Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Hector Ruiz odchází z GlobalFoundries, možná kvůli vynášení informací

"Analytici" :D
Jo, určitě, sotva to založili, tak odešel a hledají náhradu. Asi nevěděli, že má před důchodem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uhlavni saboter odchazi z AMD. Když přebíral AMD od J. Sanderse, mělo AMD vynikající architekturu K8, team skvělých inženýrů, výrobní kapacity.... Za panování Ruize přišlo AMD nejen o řadu odborníků, ale i o výrobní závody, a zmohlo se na ne příliš povedenou K10/10.5, která přišla s obrovským spožděním. Dost katastrofální bilance.

Byl to Ruiz, který před lety který jednání o fůzi mezi nVidií a AMD, proto, že se s Huangem nemohli dohodnout, kdo bude CEO. Aby měl svoji židli, raději prosadil idiotskou variantu koupě ATI, která prakticky potopila AMD, poškodila ATI a uvrhla AMD do mnohaleté série permanentní ztráty. Fůze s nVidií by byla mnohem levnější, a ještě se mohli svést na obrovském úspěchu G80. Výsledkem je, že hodnota AMD i s ATI spadla asi na 1/20 původní hodnoty.

Jsem rád, že se nyní ukázalo, že Ruiz je skutečně sabotér.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeeee, horst fuchs:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Youri: budu polemizovat jen s jedinou věcí - a to s tím, že nákup ATI byla chyba. Myslím, že to bylo naopak jedno ze zásadních pozitivních řešení, které přineslo kvalitní a spolehlivé čipsety (na rozdíl od nvidia šrotů). Že pak už samotné spojení neprobíhalo nejlépe a v nejlepším možném momentě, to souhlasím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita ATI->AMD chipsetů je značně sporná. Zatím co poslední problematický chipset nVidie byl nForce 4 a od řady 500 se jednalo o skvělé chipsety, u AMD jsou chipsety v permanentním průseru. SB450 a SB600 byl dost bídný, zejména propustnost USB byla směšná. SB700 pak byl úplná katastrofa, protože ke stavajícím problémům se přidal defektní generátor taktu, což znamenalo dodatečné náklady pro výrobce desek, kteří jej museli nahrazovat externím. Výkon SB750 - toho tzv. highendu - nedosahuje chipsvých sad Intel ani nVidie ani z rychlíku. AHCI driver z dílny AMD je pak úplná parodie.

Jestli jsou dnešní chipsety nVidie šrot, pak bych rád věděl, jaké hodnocení si potom zaslouží chipsety AMD, zejména kvůli jižním můstkům....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem. Spojení AMD s chipsety nVidie by mělo svoji logiku. AMD a nVidia jsou členy Hypertransport konsorcia a vyvíjeli tuto inovativní sběrnici spolu (spolu dalšími členy).

Koncept CPU<-HT->MCP případně CPU<-HT->SPP<-HT->MCP byl nejlepším chipsetovým řešením, které dodnes nebylo překonáno. Jak intel, tak ATI využívají pomalý PCIe 4x link (Inel DMI / ATI A-link), který se s nástupem Sata 6Gb stává nepříjemným úzkým hrdlem. Proč AMD nasledně nezavedlo HT u svých chipsetů je pro mě nepochopitelné a bude to znamenat minimálněna desktopu konec HT a nástup PCIe tak jako to používá Intel i AMD u jižních můstků, a intel i u procesorů do LGE 1156.

A ještě taová malá poznámka na okraj. Ten tzv nVidia šrot je jeden z nejoblíběnějších serverových chipsetů. Je zajímavé, že AMD dodnes nemá vlastní chipset do serverového segmentu, protože je zřejmé že řešení postavené na aktuálních SB by neobstálo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Re:Youri
Nevím proč dáváš umělé dýchání mrtvole jménem nVidia chipset:)))Které končí jak na Intelu tak i na AMD,kde končí příští rok i na serverech.Navíc mírně řečeno překrucuješ pravdu.Jediný problém co má/měl SB 750 na některých deskách byl režim Raid5...Režim,který skoro nikdo nepoužívá... Jinak je chipset od AMD plně konkurence schopný starým a přeznačeným(jak jinak že Nvidia) chipsetům.Chipsetům na kterých dnes nikdo nestaví nové desky logicky proto že po nich není poptávka.

http://www.extrahardware.cz/asus-m4n82-deluxe-kamuflovana-nforce-780a-sl...

Při pohledu na tragickou bilanci dnešní nVidie kdy přišla o chipsety,snaží se přijít i o grafický trh pro desktop,lze řící jediné.Díky bohu že AMD je s ATI...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tom123 =>

Nevím, kdo z nás dvou překrucuje pravdu.

