Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel proti AMD a Nvidii nasadí ExtraSS

To zas bude Stalingrad..

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Jak se to povede, je samozrejme otazka, ale tentokrat musim Intel pochvalit. Ta extrapolace je mnohem uzitecnejsi, nez interpolace. Kdyz jsem se dozvedel, ze generovani dalsich snimku nvidia i amd resi tim, ze zpozdi obraz o jeden snimek a pred nej dogeneruji jeden vlozeny, tak jsem moc nechapal, proc to takhle delaji. U nizkych fps to vnasi velke zpozdeni a u vyssich je to vkladani vetsinou malo uzitecne. Je to spis jen pro honice fps ve stylu "cim vic prouzku, tim vic adidas".

Mozna to tak udelali, protoze se to uz davno bezne pouziva u televizi, kde to ale vubec nevadi, protoze film neni interaktivni hra. Nebo proto, ze interpolaci se mozna da s mensi spotrebou vykonu dosahnout vetsi kvalita snimku a tak je recenzujici hnidopichove studujici pod lupou zastavene snimky obrazovky nemuzou vysledky tak moc cupovat. Kdo vi.

Kazdopadne extrapolace odhadujici budouci snimek je z pohledu plynulosti hry mnohem prinosnejsi. Zvlast u nizsich fps, kde je dogenerovani snimku opravdu uzitecne. Ano je tu riziko, ze domyslim snimek s nepresnou polohou, protoze mezi poslednim a budoucim snimkem se zmeni rychlost pohybu. Ale je to porad lepsi, nez mit misto ne zcela presne mezipolohy objektu velky skok. Krome toho, pokud ve hre funguje aspon elementarni fyzika , tak zneny rychlosti pohybu nejsou vetsinou moc velke. Navic pri pohybu clovek ve hre nema cas resit drobne chyby obrazu.

Jeste k Intelu. Pokud nejsou hloupi, nebo prilis namysleni, tak jako zaklad veznou otevreny kod od AMD a jen ho upravi podle svych potreb. Ostatne takhle to, pokud se nepletu, dela Jabko pro sve grafiky. Jen nevim, jak to je s pravem uziti a licenci, kdyz z otevreneho kodu chteji udelat uzavreny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dovoluji si nesouhlasit s tou extrapolací. Ta je výhodná pouze v uzavřených deterministickým systémech s možností nastavit počáteční podmínky.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tedy ne, že bych měl osobní zkušenost, ale podle toho, co kde čtu, mi to připadá, že v Intelu je teď oddělení programování ovladačů druhé nejpracovitější (hned po marketingu, který se opravdu musí snažit měrou neuvěřitelnou).
Něco z toho určitě vyleze.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Taky si myslím. Vydávají cca 3 verze ovladačů měsíčně a téměř pokaždé obsahují nějaká vylepšení. nVidia ovladače jsou posledních X let Jen bugfixy a optimalizační profily pro nové hry

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi nás bylo v redakci víc. Kdyby tomu tak bylo i teď, tak bych ti včas napsal, že seš vůl a tohle prostě není vtipný a v článku to nebude. No, nedá se svítit, už vedle sebe nemáš žádnej kontrolní mechanimus, a tak píšeš tyhle sračky. Nevěřil bych, že se ti to povede, ale našel si další nové hlubší dno, než v jakém ses hrabal dosud. Gratuluji.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Jak píšeš, kdyby měl diit víc lidí,tak by se to někde zastavilo. Jenže nemá, a když je na to celé sám, může se stát, že výjimečně ujede. Ano, článek se hrubě nepovedl, ale byl bych k autorovi shovívavý, to se prostě může stát každému.
Ruku na srdce, komu z nás se nestalo něco podobného v diskuzi, také nám to nikdo nekontroluje, tak se prostě stane, že plácnem nějakou blbost a opraví nás až další diskutující. Nechci teď hodnotit někoho jiného ani tebe, tak zůstanu u sebe a ano jsem si vědom, že občas napíšu nějakou blbost, protože mi to v tu chvíli nedojde.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, za jakych okolnosti pan Jezek z redakce odesel, ale zda se mi, ze z jeho prispevků mluvi ponekud dotcene ego.

Mne extraSS taky prastilo do oci a napadla mne uplne stejne asociace jako no-Xe. Jeho vtipek mne tedy neurazil . Naopak se mi libi, ze se neboji si na tohle tema zavtipkovat. Presto, ze americti hledaci problemu, kde nejsou, vnucuji celemu svetu svoji nesmyslnou superkorektnost. Jen bych si na jeho miste mozna odpustil ta dve stylizovana ostra eSka.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ježek je hnidopich. Kdybych do něj chtěl rýt kvůli blbostem jako ryje on, tak nic jiného nedělám.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dvě poznámky:
1. odešel jsem normálně. Dal jsem výpověď uběhla lhůta a byl jsem fuč. Jedna z posledních věcí, co jsem dělal, bylo předání kontaktů ve firmách a stavu rozjednání věcí Jáchymovi, aby DIIT / CDR mohlo plynule pokračovat. Bylo to myslím přátelské, korektní, v poho.
2. A nyní si položme otázku, proč po všech těěch dekádách se supersamplingem zazní replika o nacistickém SS ve článku o Intelu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo chce psa bit, hul si najde. Posledne jsi se rozhorcil, ze jsem ti napsal komentar k "idle", ktery neni "idle". COz podle mne technicky bylo spravne. Tady No-X napsal satiricky clanek o technologii. Mne osobne to nepobavilo, nicmene nehledam v tom senzaci. Kdyz by jsi treba meril sobe stejnou mereou (ve smyslu, co jsi se jen tady napsal ruzne za hovezin) jako No-X, tak bych to bral. Ale takhle se chovas jako dotceny, ktery se nedokaze zbavit pupecni snury se svym byvalym serverem a nebo ma nejake osobni nepreference vuci tamnimu redaktorovy.
:)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

2. Hádej, můžeš 3x.
DLSS, ExtraSS, SSAA, Waffen SS, Allgemeine SS.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, připomíná to "staré dobré" devadesátky, s nekorektním humorem typu Česká soda, který by dnes neprošel. Tohle by se možná sneslo na nějakém satirickém magazínu, ale v reálu to vtipné moc není.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nesdílím smysl pro humor, proto to je špatný, bééé xD

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

To není o smyslu pro humor, ale základní slušnosti. Ale to běžný český *ráček těžko chápe.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Dělat si srandu z nacistického období není urážkou obětí nacismu. Prostě lidi mají přirozený sklon dělat si srandu z čehokoliv, i když vědí, že se to někomu nebude líbit. Asi ani nevíš, kdo všechno někdy vtipkoval na stejné téma. Monty Pythonové si dělají srandu i z ukřižování a jsou kvůli tomu špatní? Slušnej Suchare aka SS.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jednou, jednou budeme tak korektní, že obezita a blbost zvítězí...

