Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel chce $79 tablety, vsadil na Android a výrobcům nabízí asistenci

2800 za 8" tablet? Dyt to uz se DNES da sehnat tablet s windows a neni to ani lowend s 1024x768 a podobne hruzy ......

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

I s 3G modulem? Přiznám se, že tablety mě nezajímají, ale řekl bych že 3G (nebo dokonce LTE) jsou o dost dražší.

edit: teď se koukám - jediný za 3 litry s 3G je Aušus Fonepad - překvapivě s Intelem ;-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tablet sice také nemám, mít nebudu a ani mě nenapadá k čemu by to bylo dobré, ale i tak v rychlosti:
IRULU eXpro 10.1" Android 4.0 OS Dual Core MID Tablet PCs WIFI+3G Ethernet Port TFT HDMI with 1 IRULU power bank 5200mAH 8GB pořídíte za 52$ i s poštovným
10 inch MTK6572 Dual Core 16GB Android 4.2 WCDMA 3G Phone Call tablet pc GPS bluetooth Wifi Dual Camera with 2 SIM Card Slot 8GB 86,5$ i s poštovným.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ale MTKčkový odpad je prostě odpad. Android 4.0 nebo 4.2 je jasný cejch výprodejových komponent. Takovou chybu bych asi neudělal. Proti tomu je intelovský Atom vzor výkonu a rychlosti (navzdory trochu problematické kompatibilitě - ta se ale vposledku hodně lepší)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ty voe jsem jedinej komu se zdá, že tohle pěkně smrdí? Intel "pomůže" výrobcům s přípravou tabletů s jejich dotovanýma atomama? Smrdí to stejně, jako kauza o podplácení prodejců, aby nakupovali Intely v dobách P4. Akorát že teď si to všechno drží pod svojí taktovkou.
Finančně zadotuje Atom, pustí nějakou tu kačku výrobcům, aby jim pomohl s "návrhem" a pomaloučku začne z futrálu vytahovat housličky pro ARM. Udolá je cenou. ARM umře nebo se vrátí zpět do menšiny výrobců CPU a Intel si schramstne další odětví konzumní elektroniky.
Pak už je jenom otázka zda se neprovalí, že má každý procesor od Intelu vyrobeného od roku xyz sofistikované bonzovací "instrukce" které hardware dovolí se chovat nestandardně a že mu tento postup doporučila vláda, pokud chce stále její přízeň a daňové úlevy. (já vím, fantazíruju...nebo ne?)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To si jako myslíte, že u ARM tabletů nic podobného není? Výrobci chipsetů tedy neposkytují firmám produkujícím koncová zařízení referenční návrhy a další podporu ???

Nepřipadá Vám trochu legrační v době, kdy ARM má >90% podíl na trhu, hovořit o umírání ARMu? I kdyby dával Intel Atomy zadarmo, na výsledné ceně by se to moc neprojevilo, náklady na výrobu by klesly max. o pár procent, třeba u Nexus 7 náklady na procesor činí 8% z koncové ceny.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Hele já netvrdím že to bude bum prásk, ale podívej se jak dopadlo AMD. Intel pomalu ale jistě bojkotoval jeho prodeje v dobách jeho největšího úspěchu a jak je na tom teď? Kdyby tehdá měli lepší výsledky, nemuseli se rozhodnout pro automatizaci návrhu CPU a Bulldozer mohl dopadnout mnohem konkurenceschopněji. Ale to je coby kdyby.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

nastesti tady Intel stoji proti asi 10-20 nasobne presile (financne) a vpodstate nema sanci s tim mnoho udelat dlouhodobe, ARM nastesti neni zalezitosti jedne firmy, ale desitek firem :)