1) v prestižním serverovém segmentu, kde jde o kvalitu chipsetu především nemá AMD žádný konkurenceschopný chipset a spoléhá téměř výhradně na chipsety nForce Profesional, což jsou upravené nF 570SLI a podobné. Doplňuje to chipsety Broadcom. Zřejmě to bude tím, že chipsety AMD jsou tak kvalitní že?

2) SB750 má rovněž problémy s AHCI, což je u SATA controlleru dost podstatný problém. Proputnost USB je pořád stejně mizerná.

http://techreport.com/articles.x/17061/1

3) A-link aka PCIe 4x neposkytuje dostatečnou konektivitu pro SATA 6Gb a USB 3.0 rozhraní. AMD se tak dostane do stejných problémů jako Intel, jehož P55 sice podporuje PCIe 2.0, ale protože je připojen stejnou PCIe 4x aka DMI, nedokázal by P55 tolik zařízení plnohodnotně obsloužit a Intel prozatím u tohoto chipsetu podporu PCIe 2.0 vypnul (běží na poloviční frekvenci => PCIe 1.0). Jediný chipset, který nemá tyto problémy je nForce využívající mezi NB a SB (nejedná li se o single chip) rychlou sběrnici HT.

4) Zmizení chipsetů nForce má za příčinu "kontroverzní" krok Intelu, který nVidii zakázal chipsety pro Intel dodávat (licenční spory). Vzhledem k podílu intelu a paběrkování AMD na okraji to znamená, že nVidia přichází o drtivou část trhu. A jen tak mimochodem, AMD má úplně stejné monopolní manýry jako Intel a zakázalo nVidii dodávat chipsety pro budoucí generace:

http://www.bit-tech.net/news/hardware/2009/04/24/nvidia-not-licensed-for...

Tvrzení o nezájmu o tyto chipsety jsou totální kecy, protože došlo k umělému zákazu jejich výroby jak u Intelu tak u AMD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1 AMD připravuje novou osmičkovou řadu a dále nepočítá s využíváním Nvidie chipsetů ani na serverech.Tečka,není co dodat.

2.Opravdu? Je zajímavé že většině testů vychází FX/GX včetně diskových a propustnosti USB obdobně jako konkurence.AHCI je na většině desek plně funkční, a v podstatě je to jedno vzhledem k minimálnímu nárustu výkonu proti IDE modu.

3.USB 3.0 dnes nemá cenu řešit,podobně jako SATA 6Gb které není nic jiného než marketing.Který že disk je limitován SATA 3Gb? Mimochodem oboje plus Pcie3.0 snad budou na nových AMD FX8xx

4.Prodeje.Pravda je že z příchodem AMD 7xx v podstatě zmizel důvod kupovat jakýkoliv chipset od nVidie,a SLI není důvod.Už v době AM2+ patice AMD v prodejích chipsetů převálcovalo konkurenci v prodejích na desktopu kde má AMD podíl cca 20-30% trhu.Opravdu podivné paběrkování:)))Stačí myslet o neopisovat keci zoufalého marketingu nVidie.Stačí se podívat na množství desek s AM3 a NVidii...Pokuď má velký výrobce jednu novou desku je to hodně....ASUS CrossHair vždy byla na nVidie chipsetu,poslední trojka je na 790FX:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2) tvzení že AHCI je plně funkční naštěstí nemáte čím podložit. Nenajdete jediný výstup z IOMeteru, který by vám to potvrdil, s vyjímkou obejití AHCI driveru AMD a využití generic Windows driveru, který má velkou režii CPU.

3) Přínos SATA 6Gb je u SSD. Chipsety 800 budou vužívat opět "pomalý" A-link tedy několik PCIe linek.

4) J li pro vás "objevení se" chipsetu AMD důvod pro nekupovaní původní značky chipsetů pro AMD, máte zajímavé priority. Já blázen si myslel, že o koupi chipsetu rozhodují vlastnosti.

Myslím, že naši diskuzi můžeme ukončit. Napsat že AHCI nikdo nepotřebuje protože nám stačí IDE můženapsat jen úplné pako. Zřejmě se vaše používání počítač omezuje na paření PC her.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když si vzpomenu, jak tady fotoba před lety masturboval nad tímto člověkem a dokonce jak tady vypisoval epický význam jména Hector a teď tohle. :D No co k tomu dodat, snad jen LOL :D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kupa ati>>>stastna nahoda, nvidia nieje moc ok firma, s ok produktmi...

mohli byt viacej konkurencie-schopnymi>> mat vacsi podiel trhu......

je zle ked amd akcie su cca polovicne vs. intel......

Kvoli bolsevikovi Ruizovi odislo vela ludi-(viacej tomshardware clanok) bola tam atmosfera typu=ostan -drz hubu alebo chod prec

vrchol je tiez ze pocas jeho vlady v amd patril medzi najlepsie platenych ludi v polovod. priemysle.....
( Jerry Sanders urcite nemal takuto "výsadu")

ten skur--syn potopil, vycucal co mohol>>>do basy dozivotie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.