Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Svět opouští Internet Explorer 6, kromě Číny

IE6
Po čase jsme nahlédli do statistik na souhrnném webu ie6countdown.com, abychom zjistili, jak je na tom s „tržním“ podílem Internet Explorer 6. Téměř všude je už pod 3 %, Čína se ho ale ne a ne zbavit…

Web IE6CountDown.com (provozovaný Microsoftem) hlásí míru používání Internet Exploreru 6 celosvětově k červenci letošního roku na 6 % (využívá statistiky NetApplications). Většina sledovaných zemí má podíl pod 3 %, výjimkami jsou Indie (právě 3 %) a Japonsko (4,7 %). Největší úspěch s vyhlazováním IE6 mají v Norsku (0,1 %), kde se také jako prvním podařilo dosáhnout méně než 1% podílu (už v říjnu 2010).

IE6 - Jul 2012 - graph

Tradičně nejhůře je na tom Čína. Zde stále ještě používá Internet Explorer 6 víc jak pětina uživatelů Internetu (konkrétně 21,3 %). Z 6 % celosvětových uživatelů tak dělá jen sama Čína 3,6 procentního bodu, tedy více než polovinu.

Jak opouštěl svět Internet Explorer 6

IE6 - Jul 2012

Jak již bylo řečeno, první byli Norové, jimž klesl podíl IE6 pod 1 % už v říjnu 2010. Relativně rychle to stihli i takoví Ukrajinci a Mexičané, kteří se s 1% podílem IE6 rozloučili loni v prosinci spolu s Filipínci, Portugalci, Čechy a Američany. Minulý měsíc pokořilo 1% podíl také Nizozemsko, Belgie, Turecko, Kanada, Švýcarsko, Kolumbie, Německo, Španělsko, Nový Zéland a Rusko. Podle obrázku sami poznáte, že brzy bude následovat Francie a Malajsie. V Číně nebude podíl Internet Exploreru 6 nejspíše výrazněji upadat ani po skončení podpory Windows XP (s níž končí právě podpora IE6). To dřív klesne celosvětově pod 1 % podíl Windows Vista (tento systém je mimochodem rovněž podle Net Applications celosvětově momentálně na 7 %, takže to vůbec není nereálné).

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Svět opouští Internet Explorer 6, kromě Číny

Pátek, 10 Srpen 2012 - 09:28 | Marv-CZ | IE8 asi hned tak nezmizí, protože je to poslední...
Pátek, 10 Srpen 2012 - 06:23 | HonzaNeboJan | a co teprve MSCountDown.com ? na to se už chystá...
Čtvrtek, 9 Srpen 2012 - 12:19 | gurulix | A co IE7CountDown.com, MS? IE7 má ještě...
Čtvrtek, 9 Srpen 2012 - 11:03 | odvsivovac | je to dáno tím,že se tam používá strasně moc...

Zobrazit diskusi