Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak se budou Windows Vista upgradovat?

Dost haluz pretoze:

1. Cracknute DVD ISO sa bude dat nainstalovat vsade s keygenom...

2. Manualne sa bude dat nainstalovat vsetko z Windows Vista DVD

3. Uz sa tesim aj na Office 2007 Ent.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trochu off topic> vcera updatoval M$ svuj Windows Update, respektive podminuje ted jeho fungovani stazenim apletu Overeni pravosti. Uz s tim prisel v loni v lete, ale ted to zrejme zdokonalil, protoze pokud aplet zjisti nelegalni wokna, zacne pri startu windows vyskakovat okno s otravnou hlaskou o kriminalite apod.
Jsem zvedav, za jak dlouho to zase nekdo crackne :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela bych si přál aby vista už nešli kracknout.. nějak obejít a tak.. určitě by to prospělo všem.. protože by se konečně hnuly ledy s alternativnímy OS.
Ostatně mam pocit, že cracknutelnost všech verzí windows je jejich hlavní feature, protože jedině tak si M$ zajistí širokou uživatelskou základnu. kdyby se nedali cracknout, tak by neměl 9x% trhu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 homberg: par hodin nato bolo cracknute dllko. staci hladat... skutocne sa im cudujem, naco tolko zbytocne vyplytvanej energie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To homberg: jestě včera se to povedlo cracknout :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

shteffi: přesně to si myslím i já, že cracknutelnost je jedna z hlavních věcí na Windows a Microsoft se IMHO snaží zařídit takovýto stav:
1) Na uživatele se dělá bu bu bu aby všichni z koho se dají dostat prachy (tj. hlavně firmy) měli legální Windows
2) Windows musí jít cracknout, aby i ti z kterých se prachy dostat nedají pořád používali Windows a udržovali stav "na desktopech 98% Windows"
3) Fakt, že ti co by si legální Windows nikdy nekoupili mají pirátské, se dá skvěle využít jako argument pro různé pirátské poplatky a tím získat i peníze, které by jinak vůbec nezískali

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to shteffi: Naprosto souhlasim, bohuzel lidi dneska cracknou vsechno. Ovšem, pokud MS nezavede treba overeni pravosti pri startu systemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PetrTwo : I to už tu bylo - viz Win XP původní verze, po nainstalování "bez ověření pravosti" nešly vůbec spustit -> ale stačilo překopírovat do adresáře system32 nebo tři soubory a win byly najednou ověřené :-)) po mega protestech vyšla najednou "enterprise" verze, která se nemusela tak blbě hackovat:o))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je mnoho ludí, ktorí by si Windows nekúpili, aj keby stál 1,- korunu, ale je aj mnoho ľudí, ktorí by si Windows kúpili, ale zase niekoľko tisíc korún si dovoliť nemôžu. Asi by MS mal mať nejakú posudkovú komisiu, ktorá by dojednávala ceny s home usermi. Nemyslím, že by sa od práce pretrhli (platiacich home userov neni veľa) a zase by na seba určite zarobili, lebo určite by takou finančnou politikou našli dosť záujemcov. Když neprší, aspoň kape platilo a vždy platiť bude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Liibo: Jsi naprosto mimo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi si jdu koupit Epla...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimojiné nemusíte do XPcek hledat zadny dll soubor .staci jednoducha ficurinka:

http://www.boingboing.net/2005/07/28/microsoft_genuine_ad.html
Funguje 100%

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kassandra: Tak tato metoa jiz delsi dobu nefunguje, overeno, na pocatku testovani tohoto systemu se objevilo spousta metod, jak kontrolu Genuine Advantage obejit (zakazat ActiveX prvek v IE, pouzit JavaScript, uprava cookie, spoustet program pro kontrolu v modu kompatibility pro Win 2000, spustit program pro kontrolu na origo windowsech a prenest kod na "muj" komp atd.), ale dnes jiz nevim o nicem, co by to umoznovalo obejit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No není potřeba ani to. "Půvab" woken je v tom, že stále existují corporate verze, takže i po dalším updatu vše OK... A myslím, že MS s tím může těžko něco dělat - admini velkých firem by MS asi jinak sežrali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft vydal dve nove aktualizacie >
1.Windows Genuine Advantage Validation Tool (KB892130) - na toto sa hned na nete objavil upraveny dll subor, ktory to "riesi" (ide aktualizacia, stahovanie suborov z mrkvosoftu = overenie windowsov prebehne ok)
2. Windows Genuine Advantage Notifications (KB905474)- toto je aktualizacia zaradene medzi dolezite (nie je povinna ako ta prva). Po jej instalacii sa na "nepravych" windowsoch XP objavi na liste pri hodinach (tray) ikonka, ktora o tejto skutocnosti informuje. Podla popisu by to ale nemalo nijako obmedzovat funkcnost systemu, teda az na tu spravu po kazdom spusteni/prihlaseni. Da sa taktiez aj odinstalovat.

