Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel Core i9-14900KS: >400 wattů, >100 °C

Otestujete.
Vyberete 4 nejlepší jádra.
Zbytek zakážete.
Získáte tak 4 jádro na vysokých frekvencích.

A když se motýl na Filipínách zvládne naučit danou sekvenci mávání křídel, možná to dá i těch 6200 MHz.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nebo rovnou koupit nějakej X3D model od AMD :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ty se (zatím) nedělají jako 4 jádra (i když .. pořád lze ta nadbytečná vypnout, že?).

MIrda chtěla vysoce taktované čtyrjádro.
Ryzen na 5700 MHz jeho potřeby nesplňuje.

</Irony == Off>

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vypínání jader není řešení, protože platit musíš za 8+16 jader.

Ale jo, až někdo vezme tohle KS a nechá jen OC 4 velká jádra a otestuje, tak výsledky budou přesvědčivé.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A ty znáš něco, kde si tahle můžeš rozhodnout, co tam chceš a za co budeš platit? Vždy tam budeš mít u všeho něco „navíc“, co nevyužiješ, holt s tím musíš nějak žít.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A k cemu by to bylo mimo par obskurnich pouziti (HFT...)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To co navrhuje melkor by sloužilo jako vodítko pro určení skutečně vícejádrového SW a ne jen keců typu "doporučujeme pro náš SW minimálně 6 jader". Kdyby měl SW na 4jádru 5,5 GHz lepší výkon než na architektonicky identickém 6jádru 5 GHz, tak by to jako důkaz stačilo. Na internetu je hodně málo takových testů, ale když už je někdo udělá, tak vždy dokazují, že nás multijádrový marketing tahá za nos.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak určitě.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se vzmůžeš jen na svojí typickou odpověď bez argumentu jako "neblábol" a "tak určitě", tak laskavě neodpovídej.
https://www.techspot.com/review/2415-intel-celeron-g6900/
Tohle není ideální test jak jsem popisoval, ale i tak ukazuje, že 4C/8T 5,5 GHz by brzdil málokoho.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Poslat jako podporu sveho tvrzeni clanek, co rika spis opak... OK

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zkus se zaměřit na rozdíl mezi 2C/2T a 2C/4T (HT OFF vs HT ON).

Přetaktované 4jádro na jen 5,1 GHz - dnešní křemík má lepší architekturu i frekvence.
https://www.techspot.com/article/2483-intel-non-k-overclocking/

Proti 6jádrové i5 (taky na 5,1 GHz) je to hodně zajímavé a ukazuje to mnohé. Třeba že 2 jádra navíc žerou 80 W, čemuž výkon ve hrách určitě neodpovídá.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Hele, zas jinej clanek...

Nejdriv vyhazujes jadra, pak najednou do toho tahas HT...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, tomu se říká argumentování pomocí jasných argumentů - chápu, že zrovna pro tebe je to šok.
1. test
Velký skok ve hrách mezi dvoujádrem s HT OFF proti HT ON ukazuje, že je zbytečné diskutovat o přínosu 4 vláken.
2. test
Malý skok ve hrách mezi 4jádrem a 6jádrem na stejné frekvenci 5,1 GHz dokazuje, že hry umí mizerně i 6 jader, natožpak 8. Ve hrách je rozdíl sotva 15 %, ale v multicinebench 40 %. Kdyby hry uměly dobře využít 6jádra, tak je rozdíl také kolem 40 %.

Velký skok ve hrách mezi 4jádrem na nízké frekvenci a vysoké dokazuje, že problém je hlavně v nízké frekvenci a ne nízkém počtu jader.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Klasika, když už vás někdo natlačí ke zdi díky jasným číslům, tak se vzmůžete jen na mínuska.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Kdybys nemíchal bramboračku...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"2. test
Malý skok ve hrách mezi 4jádrem a 6jádrem na stejné frekvenci 5,1 GHz dokazuje, že hry umí mizerně i 6 jader, natožpak 8. Ve hrách je rozdíl sotva 15 %, ale v multicinebench 40 %. Kdyby hry uměly dobře využít 6jádra, tak je rozdíl také kolem 40 %."