stane se vpodstate jen to, ze Intel bude tohle dotovani tlacit 1-2 roky, ziska sorva 20-25% celkoveho trhu a ve chvili kdy s dotacema skonci, tak se vse vrati zpet tam kde to bylo pred dotacema, vydelavaj natom totiz firmy, kterym je uplne sumak zda tam bude nekde uvnitr kremik s logem Intel nebo nejaky jiny, a uplne stejne je to suma fuk i zakaznikum co si tablety a telefony kupuji :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ne nutně. Jednou může přijít doba, kdy zákoši budou ohrnovat nos nad čímkoli ne-intelím. Viz příhody Mediateku, který si vybudoval tak špatnou pověst, že jej nikdo soudný/znalý nechce. Přitom papírové parametry jsou velmi dobré. A stačí k tomu třeba to, že Android dodnes neumí dobře využít více jader, takže Atomy vycházejí výkonově velmi dobře, protože dosahují velmi dobrý výkon na jedno jádro.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Problém s využitím více jader se týká nejen Androida, ale všech mobilních a desktopových aplikací/systémů. Nebo snad víte o jiném systému, který využívá více jader lépe než Android?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Všechny systémy někdy od doby win2000 dovedou využívat kolik jader si umaneš. Jde o konkrétní aplikace co suxxujou a s těma nic neuděláš. I kdyby byl OS sebelepší, tak ze single thread aplikace krásně škálující MT kód neudělá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co by na tom mělo smrdět?
Nvidia také nabízí podporu pro výrobce her a dokonce jde tak daleko, že ve svých ovladačích řeší jejich průsery, tedy chyby v jejich hrách.
Máte pravdu, jsou výrobci jako Intel, kteří se snaží své prodejce podpořit a pak jsou prodejci jako třeba AMD , kteří se spíše snaží své prodejce okrást a vytváří obstrukce při reklamacích.
V tomto bych problém neviděl na rozdíl od různých patentů a podobných zvěrstev, které trh skutečně deformuji a omezují.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Možná si nepochopil mojí pointu. Má v tom vidím jenom další pokus Intelu si hrubou silou (penězi) vydobít monopol v dalším odvětví. Určitě si tam nechá nějakého toho přicmrdávače aby neměl jasně prokazatelný monopol, ale to bude všechno.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ale pochopil, příčina toho není to, že Intel nabízí / nabízel lepší ceny a lepší podporu pro zákazníky, obojí je celkem žádoucí a představuje princip fungování trhu. Pokud je v něčem problém tak v tom, že šílené "západní" pojetí patentového práva Intelu umožnuje bránit ostatním ve vstupu na trh. Tohle není chyba Intelu a Intel no tento stav nemá přímý vliv ani vinu ( i když ho zcela jistě podporuje a využívá). Jinak řečeno pláčete dobře ,ale na špatném hrobě, dokud se já zítra nebudu moci rozhodnout a uvést svůj x86 procesor nic podstatného se nezmění.
Jen tak mimochodem, Intel se v rámci elektronického průmyslu drží sakra zpátky, skoro neznám výrobce IC, který by v EU neměl ceny vyšší než v USA a hlavně ceny v EU i USA nebyly výrazně vyšší než ceny za které prodává v Číně.
My sami nakupujeme součástky nejmenovaného výrobce ze Švýcarská a i když jeho továrnu a hlavní stan máme za humny tak jejich součástky vozím z Číny protože i když jsem je na to x krát upozornil, neumí / nechtějí nám v EU nabídnout cenu které by konkurovala té v které to přes překupníka koupím v Číně. Nejde o drobné, rozdíl v ceně je v řádu desítek procent a upozorňuji, nejde o čínské padělky nebo kopie ,ale o originály.
Není to zdaleka ojedinělé, včera jsme objednával DC/DC měniče TI , TI má oficiální cenu pro 1000ks řádově 3$, když nemají náladu tak vás z EU odkáží na EU distribuci a třeba Farnell vám 1000ks rád dodá za 3,5Eura, ale musíte si počkat 4 týdny. V Číně je nás překupník sehnal za 11RMB což je zhruba 1,5$ a cena platí již pro 100ks. Tolik k cenám.
K podpoře, naše firma rozhodně není odběratel, který by se mohl srovnávat s čínskými velkovýrobci , přesto když jsme řešil problém se součástkou od AD tak jsem během chvíle mluvil s chlápkem, který dělal na designu daného IC a druhý den jsme dokonce měl poděkování od výrobce za odhalení chyby v daném IC. Bez problémů dostanu od výrobce vzorky jeho součástek atd. Intel vzorky CPU poskytuje až pro velké výrobce atd.
Popravdě mě podstatně více omezuje cenová politika ostatních výrobců než politika Intelu, i když jsme od Intelu svého času dostávali vratku v řádu 1-3$ za prodaný CPU v cenách procesorů a hlavně celého PC to nehrálo podstatnou roli. Kdyby se AMD chovalo slušně, mělo technicky srovnatelný produkt nijak výrazně by je to nepoškozovalo.
když já jako evropský výrobce dám jen za součástky více než za kolik Číňan vyrobí celý výrobek a pošle ho z Číny do EU, jsme prostě v řiti a totálně. Než začne někdo žbleptat o pochybné čínské kvalitě a podobně, je to nesmysl, Číňan to dokáže vyrobit v zcela srovnatelné kvalitě jako my tady.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nemám zkušenosti výrobce, ale koncového uživatele. Když se podívám do segmentu hi-end desktop CPU, kde nemá Intel konkurenci, tak se dá říct, že Intel zákazníky slušně kasíruje a nárůsty výkonů hamba mluvit.
O problematických reklamacích AMD se kdysi cosi psalo. V čem ještě svůj přístup podělali?
V posledních letech mi vadí "škálování zákazníků" např. podle z(ne)přístupnění podpory ECC pamětí po vzoru Intelu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Skor je smutne ze Intel takymto sposobom podpori udrziavanie toho trapenia Android pri zivote. Chapem ze je to najvecsi trh a bola by cista sebvrazda ho ignorovat, ale stale je Android dolepena tragedia i ked sa to pomalicky lepsi.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Viděl jsi poslední dobou Kitkat nebo Lollipop i na střední třídě? Pokuď ho nezmrzačí výrobce nástavbou šlape v poho.
A co jiného má Intel či někdo jiný podpořit.Osobně bych rád třeba viděl FF OS,ale bohužel.Ale nesmysl jménem W8.1 Proč? Aby ty tablety nikdo nekupoval?:)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale tu sa nejedna iba o GUI a ci je to vymalovane do modra a hranata alebo do zelena s oblucikmi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co konkrétně se Vám na androidovi nelíbí?

