Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel ohlásil Core 10. generace. Na konec roku 2019

Čakal som že do konca roka stihnú minimálne 12 generáciu. Niekedy mám dojem že manažéri Intelu majú omedzený prístup na internet.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Intelácká grafika v tomhle "taky-lake" prý překonává Radeon v APU. Ano, ale srovnávali 3,7GHz LPDDR4X u Intelu s 2,4GHz DDR4 u AMD... No, když by AMDčko stihlo do konce roku uvést 7nm 15W APU (a dali by mu podporu LPDDR4X), tak bude ta Intelácká grafika stejně v kopru a CPU část možná tak +/- nastejno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo, intelacka 10nm integrovana grafika, kterou vydaj za pul roku, dotahne dva roky stary 14nm apu od amd..
..nikdo vam neda tolik, kolik my slibime.. vas intel ((:

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pořád lepší, než kdyby tam nechali gen9/9,5. Aspoň to bude mít aktuální akceleraci video kodeků. To se počítá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Akcelerace kodeku je urcite plus. Zbytek mi prijde trochu jako mrhani. Intel v ULVckach nepotrebuje vykonove zlepsovat grafiky. Staci aby fungovali perfektne jako zobrqzovadla. Vic od toho nikdo neceka. Kdo chce neco i na hrani nebo praci s grafikou, poridi notas s chipem NV. Naopak mam obavy, ze s jejich novym zobrazovqcim libidem prijdou chyby, ktere Intel v tech stavajicich stacil uz vyzehlit a bude to zrat uz tak nizke TDP..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz se podivam na Alzu a CZC, tak vidim par obskurnich modelu notasu ruznych vyrobcu s RyZenem, ze kterych si nevyberu a pak vidim pomerne slusne kompletni portfolio RyZen notasu od HP. Takze super pro AMD, ze aspon HP se do toho pustili, ale neni to trochu malo?

Za me teda at radeji AMD vrhne vsechny sily na desktop+servery, protoze s timhle pristupem vetsiny vyrobcu nemaji v notasech sanci.

Jiste, pokud bude mit AMD desktop+servery pokryty, mohou pracovat i na notasovych procesorech, ale rozhodne je za stavajici situace nema smysl uprednostnovat. Intel to ma slusne pohlidany, no slusne asi ne, ale pohlidany, vite jak to myslim.

Jinak Ice Lake vyreseny chyby Spectre. Jenze me by zajimalo, jestli byly vyreseny vsechny chyby a ne takto vagni informace na zasadni otazku od Intelu. Pokud ne, tak si to soudruzi z Intelu muzou rovnou hodit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to IMHO přijde. HP má v tomto určitou (svébytnou) tradici, takže byli schopni reagovat rychleji. Ostatní výrobci, kteří používají z velké části generický HW (Dell, Lenovo, apod.) IMHO čekají, až Quanta bude mít referenční design.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No lenovo to bere vážně, zkuste hledat ThinkPad T495 a ThinkPad T495s, což zvláště druhý podle písmene s je top model thinkpadu z T-rady, jako poprvé vůbec s AMD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s Redmarxem. Vybíral jsem estetický AMD notebook na úpravu fotek. Osoba si vybrala MacBook, protože má iPhone a chce žáves synchronizaci/ekosystém. Naneštěstí nevlastní důl Marcela, takže dosáhne jen na Air 2017 se 128GB SSD, dvoujádrem a asi 60% sRGB :-(

Vyfiltroval jsem si na CZC Ryzen 5 od 512GB výš: http://bit.do/eTCZ5
Záleží na vzhledu, takže ideálně kovový, zbyly mi tři modely:
Acer Switf 3 - levný, vnitřnosti ve většině směrů nejhorší možné (dle notebookcheck) ale cena.
Lenovo IdeaPad 530S-14ARR - také slabý display (pod 60% sRGB), asi OK klávesnice.
HP Envy x360 13 - lepší display, otočný, plastový. Verzi 15 ne, ta má slabý display.
Půlka notebooků má oproti Intel verzi nějakou nesmyslnou vadu - horší display, chybí podsvícení klávesnice (že, Thinkpade).

Ideapad 530S a BenQ GW2765HE jsou oproti Macbooku skvělé. Výběr není, na trochu specifičtější modely zákazníci nedohlédnou, protože klacky zpod nohou jim čouhají až po uši.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Technicka ohledne Aceru. Cena je nizsi proto, ze napriklad mas Acer notebook, ktery umoznuje dva disky, ale zabudovany je jen jeden. Ty si rikas, super, pridam si sam druhe SSD a paradni notas. Omyl, bez montazniho kitu to nedas a Acer ti montazni kit neproda. On ti v autorizovanem servise do notebooku nainstaluje disk. Ty jim zaplatis za praci, za ten montazni kit a dvojnasobnou cenu za disk.

Tohle je jen priklad, ale tech moznosti, jak se te Acer bude pokouset stahnout o penize je fura. Proste v zakladu to maji levny, ale pocita se s tim, ze jakejkoli problem a uzivatel si pekne priplati.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to vím, prostě tam nedají Sata rozhraní. Počítal jsem s modelem, který má SSD+HDD.
Jinak je samozřejmě RAM připájená, baterie přilepená, rychlost SSD a čtečky SD karet u malých souborů je šnečí atd. Ale u fotek na tom nesejde, tam je potřeba ji dostat to RAM a mít slušný procesor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, zrovna pár dnů zpět jsem si koupil A315-41-R60Z za necelých 10 bez DPH... Kabel je na cestě z Alíčka za 6 éček... Další problém?
8GB je osazených v jednom slotu, druhý je volný...
Nemáte náhodou někdo REÁLNĚ otestovaný vliv CL na tomto NTB? Dual samozřejmě osadím, jde mi o to, zda má (výrazný) smysl řešit paměti s nižším CL... i za cenu výměny původního modulu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ohlásil už leckdo :) Třeba budou nakonec zajímavý vánoce...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Tím o čtyři předběhl"

Asi tam melo byt "dny", ne? Nebo to predbehl o 4 bludistaky?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Podle prezentace by mělo jít na trh rovnou 11 ICL CPU, což není špatné. Takže to vypadá, že 10nm proces u Intelu zvládli a zkraje roku začnou zasypávat některé segmenty 10nm produkty. To je dobře. AMD má slušně našlápnuto a Intel to jen tak nenechá. Nacházející roky opět nebude nouze o inovace a růst výkonu. Jen houšť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

heh, po mrtvolny financial conference maj huby od ucha k uchu a prehravaj, jak jsou happy.. mrknete sami, koutky jak kdyz mezi nima maj vrazenou spejli a ''ooohhh.. right of our fab.. ohhh.. arrr.. errrr.. straight from the fab?!! yerrrrrr wooow, that's really neat..'' lol (((:

47:40
https://newsroom.intel.com/news/2019-computex-keynote-livestream-replay/

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To mi připomíná, že zase bude E3 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A je to proces 10, 10+, nebo už 10++? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

14++/10+/7
;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dovoluji si podotknout, že v tabulce modelů je u modelu Pentium Gold 5405U chybně uveden počet jader. Nejsou to dvě, ale dvě s HT, tedy podle značení z jiných řádků 2 / 4.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hmm10nm podla coho?
a kolko ich ide von, bude aspon 2000ks?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.