Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k HD HQV Benchmark: vítězí nVidia?

teda oznacit to ako "iba sucasne vitazstvo" je trochu mierne. podla mna je to drvive vitazstvo ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Drvive vitazstvo 90:100 ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky souhlasím s tím, že toto vítězství může být jen dočasné. V současné době na tom ovladače AMD nejsou zrovna nejlíp ale časem se to jistě zlepší a s nimi i výkony těchto nových karet. Pokud to porovnáme s nVidií, jak na tom byly její ovladače ve stejnou dobu po vydání nové série, tak bych řekl, že je na tom AMD lépe. Bohužel v současné době to je tak jak to je, ale čas ukáže, kdo z výrobců vypiluje výkon svých karekt téměř k dokonalosti. Výkřiky podobné tomu od CrazyHorse jsou naprosto zcestné a připonínají mi spíše výstřižek z diskuze na fanatickém "Nejserioznějším blogu v ČR"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ok, nie je to teda drvive. uznavam. ale zas tie reci typu "ono sa to urcite zlepsi" mi nepridu o nic serioznejsie. v pripade vga sa totiz nehra na nejake "mozno v buducnosti to bude lepsie", ale plati to co je tu a teraz. to, ze budu mat tie karty v buducnosti dobre ovladace je uplne irelevantne, pretoze v buducnosti to bude low-end ;) a to nehovorim, ze vzdy je tam slovko "mozno".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato veta ma nadchla "Jaká bude situace v budoucnu, to ukáží ovladače, AMD má pro zlepšování prostoru více než dost." No jasne ze AMD ma casu dost ked vsetci zakaznici kupia produkt od konkurencie tak AMD si moze v klude robit svoje bez toho aby zakaznikom nieco nefungovalo - ked ze ziadnych nebudu mat. Tomu to teda hovorim obchodna politika, AMD ziadny cas nema ked velke korporacie zacnu nakupovat u konkurencie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Testy videa na Anandtechu mě začínají poněkud unavovat. Totéž bylo při vydání R520, kdy ATi ohlásila, že podpora pro AVIVO přibyde až v dalších driverech a na Anadtechu video-playback (záměrně?) otestovali a zhodnotili krátce PŘED jejich vydáním.

Současné výsledky jsou taktéž podivné. Na ostatních webech, kde HD HQV testovali, měl HD2600/2900 plný počet bodů a to i v testu noise reduction, zatímco GF8600 sice přehrála vše, ale v rozlišeních 1920*1080 a vyšších nestíhala a vynechávala snímky, takže video běželo trhaně.

http://www.techreport.com/reviews/2007q3/radeon-hd-2400-2600/index.x?pg=11

Ačkoli by se rozdíl u nVidie dal vysvětlit zlepšením v driverech (když už bychom tedy chtěli pánům na Anandtechu věřit a nepředpokládat, že "přehlédli", že GF8 v testu vynechává snímky), tak rozdíl u ATi směrem dolů je jen těžko vysvětlitelný.

Zatím jsem nečetl celý text, tak doufám, že tam najdu nějaké logické vysvětlení.

Co se HD2400 týká, je vše v pořádku. G8x i R6xx provádějí dekompresi přes dedikované výpočetní jednotky (např. UVD), ale postprocessing je prováděn vždy přes pixel shader, takže vzhledem k nízkému počtu shader jednotek u HD2400 nejsou některé prvky (např. to vyhlazení) podporovány.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo, nemam rad benchmarky, ktere se daji pouze koupit a clovek si to nemuze zkusit doma.

A jak no-X unavuji testy na anandtechu, me zase unavuje no-X, ktery na vsech diskuzich ze vsech sil obhajuje cokoliv od ATI a snazi se vyzdvihnout klady, ktere jsou pro koncoveho zakaznika k nicemu, ale zapory, ktere maji mnohem vetsi vyznam v praxi, zamlcuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Hlavaja: Jenze ovladace ATI(AMD) na tom "nejsou nelip" tak nejak odjakziva, co se tejce posledni rady HW, tak je ladi uz 3/4 roku (odklad uvedeni grafarny byl oficialne kvuli odladeni ovladacu). A vzhledem k tomu, ze na zazraky jsem uz trochu starej, tak to lepsi v nejblizsich mesicich rozhodne nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

drnoha: Buď mluv konkrétně, nebo si takové komentáře nech od cesty. Zamlčuju zápory? Ještě jednou si přečti poslední větu mého předchozího příspěvku a příště prosím přemýšlej, než napíšeš další podobnou perlu.

