Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Jak rozběhnout Nero pod W2k s Intel ATA storage driverem

diit.cz logo na CD-R serveru 1. dubna 2009
Jestli máte board s chipsetem i8xx (třeba i815E) s instalovaným ovladačem ULTRA ATA od Intelu a nechodí vám Nero, pak právě pro vás přinášíme řešení.

Igor nám posla návod, jak zprovoznit Nera s Windows 2000 spolu s intelovským ATA ovladačem, který je určený pro Intel i8xx chipsety.

Ve Win2000 standardní instalaci po update instalačních INF suborů (aby Win2000 poznaly např. i815E), Nero pracuje v pořádku protože má svůj ASPI
manager "wnaspi32.dll" od Aheadu. Horší je to však, když si někto doinstaluje vzpomínaný Ultra ATA driver od Intelu, který se většinou dodává na
instalacních CD k boardům s i8xx chipsety. Tento ULTRA ATA Storage Driver je výborný ovladač (výrazně mi ve Win2000 urychlil diskové operace), ale Nero už nepracuje správně. Stačí ale malá úprava, a to zmazat "wnaspi32.dll" z adresáře NERO a potom nainstalovat ASPI manager od Adaptecu. Má to jen malý háček, že ta instalačka hledá na disku starší subor a až potom nainstaluje poslední verzi ASPI manageru. Řešením je nahrát libovolnou verzi "wnaspi32.dll" do adresáře SYSTEM32 a je to. Takto mi chodí NERO v pořádku, a také DiscJuggler od Padusu, CloneCD jako i WinDAC32.

Nakonec odkaz pro ASPI manager od Adapteca: ftp://ftp.adaptec.com/software_pc/aspi/aspi32.exe.

Igor Bedrich

Diskuse ke článku Jak rozběhnout Nero pod W2k s Intel ATA storage driverem

Žádné komentáře.