Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak se připojit: kabelový Internet

limit se počítá pro každý směr zvlášť, je tedy teoreticky až "dvojnásobný" oproti nabídkám, kde se objem dat sčítá (např. u DSL). Po překročení limitu spadne rychlost na 64/64 kbit, zatím to ale nebylo striktně uplatňováno, vyjma několika promilím opravdu největších "sosačů" /// jen bych chtel doplnit vlastni zkusenost, u tarifu LIGHT jsou limity dodrzovany opravdu tvdrde, zatimco u PLUS nejake to giga navic vubec nevadi, takze se domnivam s cim drazssim tarifem tak tim tolerantnejsi...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Nejoptimálnější"? No nevím, ale již samotné slovo "optimální" znamená optimum a tedy nelze jej dále stupňovat! :-)))
Ale je to podobná chyba, kterou si málokdo uvědomuje, jako je například:
plovoucí čárka místo pohyblivé čárky;
vysoký komisař místo vrchní komisař;
a tak dále...
:-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jedine normalne riesenie na net, xDSL je moc drahe a tie limity...:(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

http://www.802.cz/ -  mám přípojku 320doma za 475,- s DPH a jede většinou na 1024 a je bez limitu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chybička se vloudí, ale co je moc, to je moc..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel kabelovka nejsou pouze Karneval a UPC. Tvrzeni, ze kdo ma moznost kabelovky, temer vzdy sahne po kabelovce je podle me hodne prehnane. Ceske Budejovice, Pisek, Vimperk - kabelovka Elsat. Nevim, jestli to ma cenu dal komentovat, proste chcete se zasmat? - http://www.elsatnet.cz/stranky/internet.html - kdyby nahodou: ANO, tyto tarify JSOU skutecne aktualni tarify internetu po kabelove televizi v roce 2005...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mi povídej-já sem z Písku.Jsem slušně vychovaný,ale slečně na Portyči při prohlížení jejich ceníku jsem řekl,jestli se náhodou nezbláznili.Jenže mi končila výpověd na pevnou linku a int.sem potřeboval.Tak mám wifi.A od elsatu kabelovku.Jsou to blázni

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

www.ktknet.cz ,lolec - mam tarif 2

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl bych upozornit na chybu v článku u karnevalu, ten limit upload a download se sčítá!!!!!!! A většinou to po překročení do 24hodin zpomalej. Ale i tak je to fakt super internet, mám ho doma....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Petr: Chtel bych upozornit na chybu v tvem prispevku. Limity 2-40 GB plati pro kazdy smer zvlast. viz http://www.karneval.cz/storage/att/Fair%20usage%20policy.pdf

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Reklama na kabelovku?
Snad takovych radobyclanku nebude vic!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Opravte si tabulku, u Selfu jsou ryhlosti 200/90, 600/150 a 1200/250.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak již tady někdo uvedl - kabelovky ne vždy jsou tím nejlevnějším. V Praze to platí, ale např. v Písku - viz odkad na ceník ElSatu v předchozím příspěvku - jsou úplně mimo mísu a to i ADSL pak vychází lépe...
Opravdu doporučuji se podívat na jejich ceník - reakce pak bude velký smích (pokud nejste z jejich lokalit) nebo velký pláč (pokud jste z jejich lokalit)...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Petr: Omyl, nesčítá, je to teďka nově....přesně jak je popsáno

