Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Pozvánka: IT Security Workshop vstupuje do druhé desítky atraktivním programem

it-security-logo
Nabitý program 11. ročníku workshopu zacílí na následující témata: kybernetickou bezpečnost, kyberkriminalitu, ransomware, kyberútoky, správu, monitoring a obranu e-infrastruktury, bezpečnou firemní mobilitu (EMM, MDM, BYOD), ochranu a zabezpečení dat.

Vladimír Rohel, ředitel odboru kybernetické bezpečnosti a ICT NAKITa bývalý ředitel Národního centra kybernetické bezpečnosti, představí vizi bezpečnostních výzev kybernetického světa: „Náš známý svět se v současné době mění. Stále více než v reálném světě žijeme v tom virtuálním. To co známe z běžného života se tak postupně objevuje v tom elektronickém s předponou "e" nebo "kyber". Bohužel se do tohoto světa nepřenáší jen ty výhody, které nám život usnadňují, ale i vše ostatní. Místo bezpečnosti tak děláme kyber-bezpečnost, místo kriminality řešíme čím dál tím více kyber-kriminalitu atd. Co tedy můžeme v blízké budoucnosti očekávat?

Na český trh právě vstupuje společnost Cyberbit, izraelský lídr v kybernetické bezpečnosti. Co nového přinese českým zákazníkům objasní výkonný ředitel pro prodej a rozvoj obchodu EMEA - Daniel Goldberg. Nejnovější trendy v ochraně Hybridního IT ukáže René Pospíšil z Bitdefender CZ/SK.

Téma státu a dat se na workshopu objeví ze 2 úhlů. Pozvání přijal Ondřej Profant z České pirátské strany, který pohovoří na velmi aktuální téma ochrany dat státem a nejčastějších chyb, kterých se veřejná správa dopouští při jejich ochraně. Směrnice a nařízení PSD2, GDPR a ZoKB z pohledu informační bezpečnosti budou tématem pro Davida Matějů z CA Technologies.

Nejnovější technologie pro ochranu a zabezpečení firemní mobility představí Michal Hebeda ze společnosti Sophos (Synchronized Security a ochrana před Ransomware) a Ondřej Kubeček ze společnosti System4u (VMware AirWatch). K tématu vystoupí i jeden ze zahraničních hostů: Eylam Tamary z CommuniTake Technologies z Izraele.

Kyberútoky, ochrana infrastruktury, bezpečnostní útoky: témata neodmyslitelně patřící k letošnímu workshopu. Sdružení CZ.NIC provedlo analýzu defacementu webových stránek. Výsledky této analýzy budou poprvé veřejně prezentovány právě na IT Security Workshopu projektovou koordinátorkou Věrou Mikušovou. Další zajímavé prezentace: včasná detekce a následné zvládnutíkyberútoků, obrana infrastruktury CESNET, automatizovaná a účinná ochrana proti nebezpečným hrozbám a kyberútokům, výhody integrovaného zabezpečení sítě Web Aplikační FW.

ITSW se koná 21. března 2017 Kongresovém centru City v Praze 4, Na Strži 65/1702
REGISTRACE JE JIŽ OTEVŘENA

Podrobný program spolu s registračním formulářem, představením přednášejících a profily partnerů konference naleznete na: www.itsw.cz