Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Před třemi kvartály vydaný 4,1GHz Ice Lake Core i7-1068G7 dosud není v prodeji

:( opravdu doufám, že se jim 7nm povede a rychle

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

I kdyby se 7nm moc nepovedl, tak to bude proti dnešnímu stavu výrazný pokrok.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No tak to by na něm prvně museli začít dělat ale víc věřím tomu že ho vydají jen na papíru jako tenhle Ice lake.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dosť dlho sa im darilo a so slušnými maržami. Nech teraz AMD dobehne stratené USD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A asi v prodeji moc ani nebude. Neni se co divit. ICeLake se na 10+ nijak moc nepovedl. Posun oproti 14nm CometLake U cpu je posun v principu jen v grafice. Oproti tomu, vykon v MT casto i klesl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toho jsem si taky všimnul. Znamená to, že při vytížení všech jader tomu procentuelně klesá taktovací frekvence víc než jiným čipům Intel. A jak jsem upozornil v jednom článku, tak dokonce i víc než 12nm Picasso. Prostě Ice Lake musí při vytížení všech jader výrazněji snižovat takty, aby se vešel do limitů spotřeby.

Může za to jen 10nm proces? Většinou to funguje tak, že i kdy se proces z hlediska maximálních dosažitelných taktů nepovede, tak při nižších taktech je ok a energetická efektivita jde výrazně nahoru. Pokud by tedy byl pro 10nm proces problém v taktech jako takových, tak by byl špatný jednojádrový výkon, ale vícejádrový (běží na nižších taktech) by byl dobrý. Pokud ale klesá vícejádrový výkon a jádra tedy příliš žerou i na nízkých taktech, tak bych měl hypotézu, že je problém v návrhu jádra. Buďto nějaký prvek architektury zvýšil energetické nároky více než výkon, nebo je nějaká chyba v implementaci (jako příklad se dá připomenout soft-ground u prvních vzorků R520, cosi podobného u první generace Fermi atd.).

Pokud by totéž bylo důvodem, proč Intel nebyl schopný vydat top-model, tak bych považoval za pravděpodobnější, že už to nebude řešit, protože se to nevyplatí, když má Tiger Lake za rohem.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Původně se tvrdilo, že 7 nm TSMC bude stěží na úrovni 10 nm Intelu, pamatujete si to taky? Koho by napadlo, že Intel vyvíjí místo lepšího procesu proces horší - a že se na něm zasekne čtyři roky?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

tak možná čistě rozměrově to pravda asi bude, ale přece si nekupujeme novou technologii proto, abychom poměřovali jak velký/malý gate má tranzistor, ale proto, aby to jelo líp a ideálně to i míň žralo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Otázka znie či Intel vôbec potreboval doteraz tento najvyšší model Ice Laku keď pozerám na jeho finančné výsledky za Q1/2020 tj veľké zvýšenie tržieb a zisku oproti stavu pred rokom asi zrejme ani NIE, resp. sa nemal kam ponáhľať...

Ale pozor, uvidíme čo spraví NIELEN s Intelom kríza skrz koronavírus.

zdroj: https://www.intc.com/investor-relations/investor-education-and-news/inve...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Příjmy Intelu ukazují, že pro dobré finanční výsledky nepotřebuje vůbec žádné nové produkty. Článek však neřeší finanční výsledky, ale dostupnost v polovině loňského léta vydaného produktu a dodržení oficiálního vyjádření.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Příjmy Intelu ukazují, že pro dobré finanční výsledky nepotřebuje vůbec žádné nové produkty."
.. lip to napsat ani snad nejde :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Lhát se nemá. Vámi zmiňovaný procesor nikdy nevyšel, jak se ostatně můžete přesvědčit v seznamu vydaných Ice Lake procesorů:
https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/codename/74979/ice-...
To, že ho nemůžete koupit, tedy není nic překvapivého.
Jinak s článkem i s důvody, proč ohlášený produkt nevyšel, souhlasím. Jen mi vadí to lhaní hned v nadpisu.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Intel ho vydal, včetně specifikací byl uveden v seznamu modelů, které Intel předal tisku…

https://centerlap.com/Images/Event/d083a91e-ccd2-4bec-98f5-1fb73668bf93.jpg

…a pouze dodal, že „dostupný bude o něco později než 15W modely“.

Na webu lze stále najít tiskovku z vydání: „Intel Launches First 10th Gen Intel Core Processors […] Intel® Core™ i7-1068G7 Intel® Iris® Plus 4/8 64 8MB 28W 2.3 4.1 3.6 1.10 √“

https://newsroom.intel.com/news/intel-launches-first-10th-gen-intel-core...

