Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Odemčený Skylake Core i7-6700K a i5-6600K čeká uvedení 5. srpna

Informace o tom, jestli bude mit iris pro asi stale neni co?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Řada K nikdy neměla Iris Pro a zatím jsem neregistroval ani náznak toho, že by se to mělo měnit.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jak to bude s DDR3 resp DDR4. Nové chipsety budou pouze DDR4? Vím že řadič je v procesoru ale omezení ze strany Intelu bych čekal na SW úrovni (aby se to prodávalo). Vůbec ta identifikace produktů v tomto článku je pěkně odfláknutá.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

pamet mam mizernou a procaky od intelu me ani nezajimaj, ale o nepodpore ddr3 se tu psalo tolikrat ze si to uz pamatuju.. proste na desktop daj ddr4 sloty a pro embedded a podobne daj ddr3l.. jesli procak fyzicky umi ddr3 nebo ne je jedno kdyz je nebude kam cvaknout

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono hlavne snad zadny LGA nikdy nemel iris pro ...... krome par nedavno uvedenych broadwellu (to nevim, jestli byla K verze, ale to je asi celkem jedno ... ruku na srdce, kdo dneska potrebuje K? Nekdo kdo taktuje? To jeste dnes nekdo takovy je?:)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Taktuje úplně každý kdo nechce mít království frekvenčního throttlingu toho "úžasného" Turba. Ještě pokračujte v dalších vtipech, jakože výkon nikdo nepotřebuje, Prskot stačí, atd.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Teda už ta voda fakt smrdí, tak snad AMD něco pustí, ten tick tock refresh co trvá už od prvního nehalemu je fakt nudný. Už 5 let pořád stejné cesory, fakt nuda.... 2011 cenově nedostupná... je to bída bídoucí.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Broadwell je 14nm a pekne funguje s dosavadnimi cipsety Intel 9 serie a DDR3 RAM nechapu proto proc Intel nasilu posledni sve zakazniky umele tlaci na zbytecne nepotrebny novy socket LGA 1151, s tim nacape jenom preznacene cipsety 9 rady na 100-kove(radic operacnich pameti je dnes totiz primou vysadou CPU) a cpe tam DDR4 ktere sou pro tento segment uplne zbytecne, lepsi DDR3 nejen ze sou vykonnejsi jak DDR4 ale i lacinejsi, dale jak kazdy z nas vi Skylake nebude znova pajen ale potrit znova tou pastou sedivkou ktera dorovnana vykon 20 let stare sovietske voskovky, rozdil v IPC bude 3-5% nakolik takty jeste budou dokonce nizsi nez v pripade Haswell-Refresh, kto ma SandyBridge nema prosto duvod vyvalet silene penize za blbost Intelu a posahane Windows 10 to jednoduse nezachrani. Nechapu to, od dob Nehalemu stoji Intel jak vul na ctyrjadernych procesorech, dovolim si tvrdit ze kdyby se AMD architektura Bulldozer podarila uz dnes by sme za ceny za jake kupujeme ctyrjaderne modely Intelu kupovali minimalne sestijadra ak ne vosm, jako sere pes bobek na neustale ty jiste ctyrjaderne procesory s rozdilem v generaci IPC maximalne do 5% a jeste ta sediva pasta k tomu, no proste hnus a potom za 400€ to nekup.

Skylake mel byt aspon v K edicich sestijaderny, s 12MB cache, taktem mezi 3.2-3.6GHz s Turbem na 4-4.4GHz, poctive pajen a nadale kompatibilni s LGA 1150 a DDR3, Intel to proste posral na plne care.