To, že je něco dolepená tragédie můžete říct skoro o každém rozsáhlejším sw projektu, který existuje delší dobu a musí udržovat zpětnou kompatibilitu. Znáte definici Windows? 32 bitová nadstavba 16 bitového systému vyvinutého 8 bitovou firmou, původně dělající programy pro 4 bitový procesor, která má 2 bitovou zkratku a nesnese ani 1 bit konkurence.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Uff kde zacat. Docela neprehladne API. Mam pocit ze docela slaba dokumentacia, teda minimalne ak to porovnam s MSDN. Zmeny v API (ale to sa deje skoro vsade). Z pohladu uzivatela nepochopitelne zmeny (zakaz zapisu na sdkartu v aplikaciach do roznych adresarov od verzie 4.4). Skoro nefunkcna bezpecnostna politika - nemoznost zablokovania pristupu iba k urcitym resources pre aplikaciu (sice niektore verzie to maju, tusim Xaomi ale nieje to standard). Podla mna stale tragicke nastroje na vyvoj. ADT bolo hrozne, Android Studio je na tom lepsie ale stale mi to pride dost tazkopadne oproti takemu VS. Dlhodobe kadenie Googlu na NDK. Nehovoriac o roztrieztenosti trhu z hladiska specifikacii telefonov a tabletov. To je peklo.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.