Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Huawei chystá vlastní 64bitové ARM big.LITTLE SoC s 8 jádry

Problem je, ze ty procesory od Huaweie maji problem s kompatibilitou a vysledky jsou tristni. Vubec ani nemluvim o tom, jak spatne Kulhawej optimalizuje Android. Ono celkove je hezky, ze se vykon hardwaru stale posouva dopredu, ale podivejte se na jednotlive founy, jak se stale sekaji - Huawei, Samsung, HTC, LG, Sony, ve vysledku je to jedno horsi nez druhy. Pritom obvinovat z toho Google (Android) nelze, protoze kdyz se chce, tak to jde, prikladem muze byt Nexus primo od Google, ale napriklad ja jsem vlastnikem Huawei Hororu2 a Jiayu G3s a neverili byste, jak je to cinske Jiayu (coz je docela maly vyrobce - ve svetovem meritku - v cine patri mezi stredne velke firmy) o hodne rychlejsi nez Huawei, pritom hardwarove je slabsi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam par mesiacov P6 a až na zahrievanie je to velmi dobry telefon. Neviem podla coho sudis, ze jeden telefon je rychlejsi ako druhy, ale tento je urcite vyrazne lepsi nez Sony P. Rozmyslal a skusal som rozne kusky, ale tento (P6) ma dostal. Nie je naj naj naj vo vsetkych parametroch, no ponuka dobre mechanicke prevedenie, velmi slusny HW. Aky bude trvanlivy ukaze cas.

Najhorsie na telefonoch z androjdom je, ze casom sa spomaluju a opravit to moc nejde. Berte to na urovni klasickeho uzivatela bez rootu. Navrat do tovarenskeho nastavenia neberiem ako riesenie ale okrajovu zachranu.

Nexus ma jednu podstatnu vyhodu - nema pribalene ziadne blbosti ktorych sa nevies zbavit. To potom android naozaj bezi rychlejsie.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"z androjdom je, ze casom sa spomaluju"
---to je prave nesmysl, kazda aplikace bezi ve vlastnim sandboxu a nema co by ji zpomalilo, syste je furt stejnej. Jedinej (jiste podstatnej) problem byl, ze Android aplikace nevypina a pamet nespravoval dobre, takze pokud uzivatel nainstaloval kupu aplikaci, tak ty s prominutim zasraly celou pamet a telefon prstal byt k pouziti. Ale od Android 4.2 je vylepsena spraa pameti a potvrzuji, ze je to opravdu o hodne lepsi nez driv. Pokud i presto aplikace v pameti zlobi, tak leda je odstranit z automatickeho spousteni po startu a jednou za cas restartovat telefon, nevim ted, jestli je na tohle potreba root, rekl bych ze ne.
-------------------------
Jo slysel jsem, ze P6 je na tom lepe, ale zkus treba hardwarove slabsi telefon od Xiaomi a uvidis, ze je vsechno takove sviznejsi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S Hua jsem už dlouho, začal jsem s Ideosem X5, na tu dobu slušné zařízení, časem dýchavičné ale vzhledem k jeho výbavě a mým nárokům se těžko divit. Nahradil jej HH2 do kterého jsem po chvilce nasáčkoval betu EMUI s 4.1.2 a nakonec běží aktuálně s EMUI B706 a 4.2.2 a ačkoli jsem s ním dělal psí kusy (hold ne vždy se gapps uchytí a rozumí si s EMUI, hlavně betami) nakonec i na těch beta verzích očištěných o různé appky čínských soudruhů běží telefon slušně stabilně bez jediného zaseknutí. A to už má chlapec 3/4 roku, nainstalovano lehce přes 100 aplikací a stejně se drží a běží. Poslední telefon s androidem, co se mi zakousnul, to byl HTC Wildfire S a to je pěkná řádka let. Nemyslím si tedy, že problém bude tak u Huawei nebo jiného výrobce jako u ruky (a další tělesných částí) které mají telefon na starost ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pamatate si aky bol najvacsi problem mobilnych Win 2003 az po WP8? No predsa nevypinanie aplikacii. Bolo ich nutne vypinat externou aplikaciou. A blby android tento neduh prebral. Asi zalezi aj na aplikacii ako je napisana ci sa ma vypnut natvrdo alebo nie ale tento neduh som uz v dnesnej dobe necakal.

Automaticke spustenie je bez rootu pristupne rozne. Niektory vyrobcovia ho maju bloknute. Suhlasim, ze sa stav zlepsuje, ale neviem cim!!! Ci je to zlepsenim operacneho systemu alebo len silnejsim HW.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na desktopu mam tri jadra. Co vsichni maji s temi osmijadrovymi telefony? Nebo uz jsem pozadu a mel bych upgradovat?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jednoduse vyrobci zjistili, ze nez tahat nahoru frekvenci na jednom jadru, tak je ekonomictejsi i efektivnejsi prsknout vedle sebe vic jader na nizsi frekvenci. jinak ale technologie big.LITTLE jsou jenom ctyri jadra, to s temi osmi jadry je podvod, respektive marketingovy blabol na frkulinske uzivatele, kteri neustale chteji vic - vic jader, vic MPx, proste vic. Ze to nema zadne opodstatneni je druhotne. Konkretne u big.LITTLE se jedna o to, ze mas v telefonu 4 vykonna jadra, ktera bezi, kdyz to aplikace potrebuji a kdyz je telefon v klidu prepne se to na 4 setrici jadra. Dohromady jich je sice osm, ale zaroven bezi jen ctyri, proto mluvit o osmijadrovem telefonu je hloupost.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.