Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k HADOPI vstává z mrtvých coby HADOPI 2

Počkat pokuta pouhych 40 000 kč kdyz se mi nekdo naboura do site? Chudak mařka z učtarny co tomu nerozumí. Nebo to už začnou ISP ve Francii dbat na zabezpečení připojeni svych zakazniku? Nebo zajemce o připojeni bude muset složit zkoušky ze zabezpečení site? O trh poroste určite :-D

Francuzi rulezzz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukam, ze takove drzeni nelegalni em-petky je mirumilovny prohresek oproti stazeni dvou em-pe-trojek...

Frantici se nezdaj. Ja jim fandim!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě by zajímalo, jaký povinnosti z toho plynou pro ty ehm... hlavy, co to vymyslely a pořád to tak prosazujou a přitvrzujou, když se prokáže, že uživatel byl odpojen nespravedlivě... Předpokládám, že se mávne rukou, řekne se promiň a bude se dělat, jako že se nic nestalo, protože zákon je zákon a my nemusíme nic... doufám, že to pak zaplatí ty mafie, který si to prolobovaly :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Prohnili proti prohnilym ",vesele a francouzky komicke,zajimalo by me jestli se 3x a dost vztahuje i na navrh zakona ve stejnem tematu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> towerx:
Všimni si, že to mají vymyšlené tak, aby na jejich straně nikdy nebyla chyba, viz to s tím špatným zabezpečením sítě - oni dodají IP adresu, klidně si tipnou, a když řekneš "já to nebyl", dostaneš jen flastr za to, že to byl někdo jiný, ale z tvé IP adresy, i kdyby to nakrásně nebyla pravda, i kdybys nakrásně vůbec neměl WiFi a byl na té IP sám (jak dokážeš, žes na PC opravdu neměl nějaký spyware, kdy by se z tvého PC stal prostředník pro stahování? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Na druhou stranu tohle uz zase je na zalobu ISP a vyrobce HW a SW (M$ FW rulez) o nahradu skody za poskytnuti nedostatecne zabezpeceneho pripojeni z jejich strany a docela verim ze s vysokou sanci uspet u evropskeho soudu.
Extra pokud se v EU prosadi odpovednost vyrobcu SW za vznikle skody.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já myslel že princip demokracie apod věcí je v tom že oni prokážou že jsem to byl já a moje IP. jak se zabrání tomu aby si oni ty IP třeba necucali z prstu? tzn. kdo bude hlídat hlídače?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zobecm:A ty už si viděl,aby policejní stát někomu něco dokazoval?Prostě tě obviní, odsoudí a hotovo, vyšetřování skončilo, zapomeňte!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Révolution!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

wift - já měl na mysli případ, kdy žabožrouta odpojí za to, že si něco stáhl, ale vlastně se zjistí, že stažený soubor byl absolutně nezávadný (bude se např. jmenovat stejně jako nějakej chráněnej shit a já nevim co ještě)... takových případů může vzniknout hodně a nedám ruku do ohně za to, že filtrování bude 100%, protože to není na tak velké ploše při tolika uživatelích prostě možný...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výtka francouzského ústavního soudu se vztahovala i k presumpci viny. Když někdo dostane pokutu za stahování a přitom se odvolává na nezabezpečenou síť, tak je to opět trestání za něco, co nebylo prokázáno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no to je sila....ale hadam to nepotrva dlho a ludia vo francuzsku zistia naco je dobre sifrovanie torrentov

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ohledne toho filtrování - není přeci nic jednoduššího, než nasitit síť souboru typu Startrek.rar / Transformers.rar / Madonna.rar (samozřejmě nejlépe ještě i zaheslovanými) s falešným obsahem - například nějaký film či audio nahrávku zesměšňující RIAA / IFPI / co_já_vím či s nějakou decentní propagandou Pirátských stran a tak ... :))
 
No - a pak jim u SOUDU ten skutečný obsah těch stahovaných soborů nechat veřejně předvést! Vsadím se, že po několika takových trapných případech by brzy stáhli ocas mezi nohy ... :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ted jsem mel takovou komickou predstavu - nejaky  KFC, McD nebo podobny velkobufet s  "free" Wifi, koho zavrou az si tam nejakej podlej hajzl piratskej stahne neco tak uzasne cenneho a autorskopravne chraneneho jako "Best of Britney  Spear"? Predpokladam spravne ze se spis  kvuli pudu sebezachovy  veskere  free hotspoty zrusi? Aneb - pokrok nezastavis. :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uwe Filter: mno tuším jsem někde viděl dotaz na ČPU. týkalo se to těch výhružných mailů, že jste sdíleli prý to a to a řešily se tam fake filmy, které kolikrát nastrkovali přímo lidé, kteří pak checkovali kdo to sosá... odpověď byla ve stylu, že i název je autorsky chráněn... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