Faktem je, že testy na Anadtechu dopadly naprosto JINAK, než testy na jiných webech, takže někde je něco v nepořádku. Pokud na to upozorním, jsem fanATik a zamlčuju zápory?! Pokud považuješ za objektivnější přístup zapomenout na všechny dosavadní výsledky a dogmaticky bez argumentu hájit Anandtech, měl by ses zamyslet nad významem slova objektivita, než o ní začneš kázat druhým...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vazne dopadly UPLNE jinak? Napr v testu na Guru3D mel HD2600 i GF8600 oba 95 bodu.

A mluvim mimo jine i o tvych prispevcich na Pctuningu, zive, tiscali games....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na guru3d je ale dodatek: "Update - 17th July 2007. Yesterday NVIDIA provided us with internal Beta test-drivers. These drivers open up a can of joy for sure. We quickly put a GeForce 8600 GTS to the test and without a doubt the final score is a 100 points..."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vím že je tam dodatek, četl jsem ho. Každopádně NV dopadla stejně, nebo s novýma driverama lépe. Pouze no-X dal test, kde dopadla NV výrazně hůře, takže jestli je něco zmanipulováno, tak je to test, který linkoval no-X. Nebo možná ne přímo zmanipulováno, prostě s ním není něco v pořádku. Leda by dal no-X odkaz na více testů, kde dopadla karta ATI o tolik lépe.

A nevidím nic špatného na tom, že jsou ATI i NV v tomto vyrovnané. Opět pouze no-X hledá nějakou špínu na NV.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

drnoha: Člověče... na zive jsem napsal všeho všudy asi pět příspěvků, které se týkaly grafických karet. Nechodím tam :-))) Na tiscali games podobně. Tak jsem nebyl snad dva roky.

Co se týká testu - autor testu, na který jsem poslal odkaz, podrobně popisuje, proč jsou výsledky takové jaké jsou - s původními drivery je skóre nízké, protože PP není podporován - s novějšími by sice GF8600GT dostala 95 bodů, ale při rozlišení 1920*1080 a vyšších nestíhá, vynechává snímky, a proto tyto výsledky nezahrnul (v praxi je taková "akcelerace" nepoužitelná)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>jjjjj: Presne tak, mam stejny nazor, ale jak se zda, uz vsichni zapomeli, jak AMD odkladala uvedeni rady R6x s oduvodnenim "odladenosti" ovladacu. Nerikam, ze R6x jsou spatne karty, to vubec ne, ale ze v diskusich je v prevazne vetsine slyset jak je NV shit a AMD super, to me trochu mrzi, pritom AMD, jak je videt, v otazce uvedeni R6x vylozene lhala.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no neviem na čo je pri HD videu treba funkciu redukcia sumu. HD má byť detailné, ostré a bez šumu. A redukciou šumu sa práve odstranuje detailnosť.Ak je HD video zašumené tak stojí za h*vno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, je nevím, ale já asi koupím, nějakou Grafickou Kartu ATI Radeon HD 2x00 Pro/XT, do sběrnice AGP 8x, a už se na to, docela, těším, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, jsem zvědavý o kolik, zákazníků, přijde Firma NVIDIA, když ty její Grafické Karty NVIDIA GeForce 8. Generace, nebudou asi na rozhraní AGP 8x, kdežto, ty Grafické Karty ATI, a to ty Grafické Karty ATI Radeon, třeba HD 2400 Pro, které podporují také rozhraní DirectX10, asi nějaká verze CZ, stejně jako Grafické Karty NVIDIA GeForce 8. Generace, tak ty na rozhraní AGP 8x, budou, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DX10 není na AGP verzích se současnými drivery podporováno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ladik 45: Myslím, že zákazníků s AGP bude hodně málo, vzhledem k "směšným" cenám upgrade na nové dvojádrové procesory. Dvojádrový lowend (ono proti tomu, co má většina z nás v AGP desce to až takový lowend není) upgrade (proc, deska, pameti) se dá pořídit za 4.5 tisíce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to No-x