Tohle se blbě vyvrací, co? Kup si "herní 16jádro" bylo to někde napsané v reklamě, přece by ti nelhali.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Většina věcí dovede těžit z vyšší frekvence.

Doporučuji najít si ten test, kde to testovali na 13900 s vypínáním jader (a HT).
Některé věci na 2C/2T nebo i 2C/4T nešli spustit vůbec.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Znám jenom tenhle test. 12900 a 13900 jsou si hodně podobný.
https://www.techspot.com/review/2415-intel-celeron-g6900/
A v něm s 2c/4t problém nebyl, špatný byl jen 2c/2t. I kdyby někde byl test kde je problém i s 2c/4t, tak v diskuzi jde spíš o 4c/8t. Dvoujádra už nemají smysl kvůli ekonomickým věcem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

On ten ekonomický aspekt už tak nějak posílá do "knihy ohorožených druhů" i ta 4 jádra.

Intel sice nabízí věci jako 1+4, 2+4, 2+8 a podobné.
Ale Intel dlouhá léta nabízel i7 pro ntb jako 2 jádro.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pod to povedat ludom co maju v robote SAP alebo ludom ako ja co maju pusteny PHP Storm v 3 oknach, ludom co edituju videa a tak dalej. A zrazu zistis ze tvojich 4C/8T pojde fajcit handy. Ale jasne ludia ako ty co chodia na diit, a este trosku FB pripadne YT vas su miliardy a vy ste hlavny tahun trhu. Hlavne na 10 rocnych pleckach lebo Vam to staci :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš mě citovat, kde tvrdím, že vícejádrová (4+) CPU nemají smysl pro nikoho?

Jinak v práci mám notebookovou i7 (2+8) a pochybuji, že výkon 4jádra na 5,5 GHz by nebyl výrazně lepší.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jabka, holinky.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze není primárně o spotřebě, ale o jeho tvrzení "A zrazu zistis ze tvojich 4C/8T pojde fajcit handy." Žádné fajčení by se nekonalo.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No tak sa pochval co v tej praci robis.
A schvalne I7 2+8 to je co?

A ja som reagoval na toto tvoje tvrdenie.
Tohle není ideální test jak jsem popisoval, ale i tak ukazuje, že 4C/8T 5,5 GHz by brzdil málokoho. Tvrdis a nespravne ze s toho testu vypadava ze 4C/8T by brzdilo malokoho. Ja som pisal ze to nie je pravda a v dnesnej dobe je to na palicu. Na YT a podobne jasne sam mam jeden v dielny ked chcem pocuvat / pozerat , pripadne nieco na nete, arduino a podobne. Ale na pracu? :D :D

A este mi neda ked si taky majster slova.
Můžeš mě citovat, kde tvrdím, že vícejádrová (4+) CPU nemají smysl pro nikoho?
kde ja som napisal ze nemaju zmysel pre nikoho? Keby nie si tupy ako bagandza a vies citat a hlavne s porozumenim tak to bolo o tom ze je to bieda a aj v "kancelarii" to uz daaaavno nie su 2 jadraky a ludia si "cvachtaju". A tiez som pisal ze stale je skupina ludi ktorym to staci ale to je minimalna skupina a naopak 6c je dnes taky minimalny standard.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Pod to povedat ludom co maju v robote SAP alebo ludom ako ja co maju pusteny PHP Storm v 3 oknach, ludom co edituju videa a tak dalej."