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Rekl bych, ze v hledani dna zrovna Jezek exceluje, kdyz nam serviruji clanky o tom, jaky pocitac si postavil z toho, co nasel u popelnic.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Jenže za chvíli to bude možné a neviděl bych na tom nic špatného. Ta honba za tím "víc, dál, lépe, ..." si vybírá svou daň v mnoha ohledech ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sračky jsou tvoje komentáře...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ty máš co povídat se svými slinty na téma soc. PC. A technickými blbostmi. Ala Redmarx. Zameť si nejprve u sebe

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosím vás, v našem kulturním prostředí střední evropy se tohle spojení přímo nabízí. S tím jak americké firmy módně cpou/používají všude Super Sampling a jaké vládne v USA politické prostředí, tak se vtípku na SchutzStaffel vůbec nedivím, spíš usměju.
Koneckonců, Tixi by kupovali Napalmex (V každém balení umělohmotný SSáček zdarma) :-)

https://www.youtube.com/watch?v=7chWQNi-2xU

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pozor, ne v každém balení, ale u většího balení! Aby si pak někdo nestěžoval, že ho nedostal.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nechceš radši jít někam na skládku napichovat hardware na klacík a potom o tom napsat příšerně nechutnou esej, kde ztrapníš jak sám sebe tak národ jako takový?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velmi nevábný příspěvek pane Ježku. Čas jít se vyvětrat a vyprdět na smetiště, dnes je venku krásně, jistě naleznete nějaký elektroodpad, který si nadělíte pod stromečkem a pak sem budete psát bláboly o tom, jak jste "zrenovoval" kus šrotu a jak to "fičí jako nové".

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Plivání pana Ježka na redakci se mi nelíbí, ale za články o starém železe bych ho určitě nepranýřoval. Sice to zbytečně prezentuje jako pózu a možná to i poněkud přehání, ale je to zase aspoň trochu protiváha opačného a mnohem běžnějšího extrému, kdy se někteří tváří, že kdo nemá nejnovější železo schopné dát aspoň několik stovek FPS je méněcenný. Není od věci si připomenout, že spoustě lidí bohatě stačí i staré a z dnešního pohledu zoufale slabé železo a kupování pořád nového může často být jen honění si vlastního ega a vyrábění zbytečného elektroodpadu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

absolutně nesouhlasím v současném hrabání dna, protože to je jeden ze dvou autorů novinek na cz internetu, který dává svým článkům hlavu a patu, věnuje se také litografii, ne jenom čipům a není to jenom přepsané PR

zato ty máš problém, když fandíš intelu, jenom kvůli tomu, že je v hovnech, to že je v hovnech už v podstatě od ivy bridge, kdy představil svůj obligátní 5% nárůst výkonu to ti nevadilo, protože tou dobou si fandil zase amd a intel byl "evil"
takže tady máme za 10 let od 2500k (95W) do 12600k 60% posun výkonu s tím, že si v multi thread výkonu alder spapká i přes 180W
doufám, že intel shnije v pekle a rozeberou si jeho patenty ostatní, protože to co předvádí min. od jeho snahy uvést 10nm výrobu je tak na kulku z milosti, tahle společnost evidentně nedokáže už nic rozumného vydat, pouze má tolik moci a peněz, že ke dnu jde pomalu, bohužel je to taky jediná firma na světě, která je ještě schopná udělat grafickou kartu, alespoň náznakem konkurujícím těm dvou šmejdům co si myslí, že herní gpu by měli začínat na cekovkách jako nová herní konzole

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pár poznámek?
1. jak doložíš, že fandím Intelu krom mého tvrzení? Jsem někde zaujatý v jeho prospěch? Kde prosím? Najdi mi to mezi všemi těmi články na Rootu, kde Intel konzistentně kritizuji a předpovídám mu úpadek.
2. Takže oproti 2500K z roku 2011 je 12600K z roku 2021 jen o 60% rychlejší? Tohle jsi opravdu napsal? V tom případě se nauč procenta, to je totální hovadina, lež.
3. Když Intel shnije v pekle, mělo by AMD čekat rozložení firmy, aby neměla monopol na x86 trhu ne? A co bude se všemi těmi USB a WiFi zařízeními, které staví na patentech Intelu? A myriádě dalších věcí, které Intel vyvinul, zatímco Jerry Sanders jen trapně kopíroval a reverzoval a pak se mimodoudně vyrovnával?
4. dál už radši bez komentáře.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

1) Upgradoval si z i5 10400f na čtyřjádro na LGA 1700 - tenhle krok objektivní člověk neudělá, kor když i uvažuje o hraní na iGPU jako si ty uvažoval. Je to nezdůvodnitelné.
Já si koupi horších AMD FX zdůvodnil zajímavou cenou za multijádrový výkon, poctivou pájkou a širokou přítomnosti této platformy v mém okolí. Sázka na LGA 1700 je usvědčující.

BTW pájka šedivka je fakt shit, už jsem měl v rukou nějakou i5 co v trvalé zátěži neudržela defaultních 3,2 GHz a klesala někam ke dvoum, i když byl pasiv nerozpálený. To mně žádné AMD FX nikdy neudělalo.

Jerry Sanders je 100x sympatičtější než ta loutka Gelsinger, který jede ve svinských stopách dál. Marketing mohl zlepšit dávno, místo toho se ještě zhoršil. Když použiju tvoje slova - našel nové dno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdybych tu o tom Alderu nenapsal, tak to ani nevíš. Byl to můj experiment, mnohé jsem si z něj odnesl (a většinu toho tady ani nerozváděl a ani na Rootu jsem to neshledal na článek, takže si to prostě nechám pro sebe) a pak Alder zase putoval pryč, Cometa taky a jsem zpátky na Haswellu. Prostě rád experimentuji, víc v tom nehledej. A btw, vrátily se mi z toho docela slušné peníze (a ne vše byl prodej Aldera / Comery - zase: tohle nerozklíčuješ, protože nemáš všechny potřebné informace).

Že tobě nějaká i5 nejede stabilně na defaultu, může mít tisíc různých příčin. Mě zase všechny CPU vždy na defaultu jely skvěle, včetně všech i5 co jsem kdy měl. Dokazuje to něco? Dokazuje to zhruba stejné nic jako tvoje povídání o tvé i5.

Doporučuji se blíže seznámit s Patem Gelsingerem a zkusit jej tak víc pochopit. Třeba přes jeho autbiografii Juggling Act. Je to takové trochu suchopárné čtení, ale pro ty, kdo rádi obalují Gelsingera různými slovy typu "loutka" by mělo být povinností, se s tou "loutkou" seznámit víc než přes "zpětné zrcátko" či "i hate amd".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jj, vydělal si na koupi skvělé LGA 1700, jen jsi asi jediný.

