Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel Kaby Lake doplní hardwarovou podporu 10bit HEVC / VP9 videa

"Nový čipset nabídne podporu až 24 PCIe 3.0 linek a 10 USB 3.0 a podporu technologií Intel Optane nebo Rapid Storage v 15. generaci."

Ještě by to chtělo zrychlit i sběrnici DMI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

<i>Ještě by to chtělo zrychlit i sběrnici DMI.</i>

To jistě ano, ale kdo by pak kupoval novější výrobky, když by vše bylo funkční už ve staré verzi...?!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

-------------------------- -------------------------- --------------------------
Novy cipset by mal skor mysliet na USB2, ktorych by malo byt aj 12-16 ks, USB3 staci 8 ks. Naco je USB3? Na zariadenia s rychlym pristupom k uloznemu priestoru (co su pre BFU v 99,99% prepadoch USB kluce a disky). NA DEKTOPE: na klavesnicu, mys, wifi-adapter na 100 Mbit/s wifi, bluetooth adaperik, pohotovostny mini-USB kablik, pohotovostny mikro-USB kablik na nabijanie divajsov, pohotovostny Y-kabel pre 2x500 mA = 1A a dalsich sto veci NEPOTREBUJEM USB3.

Dalej by mal novy cispet mysliet na SATA, aby ich bolo dostatok, aspon 8 lepsie 10. Deficit SATA cipsety zvycajne nemaju, zvacsa je to problem zakladnej dosky, ale drviva vacsina fosni ma iba 6x SATA, co je bez prepacenia zkurvene malo. Pre entuziastu je minimum 8 SATA portov, privital by som aj 10. Sam mam 2 ks. SSD (180 gb a 500 gb, co ich vyhodim?) a opticku mechaniku, uz su tri v prdeli. Zopar diskov na multimedia a dalsie 4 su v prdeli. Nie kazdy ma 8 TB disky. Ked chcem dalsie 2 disky nedajboze do RAID1 na bckupy, kam ich strcim? Kupovat externu radicovu kartu s 2-4 SATA portami jak blb? Je pomaly rok 2016 do prdele to je problem vyrobit fosnu s 10x SATA portami, ked sa vyrabaju sibnute nezmyselne fosne so 4 ks. PCIe 16x stotmi, co vyuzije asi 100x menej ludi, jak je pocet tych ktori potrebuju 10 SATA portov?

Na kieho krista sa potom vyrabaju zdroje, ktore maju šťavu pre 10xSATA divajsov?
https://www.alza.sk/seasonic-s12g-650-d526979.htm
Su zdroje aj pre 12xSATA divajsov.
-------------------------- -------------------------- --------------------------

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

naprosta vetsina beznych uzivatelu ma maximalne 3 disky: SSD na system a k tomu jeden az dva disky na data, ktere mohou byt v RAID-1. dejme tomu, ze obcas chce clovek pripojit nejaky dalsi disk, treba pres eSATA, to jsme na 4xSATA, vic pro vetsinu lidi netreba. Dodam, ze vetsina desek ma 6xSATA, coz je vice nez dostatecne pro 99% uzivatelu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda, 6xSATA staci pre 99% pouzivateov. T.j. nestaci jednemu zo 100. Prekvepenie: ja som ten stý a iba v Slovenskej republike su ich tisice. Neni som naprosta vetsina pouzivatelu. Trufam si povedat, ze vacsina pouzivatelu este nema ani len SSD.

Rovnako ako 4 ks. PCIe 16x staci pre 99,9999% pouzivatelov. T.j. nestaci jednemu z 1000 000. Teda v celej Slovenskej republike by asi bol jeden pouzivatel desktop PC bedynek, ktoremu by 4 ks. slotov PCIe 16x nestacilo. Prekvepenie: ja som to neni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No osobně mám na desce 6xSATA a ve všech něco je + postarší DVD mechanika v PATA. A je to prostý domácí počítač fotícího člověka. Myslím si, že tím jak je běžný konzumentský sektor vyplňován tablety a notebooky, by desktopy měly být spíše lépe vybavené, protože lze čekat zájem lidí, kteří počítač využívají náročněji, ať už to znamená cokoliv.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.