Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Hynix se cítí na 27GHz GDDR6, chce převálcovat Micron i Samsung

na radeon 7500XT PCIe 5.0 2x ideál :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zvýšení datové propustnosti o ~50 % by znamenalo možnost zvýšení grafického výkonu o dalších 50 % a to i bez dalších optimalizací efektivně zvyšujících šířku pásma nad stávající úroveň (komprese, Infinity Cache ap.).

Ne neznamenalo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jeste to upresnim, protoze s primhourenim oci by se to dalo rici u nVidia ale urcite ne kdyz je ve vete naspano i bez dalších optimalizací efektivně zvyšujících šířku pásma nad stávající úroveň (komprese, Infinity Cache ap.). protoze zvednuti o 50% pameti nezvedne datovovou propustnost o 50% ale jen o par procent ... takze bez zvetseni Infinity Cache to nepujde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

'' zvednuti o 50% pameti nezvedne datovovou propustnost o 50% ale jen o par procent ''

no to je blbost.. ((:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co je na tom blbost? U RDNA2 s Infinity Cache proste nedostanes o 50% vetsi propustnost pro cip zrychlenim pameti o 50%, ten to dorovnava tou cache a kdyz ta zustane stejna tak si namydlenej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kazdy graficky jadro za poslednich deset let melo nakou celkovou last level cache.. ze tu svou amd nazve infinity cache nic nemeni na celkovym chovani..

kdyby byla zavislost jaka pises, tak amd na pulku produktu mohla pouzit laciny gddr5 a nemelo by to na vykon prakticky vliv.. realne staci u 6900xt pretocit pameti o 8% a mas par procent fps navic..

cim vykonejsi gpu postavis za tu cache, tim min mu bude stacit a tim vic bude zavisly na pametovy propustnosti.. to amd resi prave pouzivanim vetsi llc u vetsich chipu..

ale taky bude zalezet, jak na to koukas.. jesli si predstavujes ze vetsi chip ma a i pomerne vetsi llc nebo roste jenom 3d jadro a llc nechavas stejnou.. pak jsou zavislosti trochu jiny..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

koukam na to jednoduse, proste cip velikost X potrebuje propustost Y, cip velikosti XX potrebuje propustnost YY .. tu dava cache+pamet, zvednu li pamet o 50% propustnost nevyroste o 50% kdyz cache zustane stejna, ja reaguju na to jak byl napsan ten clanek "zvýšení datové propustnosti o ~50 % by znamenalo možnost zvýšení grafického výkonu o dalších 50%" coz nedava smysl, protoze abys dostal propustnost YY musis zvetsit Infinity Cache protoze to ti ta pamet sama neda coz ale vylucuje ta veta "a to i bez dalších optimalizací efektivně zvyšujících šířku pásma nad stávající úroveň (komprese, Infinity Cache ap.)."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ISSCC bude celkem zajimavy, treba ten bitcoin miner od Intelu :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já teda nechci být hnusný, ale kde jste vzali, že je bude představovat Hynix? Protože já u autorů přednášky na tom obrázku v textu vidím jako pracoviště Samsung Electronics...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.