Knihu o Gelsingerovi číst nehodlám, já raději skutečné činy a ty Intel za jeho vedení má stejně hnusné a ubohé jako za jakékoliv loutky před ním. Co má větší váhu - skutečné činy nebo blábolení v knížce? Víš kolik šmejdů napsalo krásnou knížku dle které bys je zulíbal? Nebo ji někdo napsal o nich? Spoustu. Činy mají větší váhu než slova.

S pastou šedivkou je x dalších případů na netu a to i v případech, kdy to bahno používalo AMD. Pájka je pájka, pane Obermajer II.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Máš problém schápáním textu. Tvoje první souvětí je blbost.

Pokud nechceš číst o Gelsingerovi, blíže se seznámit a pochopit toho člověka, tak proč jej pak takhle nálepkuješ v diskusi? Já souhlasím, že váhu mají skutečné činy. Třeba částečně 80386, výrazně pak 80486, případně WiFi, USB a další projekty, na kterých pracoval. To jsou podle mě významné činy. Kdyby Gelsinger neudělal 80486, jakou 80486 by pak Jerry Sanders kopíroval? Jak dnes připojuješ tiskárnu či telefon k domácímu routeru? Fakt ti doporučuji nejdřív toho člověka blíž poznat a pochpit, než jej budeš urážet jen proto, že opustil megateplé místečko šéfa VMWARE (to je ta firma, kterou dotáhl do pozice, kdy ji Broadcomm kupuje za 69 miliard USD), aby zkusil zachránit potápějící se legendu, která mu dala místo jako študentíkovi a kde si Andy Groove vychovával na svého nástupce. Takže tvrdit, že Gelsinger nic nedokázal či naznačovat něco podobného, je naprostá neznalost historie a nepochopení toho člověka.

K pájce nevím, co bych ještě dodal. Ivy jsme za to tehdy s WIFTem zkitizovali, protože nás Sandy zmlsal. Ale že by mi někdy vadilo, že jedu na Intelu s pastou šedivkou? Nikdy. Ani jednou za těch víc než 10 let.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nikde nezpochybňuji jeho minulost, zpochybňuji jeho přítomnost. Intel je pod ním stejně ulhaný jako před ním. Pan morálka na druhou tam asi jen pózuje pro fotografy. Čekal jsem aspoň mírný náznak solidnosti, místo toho dostávám marketingové sračky naprosto urážející inteligenci zákazníků.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak najednou se z obecného konstatování o Gelsingerovi stalo zpochybňování jeho přítomnosti? Hmmmm, dobrej argumentační obrat. Ale nic nemění na tom, že aspoň tedy rejpeš do pozování pro fotografy, náznaků solidnosti atd. Sakra doprčic krucipísek himlhergot Mirdo, fakt si o něm něco pořádně zjisti, neb nevíš, co tady teď plácáš za nepodloženosti.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Celou dobu píšu o jeho šéfování Intelu v posledních letech. Když napíšu, že je někdo loutka, tak to má jiný význam, než když bych napsal, že byl a je loutkou nebo jen byl loutkou. Činy jsou víc než slova a těch pozitivních činů Gelsinger ve vedení moc neukázal. Marketing na poblití, AMD snad nikdy nebylo tak ulhaný a demagogický.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

trochu to zasadim do kontextu
1. a nefandis intelu? nemyslel jsem tvoje clanky, moc na root nechodim a verim, ze jsi v clancich nezaujaty, ale tvoje nazory v komentech uplne z nich cisi tvoje prointelovske fandovstvi a uplne zbytecne
2. myslel jsem v hernim vykonu, coz je pravda, takhle ikdyby to bylo 100% tak je to za 13 let malo
https://howmanyfps.com/processors/comparisons/intel-core-i5-12600k-vs-in...
tim nechci rict, ze nema smysl upgradovat z 2500k na 12600k, vlastne nema lepsi je am4 nebo am5
intel to tak dlouho kriplil, ze amd stihla ve svych nejhorsich letech vyvinout architekturu, ktera z outsidera udelala leadra a arm mu slape na paty
3. pokud by neexistoval duopol, vlozil by se do toho antimobopolni urad a uz davno by intel pod tezkejma regulacema, takhle ta konkutence je jen na "oko" stejne jako u operatoru, vsem 3 je jasny, ze kdyz jeden zlevni ti druzi dva ho dorovnaji, tak proc si delat namahu, krasny priklad je posledni generace grafik kde to nvidia s adou prepalila protoze mohla
5g intelu skoncilo jak?
zbytek dela realtek stejne
aspon by neexistovali atomsky notebooky, ktery jsou dneska uplne k hovnu a na vyhozeni, pritom to je par let stary notes a usetrilo by se celkem velky kus planety

beru to tak ze ses potreboval ve svem komentu vyzvracet a pohadat se s 1. kdo jde kolem

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tady jsou čtenáři už vychovaní v tom, že intel = špatný. Takže házet pubertální náckovtipy na intel je ve zdejší sociální bublině ok

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Intel je v IT ten špatný, protože kdyby to nebyl on, tak kdo jiný?

Další pubertální náckovtipy od puberťáků.
https://www.youtube.com/watch?v=vlmGknvr_Pg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To chce dost sebezapreni srovnavat ceskou sodu a monty pythona s tim co udelal no-x v tomhle clanku z nazvu technologie

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To chce dost sebezapření srovnávat rozpočet/člověkohodiny Monty Pythona nebo ČS s prací jednoho člověka. Ovšem podstatu srovnat lze a votom to je.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Kdysi nás bylo v redakci víc. Kdyby tomu tak bylo i teď, tak bych ti včas napsal, že seš vůl a tohle prostě není vtipný a v článku to nebude. No, nedá se svítit, už vedle sebe nemáš žádnej kontrolní mechanimus, a tak píšeš tyhle sračky. Nevěřil bych, že se ti to povede, ale našel si další nové hlubší dno, než v jakém ses hrabal dosud. Gratuluji."

V tomhle je tolik materiálu pro psychologa! Něco jako kyselé hrozny, narcismus, autismus (není to vtipný pro mě, tak pro nikoho - lol)....no nechám to na odborníkovi. Když nevěříš mně, tak si to vytiskni a požádej nějakého o analýzu - ale hoď autorství na někoho jiného, protože až ti psycholog dodá výsledek, tak se budeš červenat až na prde*i. Možná ti ani neuvěří, že to napsal jen jeden člověk s jednou osobností, protože těch psychovad je na jednoho až příliš.