byla reakce na HEC

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ucho: aha takze v tom pripade jim dotycny dluzi za 10 Bajtu v nazvu a pokud ma cely film treba 1GB a 150k$ je max pokuta tak celych 0.0015 centu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rodney: obávám se, že i v tomto případě by po tobě chtěli celou cenu a nebo v lepším případě 1/2, protože název tvoří 50 % hodnoty celého díla (ne-li více v mnoha případech ;-).
Akorát by mě zajímalo, jak to mají v těchto případech pořešené, pokud někdo nasdílí fake film s názvem, který mají třebas dva a více filmů - to je potom pokuta 2x nebo vícekráte vyšší? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koala1: ok v tom pripade jako vyrobce transformeru bych po nich chtel naopak 1/2 vyse vsech jejich prijmu jenom protoze je oni pouzili jako nazev filmy jmeno neceho co vyrabim.
A pokud by tvrdili ze transformer je obecne jmeno, tak zase nadruhou stranu nemuzou chtit za jeho pouziti ani cent.
Nehlede na to ze nazvy AV del sdilenych na netu jsou malo kdy plne nazvy, vetsinou spise neco jako abcd_xyz.rar

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Priznam sa ze autorsky chraneny nazov filmu ma nesmierne pobavil. Viete si predstavit kolko slov a slovnych spojeni by sme vlastne bez uplaty nesmeli pouzivat? Ako vobec moze niekto vypotit taku nehoraznu hovadinu a este je za to plateny mojimi danami!

A Piratskej strane by som odporucal odstranit zo svojho programu zmienky o mariske a dat tam trebars zrusenie dane z prijmu. To by urcite viac pomohlo hospodarstvu a mozno aj novej strane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nehledě na to, že na p2p ani nevíš, co vlastně stahuješ, i když si myslíš, že znáš název. Stačí, když dva lidi ten samý soubor uloží pod různým názvem, jeden jako název filmu, druhý jako cokoliv jiného. P2p klient vygeneruje hash (checksum) a název ho nezajímá. Ty si pak můžeš myslet, že stahuješ film (nebo i něco legálního), ale je to nějaký nelegální porno. Pokud máš nedejbože veřejnou IP (nebo máš potřebné porty na veřejnou IP přesměrovány), pak vlastně děláš server pro ty úchyláky. Na ty se ovšem nikdy nepřijde, protože nemají veřejnou IP a jsou schovaný za nejmíň dvěma routery. A chudáky s veřejnou IP používají jako servery.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je v tom novém návrhu to, že můžeš přenést odpovědnost na HADOPI ?? Jestli jo, pak není co řešit. Řekneš jim, ať se ti o to starají, a ať te upozorní, až to začne "smrdět". Sranda by byla, až to udělá půlka Francie, kdo ten úřad bude živit. To bude psina, až se zjistí, že ten úřad pak spolkne desetinu rozpočtu Francie (i dvacetina by byla moc). Zajímalo by mě, jak to ten úřad bude zjišťovat, jestli to je autorsky chráněný obsah. To si budou muset aspoň část toho souboru stáhnout (v případě archivu hlavně začátek), a kouknout se do něj. Spíš si ale myslím, že zase bude platit presumpce viny ve stylu: "Máš velký download nebo upload? Máš to na portech, které jsou nestandartní?? Tak seš vinen!!" V případě, že se o to stará HADOPI, pak ještě řeknou: "No to my, mocné HADOPI, se nemůžem starat o potenciálně škodlivou IP adresu."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zacinam uvazovat ze zmenim licence u svych free veci na "free pro vsechny vyjma francouzskych statnich, polostatnich a dodatecne vyjmenovanych instituci" :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to zacinaji byt tresty srovnatelne se zabitim z nedbalosti. doufam, ze prokazi "strasne" zavaznou spolecenskou nebezpecnost!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nejak nechapu proc proste rovnou nezakazou p2p site a nemusi se na tom prizivovat dalsi hromada lidi a vest plno nesmyslnych soudnich sporu, prste kdyz chtej, tak at to zakazou a tim to hasne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kolik tomu šaškovi co ho mají francouzi za prezidenta asi tak mediální copyrightové corporace platí? Že by ho za odměnu posílali na Sardinii do hříšné vily za italským šaškem a za naším bývalím šaškem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autorům tohohle zkorumpovanýho paskvilu a těm, co s tím souhlasí, přeju brzkou a pomalou smrt. Třeba rakovinu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ako hovori Boleslav I. Dobrotivy nafurt - Na kazdu svinu sa vari voda...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Beztak to dopadne jako vždy - organizace, která se o dodržování těchto pravidel bude dostávat peníze z pokut a k autorům se nedostane nic - stejně, jak to dělá OSA, i když podle nich "chrání autorská práva".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to bude takhle dál pokračovat tak za vraždu dostanete 10 až 20 let vězení a za nelegální stažení jedné písničky vás rovnou bezodkladně popraví oběšením na nejbližším sloupu vřejného osvětlení...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak přestaňte stahovat. Stejně ty sračky za to nestojí! Ignorujme zábavní průmysl, ať zajde na oubytě!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem se asi ztratil při té kličce těsně před koncem - někdo prokáže, že se mu někdo napíchl na nezabezpečenou WiFi a za to dostane pokutu "jenom" 1500 éček?? Vím, že Frantíci nejsou normální, ale tohle je snad trochu moc i na ně, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

