrázkama. Je to hlavně multimediální nástroj na zpracování videa, grafiky a hudby. To, že vlastnosti novejch systémů nevyužiješ ty, neznamená že to nevyužijí jiní. Proč máš vůbec Win98 ? Proč si nezůstal u DOSu ? Pochybuju že si na těch svejch 98kách nastavíš uživatelský účty s právama NTFS, nebo zprovozníš větší počet síťovejch karet (a pokud se ti to povede, tak to určitě nebude snadná práce). Jinak s tím vypínáním Windows bych to tu moc nerozebíral. Jo a promiň v Assembleru neumim a taky nechápu k čemu by mi to bylo dneska dobrý.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to mia 212.71.185.21 - dnes, 27. září 2005, 13:59
tebe nuti ukončení podpory MS přejít na novej systém ? proč ? Když ti W98 jedou bez problému a stačej ti tak přece XP nepotřebuješ.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to Lord Helma 81.30.255.50 - dnes, 27. září 2005, 13:40
na druhou stranu když takovýho člověka posadíš k Win98 tak dokáže udělat 100x větší škodu než v případě dobře nakonfiguvanejch XP. (beru to samozřejmě tak že instalaci dělá admin - jako admin si ve Win98 s tímhle moc nepomůžeš)
To že hry byly dřív zábavnější bylo taky asi tím, že se dělaly hlavně pro zábavu a ne pro peníze jako dnes. Dalším faktorem bude taky asi tvůj věk: prostě hru na který si vyrůstal bereš jako jedničku. Dnes by po PrinceOfPersia asi žádnej teenager nesáhnul. Takže to bych sem nemotal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 Pavevel: Samozrejme starneme vsetci. Len iny pohlad ma niekto, kto nic ine ako XP system nepozna a iny, kto s PC prezil 20 rokov. Argument o hudbe obrazkoch a videu je out. Hudbu striham (netvorim) pravidelne, obrazky scanujem aj editujem casto a jedem film som uz urobil. Ten film nebol film z dovolenky ale film na propagacne ucely institucie ...
Piratenie ma naozaj nezaujima - teda konverzie filmov na "filmy". Pocitac je na nastroj na spracovanie a odovzdavanie informacii - typickou cinnostou je text (aj do databaz sa tuka text) a v 90 % je to robota pre ženské so stredným vzdelaním. Že počítač potrebujú aj VŠ muzi, samozrejme, prečo robiť tú istú prácu dvakrát - najprv tvorivo a potom prepisovať ako službu. Era Assembleru skoncila s ustupom 8-bitov. Dnes sa uz ani neprogramuje (pre mna velmi nesympaticka cinnost, ktorej som sa dufam uz navzdy vyhol) ale len generuju aplikacie postavene nad vyvojovym prostredim. Potom to tak vyzera. Stale vsak prichadzaju zhora napady vymaslene cerstvymi absolventami, ktore kym sa vziju, su nahradene inou verziou. Moje data su cennejsie (aspon pre mna) nez posledna upiratena verzia Office. Preto pouzivam len veci, kde svoje data mam pod kontrolou a nezverujem ich v dobrej viere nejakemu systemu. System je sam so sebou zasadne obmedzene kompatibilny a dostat data zo systemu do systemu niekdedy znamena ich prepisat rucne. Preo sa systemom vyhybam a preferujem nastroje, kde struktura dat je otvorena. Linux stale pre mna nedozrel na switch. Len Vista je garancia cesty k strate kontroly nad svojimi datami. Viac grafickych ficur a viac obmedzeni. Takze W98 este preziju aspon u mna nejaky rocik. Za ten cas snad dozreje nejaky free system aspon do stadia pritulnosti W98. Nie ikoniek a farbiciek ale prostedia so spolocnymi zasadami. Zatial si mozno vybrat z viacerych programov- vsetkych nedotiahnutych a s vlastou filozofiou. Nemam zaujem o studium filozofie programov. Tie chcem len pouzivat na svoje data a to rovnako jednoducho ako vo Win.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vychytrala "promitacka na cernobily diapozitivy". Aj ta najprimitivnejsia premieta farebne!!! Kvalita starych ciernobielych platni je niekedy aj po sto rokoch lepsia, ako od spickovej novej techniky, kde sa kazde dva roky meni sposob ukladania dat. Uz po 2O rokoch to niekto tazko precita. Viete este precitat 5,25 ´´ disketu? (Jednu vykopavku si na to stale udrzujeme.) Vychytrala je promitacka, ktora zahlasi, ze na premietanie xy potrebujete verziu prene o cislo vyssiu nez je na vasom stitku. To vyhlasi kazde dva (5) roky. Teda 10 rokov je hranica existencie vasich dat. Knihy Z 15. storocia som uz videl, ale hry z Commodore 64 akosi nie je na com prehrat. Rovnako ako predvojnove diapozitivy si kludne premietnete na kazdej premietacke (aj detskej za dvesto korum) ale do dataprojektoru ich musite zlozite konvertovat. Potom stoji techcnika a technika vedla seba. Archaicka - prakticky zadarmo, kde diapozitivy vlozite a hotovo a moderna za vyse 100 000, kde spotrebujeje hodinu, kym ukazete to iste ale "moderne". Mam hlboku uctu k retorom. Hovorit a hovorit je rozdiel. Pisat na klavesnici dokaze kazdy, ale vymysliet dalsi Welt Temperierte Klavier sa uz dvesto rokov nikomu nepodarilo. (ospravedlnujem sa za preklepy nemciny nesuci, ale po slovensky je to knizocka pre A.M.Bachovu) Slovensky preklad ma zniet = dobre naladena klavesnica. (Vtedy sa este klavichord ladil.) Dnes, kde-kto robi hudbu. Len AMBach forma je akosi pristupnejsia a lepsia. Mam noty starsie nez ja. Ich format ma prezije.:) Knihy prezili storocia, novy system je po 5 rokoch zrely do srotu, aspon pre niektorych.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Milý ATI, chvástat se umíš hezky "muži z VŠ" :) to že ti systém vydrží 5 let je celkem normální záležitost, je to dáno tím že se počítače vyvíjejí (narozdíl od knih), HW ti taky vydrží 5 let a pak už ti nedokáže zpracovávat tolik dat s kolika dokážou pracovat nový počítače (např. HDTV na Pentiu2 asi moc nepofrčí). Pokud si potřeboval zpracovávat video, hudbu a obrázky, tak začal bejt DOS dost nepraktickou záležitostí, proto si přešel na Win - to je prostě pokrok a vývoj, teď vznikají nový systémy nabízející zase další možnosti, který už ty ale nevidíš. Např. Win2000 jsou 100x lepší v zabezpečení dat a v síťování, XP jsou v podstatě to samý, akorát nabízejí zase nové funkce, podporu novýho HW atd atd. Vista je prostě zase další krok. To že nevíš jestli budou tvá data v bezpečí na novym systému svědčí jen o tom že systém neznáš tak dobře jako Win98 - ani se nedivim v novejch systémech už je tolik funkcí že se ve všech málokdo vyzná, ale to neznamená že jsou zbytečný a jinem lidem se nehoděj. Z pohledu DOSaře byly Win taky nepřehledný. Je to tu furt dokola, přijde novej systém a všichni se můžou zbláznit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

2Palevel: Ano, novější systémy jsou stále bezpečnější a bezpečnější... jednou přijde doba, kdy bude systém tak bezpečný, že data budou zabezpečená i před samotným vlastníkem :-)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to mia: nojo a taky vyhasne slunce a bude konec světa viď :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.