Kromě toho to děláš opakovaně a vůbec ti to nepřijde blbé ani po upozorňování od ostatních. Neumím si ani představit, že by mně přišlo normální, psát bývalým kolegům a kritizovat jejich práci. Ještě k tomu z tak povýšenecké pozice a veřejně!!! Neuvěřitelná trapnost.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem no-Xe přivedl do redakce (jeslti by to udělal později někdo jiný, těžko soudit žejo). Do doby před pár lety jsem to považoval za své nejlepší šéfredaktorské rozhodnutí. Už si přesně nepamatuji, jak a proč to vzal, ale vzal. Bylo to jednoznačně ku prospěchu DIIT/CDR. Ale tak jako občas musel WIFT krotit mě, nebo já WIFTa, potřeboval občas krotit no-X. To je normální. Chyba je, že teď ho už nikdo několik let nekrotí.

Pořád se hodně vyzná, ale ne ve všem. O spoustě věcí tu plácá kraviny, protože prostě nečte dostatečně třeba linuxové zdroje, neví, co se chystá pod pokličkou vždy a všude. Jeho svět se omezil na pár omezených témat, která se točí v myriádách oběn pořád dokola. A do toho občas střelí nějakou idiotskou srajdu jako tyhle eSeSáky.

Jestli tebou by hanba mlátila, mnou ne. no-X se prostě zkazil a odmítá si to připustit. A vy, jeho fanklub, mu v objektivnějším náhledu fakt nepomůžete. Je j edno, kolik vykřičníků kolem toho napíšeš, kolikrát tu budeš plácat blbosti o povýšenecké pozici. Tohle jsou ksutečnosti, které nezpochybníš. Nebo ti fakt nedochází, jak posunutej bias už no-X má, když - jakkoli jen v žertu - zmiňuje nacismus v souvislosti s Intelem? To ti fakt přijde košer? To neí ani tak vtipné, jako prostě jen blbé. A je to velká PŘEVELKÁ škoda vidět, jak se no-X zkazil. Fakt psával daleko líp a jedno nemůže popřít ani on: já jsem jej za jeho objektivitu hájit do krve. Doprčič vždyť nás to stálo i celou spolupráci na zápůjčkách od Nvidie, kterou mi Igor prostě utnul, protože jsem odmítl jakkoli no-Xe krotit (či dokonce vyhodit - na což jsem ostatně neměl ani tu sebemenší pravomoc). Tohle jsem dělal já, takhle jsem já no-Xe přivedl do DIIT a takhle jsem já no-Xe hájit před Igorem a dalšími. Je to povýšenecké? Není. Pouze konstatuji fakta. A proto zde komentuji.

Pokud se redakci nelíbí, jak zde komentuji práci no-Xe, nechť mi kompletně zablokují účet. Já jsem si redaktorská práce zde před časem odebral. Nechávám to na zdejší redakci. Pak se tu klidně rozplývejte ve své AMD bublině, kterou vám já už nebudu narušovat. Ale pokud nikdo neshledá, že bych měl být zablokován, tak počítej s tím, že tu budu i nadále řvát, když redaktor bude tak pokřiveně reportovat o dvou firmách a jednu z nich olepovat vtípky o nacismu, zatímco ke druhé zaujímá veskrze odlišný přístup.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Přeceňuješ svůj význam pro tuto planetu. Nox není tvůj doživotní otrok, který je povinen do konce života kopírovat tvůj pohled jenom proto, že si ho přivedl - kolega jako seš ty je noční můra. Doživotní nároky nejsou adekvátní. Minulost je minulost.

Smysl pro humor je individuální a co přijde vtipné tobě, nemusí přijít vtipné někomu jinému.
WaffenSS
AlgemeineSS
ExtraSS

Jen vtip, nabízí se to.

Já mám taky posunutej bias, protože jsem v práci dostal sračkoidní i7 místo normálního Ryzena a už mě tahle korpo-mafie štve. Intel je v IT historicky ten špatný, takže to není jen bias.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Překrucuješ, co jsem napsal. Že jsem no-Xovi nabídl místo na DIIT/CDR, je fakt. Že na to no-X kývl, je taky fakt. Není vázán žádnou doživotní vděčností (ostatně on sám nejlépe chápe, když jsem mu před lety řekl, že bych se mu vlastně za to měl spíš omluvit - nesnaž se ten kontext dekódovat, není to v tvých silách). Není mým otrokem. Minulost je minulost. Takže tu nevyvozuje nějaký jiný závěr. Aby bylo jasno: tohle je už víc jak 6 let no-Xův web. Tečka.

Vtip může být vtipem, ale musí to mít trochu úroveň (což tohle má, nemá, prostě je to na hraně), ale hlavně to nesmí bejt 286. rejpnutí do Intelu v pořadí. Pak je to jen trapný.

Žes dostal v práci sračkoidní i7 místo Ryzena? A to jako ta i7 nefunguje dobře? A opravdu by ti Ryzen, navzdory všem věcem typu idle spotřeby či podpory ryhclých DDR5 fungoval lépe?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Aby bylo jasno: tohle je už víc jak 6 let no-Xův web. Tečka."
Drž se toho.

Intel je v bahně a ještě se při tom trapně cuká. Moc webů, kde by se mu nesmáli neznám a i na nich je diskuze většinou jednoznačně proti-Intelovská.

"Žes dostal v práci sračkoidní i7 místo Ryzena? A to jako ta i7 nefunguje dobře? A opravdu by ti Ryzen, navzdory všem věcem typu idle spotřeby či podpory rychlých DDR5 fungoval lépe?"

Krásná ukázka tvojí objektivity. Za tu cenu bych mohl mít 8 velkých a nejmodernějších jader AMD a ne 2 velká zastaralá jádra s 8 mrzákama za zády. Idle mě vůbec nezajímá, jsem většinu času na dokině a pokud ne, tak to nikdy nepřesáhne pár hodin.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Držím se toho, že poukazuji na svinstva. Tohle SS přirovnání je hnusné.

Jasně, Mirda, největší znalec všech světových webů. Navíc soudící náladu v čtenářstvu dle diskusí, kde typicky diskutuje 30 lidí z 30 tisíc, co čtou. Achjo.

Žes mohl mít 8 Ryzen jader místo 2+8 Intel? Ne, nemohl, Koupili ti Intel. Chceš Ryzen? Tak si ho kup do práce za své, určitě s ním budeš podávat o 50% lepší pracovní výkon. Nebo se pletu?