Před ještě asi 5 lety se do SAPu v jedné velké korporaci běžně přistupovalo z notebooků s dvoujádrovým účkovým Intelem šesté generace. Myslíš, že dnes mají notebooky s 6 velkými jádry? Jsi komediant co má potřebu diskutovat o věcech, o kterých nezná ani základy, což ukazuje tvůj debilní dotaz "co znamená notebookový i7 2+8". Dvoujádra neskončila z důvodů, že by je uživatelé nechtěli, ale protože jsou naceněné tak, že je koupí jenom neznalý.

SAP, Autocad, Solidworks, programátoři (je pravda, že shit jménem PHP nedělají) a ti zaměstnanci fungují na čtyřjádrech i dnes (nebo 4+8 či 2+8). I tady vystupují programátoři, co jim stačí M1(4+4), takže jako co?

Zkus někdy jít do nějakého podniku, když bude den otevřených dveří. Dost ti to pomůže s tvým extrémně omezeným rozhledem. Za 4c/8t 5,5 GHz na moderní architektuře by byla drtivá většina zaměstnanců vděčná, protože dnes mají horší. Dnešní notebookové 2+8 i 4+8 jsou horší pro většinu softwarových scénářů, co ve firmách nastávají. Intel Core i7-1260P 4+8 by proti 5,5 GHz quadu nemělo šanci v 95 % situací, přičemž 100 % jsem nenapsal jen pro jistotu. Každý nevirtualizuje ve velkém a nestříhá filmy, ale i pro tyto ryze multithreadové scénáře bych za zmíněnou i7 proti quadu pokaždé nedal ruku do ohně.

A ano, přiznávám že co se týče slovní ekvilibristiky, tak tak jsem někde občas pochybil. Snad ti to udělá radost.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Najprv odpovedz čo robíš.
Potom na to čo je to tá I7 2/8.

A ku zvyšku nemá zmysel komentovať. Po fabrikách chodím aspoň 2 x na deň alebo 2 každé 2 týždne. Od malej 200 ľudí po VW. A ver mi 5 rokov dozadu SAP 2/4 Win 7 kde tu XP a dnes? Win 10 je minimum ( ostatné cez virtuálny a klientov ak je to vec čo inak nepôjde ). Hardware je odpisovany kazde 2 az 3 roky lebo je lacny. A ty by si sa mal trošku pozrieť a hlavne zobudiť. Žiješ stále 5 rokov dozadu a keďže nevieme čo robis môžme usudzovať že jednoduchú prácu v exceli (tipujem si nieaka 8 ročná editcia) občas net. Inak nedáva čo hovoríš zmysel. autocad , solidwork určite modelovanie na 4 jadrach musí byť zážitok keď natiahnes 3D model :) a keď tak hovoríš o PHP tak áno žiješ dakde v PHP 5.0. frameworky to asi ani nevieš čo je. Ale to je v poriadku. Ty za to nemozes. Zijes v osekanej bublinke s 200. rocnym SW nieako ty to funguje a myslis si ako Intel ze 4 jadra stacia (par rokov dozadu dogma). A este si take klepeto ze porovnavas 5 rokov dozadu s dneskom aby si mal aspon nieaky argument. Aspon nieco malicko. Ale smolik na zleho si narazil.

No teda co je naplnov tvojej prace a co je to ta I7 2/8 ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Narazil jsem akorát na retardu, který ani neví, co je i7 2+8 a je natolik natvrdlý, že svoji hloupost několikrát zopakuje, protože ani neví, jak je to trapné. Když to nechápeš, tak si zbal fidlátka a vypadni někam mimo IT weby. Tvoje zkušenosti jsou směšné a už je nebudu dál komentovat. Existuje spousta firem, co to má jinak. Jasně napiš, že dle tebe každý kdo dělá se SAPem, tak má dnes v PC nejméně 6 velkých jader ať se zasmějí i ostatní.

