Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel Kaby Lake-G s AMD GPU vyfocen. Vega nebo Polaris?

Ve skutečnosti je to VLIW6.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevite tu nekdo jaka je kvalita notebooku od HP?

Ja dam asi prednost NVidii a na tohle cekat nebudu. Zaujal me tento notas:

https://www.tsbohemia.cz/hp-pavilion-power-17-ab304nc-2pr98ea-_d282143.html

Cena ideal, jedinne co nevim, jestli by casem sla vymenit DVD mechanika za SSD?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Fascinuje mě, že jsou lidi ochotní i v roce 2017 kupovat ntb za 20+ bez SSD.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Kvuli cene.

Ta cena 24.500 je velmi lakava a nezatizi mi prilis muj rozpocet. Disk je docela blbej 5400ot., coz je na OS pomaly, ale rok bych s tim nejak vydrzel a pak si dokoupim SSD 250-500GB. Akorat bych potreboval vedet, jestli dokazu SSD vymenit za DVD mechaniku, abych tam mel SSD+HDD. DVD mechaniku nepotrebuju.

Co se tyka SSD uz od vyrobce v notasu, tak davaji tam mimo opravdu drahe notebooky docela smeckove SSD vetsinou jen 120GB, coz mi prijde malo a proto mi prijde rozumejsi to udelat jak popisuju.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Většinou to vyměnit nejde i když třeba na aliexpresu jsem nějaké takové brackety viděl. Rozhodně bych nekupoval NB bez SSD. Opravdu se to nevyplatí. Kdo jednou ochutnal SSD, už nechce jinak :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že by na desce měl bejt slot na M.2 disk, takže SSD nebude problém. Jinak se dá koupit: https://www.aliexpress.com/item/12-7mm-SATA-to-SATA-Hard-Disk-Drive-HDD-...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, HP Probooky s Intelem to m.2 mivaly, s AMD z nejakeho duvodu ne (cimz mi po koupi udelali caru pres rozpocet). Ty HDD tam jsou vazne strasne plecky.
Osobne bravam a doporucuji Probooky, jsou levne, maji matny displej a ne uplne tragicke telo. Paviliony mivaly leskly display, uz pisou antireflexni, ale porad by mi vadil ten touchpad bez tlacitek a nekde musi osidit konstrukci, kdyz jsou pri podobnych parametrech levnejsi nez Probooky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

za 1000€ kupis 6core i5ku a 1060_6GB nevymyslaj huciace notebooky a este ktomu pavilion. Ani zadarmo.
edit1: ok trochu som to podcenil, so 6core i5 to pod 1360 neviem dostat..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na vsech HP Probook (ruzne modely) v praci jsem menil ODD za SSD v ramecku. Ramecek od Evolveo, nebo cina (aliexpress). Cca 5ks bez problemu, jen na nekterych nejde z sekudarniho zarizeni bootovat, tudiz pak sel do ramecku HDD a SSD misto HDD. Ale nezarucuju ze stejne to plati i u Pavilionu, i kdyz bych tipnul ze ano.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vím, šunky s tragickou technickou (hlavně SW) podporou. Doma jsem si užil s jedním Pavilionem (2x odpálená grafika nVidia, při prvním servisu mi nalomili kryt, druhý už mimo záruku s nerentabilní opravou), v práci máme Probooky, jsou tu problémy s ovladači a odcházejí baterie (starší Lenova Thinkpady s C2D co tu máme jsou sice výkonnostně už šunky, ale spolehlivostí a výdrží/životností baterie ty byť novější HP spolehlivě předčí). Od HP bych si už po svých zkušenostech nikdy nic nekoupil.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

V tom pripade asi nemam co resit a radeji jeste budu setrit. Dekuju. HP znam skrze servery - otresna podpora a tiskarny - to je kapitola sama pro sebe. Tudiz tomuhle verim, bude to stejne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita notebooků od HP víceméně kopíruje cenu. Nicméně kvalita servisu HP je naprosto tragická bez ohledu na cenu. Ale občas se jim povede udělat něco zajímavého. Takže se omlouvám, že jsem vlastně vůbec neporadil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze potvrzeni komentare od ajne, dekuju, situaci to vyjasnilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna v tom servisu se liší Paviliony a businees řady. Tedy proti Dellu jsou tragické obě, ale na Paviliony je to ještě horší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy nemá cenu se ptát na kvalitu výrobce, ale konkrétního modelu, nanejvýše řady. Paviliony jsou šunty.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Porad to vypada na vyvojovou desku, viz socket na SO8 flash cip pro BIOS vpravo hore :)

