Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Herní sluchátka Asus Orion pro pohodlné nošení

Otík
Společnost Asus uvádí na trh dva modely nových sluchátek, u kterých se nechlubí jen parametry pro sluchátka typickými, ale také tím, že jejich mnohahodinové používání není nepříjemné. Tak co vlastně ten Asus udělal, že se jeho Oriony dobře nosí?

„Zbavme se“ na úvod toho obvyklého: sluchátka Orion a Orion Pro jsou typická herní sluchátka s typickou herní cenou: za Orion zaplatíte (výrobcem doporučených) 1 749 Kč, za Orion Pro pak 2 290 Kč - sami se poohlédněte, jakou konkurenci při této ceně nabízejí tradiční výrobci jako Koss, Sennhieser, AKG a jiní.

Asus OrionAsus Orion Pro

Sluchátka využívají uzavřenou konstrukci se 100mm velikostí náušníků. Uvnitř je reproduktor s 50mm neodymovým magnetem. Citlivost dosahuje 100 dB/mW, impedance má hodnotu 32 Ω. Osazený mikrofon má citlivost 30 dB. Sluchátka mají hmotnost 268 g a jsou připojena 2,5metrovým kabelem.

Asustek se speciálně zmiňuje o náušnících z prodyšné kůže, která ani při delším používání nezpůsobuje otlaky. Podobně působí i konstrukce náhlavní části, nicméně sluchátka jsme samozřejmě na uších neměli a tak nějakým přímým porovnáním sloužit nemůžeme. Jinak rameno s mikrofonem je zasouvací, takže nemusí nutně překážet. Orion Pro navíc přidává (citujeme) „systém pro pohodlnou organizaci kabelu, který se díky tomu nebude zamotávat“.

K vyššímu modelu je také dodáváno cosi, co Asus nazývá USB audio procesorem ROG Spitfire, jenž umožňuje přepínání signálu do sluchátek mezi třemi režimy: FPS EQ pro lepší poziční rozlišování (vhodné pro hry), 7.1 virtuální prostorový zvuk a nakonec „sluchátkový zesilovač“ což chápeme jako režim, který do signálu (krom zesílení) nijak nezasahuje. Je na vás, jestli tyto záležitosti využijete, nebo naopak výrobky jimi „obdařené“ automaticky škrtáte ze seznamu.

Tagy: 
Zdroje: 

tisková zpráva

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Herní sluchátka Asus Orion pro pohodlné nošení

Žádné komentáře.