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2hockeyboy
Fakt husty, to uz je zkoro levnejsi dial-up(pokud by clovek stahnul ten objem).
Takovehle ceny jsem videl asi pred 6 lety, kdy zacinalo Chello (tehdejsi Mistral). Ale Mistral to nemel pocitane, a cena byla tusim 350/mesic za 64/64 a pak mely nejaky unlimited (az 1Mbit) za nejakych hodne tisic.
V roce 2000 jsem si poridil jmenovany Mistral a az prez nejake ty vypadky jsem s casovym vyvojem spokojen. Ale je pravda, ze v soucasnosti jsou vypadky spise minimalni.
Jedine co bych u te fy. z Pisku, Budejovic.. dokazal pochopit, je poplatek za instalaci a zaloha na modem(kdysi u Mistralu jsem to take zaplatil-a byla to tenktrat za modem zaloha 2000 + instalace nevim kolik ale bylo to prez 1000). Proste mala firma si asi nemuze dovolit delat akce typu instalace za 1Kc.
Ale ty jejich ceny jsou fakt k smichu, kazdej si spocita, ze ADSL ho vyjde levneji. A ve vetsine pripadu, kde je kabelovka je i dostupne ADSL.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dalsi kabelovka s jakstaks rozumnymi cenami bez limitu a FUP je v Prerove. http://www.ktvprerov.cz/m_inet_cenik.php

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mám Chello light (1024/64) a kvúli nějakejm virům mi zkrouhli rychlost na 128. To by bylo ještě OK, ale že mi to ani po měsíci nevrátili zpátky, to je pěkná hajzlovina. Asi si na browzdání po míň bezpčných stránkách znovu nainstaluju Linux.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak nejlepší kabelovka v ČR www.netbox.cz. Bohužel u mě nní dostupná.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

NetBox je na 1. pohled O.K. ale pockej az budes po nich neco chtit, treba reklamaci. To pak poznas co je to neschopnost a arogance. To mam potvrzeno od nekolika znamych.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ADSL mozna vyjde levnejsi, jenze po stazeni cca 500 MB az 1 GB najednou klesne rychlost na 2-3 kila/s :-))) Rika se tomu AGREGACE.

Tudiz prvni 2 hodiny ti to jede rychle, a pak uz jenom proklinas ten napad poridit si ADSL.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

S tou vodou je to dobrý nápad, jedna kapka teplé =1,kapka studené =0, rozsah teplot by určovatprotokol WDDP (Water Digital Data Protokol)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kabel je v Praze, pokud je dostupny v miste asi nejlepsi variantou.
Nicmene napr. UPC jeste stale drzi podivnou politiku poctu pripojovanych zarizeni - 1 MAC adresa (myslim prvni 3 nabidky) je v dnesni dobe podle me nesmysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netbox (www.netbox.cz) je nejlepší. A reklamací bych se nebál. Mám jej skoro rok a ještě jsem neměl problém. Rychlost je dodržována a za 565,- rychlost 2048/256 asi těžko někde seženu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak zadne limity? Se podivejdte na nabidku kabelove tv Karneval :o(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Matty: neni nic jednodussiho, nez poridit si router, kterej umi nastavit vlastni mac adresu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A tohle je u nás http://www.satt.cz/index.php?m=imenu&s=icenikb taky to vyvolává smích. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Joooo, kabelovka... zlatý voči :-( A to jsem z Prahy. I když už u nás byli z UPC že prý během pár měsíců by měli připojit barák a prý "někdy" bude i Internet. Ale jinak zaplaťpánbu za WiFi.
Jinak optimální řešení bych viděl nějak takhle: bydlet ve větším domě (panelák a tak), propojit byty 100Mbitem (nebo gigabitem), na jedno místo dát server a WiFi anténu a společně nakoupit 20Mbit (a server by každému přiděloval to co si zaplatil)... mňam :o)

Jo a opravte si tu chybu: "nejoptimálnější" nic není. Optimální je nejlepší, nic jako "nejnejlepší" už neexistuje

