Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

GS Magicstor prý porušuje patenty Hitachi

Hitachi logo

Hitachi Global Storage Technology (HGST) podala u okresního soudu v severní Kalifornii žalobu na čínskou společnost GS Magicstor a kalifornskou Riospring, která pro GS Magicstor vyrábí. Ty prý ve svých produktech porušují několik patentů na její pevné disky. Hitachi nyní kromě jiného požaduje ve Spojených Státech zastavení prodeje produktů GS Magicstor, kterých se porušení patentů týká.


GS Magicstor nabízí disky velmi podobné MicroDrive, jak jsme vás v červnu informovali (a v diskuzi jste se vyjádřili, že s nimi máte i zkušenosti). Hitachi řadu diskových produktů, kterých se žaloba týká, blíže nespecifikovala, můžeme se však domnívat, že jde právě o disky menších rozměrů, tedy 1,8, 1 and 0,85palcové. Otázkou zůstává, zda případně vyhraný spor Hitachi ovlivní prodej disků GS Magicstor třeba i u nás.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku GS Magicstor prý porušuje patenty Hitachi

Žádné komentáře.