enjoey: dobrý nápad s tou licencí :-) Jen bych nastavil free/1M Eur :-) Aspoň by to upozornio uživatele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bylo by drsné jim na síť ministerstva kultury napíchnout nějaký free wifi hotspot a pak je zažalovat :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sarkozyho pravice opět zabodovala...
Proti takovým "vymoženostem" pomůže jedině 1) Nevolit pravici, která má v "popisu práce" hájit zejména zájmy velkých a bohatých. 2) Zákaz lobbismu a jeho důsledné postavení mimo zákon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

enjoey: To by snadno prohlásili za diskriminační a proto neplatné. Tedy jen v případě, že by si toho vůbec všimli a vadilo jim to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Ugo:
Četls někdy licenční ujednání nějakého softwaru, který pochází z USA? Občas se v něm píšou takové perly, že jako nesmí být použit žádným člověkem z Iránu, Iráku, Sýrie, Sudánu a dalších zemí s tím, že se odkazují na tzv. "Export Laws" a jiná omezení. Proč by si nemohl sám autor určit, kdo jeho software smí a kdo nesmí používat a za jakých okolností, když to mohou dělat samotné zákony USA? Proč by něco takového, jako je "smlouva o užití díla" nemohlo definovat, kdo dílo užívat smí a kdo ne? Pokud vím, jsou tu mezi námi diskutujícími i tací (zatím ne zrovna v této diskuzi), kteří by byli velice šťastni, kdyby neexistovalo ani právo volného užití díla pro osobní potřebu, tedy kdy by se za každé užití díla muselo zaplatit. Stejně tak se dá argumentovat tím, proč by nemohla existovat smlouva o užití díla (kterou de-facto licenční smlouva je), která by vylučovala některé osoby z možnosti dílo užít. Myslím, že by bylo zajímavé, kdyby někdo takovou licenční smlouvu na nějaký svůj software skutečně sepsal. Ještě zajímavější by bylo, kdyby se taková smlouva dostala k soudu a úplně nejlepší by bylo, kdyby na základě výsledku takového soudu vzniklo významné precedentní rozhodnutí, ať už by bylo jakékoliv :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by si nemohl sám autor určit, kdo jeho software smí a kdo nesmí používat .... ?
Určit si může co chce, ale platí jen to, o čem zákon nerozhodl jinak. Je přece známo, že i ty americké licence jsou někdy v rozporu s českým právem, což se řeší tím, že prostě platí ustanovení zákona.
Právě jen díky tomuto principu, u nás např. není nelegální stahování audiovizuálních děl pro osobní potřebu. Bylo-li by vše ponecháno na samotných vydavatelích, pravděpodobně by to ve svých licencích ihned zakázali pod trestem okamžitého upálení :-)

V EU je boj proti diskriminaci přímo mánie. Taková licence by byla brána asi podobně jako když mají v nějakém obchodě vyšší ceny pro turisty. Pochybuji že by nějaký soud rozhodl jinak, i když souhlasím s tím, že zajímavé by to být mohlo.

Jestliže americké zákony ta ustanovení po výrobcích softwaru vyžadují, tak je tam dávají. Jenže to se týká zemí, které USA považují za své nepřátele.
Kdyby nějaká licence třeba zakazovala používání programu úřadům v nějakém státě USA, asi by s ní byli brzo hotovi.

Jako účinnou formu protestu bych viděl spíš nějakou webovou akci s umísťováním ikonek či textů, což by mohlo dotyčné straně ubrat pár procent a postrašit i její ideové souputníky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Ugo:
Jestliže se lze patřičným zákonem či jeho úpravou domoci užívání autorsky chráněného díla někým i v případě, že je to v rozporu s přáním autora, pak má podle mého názoru pirátská strana šanci na úspěch. Je toho tolik, co by potřebovalo změnit ... ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U nás by to prošlo bez odporu, Češi snesou všechno :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.