A tady je foto cele desky:
https://hothardware.com/ContentImages/NewsItem/42694/content/big_kaby_la...

https://hothardware.com/news/intel-kaby-lake-g-processor-with-amd-radeon...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"jde o GPU Vegu 11 a Vega 11 hardwarově nepodporuje rychlé FP16"

na tuhle možnost přišel autor článku jak ? Na základě čeho ? Co tedy definuje Vega architekturu jako takovou ?

Předtím píšeš že změny v ISA definuje právě podpora 2XFP16 , viz: "Změnila by se teprve tehdy, pokud by došlo i na unifikované jádro Vegy, jehož hlavní rozdíl co do ISA tkví v podpoře rychlé FP16 akcelerace (FP16:FP32 v poměru 2:1)."

a vzápětí tvrdíš že Vega (GFX9) je pořád Vegou i bez těchto vlastností, viz. Vega 11.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Stejně jako existuje Pascal s rychlou podporou FP16 i bez ní, nevidím důvod, proč by teoreticky nemohla existovat Vega s rychlou podporou FP16 i bez ní.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jenže to není stejný případ, GP104 i GP102 hardwarově podporují 2xFP16. Každý SM má jen sice jen jednu takovou jednotku, ale je tam fyzicky přítomná. Nvidia (narozdíl od AMD) je poslední dvě generace GPU známá tím, že vyvíjí několik odlišných verzi čipů pro různé použití, zatímco AMD si musí vystačit s jediným univerzálním čipem pro všechno. Takže to co píšeš, nedává z pohledu strategie AMD žádný smysl a je to jen čiré fantazírování.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Různé čipy AMD podporují FP64 v různé rychlosti. Prosím o pár racionálních důvodů, proč bychom měli předpokládat, že v případě FP16 musí být situace jiná.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

hele teď už se jenom vykrucuješ..... Napsal jsi ve 4 možnosti to, že Vega 11 hardwarově nepodporuje 2xFP16. To nemá se s omezením FP64 nic společného.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"křemík v pravé části je procesorová část s integrovanou grafikou intelu, větší kousek křemíku ve střední části je grafické jádro AMD a těsně přiléhající menší část vpravo je štůček HBM2 pamětí."

A co je tedy vlevo? Není tam toho prava nějak moc?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky, opraveno. Část jsem popsal podle obrázku pod odstavcem, část podle obrázku nad odstavcem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není náhodou Polaris gfx 8.1? Podle mě to bude shrink fiji, to umí hbm, a není tak nenažraný jako Vega, takže by dávalo větší smysl jen upravit vce, jestli se ovšem nebude používat ten v intelackym cpu a s drobnými úpravami ho shrinknout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně si myslím, že je celkem jedno jestli Polaris, Vega nebo Fiji (nebo nějaký hybrid), důležitý bude celkový výkon ve srovnání s konkurencí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I kdyby to bylo vliw 4, tak by byl odskok oproti Intel řešení neuvěřitelný.......
Ad. Pochybuji že AMD prodá Intelu nejnovější architekturu,k tomu nemá důvod, Intel uspokojí klidně shrink Radeonu 9800..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak třeba já bych naopak očekával, že AMD Intelu střelí to nejmodernější, a to hned z několika důvodů:

1. bude to podporovat, tudíž se starou platformou by si nadělali do vlastního hnízda
2. bude to mít pozitivní dopad na orientaci trhu (jinými slovy více "stejných" GPU znamená vyšší pravděpodobnost, že tyto funkce někdo reálně bude taky používat)
3. zbytečná práce navíc s oživováním a shrinkem staré technologie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pochybuji,že by Intel oficiálně uvedl nadcházející produkt kdyby nebyl konkurenceschopný ve spolupráci s AMD. To by radši AMD veselele ignoroval, jako dosud.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fuad pise, ze ten cip je udajne Vega, za predpokladu ze neco nedomotal :-) Takze prozatim muzeme prestat spekulovat, pokud nekdo neleakne nejake jine info. Iniciator (ne)překvapivě Apple....

http://www.fudzilla.com/news/graphics/44956-intel-and-amd-radeon-licensing

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.