Že zrovna tebe idle nezajímá? No, to je tvoje osobní věc. Mě zase nezajímá, o kolik je výkonnějších 8 Ryzen jader oproti 2+8 Intel. Hotl každý máme jiné priority při výběru stroje. Ale oběma je nám to prd platné, pokud náš pracovní stroj vybírá zaměstnavatel. Takže si nestěžuj na Intel. AMD tu přebírá otěže už 7 let, od vydání prvních Ryzenů, případně víc jak 4 roky od Ryzenu 3950X. A kde je? Proč není naplno v noteboocích, když je tak výrazně lepší a má u TSMC tak velké výrobní kapacity? Kam se poděla? Není to třeba náhodou kvůli HPC či konzolím a zbytek hodí jako drobty na retail trh? Nevím, ale přijde mi divné, že ta úžasně bohatá AMD (s její aktuální tržní kapitalizací a možnostmi) prostě není vidět víc. A ne, statistiky mindfactory to fakt nezachrání. Proč ti tvůj zaměstnavatel tedy koupil intel a ne AMD? To se ptej.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To že je Lisa defenzivní kráva (ve spojitosti se situací v noteboocích) jsem tady napsal nejméně 3x.

"Jasně, Mirda, největší znalec všech světových webů. Navíc soudící náladu v čtenářstvu dle diskusí, kde typicky diskutuje 30 lidí z 30 tisíc, co čtou. Achjo."

Desítky videí na youtube, spousta článků. Schválně najdi nějakou diskuzi, kde si z Intelu nedělají srandu a je tam aspoň 10 příspěvků. Ti co tam diskutují mají jasno a dále ovlivňují náhodné čtenáře. Jenže je jich samozřejmě i tak málo, protože lidi kupují podle nabídky, reklamy atd., ale o tom se nebavíme. Nox kritizuje a dělá si srandu z Intelu - najdi web kde není Intel kritizován a kde v diskuzi není sranda z Intelu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cos tady kde napsal, fakt netuším. Ty jsi jediný člověk an světě, který ví, že tu 3x napsal něco konkrétního. Nikdo jiný tohle neví. Takže je zbytečné tu tím teď operovat.

Deístky videí na YT a spousta článků? Fakt sorry, ale tohle je naprosto směšné. I kdyby těch videí byly stovky, tak to nic nedokazuje. Dneska Apple uvede nový telefon a do 24 hodin máš na YT asi tak miliardu videí s "úúúplně prvními dojmy" všech blbečků, co honí sledovanost / lajky / zvoneček / dejte mi odběr.

Fakt chceš abych ti našel web, kde není Intel kritizován? No ... ddworld to asi nebude, co? A diit asi taky ne, žejo?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A proč by měli? Intel kritizují všichni a někdo si navíc i dělá srandu. Nejde to jinak.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A proč by to nešlo jinak? Co takhle Larabel:

titulek článku: "Intel 5th Gen Xeon Performance Benchmarks: Impressive Efficiency Gains With "Optimized Power Mode" ... neříká, že Intel je drtič, neříká, že je shit. Sděluje to podstatné, a sice, že jakýsi optimalizovaný režim spotřeby dává impresivní zlepšení efektivity. Žádný WaffenSS ani podobnej hnůj.

Nebudu tu rozebírat celý jeho text, ale zkus kouknout na poslední dva odstavce: https://www.phoronix.com/review/xeon-optimized-power-mode/6 ... to je to, o čem tady furt melu. Intel honí CPU nadoraz, aby vůbec držel dech s Intelem. To je to, co mu tady no-X furt vyčítá, když srovnává 12900KS / 13900KS s Ryzeny a já mu oponuji, že 12900/13900 dá téměř takový výkon při výrazně nižší spotřebě. Zde u těch Xeonů to Intel přímo podporuje. Ano, ani pak to není král trhu, ale je to slušný produkt, který je narozdíl od AMD obvykle dostupnější. Ale to se tady nesmí vyslovit, tady se prostě porovnává s modely kalibru "KS".

Nejde to jinak? Ale prdlajz. Jde. Ale nechce se a o tom to je.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť to je jak marketing Intelu co musí zamlčovat ty skutečné soupeře od AMD a hledat jakékoliv plus i v absurdní oblasti - ta citovaná část. Vztah spotřeby a frekvence platí i pro AMD, takže kde je to plus Intelu?
https://www.tomshardware.com/pc-components/cpus/intel-emerald-rapids-5th...
EPYC Genoa 9654 je skoro za stejnou cenu, "jen" má o 32 jader víc.
Tabulka s cenama a parametrama je pro Intel něco jiného než debakl? Kdyby tohle byl zdravý trh, tak Intel prodá velké kulové a nějaké impresivní zlepšení oproti něčemu hodně špatnému nikoho nebude zajímat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jsem ti explicitně neodpověděl na tohle:

"Přeceňuješ svůj význam pro tuto planetu."