Co dělám je moje věc, tohle je anonymní diskuze a mně to tak vyhovuje. Jestli si skutečně myslíš, že neexistují programátoři co programují na starých a/nebo slabých herkách, tak na to nemám co dodat. Nemám potřebu cokoliv dokazovat až tak velkému mimoňovi ani nikomu jinému. Představ si, že zde píšu i pod falešným jménem. Šok! Jsem zahradník a vím o současném IT ve firmách víc než ty. Není to pro tebe trapné? Jen některé firmy mění HW každé 3 roky, prostě se smiř s tím, že si nepoznal celé spektrum firem. Popírat to je jen další trapnost.

Před asi půl rokem tady byl programátor co programuje v céčku na AMD FX, žádný sračkoidní PHP, ale céčko a programátoři s M1 sem chodí denně, ale asi jim nestojíš za reakci, což tedy chápu a vezmu si z nich příklad.

Seš druhej největší mimoň jakého jsem kdy na IT webu potkal. Ten první asi před půl rokem na root.cz v diskuzi do krve bránil svůj názor, že pro servery jsou více jak 8jádrové procesory zbytečné. Stejně jako ty znal jen svoje políčko a za boha nechtěl přiznat, že nezná všechny servery světa. Opravdu komické a pro mě naprosto nepochopitelné. Ty taky znáš všechny firmy světa, všechny CADaře, programátory, uživatele SAP - seš víc jak Jára Cimrman, ty jsi centrální mozek lidstva.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Aha no tak ma pouč a povedz mi čo je to I 7 2/8 fakt neviem.

O robote máš len kecy lebo si to nevieš obhájiť :)
A jasné c je hype a PHP sracka máš pravdu. Aj tento web je v c a vôbec všetko. Ja som socka čo nič nevie len berie brutálne peniaze a ty? Jaaaaaj anonymná diskusia... A máš šrot Pc :) Uz nevies co vytiahnut tak das M1 co je uplne ina architektura a ekosystem? Co das dalej Arduino alebo RPI? :D Ved aby si sa obhajil tak v kazdom prispevku vytiahnes nieco ine. Nieco na co sa ta nikto nepytal. Odpovedat normalne a povedat robim toto a toto a toto je I7 2/8? Kdeze. To by si priznal ze robis h*vno v excely a ta tvoje I7 2/8 bud neexistuje alebo je to kktina s pred 10 rokov.

A nezaťahuj debatu tam kde nie je. O serveroch a podobne. Inak status ako ta vnímajú ľudia sú tie červené minuska. Prečo ich máš toľko keď vieš? A čo je to ten I7 2/8? To musí mať minimálne koľko 10 rokov keď to ani Google nepozná. Vsetko minimalne 4 jadra.

Preco ja mam len ten pocit ze o tom nic nevies resp. tvoje vedomosty a skusenost je stara minimalne tych 5 rokov. V zivote si nic nemodeloval / neprogramoval a len taras sprostosty. Ciste C a Assember mozno Pascal je posledne co si vydel.

Aj tak si myslim ze neodpovies co je to I7 2/8 lebo ak by ano zistis ze si naseries do huby. Davaj co to je?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nase firma treba meni HW co 5 let. 2+8 bych tipoval je Inteli mobilni AL nebo RTL "ULV" verze v kombinaci 2P+8E cores :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vo firmach kde som bol to bolo to bolo co 2/3/4 roky. Podla toho kolko penazi sa dalo "odpisat". To klasicke stanice. Servery ako ktore ale napriklad minuly rok sa prehadzovala komplet cela serverovna s MS 2012. A kedze Licenie + Zelezo tak vsetko. Predpokladana zivotnost 5 rokov. (Ekonomicka, stare servery niektore este sluzia ako backup).

