Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak nastavit podniková pravidla v prohlížeči Firefox?

Jako bývalý dlouholetý admin používám gpedit.msc i doma. A uživatelům edice Home mohu dát radu - od Microsoftu není problém stáhnout excelovou tabulku, ze které jde zjistit, co která politika mění v registru - protože tak se uplatňuje. A pak to v registru změnit. Předpokládá to ovšem, že člověk ví, co dělá.

https://www.microsoft.com/en-us/search/explore?q=Group+Policy+Settings+R...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč to měnit v registru? gpedit.msc (GUI tool) si můžeš stáhnout i do Home. Ja to třeba používám pro anonymní přístup na vybrané sdílené složky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Firefox v ESR edici 24.x až 52.9 jsem měl v menším enterprise(cca 1000 počítačů) nasazený před několika lety, jako alternativní browser k IE. Konfiruroval jsem přes \defaults\pref\all.js, \mozilla.cfg a \override.ini GPO jsem tenkrát nepoužíval.
Nejdříve matka rozhodla, že bude alternativním browserem všude Chromej, a nakonec že bude primárním browserem.
Nakonec to jde, Chrome umí konfiguraci přes group policy docela pěkně i SSO v AD. Veškerá nastavení řeším přes GPO. Stejně jako dnes Chromovitej EDGE.

Nastavení v user profilu přes GPO je pohoda, skriptem je to dost opruz, protože se musí procházet všechny existující profily na PC. Případně se to musí pokaždé nastavovat při přihlášení každého usera. A to neřeším to, když už něco v registru nechci. Prostě skript je problematickej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.