Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

HTC žaluje Apple

HTC Hero

Podobně jako před lety Rambus vytáhl do boje za patenty DDR pamětí, dnes proti sobě stojí přední výrobci mobilních telefonů. Odstartovala to Nokia, která se pustila do Apple a jeho iPhonu, což vyústilo v sérii vzájemných žalob a právníci Apple, když asi byli v tom, si k tomu v březnu přihodili i žalobu na HTC. Ale ani v HTC nejsou v právním oddělení žádní hlupáci a tak nyní podávají stížnost na Apple, po ITC chtějí, aby v USA zakázala prodej iPhonů, iPodů i iPadů. ITC tedy bude řešit, zda 20 patentů Apple nebo pět patřící HTC, se opravdu v mobilech jedné či druhé firmy zneužívají.

Inu je to nelehká práce, zvláštní ale je, že HTC zatím nevytáhla žalobu, jako to udělali právníci Apple, stěžuje si „pouze“ u mezinárodní obchodní komise. No, ono je to stejně jedno, každý jistě tuší, že na konci bude vzájemná výměna patentů. Až si říkáme, zda nejde o nějaké celosvětové spiknutí velkých právních firem, jak udržet tuhle právnickou mašinérii při životě. Vždyť nejvíce peněz spolknou především právníci a instituce. Nebo to je snad nějaká forma daně?

Nedá nám to, abychom ale nepřipomenuli slova Steva Jobse, jež pronesl před 15 lety: „Picasso říkával, že dobří umělci kopírují a velcí kradou. A my [Apple] jsme se nikdy nestyděli ukrást dobrý nápad ...“ Je to zaznamenané i na videu.

Tagy: 
Zdroje: 

HTC

Diskuse ke článku HTC žaluje Apple

Sobota, 15 Květen 2010 - 01:27 | Tigu | K tomu videu - ano, v rozhovoru řekl, že špatní...
Pátek, 14 Květen 2010 - 10:21 | gofry | Je pekne vidieť, kam vedú štátom garantované...

Zobrazit diskusi