Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k HP koupila od Samsungu divizi tiskáren za 1 miliardu dolarů

Koupili to loni, ted konecne dovymenili vsechny stitky Samsung za HP tak vydali zpravu, ze je prevod spolecnosti dokonceny, coz tentokrat nejakou shodou okolnosti zaznamenal i Jezek.

Je to problem, protoze HP = drazsi spotrebni material, HP = mene kvalitni tiskarny, HP = vyrazne horsi podpora.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podnikové tlačiarne od HP sú v pohode. Sú bez všetkého toho konzumerského bordelu a dajú sa lepšie sieťovo konfigurovať. Ja by som kupoval jedine profi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Ja by som kupoval jedine profi.

ja bych kupoval jedine.. vubec nic. Tech par listu co potrebuji nekam zajdu vytisknout, cocotiny jako vyschle atramenty, debilni ovladace, nefunkcni neoriginaly atd s radosti zanecham jinym :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Máme ve firmě profi HP, a moc v pohodě mi nepřijdou. Staré sloužící P3005 a 3015 už pomalu dosluhují a náhrady nejsou. M506 s příšerným displayem (zlatý černobílý ve 3015, ten jejich barevný je jak z minulého století), na kterém pomalu nic není pořádně k přečtení a neskutečně předražené náplně...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to se ani nedivim ze prehistoricke low cost (v te dobe ano) tiskarny pomalu dosluhuji :) spis mi to prijde jako zazrak ze je stale potkavam ve firmach i zaprasenem produkcnim prostredi stale funkcni a to pouzivaji nekvalitni "levne" recyklaty misto orig. naplni coz te tiskarne taky moc neprida :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to bych netvrdil v práci máme hp tiskárny a plotry a není to zrovna výkvět kvality (jediné co mají vysoké jsou cenovky+ plotr snad za 80k software je hrůzo strašný). Osobně jsem měl notas a taky dost smutné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mně se líbí, že z vašeho příspěvku vyplývá následující:
dražší spotřební materiál == méně kvalitní tiskárny == výrazně horší podpora

To je zajímavé zjištění. Z mého pohledu třeba Samsung a HP nejsou na trhu tiskáren srovnatelní, HP je tak o vesmír jinde. Ale neprošlo mi jich rukama tolik, abych to mohl srovnat, zvlášť teda Samsungů, dokonce mi na Samsung ani nikdo nikdy neudělal nabídku. Od Samsungu neočekávám žádné enterprise nástroje pro administraci nebo český support.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Od Samsungu neočekávám žádné enterprise nástroje pro administraci nebo český support."

Neočekáváš správně, navíc multiplatformnost je Samsungu také cizí (nebudu přeci psát, že na to vždycky srali). Ta cena za divizi je asi za Asijský trh, jinak si to vysvětlit neumím. Nejen tiskárny od Samsungu byly a jsou tragédií a podpora druhou. Jedenkrát (a pak už nikdy) jsem se s nimi snažil vyřešit problém na jediné jimi podpororované platformě a nedošli jsme ke zdárnému konci. Levnější pro (nového, nikdy bysme mu něco takového nenavrhli) zákazníka bylo vyměnit HW za jiný. Subjektivně - Samsung obecně na doma možná (jak co, jak na co, jak komu), do firmy ani náhodou a do enterprise je to sci-fi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano od jedné z těchto firem bych si tiskárnu už nikdy nekoupil. S firmou HP mám průběžně negativní zkušenosti, a od Samsungu mám už dlouho barevnou laserovku a není to taky zrovna výkvět spolehlivosti, byť ta aspoň tak nějak funguje (i když jsem si musel opravit přenášecí pás). Obecně na trhu tiskáren není moc na výběr, osobně kdybych si měl koupit novou tiskárnu domů, byl by to asi nějaký model od Brothera, buď laser nebo tankový systém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zbývá Canon, Epson, OKI, Lexmark, Brother, Xerox - stačí si vybrat, zajímavá technologie je tuhý inkoust od xeroxu - profi řešení, kvalita jako laser, ale levnější
6 kostek vystačí údajně na 16700 stran a stojí nenecelé 2000 kč, nebo 2 kostky za 2500 - tj 2x 4400 stran, výhodou má být barevná stálost ihned povytažení z tiskárny, mnohem méně odpadu proti klasickému inkoustu a snadnější údržba, hlavně v porovnání s laserem, nebo klasickým inkoustem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co Ricoh, Rex-Rotary, Nashuatec, Océ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani jedno z toho nejsou tiskárny, ale kopírky. Sice se dnes rozdíl stírá, ale i tak je velký. Nikdo z nic nedělá malé lowcosty, což je právě třeba záležitost těch Samsungů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musím říct, že doby kdy byla HP na špici jsou dávno pryč, sám jsem tiskárny opravoval a dělal jsem i recyklace tonerů - když se to ještě vyplatilo - protože kompatibilní náhrady jsou levnější.
Takže mám celkem dobrou představu, co ty tiskárny umí. Osobně jsem měl jak HP tak Cannon, to stejné kamarád. Dneska bych si nejspíš nekoupil ani jednu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.