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Honza:
Ja nemluvil o tom jak to technicky vyresit/obejit ja mluvil o politice a pristupu fy. UPC a jejich obch. podminkach. V okamziku kdy me limituji FUP ohledne limuti D/U nechapu omezeni na MAC adresy a samozrejme pak ani nechci lepsi (rozumej rychlejsi) sluzbu kdyz ji ani ve vlastni domacnosti nemuzu legalne sdilet.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo JO zlatý oči u nás je kabel lajna od Forcomnetu a ta nabízí smradlavou 256 za 550,- a limit ten je ůplně nejlepičí 1 GB na měsíc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je fajn vědět, že existují kabelovky, ale pro většinu lidí není toto připojení dostupné. I když bydlím prakticky v centru Ostravy. Taky by jste mohli udělat článek, jak to vypadá s xDSL u nás ( jakou max rychlost může poskytout CTc a jaká je u pevných linek náročnost na šíření xDSL) Byl by to zajímavý článek pro srovnání. Martin

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@ptc: neřiká se tomu agregace, ale Fair User Policy.
Jinak právě kvůli tomu si vysokorychlostní internet zatim nepořídim. Ty levný tarify maji právě buď datový limit (celkem nízký 3, 5 nebo 10 GB)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Snoopy: No tak sorry do teď to tak nebylo koukám že to platí od 14.2. To jsem teda zvědavej zda to tak bude...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odpovědi autora:
ano, vím že nejsou jen tyto kabelovky a některé jsou na tom hůř, chceme na http://www.internetprovsechny.cz udělat databázi kabelového Internetu a toto je jakýsi "otvírák" pro tyto stránky. Budeme pak tlačit na snížení cen veřejným pliváním na ty co to s cenami přehánějí. Třeba u té poslední kabelovky co jsme uvedli byli ještě před pár měsíci dvojnásobné ceny a menší rychlosti a pak jsme o nich napsali článek a trochu to vylepšili.
Co se týče dat u Karnevalu - podle posledních informací pravidla změnili a opravdu se nesčítají ale platí pro každý směr zvlášť, jak jsem napsal.
Jinak co se týče slova "nejoptimálnější", doporučuji nalistovat poradnu na Ústavu pro jazyk český, je totiž oblíbený omyl, že toto slovo je nesmysl, v určitých případech se dá použít. Při psaní článku jsem si na toto pravidlo vzpomněl a schválně jsem to tam napsal, byl jsem zvědav kdo se chytí ;-)¨

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

odpověď autora:
na článku o DSL se pracuje, bude to seriál "jak se připojit" s podobnou strukturou (popis, kde, za kolik, pro koho, srovnání s jinými technologiemi ...) a to pro všechny technologie - CDMA, (A)DSL, EDGE, GPRS, dial-up, pevná linka, FWA, Wi-Fi ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U Selfnetnetu jste zapomneli uvest hodnoty uploadu, proto je zde pripisuji.
200/90 kbps
600/150 kbps
1200/250 kbps
 
Ja mam pripojeni 200kbps, coz je 25kB/s bohuzel realita je max. kolem 22kB/s. Self berte opravdu jen v krajni moznosti, cena/vykon je opravdu priserna!!

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak pro zajímavost Česká Třebová www.ktct.cz Takhle to vypadá když si chce někdo nahrabat hromadu prachů a znás uživatelů dostat co největší prachy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle jsou dobre kecy... takove penize .. takovy internet nemuzeme nikdy se svetem srovnavat ale co jaka je poptavka takova je nabidka a ze se tlaci ceny nekde kde to neni zdravo se drive nebo pozdeji provali v at uz ve spolehlivosti omezenim kvality reklamacim .. Doporucuju se naucit pocitat. kdyz chcete levne prodat musite levne nakoupit a usetrit coz nejde jinak nez se se to nekde projevi nemluvim o nabaleni se do vaty nejake firmy.
 
