Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel slaví největší obrat, AMD stále ve ztrátě

FTC a EK by zase mohli pumpnout Intel o peníze a nasypat je do dotování zemědělců. AMD nekrachne a jídlo bude levnější. Možná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD opravdu nekrachne, take bych chtel takovou firmu (leta v minusu a porad funguje) a byrokrate FTC a EK at uz jdou do r... (tam, kde slunce nesviti), az potom bude to jidlo (a ostatni) levnejsi, protoze ubudou tisice darmozroutu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No pokud vim, tak ta ztrata je zpusobena nakupem nejakych fabrik a podobne. Bylo by lepsi oddelit od sebe finalni vysledek a investice - myslim, ze kdyz by se investice odecetly, bylo by AMD docela slusne v plusu, a o to jde. Lide, kteri AMD vlastni, evidentne jsou priznivci investovani do dalsiho rozvoje, cimz padem se AMD tvari, ze je ve ztrate...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

investice = nárust aktiv, tudíž není vykázán jako ztráta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale take odpisy..., a to uz ztrata je
ale kdovi, jak v US vedou ucetnictvi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

amd na tom neni tak spatne. kdyz je nekdo 10 let za sebou ve ztrate $1M, neznamena to, ze ma celkem dluh $10M, ale muze mit dluh jen ten $1M. ono jde o to, ze amd prodava dluhopisy, ktere po urcite dobe zaplati s nejakou prirazkou a pak vyda nove dluhopisy. z te zpravy je treba videt, ze ted vykoupili (splatili) $800M dluhopisu splatnych do roku 2015 a vydali (pujcili si) $500M dluhopisu splatnych do roku 2020. firma muze fungovat dlouhodobe v minusu, ale musi byt schopna splacet tyhle terminovane zavazky (uplne stejne, jako stat). skoda jen ze nevime, kolik takovych zavazku amd ma celkem. myslim si, ze jich zas tak moc nebude a ze nastesti pro nas amd prezije spousty let. co me ale trochu zarazi je, ze ty dluhopisy, co byly do 2015 byly s urokem 6%, kdezto ty nove, co nakoupili do 2020, jsou s urokem 7.75%. tezko rict, jestli se zhorsila duvera v amd nebo je to ovlivnene krizi ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To sice ne, ale na tu investici musis nekde vzit prachy, takze utratis prijmy a pripadne si jeste pujcis...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Šlo by nějakou podrobnější informaci k "Opterony začala nabízet i IBM ve svých serverech"? Protože třeba x326 je tak 4 roky stará záležitost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.