Teraz rozmyslam ci ma ta druha v buducnosti nahradit tu prvu. Zatial som na tuto druhu aktualizaciu nevygooglil ziadne "riesenie". :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 stanley: Nejenže tam je ikonka. On se objeví,i v přihlašovací LOGON obrazovce? banner s nápise že máte systém vyndovs illegální atd. Docela to štve.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

alibaba > Mozes to kludne odinstalovat v ponuke Pridat/Odobrat Programy, najdes to pod nazvom Windows Genuine Advantage Notifications. Zatial to nie je povinne a ked to zacne byt, tak si myslim, ze sa to "spravi". :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jirka: musim souhlasit, v praci nakupujeme pocitace a k nim OEM XP pro ale uprimne... mame koupene i jiste mnozstvi XP pro pod multilicenci a instalujeme uz pouze ty... stejne tak s msoffce... urcite to odporuje licenci, ale uz me ty aktivace a jine "vyhody legalnich windows" lezly krkem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

necroman: ta kasandrou zminena "feature" tim javascriptem je plne funkcni i s novou verzi windows updatu... naposledy overeno pred par minutami ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja jsem v pridat odebrat vyndal posledni update  s ověřenim pravosti a už je to OK

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ghx:
 
Ako mozete mat multilicencne Windowsy, ked tie sa predavaju JEDINE ako OEM alebo FPP? Cez licenciu si mozete zakupit maximalne upgrade, lez nove Windowsy (ciste instalacie) sa daju jedine cez spomenute sposoby.
 
C.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

C: Mas moznost to nastudovat ... http://www.microsoft.com/cze/licence/Programy/default.mspx .

PS: Neni nikdo, kdo se v tom vyzna ... otazka je jesli to je spatne ;-) .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

C: pletes se. WinXP pod Open licenci normalne koupis. Proto je taky mame... Nevim, mozna ze na Slovensku (usuzuji z jazyka kterym pises) tohle malymekky neposkytuje ale tady ano..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Dukan.

Mas nastaveny automaticky stahovani aktualizaci? Aby se ta posledni aktualizace znova nenainstalovala...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vie niekto, ako je možné, že v zozname nainštalovaných aktualizácií KB892130 ani KB905474 nevidím ? Mám legálne Win XP Home a KB892130 som určite inštaloval a uskutočnila sa aj následná kontrola pravosti. Či som inštaloval aj KB905474 som si nie celkom istý, keďže ako píšete nie je povinná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ked bude mat BlueRay podobnu kvalitu ako dnesne DVD media , tak sa budem
bat nieco napalit, lebo pri poruche pridem o viac. Ked sa nad tym zamyslim tak najviac kapacity pozieraju filmy a naco napalovat film ktory si pozrem 1x?,taky film necham na HDD a casom zmazem.
Ked odratam filmy ,co a kolko chcete napalovat ??? ( +-100GB urcite )
A hlavne kolko ludi ma 1920x1080 ,ked sa dokonca ani v obchodoch nedaju bezne kupit(nehovorim o cene) 1366 x 768 ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jasny zakazaný , snad to chvilku vydrží

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tedy nevim, ale při instalování KB905474 se mi najednou seknou Wokna s hláškou "IRQL not less...s odkazem na chybu driveru RAID řadiče SIL" a hotovo. Pokud se vrátím zpět, je to OK, ale to KB se tam furt nutí znovu (když opakuju, stejné). Wokna jsou bohužel oficiální, driver nemá WHQL (ale je přímo od výrobce).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stanley:
<zadna DLL neni treba> :)
1.Windows Genuine Advantage Validation Tool (KB892130) -
a) Nainstalovat toto rozsireni IE (Trixie):
http://www.bhelpuri.net/Trixie/Trixie.htm
b) pridat tento JS soubor mezi ostatni JS v adr. rozsireni:
http://www.extended64.com/users/Rafael/wgaworkaround.ie.user.js

2. Windows Genuine Advantage Notifications (KB905474)-
odinstalovat, zakazat nabizeni teto "aktualizace"

Samozrejme vsichni mame legalni kopie, akorat jsme spatne zadali to cislo ;) Vyse uvedeny postup je jen pro vyzkumne ucely. :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A dela tahle aktualizace krome toho otravnyho napisu jeste neco dalsiho?Posle to Billovi avizo ze jsem,kde jsem a tak?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ox : Podla popisu by nemala robit nic ine.

Ben : Dakujem za dalsiu variantu "riesenia" a samozrejme ju budem vyuzivat cisto len na vyzkumne ucely. :) Tej druhej aktualizacii nejde zakazat ponukanie (tusim, ze asi preto, ze je zaradena medzi dolezite a pri tych je takato moznost nedostupna). Treba ju len jednoducho ignorovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Ben:
To by už dávno nemělo fungovat, ten wgaworkaround.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ŽÁDÁM VŠECHNY ZÚČASTNĚNÉ, ABY DODRŽOVALI PRAVIDLA PRO POUŽÍVÁNÍ TĚCHTO DISKUZÍ. ODPORUJÍCÍ PŘÍSPĚVKY BUDOU MAZÁNY.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ben:
diky, tvuj postup mi zabral hned napoprvy. Vsechno aktualni now.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.