Jedine co mi plus minus vyslo je i7-8500Y ten ma dve jadra ale 2+8 nuz asi som slepy.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_i7_processors

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2+8:
https://en.wikipedia.org/wiki/Raptor_Lake
u RTL je to mobilni vetev 1315U az 1365U

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dobre to beriem. Nenašiel som to. Dik. Ale hentie atómy to je peklo. To nemôžeš brať vážne ako niečo daily use a špeciálne nie na autocad alebo solidwork. U nás to bolo ale vracali to naspäť. Aktuálne ťažká Intel firma o 20.000t zamestnancoch celosvetovo má only AMD politiku.
Na druhej strane žebrák túto čo to celé začal je Scrum majster takže čo dodať k takému človeku a jeho " potrebám". Špeciálne keď jeho potreby su fixka a tabuľa + excel a mail client.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

O jeho potřebách výkonu dost mluví (jím uvedená) hodnota průměrného příkonu 1W.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde tohle prosím uvádím? Nikde. Diskuze s magorem co neví co je big-little a do toho ještě vykolejený melkor...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se velice (tedy ne zas tak moc) omlouvám.
Jsem si to spletl s tím vyznavačem telefonů za 30k+

Z dálky vypadáte stejně.

Big.Little == big money (to Intel), little effect (for customer)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vysoko taktovane 4C/8T je Mirduv evergreen tady. V soucasne dobe a nastaveni trhu/marketingu je to ale utopie.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A je to tam. Uz viem co robis SCRUM Master :D Tak to ano tam zahadna I7 2/8 bohate staci. A asi aj to je vela. Pan SCRUM master ide developera co to robi 15 rokov poucovat o vykone a kodovani. :D :D :D A ze anonym :D Musis byt mimo ked si myslis ze si anonymny na internete. Halooo uz nie je 2005 :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ok, tak pokud anonymita na internetě už není, tak mně napiš moje jméno a co dělám. Jinak jen tradičně blábolíš kraviny.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Michal Motejl
Drží se máminy sukně
.. a do všeho kecá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lenže 4jadro na 5,5 GHz neexistuje. Jednak Intel nechce, aby 2-8jadro malo 5,5 GHz, lebo nás chce motivovať do nákupu viac jadier a zrejme nie každý kremík zvládne 5,5 GHz. Tak máme 4- GHz 2jadra a 5+ GHz 8jadra.A kto by chcel 5,5GHz 4jadro? Kto chce hrať, musí na to mať, 6jadro už problém nie je, tak načo len 4jadrá?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

double :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Plna huba 4nm 3nm 20A 18A ale realne len väčšie a väčšie OC stareho 10nm procesu, 8 jadroveho CPU a pridavanie atomov ktore su v desktope len na obtiaž, ale počet jadier to teoreticky navyšuje...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to budes brat jako proud, tak by to mohlo sedet. :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?
+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

V rici :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ha sme v pérdeli, pane hrábě.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, poměr cena/watt mnohem lepší. :D

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ale ten pocit...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Intele, běž domů. Jsi nalitej.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Asi ako dlho trvá ten super boost 6,2 GHz ?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

teoreticky maximalne par desiatok sekund, prakticky par sekund ak vobec - potom to zo sauny musi ist do studeneho kupela
(za predpokladu ze existuje taky vzduchovy chladic, ktory by to dokazal uchladit)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Premium píše:

".. maximální frekvence byly okolo 5,9 GHz u P-Core a necelých 4,5 GHz u E-Core. Procesor se za celou dobu nedostal do Thermal Velocity Boostu (další zvýšení taktu, pokud to dovoluje teplota), i proto se žádné z jader nikdy nedostalo přes hranici 6 GHz .."