Kdyz sem uz nacal dnesni prasarny Intelu nedovoli mi to neskoncit jenom architekturou Skylake:

Jak ste si dobre vsimli Intel nahradil v mobilnim svete notebooku a netbooku normalni procesory Pentium a Celeron pridomky Pentium N a Celeron N, tyto N procesory nejsou nicim jinym jako sprostym vojebem zakaznika, jeda sa totiz o procesory zalozene ciste na rade Intel Atom, teda atomova jadra sprazena do 2 az ctyr kousku s tim samozrejme nizsi IPC jako plnokrevna Pentia a Celerony prodavana prosim za presne rovnakou cenu jako se predtim prodavala mobilni Pentia a Celerony, zas se tu krasne vojebava zakaznik na plne care, dale kdyz uz najdete Core i3 nebo Core i5 mobilni procesor jedna se zas ve vice pripadech o U radu teda nizkovoltazni a s tym zas souvisi nizsi vykon a zas se prodava za presne stejnou cenu jako kdyz se pred-generaci produktu prodavala ne-U rada, proste a jasne kdyz chce clovek normalni mobilni ne-Atom a ne-U procesor musi si dnes za to zaplatit strasne to prachy.

Dale co ma prosim to byt model z rady Haswell-E Core i7 5820K? jaka je to pitomost ze je umele vosekan na 28 PCI-Express linek a model dalsi o 300€ draz(i7-5930K) se lisi jenom tim ze ma v rozdilu plnych 40 PCI-Express linek a o malinko vic cache? stale se jedna o sestijaderne modely, zadny jini rozdil nez PCI-Express linky navic a vic cache v tom proste nehledejte.

Intel dnes proste silene zakazniky vojebava, kdyz se Zen od AMD nepovede, budeme v peknych srackach.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

...sestijaderny, s 12MB cache, taktem mezi 3.2-3.6GHz ... to si si pomylil s Extreme snob-ennom so sc. 2011 v cenovych relaciach 500-1000 $

Aj tam maju 8-jadro ako jediny model.

Toz wojebavat Intel zakazniky vi a mixovat obchodne znacky taky.

Tot nedavno som na na jednom SK-CZ IT portali rozculoval, ze Intel totalne zderformoval a posunul cely model obchodnych znaciek: Ci7 a nizia rada Ci5, Ci3 su niektore nepodarky Ci5, Pentium zasa nizsia rada no a obchodna znacka Celeron su zasa nepodarene Pentia (to plati od 1998 co vznikla obchodna znacka Celeron).

Atomy VZDY boli paralelna linia, paralelna architektura a tu Intel zrazu co spravi? TOTALNE dodrbe cely obchodny model, dve paralelne linie svojich desktopovych a notebookovych architektur a Atomy uz sa zrazu nevolaju Atomy, ale Pentua a Celerony. Hnus. grc, humus. A vysvetli lame BFU, ze to 2-jadrove Pentium zalozenea na SandyB ci IvyB ci Hasweli je lepisa volba jak 4-jadrove "Pentium" co je prezleceny Atom Silvermont ci ktory.

Atom prakticky ostal iba pre CPU max. do 4-5 W a teda tabletov ci dokonca SMARTFONOV!

Ked to takto pojde dalej, tak za 5 rokov v smart hodinkach ci smart-naramku na plosaciku 2x2 cm nebudem mat 4-jadrove mikro-Quark CPU, ale 4-jadrove Pentium do riti.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jak vidím, tak tady někdo neumí správně česky. Pokud nevím jak se které slovo píše, tak si ho vyskloňuji. Odemknout, odemknutý, odemknu. To vaše: odemčít, odemčený, odemču. Takže jste snad pochopil co píšete za nesmysl. A nyní jsem našel, že je to v nářečí z vysočiny, takže pěkně děkuji, ale nepište v nářečí, kterému nikdo nerozumí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

„Jak vidím, tak tady někdo neumí správně česky.“

To je pravda, někdo tady česky neumí. Cituji pravidla: „odemknout, příč. odemkl, odemčen i odemknut“. Tvar „odemčený“ je uvedený už v Dobrovského slovníku z roku 1821.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Od roku 1821 se spoustu českých slov změnilo a slovo odemčeno je nespisovné a nesmyslné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.