„Lhát se nemá.“

Tak se toho prosím držte a nelžete.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Takže jste si sám odpověděl, že ho nevydal. Oznámil ho s tím, že ho vydá později. Ale je možné, že máme každý jiný výklad slova "vydal".
Ostatně ani v té tiskovce není nic o tom, že by ho vydal. Ty materiály jen říkají, že Intel uvádí na trh první Ice Lake procesory a pak je tam tabulka toho, které produkty patří mezi Ice Lake procesory. Rozhodně tam není tabulka, které patří mezi ty "první", tedy vydané Ice Lake procesory. Ta se totiž objevuje při vydání na tom ark.intel.com.
Naštěstí tu máme archive.org, kde je naprosto jasné, které procesory Ice Lake byly 1. srpna uvedeny na trh (vydány):
https://web.archive.org/web/20190801151749/https://ark.intel.com/content...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To je hrani uz se slovicky. IceLake zustal za ocekavanim a vzhledem k blizicimu se uvedeni TigerLake na 10++, to Intel nejspis jednoduse zkrouhnul, protoze to CPU nema moc co nabidnout, oproti tomu co uz ma na trhu a pravdepodobne by ho musel i nejak specialne binnovat. Za mne pragmaticke rozhodnuti.
Tak se aspon nebude muset uz pomerovat ani s Renoire chipy od AMD a nevyjde to pro Intel tak blbe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radecku tvoje slovickareni je naprosto smesny. Intel ma na webu jasne napsany, ze August 1, 2019 vydal 11 novych procesoru a ten procak na tom seznamu je.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Na webu měl jasně napsáno, že 1. srpna vydal 5 nových Ice Lake, jak jsem vám dokumentoval odkazem. Ale chápu, že pro někoho je pravda směšná. Vy se smějete pravdě, já pláču nad tím zdejším lhaním.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Anyway, neviem, co je horsie. Ci to, ze by ho vydal, ale nidky nedodal, alebo dodal len vo velmi obmedzenom mnozstve; alebo to, ze ho ani nevydal, tym padom je ten procesor pouhopouhy vaporware.

Tipujem, ze v takej amerike by to snad uz mohlo byt aj na nejaku tu civilnu zalobu za nekale obchodne praktiky. Koniec koncov to, ze nevydany procesor je podobny konkurencii zavana nejakym nekalym umyslom.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja tam vidim jasne napsano 11 vydanych vcetne tabulky https://newsroom.intel.com/news/intel-launches-first-10th-gen-intel-core...
Je to web intelu, je to newska intelu. Je tam ten procak. Tak nevim o co se tu snazis a proc ze sebe opakovane delas blba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, Intel ho vydal, má to černé na bílém na webu i v tiskovkách, které rozeslal všem redakcím. Jsou na to stovky svědku, a na webu to má stále:

„On Aug. 1, 2019, Intel launches 11 new, highly integrated 10th Gen Intel Core processors designed for remarkably sleek 2 in 1s and laptops:

Intel® Core™ i7-1068G7
Intel® Core™ i7-1065G7
Intel® Core™ i5-1035G7
Intel® Core™ i5-1035G4
Intel® Core™ i5-1035G1
Intel® Core™ i3-1005G1
Intel® Core™ i7-1060G7
Intel® Core™ i5-1030G7
Intel® Core™ i5-1030G4
Intel® Core™ i3-1000G4
Intel® Core™ i3-1000G1“

Intel to napsal zcela jednoznačně, všichni redaktoři to pochopili stejně, ve všech článcích k datu vydání je to takto jednoznačně uvedeno. Co je nebo není zařazené ve webovém přehledu, kde Intel leckteré produkty zapomíná uvádět, objevují se se zpožděním nebo zpětně upravuje jejich popis, nic nemění na tom, že existuje oficiální vyjádření a oficiální tiskové zprávy, které zcela jednoznačně uvádějí vydání Core i7-1068G7 1. srpna 2019.

Intel nikde nenapsal, že Core i7-1068G7 bude vydáno později, ale že bude dostupné později. Intel ho podle vlastního vyjádření neohlásil (annouced), ale vydal (launched).

„Lhát se nemá.“

Takže Vás znovu vyzývám, abyste se držel alespoň vlastních zásad a nelhal.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nebudeme ze sebe dělat hlupáky, že ne? Předpokládám že intel neberete jako stand-up comedy show, kde nelze nic brát vážně, takže pokud tvrdí, že něco brzy uvede na trh a ono se tak nestane ani po 3/4 roce (což vzhledem k tomu, kolik nových "generací" stihl intel vypustit jen během Zen éry), tak se té firmy ještě budete zastávat, že ho jen uvedli. Kdyby tohle dělala každá firma, tak bych chtěl vidět ksichty investorů a akcionářů pokaždé, když takhle veřejně "zalžou". Nebo by jste nabízel peníze společnostem, které vypouští lži?

Jinak, kdyby se někdo náhodou chtěl opřít do veky, která měla skluz, tak tam snad nepadlo datum, nicméně i kdyby padlo, tak skluz byl pouze ten půlrok nebo třičtvrtěrok. Větší skluz snad nebyl a ten produkt vydali, což snad nikdo zpochybňovat nebude :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel nevydává, už jenom oznamuje :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Až by pomalu stálo za to, upravit ono pořekladlo, že líná huba... :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Testy, které Intel a ostatní zveřejnili, byly bez záplat. Po záplatách šel srát + spotřeba + AMD. Není o čem.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.