Nepřeceňuji. Plně si uvědomuji, že můj význam pro tuhle planetu je přesně nulový. Pro některé lidi možná nenulový, ale pro planetu zhruba takový, jako význam tvůj či význam Lisy Su a Pata Gelsingera. Kde tě napadlo, že si myslím, že jsem významnější, nevím. To víš možná ty. Já fakt netuším, co tě to napadlo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1) ja se za fanouska No-Xe nepovazuju, ale - bohuzel! - v ceskem zatuchlem pidirybnicku IT HW webu ho povazuju za nejlepsiho resp. spravneji: "nejmene spatneho". Mam k nemu dost vyhrad, ale krome Olsana (i kdyz i ten ma sklony nekriticky papouskovat ofiko vyjadreni vyrobcu jako temer vsichni ostatni - ale je schopen i hlubsich podrobnejsich rozboru), bohuzel vsichni ostani mne znami cesti webovi IT HW "novinari" jsou IMHO nespolehlivi/neverohodni/neexpertni: je tam videt papouskovani PR; penize/vyhody od konkretnich firem, prip. zaslepeny fanatismus a neschopnost odlisovat fakta od prani a vlastnich preferenci; hlubsi neznalost tematu (to je ovsem mor vsech novinaru v jakemkoliv oboru a zejmena tech obecnych); plkani - rozvlacne bezobsazne nicnerikajici vety, jen aby to bylo dlouhe; neschopnost srozumitelne, jasne, presne a strucne se vyjadrit; a casto zakladni problem s cestinou (nejen gramaticky, ale i slohove/stylisticky); u nekterych mam silne podezreni, ze temer vubec necerpaji z anglickojazycnych zdroju, a/nebo jen metodou: copy - google translate - paste "tvori" sve clanky.
2) pisete, ze ma jen nekolik temat a tem se venuje porad dokola. Ale zaroven pisete, ze taky pise kraviny, o vecech ve kterych se nevyzna? Tak jak tedy?
IMHO plati spis to prvni a je to rozhodne lepsi, nez kdyby psal o vsem a bez prehledu, znalosti a hlubsiho pochopeni, jako treba legendarni Radek Hulan nebo - bez urazky - vy, pane Jezku! Ty vase "uvahy" kdysi tady, dnes bohuzel na rootu, to je bes! Dort Pejska Kocicky je proti vasim vytvorum "fine cuisine". Splacavate tam vse mozne, nerozlisujic dojmy, fakta, prani, navic s ruznou hloubkou (ne)porozumeni a znalosti jednotlivych temat, ktera v tom svem kazdem eintopfu namichavate. (Ostatne, jak jste tady sam kdysi pred odchodem napsal, pro vas je nejdulezitejsi velka ctenost a "bohata" diskuze).
Taky bych byl rad, kdyby zde byly i clanky z jinych sub-oboru HW, ale nez je psat blbe, ci jen copy-paste metodou, tak je lepsi nepsat je vubec. - Chtelo by to dalsiho cloveka, skutecneho experta, co by to psal, ale hadam problem budou penize/rozpocet a zajem. (O tom, ze by se napnil nazev webu: "Deep in IT" si iluze nedelam...)
3) Jinak obecne s tezi, ze by bylo dobre mit v redakci vic lidi, kteri by se vzajemne "kontrolovali" a delali si zpetnou vazbu naprosto souhlasim, protoze jinak to postupne nevyhnutelne ma tendenci smerovat k osobnimu blogu, coz sice je taky forma majici sve nezastupitelne misto, ale tezko naplnuje podobu aspon trochu nezavisleho zpravodajskeho webu. - Jenze (opet hadam): money, money, money...
4) IMHO pokud by byl "rozstrel" nezi vami a No-X, kdo je zaslepeny jednim firemnim logem, vy byste to vyhral na cele care!
[Me treba (mimo jine) na No-X vadi, ze stale - po tech letech podvodu a lzi! - bere predpovedi intelu o pripravovanych produktech vazne a jako fakt - misto, aby byl uz pouceny a sice je odprezentoval, ale jasne odlisil, ze to je zprava od intelu, a ze to neznamena, ze to tak skutecne bude - proste skepticky doplnit, ze prave na "plany" intelu se v poslednich letech spolehnout vubec neda.]
5) ano, lze polemizovat, komu prijde to ci ono prirovnani vtipne nebo ne. Vzdycky to vsak bude osobni dojem, a autor vzdycky riskuje, ze bude polarizovat sve ctenare, popripade ze rozpouta politickou diskuzi, o coz snad na IT webu pod clankem nesouvisejicim s politikou nikdo nestoji. Ale opet me zarazi, ze zrovna vy, ktery ve svych clancich ma nezridka narazky na omezovani a zakazy ze strany EU, byste rad neco nekomu "zakazal".
6) To, ze tady porad pisete a ze vas nikdo necenzuruje (a nepise vam, ze vam to zatrhne, protoze vas clanek/pripevek je "same dno" a ze "pisete same sracky" a "v diskuzi to proste nebude") je IMHO dobre. Stejne jako kdyz si sem chodi vylevat zluc jeden redaktor z konkurencniho webu (toho to - zda se - nastesti prestalo bavit). Kazdy si aspon muze udelat svuj nazor. - Ja osobne jsem navic rad, ze je vase jmeno v diskuzi stale oznaceno jinou barvou, a ze ho vetsinou (pokud opravdu nejsem v jistem masochistickem rozpolozeni jako treba ted) muzu bezpecne preskocit.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No, spíš je schopen podat a překroutit cokoliv tak, že vypadá informovaně a je to strašně uvěřitelné, ať je zdrojem informace sebevětší srágora a informace je pravda, nebo naprostý blábol, na rozdíl od Stacha. A taky je machr na selekci vhodných a nevhodných informací a na to stavět na nich závěry, aniž by se někdy obtěžoval si něco z toho, co někde jinde přečetl, vyzkoušet, jestli nepíše voloviny. Že je i přeborník na to prezentovat domněnky, spekulace a neověřené informace jako fakt, toho už jste si všiml.

V těchto ohledech u nás fakt nemá konkurenci.

Pro začátek doporučuju se u každého jeho článku, u kterého někoho chválí, nebo tepe, podívat i na zdroj, co všechno v textu tak nějak opomněl zmínit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak otrasný článok na diit asi ešte ani nebol :(

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tak otrasný komentár v diskusii na diit asi ešte ani nebol :(

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nemuzu to vygooglit,tak se zeptam v diskuzi. Ma intel neco jako nvidia reflex? (Ne, toto neni otazka abych si kopl do antilag+)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nema.. naopak vygooglis kopu stiznosti na vysoky latence a lagy v default stavu..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vygooglil jsem spíš intel síťovky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nejste nějaký ouzkocitný? bežte se vyplakat na mimibazar nebo za svým manžou

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Vtip s SS hrozně trapnej. Kdyby jej no-X použil i u jiných metod super samplingu, tak by byl aspoň konzistentně špatný, ale když jej vytáhne u své oblíbené firmy, do které se tu dennodenně obouvá i kvůli úplným maličkostem, tak je to fakt zoufalost. :/

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to udělal, tak byste ho vy plačky pro změnu obvinili z toho, že to s tím SS přehání, že už to není vtipný.... Že "opakovaný vtip není vtipem"

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jak říkám, byl by aspoň konzistentně trapný. Mj. si všimni, jak jen u Intelu se tu u článků furt točí ty stejné posměšné obrázky. U každého druhého je zubící se Bob Swan, Gelsinger v tom vánočním svetru, fotobankový děda známý ze všech memes nebo ta silnější paní z Intelu s tlustými prstíky, jak se jí tu někdo v diskuzi vysmíval. Takové pasivně agresivní chování.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

https://diit.cz/tagy/intel

no koukam, jen samy posmesny obrazky.. tlusta pani je manazerka, co ma na starost meteor lake a gelsinger se do vanocniho svetru navlik sam a delal v nem oficialni streamy.. jestli ti to prijde posmesny, tak proc to delal?? ((:

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Jo přesně Nutelák si taky nutelu namazal sám..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak Nutelu ted vsude taha Babis. Nevim, jestli myslite jeho nebo Fialu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jedno, oba v Bruselu vždy podepsali. Pro mně za mne..at se s ní třeba pomažou oba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mohli by se s tim treba vzajemne krmit, to by bylo dobry show ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdyz si delal prdel z amd cccp a spd, tak te to nepoburovalo.. cim to, ty oblibena firmo?? ;)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Vůbec nevím, co má AMD společného s nějakou CCCP a SPD. Registraci tu mám jen krátce, tak jsem se v minulosti nepobuřoval veřejně. Od nestranného novináře nečekám výsměch a ironii. Intel se dokáže ztrapňovat sám, není tomu třeba ještě pomáhat.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

jo takze tu kritizujes clanek, kterej si ani nerozklik.. lol.. no to je spis tvoje vizitka.. ((:

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To jsou ti, co si nepřiplácí za Premium.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mne to neuráží.
Je to blbý? Je. Je to vtipný? Je.
Blbý humor plní důležitou sociální funkci. Odstraňuje zbytečná tabu a detekuje nafoukané blbečky. Já ho ve vtipech na německé národní socialisty podporuji.
Koneckonců za druhé světovky by se za to nedostal do problémů v Londýně, ale v Berlíně.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Dneska jsou v těch firmách samí nacisti xD
nVidia má dlSS
Intel má extraSS
...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mně to teda přišlo blbý, protože nechápu, proč by zkratka SS měla označovat právě nacisty. Ano, Němci měli za války to runové SS ve znaku těch fanatiků, ale proč by tohle použití 70 let po válce mělo odkazovat právě je? Nepochopitelný úlet za mě teda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je vidět že nejsi německých korporátů znalý

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

70 let není dostatečně dlouhá doba.
Volné použití dvojice runových es bude možné až poté, co vypší IP rights na myšáka.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

+1
Chápu a souhlasím, tohle je za mě dobrý příklad satiry. V názvu nějaké výpočetní technologie ji nevidím. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

od 1.1.2024 už nějaký mišák bude public domain, dokonce i batman a bugs bunny
https://globaltoynews.com/2022/08/18/superman-mickey-mouse-and-even-bugs...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jen ten původní černobílý, na zbylé má Disney stále copyright

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jj je to tak, ale precedens je dany, prodluzovat se uz dal nebude

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lobista zastupující zájmy Disney copr. měla asi přeplněný kalendář a nestihl podat návrh na změny zákona v časovém limitu.

Fakt padlé na hlavu, aby za použití postavy nějakého myšáka v besidce mateřské skoly padali tresty vyšší ja za "Motorový masakr Texaskou pilou".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to zas tak horké není.
- Myšák v původní černo-bílé verzi bez rukavic.
- Looney Tunes characters will become available in the 2030s. Daffy Duck in 2033, and Bugs Bunny in 2035.

Use these characters but double-check with your attorney before doing so. The major studios will be watching very carefully.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bude taky Putin denacifikovat ? :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?
+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ale chybí ti na tom obrázku Břich - Vanguard s Blackrockem a jako vocasové
Dick Cheney, the Rothschilds, the Bushes, the Rockefellers, Clintons, Donald Rumsfeld, John Brennan šéf CIA a další..
Von pak ten vtip s 2 S pak vypadá hned jinak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel zvyšuje koncentraci framů.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

a pustil výrobu rámečků na plný plyn

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vůbec jste to nepochopili. Bylo to myšleno ExtraAss. Vylepšování AI zadnic virtuálních postav ve hrách a akcelerace na PornJourney. :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ze zrovna pan Jezek se pohorsuje nad serioznosti clanku mi pripada stejne bizarni jako kdyby to delal reporyjsky starosta...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak David Ježek, ale úplně mimo není. Objektivní články tu už dlouhou dobu taky nevycházejí. Prostě klasika nVidia, Intel, Apple hate a o AMD jen vše v nejlepším a obhajoby. Co by se dalo kritizovat, o tom se tu vůbec nepíše.

Vtipné, jak se tu všichni obouvají do Vágnera, jak ho platí nVidie, ale já mám pocit, z tohoto webu stejný, jen s výplatní páskou od Lisy. Jo Apple taky nesnáším, to si rád vždy počtu a zasalutuju. Ale novinář by měl být hlavně nestranný.

Jaký je teda dnes rozdíl mezi diitem a DDStachem? Nebo nepíše to celou dobu už jen on a za no-xe se jen vydává? To jsem se kdysi v mladších letech považoval za fanATika :-D a nVidii nesnášel, ale dnes už by mě spíš zajímaly ty objektivní články, což tu dřív za D. Ježka a WIFTa a ještě dříve i Murmaka celkem bývalo...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Odkazy na recenze tu jsou, vlastní recenze také. O něco víc negativních informací o AMD jako jsou různé problémy s biosy a ovladači - ok.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

".. Jaký je teda dnes rozdíl mezi diitem a DDStachem? .."
Špatně položená otázka.
Správně má být: "Jaký je rozdíl mezi Obrem a Stachem?"
A pak přichází na řadu další otázky
- Jak moc názorově blízko Obra je Adam?
- Jak moc blízko/daleko DD jsou všechny ostatní weby?

A hlavně
Proč se to vše začíná zvrhávat do stejné žumpy jako jsou "Objektivní, věcné, slušné a přátelské" diskuse pod články DD, PCT, ... ?

PS:
Po dnešku jsem zklamán z příspěvků některých jedinců. A to tak, že hodně.
Nesouhlas jde vyjádřit i bez urážek a osobního napadání.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Co je to "objektivni clanek"? Jak by jsi ho definoval?
Jak muze byt neco opravdu objektivni, kdyz cokoliv, co je vyrceno, je vzdycky subjektivni, protoze jsme lide.
To ze si vyberes urcity uhel pohledu, neznamena, ze jsi "neobjektivni". ROvnez prebirani marketingovych tiskovek a sweet spot testu, neni obetivni, ale silne subjektivni.
A co se tyce A.Vagnera.. ten je subjektivni, ze to vic snad ani nejde :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ok s tou objektivitou beru, máš pravdu. Zřejmě by mi osobně stačilo, kdyby se tu měřilo všem stejně. Nejvtipnější jsou vždycky články typu mindfactory AMD vše drtí, když jinde vyjdou články s JPeddie statistikama, kde je vidět, jak AMD už mnoho let klesá podíl diskrétních grafik. To už je úplná agitka. Vždycky přemýšlím, zda přišel pokyn o damage control od AMD, nebo ne...

Vágner byl jen příklad a je mi úplně ukradený a té výplatní pásce od nVidie bych klidně i věřil. Ten jede to samé, co nox jen v zelených barvách. Pointa jeho zmínění měla být ta, že proč jemu to vyčítáte a noxovi ne? Nox asi holt kope za správnou barvu.