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No jo presne, uz nemecky overclocker Romanko De8aurer v casoch ked 6,0 GHz 1T-2T boost bol absolutna novinka vo videu hovoril, ze s akymkolvek vzduchovym chladicom (bars aj Noctua za 150 €) je PRAKTICKY ABSOLUTNE NEMOZNE dosiahnut marketingove GHz hausnumera intelu-dementelu-idiotelu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Poté je to lež a intel třeba dát na soud!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PL1/PL2 limit 4095 W? To ma byt co? Chyba? Alebo nova era Intelu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hezký překlep někdy na počátku řetězce

.. a následné Copy & Paste

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To určitě není překlep, pokud chcete na desce na stavil "unlmited", tak to velmi často vypadá takhle.
Nastaví se tam "nereálně" vysoká hodnota, zpravidla 4096W.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

super, diky za vysvetlenie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krasne kulate cislo ;-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrejme na power limit je vyhradene 12-bitove unsigned cislo, takze preto sa hybe od 0 do 4095.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak říkám... Krásné kulaté číslo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hranaté? :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je únik modelů INTEL 20900KS, teď testují kolik ještě Intel Fans vydrží (myslím teplotu v obýváku). A pak to už pořádně ohulí, jenom u podmínek výrobce bude, i nutná středně silná klimatizaci v místnosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Žhavá novinka - doslova... :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak jde vidět, že už se narazil opravdu na strop té architektury, pokud už ani tady ty výběrové čipy nedokážou navýšit frekvence při udržení stávajících přestřelených limitů, tady toto už je prostě mrtvé a nedá se to dál použít ke zvyšování výkonu, Raptor je hotový produkt a už z toho nic víc nevymáčknou.

Tady toto vysvětluje, proč už tlačí rači i ta nová jádra za každou cenu, i když to dobré výsledky zatím moc nemá, protože Raptora už je prostě třeba nahradit, ten už končí, už taky bylo dávno na čase. Však to zas bude stačit pár refreshů a optimalizací a jednou ho určitě ve všem překonají i s Arrow Lakem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi jsem si myslel, že klesnout hlouběji než s FX9590BE nejde. Jde. Dokonce téměř dvakrát hlouběji 😁

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Kde jsou ty debaty nad OC spotrebou FXek, kdyz to bralo 140-150W :)
Nemluve o tehdejsim brutalu tech 5,0Ghz kousku se 200W, ktery dneska zvladne K-ckovy model i5 ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Salámová metoda na většinu funguje. Proto ještě nejen v ČR nedošlo ke krvavé revoluci.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pochopitelně.

Moc jader, nízké frekvence -> gilotiny na náměstích.

Jak jinak?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To byste měli ocenit především vy... bolševici.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Menševiku, bolševici to spíš dělali naopak nebo přinejmenším krájely ty plátky hodně tlusté. Oni si to narozdíl od vás menševiků mohli dovolit.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

S toho obdobia mas tu zahadnu I7 2/8 co nechces povedat co to je a len urazas?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zima končí, nebrať...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

400 W nesmysl to snad ani nejde a Intel ale jde :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takže si kúpim 12 válec za 6 mega ale vypnem 8 valcov a prituním ich. Hm, tiež riešenie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Produkt absolutne zbytecny, jenom k nasrani, staci si poridit Ryzen 7 7800X3D aktualne za 381€ coz je luxusni cena, sve parametry dosahne, nesezere tunu energie a neroztavi vam vzduchovy chladic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Použil jsem mozkové myšlení a vybavil si, že na chladiče CPU se používají měď, hliník, případně nějaké niklové potahy apod. Který z těch materiálů má teplotu tavení řekněme 110°C, což je asi tak maximum, na které se 14900KS vyškrábe?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jůůůůůů, po článku a diskusi o 12900KS a článku a diskusi o 13900KS tu máme logické pokračování se 14900KS, kdy zase článek vypichuje šílenost parametrů a diskuse reje a reje, ač všichni už od 10900K - 11900K a samozřejmě již zmíněného 12900KS dál víme, že Intel prostě tyhle šílenosti v omezené míře na trh vrhne a nemá to nic společného s běžnými lidmi, kteří PC kupují.

Tak co, sejdete se tu zase až přijde na trh "15900KS"?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

bez to honem napsat na vsechny ostatni weby po svete, kde tuhle informaci taky zverejnili, dokud jsi jeste ve svem "intel" amoku ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jednoznacne ano :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.