nic si z toho nedelej hold nekdo proste neuzna jinou pravdu nez svoji :), ja taky dneska dostal ban na PCT foru jenom za to ze rikam pravdu a nekomu se to nelibi :))
ja si posutim HD filmy kazdej den a max vytizeni mam 20% CPU takze nechapu na cem to testovaly.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Stratos: Dočasný ban jsi dostal za vícenásobnou registraci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hm az na to ze to byl muj bratranec ale to nema smysl resit :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, jo jenže já si do své Základní Desky, se Socketem (A), asi dvoujjádrový procesor, nedám, já si tam, dám, tak maximálně JednoJádrový procesor AMD Athlon XP 3000+, a kdybych, si chtěl, dát do počítače, dvoujjádrový procesor, tak bych, si musel, koupit, i Základní Desku, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, jo já mám taky, BAN, na PCTUNINGu, mám takovej, pocit, nebo, se tam, nemůžu, prostě nějak, zaregistrovat, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ZDar No-X, tak možná, že není DirectX10, asi nějaká verze CZ, v současných Driverech podporováno, když Grafické Karty ATI Radeon, třeba HD 2600 Pro, s podporou DirectX10, se objevují, až teprve, teď, ale, třeba, ty nové ovladače, ATI Catalyst, asi nějaká verze 7.8 CZ, co vyjdou v Srpnu 2007, už DirectX10, na těch Grafických Kartách, třeba ATI RAdeon HD 2600 Pro, s podporou DirectX10, asi nějaká verze CZ, už třeba, budou podporovat, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Ladik 45:
Re: "ban na pct." - no neříkej mi, že se tomu ještě divíš!

Já jsem tuhle zvažoval návrhy některých čtenářů, že jsi docela promakaný bot. Mno, a jako bota bych tě nejraději zabanoval taky - spambot nebo commabot - žádnej rozdíl. Ale lidi to tvý kydášo chtěj číst, tak ať si užijou :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Jenomže to znamená jen a pouze to, že někteří čtenáři mají sklony k masochismu. Příspěvky od "Ladik 45" jsou, alespoň podle mého názoru, pouze šumem. To se dá, v omezené míře, snést. Koneckonců jsme jen lidé a každý máme své dny. Styl jeho příspěvků je ovšem zločinem proti lidskosti. Mne osobně chytá při kterémkoliv (i náhodném) pokusu o přelouskání jeho příspěvku těžká migréna a mám podezření, že nejsem jediný.

Existence individuálního filtru na jeho příspěvky by byla nepochybným přínosem veřejnému zdraví. Masochisté by si ho mohli nadále užívat a ostatní by aspoň méně bolela hlava při marném pokusu o pochopení nepochopitelného.

Prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stratos: to používáte s bratrancem i stejný mail? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no nevim ale ja mam email stratosveliky :) a on kloboukj pokud vim :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty sem prodaval za bratrance on nema na czechu ucet jako ja :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek HD HQV Benchmark: vítězí AMD?.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku HD HQV Benchmark: vítězí nVidia?.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Jim_neregistrovaný: Po nějaké době si člověk zvykne na všechno, já už tak nějak přeletím Ládíkův příspěvek a vytáhnu z něj to nejdůležitější pro pochopení obsahu a moc ani nevnímám ten jeho stylistický terorismum :) To máš jako s přehozením písmenek, kydž peřodhíš psíkmena, tak je osabh přáod čtilneý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zapoměl jsem dodat, že musíte nechat první a poslední písmenko na svém místě, aby to bylo čitelné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFTE, opravdu myslíš, že je Ladik neškodný?
http://www.google.com/search?hl=cs&safe=off&hs=QXS&q=+site:w...!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

.. boha jeho ... to je mor ... :-) .... na hranici s nim ...kacir.. kacir ... prisluhovac satanuv ..:-))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> rudidlo:
Ehm ... to jsem fakt někde řekl?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ej takych tabuliek vam narobim. Dokonca aj take kde budu nVidia a AMD no vyhra niekto kto v porovnani nebude :-)))))) Uz to prestava byt aj trapne

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to MildaEvilda: tak o upgradu za 4,5 tis. si nech zdát, upgrade znamená novou desku (cca 2.500), procesor Pentium DualCore (cca 2.000), paměť min. 1GB (cca 1.200), grafiku (cca 2.500), disk (cca 1.600), DVD-+RW (cca 900) a jsme někde na 10.700,- Kč. Ušetřit se dá za DVD mechaniku, protože desky mají 1 PATA port, ale zase tě může čekat ještě investice do zdroje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trochu nerozumim vyrazu v clanku, te mereni retailoveho vzorku a predvyrobniho vzorku 2900 XT jsou nebe a dudy. Vzdyt ty vysledky jsou stejne. Uvedomuje si autor clanku, co vlastne rceni "nebe a dudy" znamena?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

petrT: Já měl na mysli dualcore od AMD, ten upgrade jsem sestavoval kamarádovy před 14 dněma, je to realný upgrade (deska+proc+paměti)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trochu nerozumim vyrazu v clanku, te mereni retailoveho vzorku a predvyrobniho vzorku 2900 XT jsou nebe a dudy. Vzdyt ty vysledky jsou stejne. Uvedomuje si autor clanku, co vlastne rceni "nebe a dudy" znamena?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.