Jinak za mě asi nejlépe vyvažování všech dnes zvládá J. Olšan.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak je to o tom uhlu pohledu. Pokud se bavime o Intelu, tak jsou podle mne 2 moznosti..bud ho nechat na pokoji a snazit se neutralne komentovat jeho produkty (cnews, i kdyz tam mi treba nejktere veci chybi), ktere ale vynikaji nekterymi zapornymi vlasntostmi do takove miry, ze je podle mne tezke se udrzet v nejake neutralnejsi rovine. Druha moznost je, ze se chytnes tech veci, ktere se kolem Intelu deji..coz je asi pripad tady a pak zalezi na ctenarske obci. Ono by mozna No-X obcas pustil i nejaky 'oslavnejsi" clanek na Intel, ale ono najit neco opravdu pozitivniho, je dost tezke. Vem si treba Inteli "refresh refreshe" neboli 'novou' 14 generaci ..okomentovat to bez toho, aby clovek do toho nedal nejaky emocionalni projev, snad neni ani mozne. Ja osobne jsem se treba dost tesil na MTL, podle leaku jeste tak z pred 1 rokem, to mel byt fakt zajimavy produkt...a krome vylepsene grafiky..velky prd. Intel vydal druhy RocketLake, pritom prohlasuje, jak je to "revolucni centrino". Nevim co k tomu dal rict..krome toho,z e Intelu je to asi stejne u zadele, protoze ma svoje jisty, OEMka stejne od nej odeberou a tak na co by se vlastne poradne snazil..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak když o Intelu pozitivně psát nejde, proč to hrubě tlačit přes koleno. Spíš narážím na to, že o prasárnách, failech, či nedostatcích AMD se tu mlčí případně se hledají výmluvy.Je sice fajn, že CDNA3 je po HW úrovni lepší, než Hopper. Ale ROCm je ve srovnání s CUDOu opravdu výsměch a tak vypadájí podíly na trhu. O tom, že na poli GPGPU ostarně čteme cca od roku 2006, jak je každá architektura AMD/ATi lepší, přesto podíl mizerný. Proč asi?

To samé noťasy. Rád bych nějaký pracovní Zen4. Bohužel Delly v našem korporátu s AMD smolík, tak musím mít nenažrané a uřvané AlderLake hovado, co mi na teams meetingu s bídou vydrží 2 hoďky a ještě tam musím trpět ty E-mrdky. I když nevšiml jsem si, že by mi při kompilacích kazily výkon. Aspoň výkonnově si tedy asi nemohu moc stěžovat.

Prostě naprosto zbytečně se tu manipuluje a sráží důvěryhodnost tohoto webu na úroveň Stacha či Obra...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono už to Meteorem tak uřvané a nenažrané nebude. Jasně, CPU část nic moc, ale GPU se celkem povedlo a při zátěži se to umí chovat srovnatelně se současnou nabídkou AMD. Neumím posoudit chování na W11, to mě vůbec nezajímá (mohu soudit pouze z pracovního ntb s Alderem 2+8 jader s W11 a ten se chová OK), ale na Linuxu je to velký skok vpřed. A pokud to nevěříte mě, přečtěte si Larabela...

https://www.phoronix.com/review/meteor-lake-arc-graphics

A bytheway, nevím jestli jste si toho všimli, ale on už i Obr zmoudřel / dospěl / zklidnil se (nehodící se škrtněte). Četl jsem od něj za poslední rok+ pár textů, párkrát ho slyšel v tom PCT podcastu a už to fakt není takové vyhrocené. Docela by se s ním dalo normálně debatovat. Takže já bych tak ostře nesoudil, on to může být je zamrzlý zastaralý předpoklad, nikoli realita. A Honza Stach? No ten je furt stejnej, často neobjektivní. Ale to tak nějak patří k DDworldu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono i slovo "prasarna" je o uhlu pohledu.. osobne jsem zaregistroval "prasarny" 2.. nevydani nizsich rad 5xxx verze do doby, nez prisla konkurence Intelu a pak preznaceni Phoenixe na HawkPoint s vyssim AI. Teda pokud tam neni nejaky zolik, kde se zvedne i vykon vic nez 2%. Jinak o necem, co by se dalo nazvat prasarny u AMD mne nejak moc nenapada. Za mne maji lepsi archutektury, zajimavejsi produkty, casto lepsi pomer vykon/cena, spotreba, atd. Proste rypat se do Intelu nabizi, AMD zatim nic tak nezvoralo a zakazniky tak nedusilo, ze by se na nej melo psat, stejne jako na Intel.
Jako jinak jo, nektere stouchance No-X jsou asi zbytecne..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, hm, a něco konkrétního, na čem je vidět, jak mě platí Nvidia, by bylo? Když plácnu, že jsou ovladače AMD zabugovanější než drivery Nvidie a že s nimi mám horší zkušenosti, že ve hrách je s Radeony víc problémů než z GeForce a že DLSS díky AI kvalitnější než FSR, nebo že ray tracing má smysl, anebo že na 8GB grafikách měly hry letos na jaře v pár hrách ve full HD problémy hlavně kvůli tomu, že podělali konverzi z konzolí a ne kvůli tomu, že jsou 8GB karty mrtvé, tak je to nějaký důkaz, že jsem podmazanej?

Jirku taky nikdo neplatí, ten to dělá z čiré lásky k AMD a nenávisti k Nvidii a Intelu.

Nějak mi není jasný, čím si AMD to privilegium u něj vysloužilo, všechno to jsou nadnárodní korporáty, které více či méně zneužívají svého duopolního postavení. Přinejmenším od té doby, co tomu šéfuje Lisa, nemůže být řeč o nějaké lásce AMD k zákazníkům, taky je ždímou při jakékoliv příležitosti, jak se dá.

Nvidia mi z téhle trojky za posledních dvacet let prostě vychází nejlíp. Kdyby AMD a Intel makali na vývoji, hardwaru a softwaru aspoň z poloviny jako Nvidia u GPU, tak už jsou dnes počítače jinde. Ale jim stačí, že mají svý jistý. I když vezmu ceny – srovnejte si, co dostanete za dvacet tisíc v podobě grafiky (ať už s GPU Nvidie, nebo AMD) a co dostanete za dvacet tisíc od výrobců procesoru. Ale z nějakého důvodu mají lidi pocit, že Nvidia je ten, kdo je dře nejvíc, páč už neprodává highendové grafiky za dvanáct tisíc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co máš v PC ? Intel + Nvidia

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V PC mám AMD 3800 + GK 5600 a Notebook AMD 6800HS.
Vše bylo v době pořízení na poměr cena/spotřeba/výkon lepší než Intel a nVidia.

A ne, nefádím nikomu - jen se snažím vidět věci realisticky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hanba ! Autor by si hlavne v dnešnej dobe vojny v Gaze mohol odpustiť takéto vtípky podporujúce/vytvárajúce Antisemitizmus v spoločnosti.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Dej si Vlko studeny rucnik na hlavu..jebe ti jeste vic, nez obvykle..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

".. jebe ti jeste vic .."
Právě naopak.
- Stres z pracovního vytížení
- Krize středního věku
- Viagra drahá ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já bych řekl, ze antisemitismus dneska rozdmýchává hlavně systematické vyvražďování tisíců palestinských civilistů izraelsko armadou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.