Aby jsme se nekam dostali a to k plnotucnemu internetu napriklad http://www.net4net.cz/cz/novinka.php?lang=0&id=54 je pekna nabidka jestli to nekdo srovna s nabidkou nejake kabelovky tak ho zatlucu do zeme ;))) Ne vazne zkuste si Objednat net jako ze jste firma rozdil mezi firemnim a obycejnym zakaznikem u OPRAVDOVYCH ISP je hodne velky a v cem ? to je to same jako kdyz si kupujete auto a home se uspokoji i s ojetinou nebo starsim vozem ale jakmile budete mit novou firmu a budete podnikat treba v oblasti prepravy tak na ojete auta muzete rovnou zapomenout a taky si nekoupite nejlevnejsi vuz. a rozdil v pozdavcich bude uplne jiny stejne jako v cene. a rozdil je jednoznacne ve sluzbach a kvalitach .
Proto zadejte u sveho ISP nabidku pro firmu a uvidite jaky bude cenovy rozdil ( na prvni pohled to same za par kacek) Mluvim o plnotucnem internetu - nabidka je mala resp. zastinena pro home uzivatele jelikoz staricke wifi zaziva velky boom v CR.
PS: nejsem zadny ISP

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To BaronRoth: ja ti nevim, zlodeji. Bydlim v Usti nad Orlici (www.ktuo.cz), coz je blizko, ty site sice provozuje pokazde jina firma,ale mam dojem, ze vyvoj byl v Trebove podobny jako v Usti. Internet po kabelovce je v Usti nabizen uz nekdy od roku 1999 a ze zacatku to rozhodne byla draha zalezitost s pomalou navratnosti..a kdovijak slavne to nebude ani ted. To, co si muze dovolit UPC nebo Karneval se svym financnim zazemim, to si holt tyto male, lokalni kabelovky nemohou dovolit..
Jestli maji dejme tomu 700 zakazniku a z toho 100 sosacu, tak budou mit vetsi problem nez UPC s 30tis zakazniky a 1000 sosacu...

Navic maji velice levne studentske tarify - uz priblizne 2 roky surfuji za 459 Kc s 500/600MB limitem (i s pronajmem modemu) a me rychlosti pripojeni se UPCckarum jeste pred rokem skoro ani nesnilo... Holt to neni na stahovani a P2P site (vyjma lokalnich zdroju v ramci kabelovky).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chvála na internet po kabelu je sice pěkná věc, ale chování společností poskytující služby po kabelu se asi hodně liší.
Před lety se vybudoval v Karviné slavnostně kabel UPC. Již při výstavbě naslibovali tv programy, rádia, internet, připojení na pult centrální ochrany, IP telefonii a já nevím co jěště. Když získávali klienty tak nybízeli jen TV programy a slib iternet že příjde určitě za rok a ostatní postupně. Bohužel za rok to bylo zase za rok a pak už ani neodpovídali na e-maily. Kromě lokalit Praha, Brno a Ostrava,  ostatní ale utřeli ( opravte mě jestli se pletu, asi ne). Nyní mají klientů dost a tak se nám jen smějí. Vloni začala v Karviné budovat síť i jiná kabelovka a ta nabíží internet od začátku, ovšem tam kde je UPC ho již nezavedou. Tak mi něco vykládejte o velkých firmách. Oni se smějou a vy můžete skřípat zubama !!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No v Olomouci taky nic moc... :-( Firma FCA  - http://www.kteo.cz/internet.html  sice před nedávnem rozjela velkolepou reklamní kampaň, kde nabízí internet již od 461,- , jenže hned v závorce za tím se dozvíme, že se jedná o cenu bez DPH a při podrobném zkoumání pak ještě navíc, že tato cena platí jen při současném zakoupení exkluzivní programové nabídky vč. HBO. Takže reálná cena s daní je najednou 599,- , což už tak hezky nevypadá, nehledě na to, že v této ceně je připojení rychlostí 128/64 kbit a měsíční objem dat pouhých 500 MB (a to jsem tam ještě nedávno viděl 200MB). První použitelná nabídka (256/96 - 4GB) už stojí 749,-

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máte někdo zavedený internet přes kabelovku v Opavě?  Programy TV mne nezajímají. Jen ten internet...
Poraďte mi. Díky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jeste si matne vzpominal ze sem u Cable TV (dnes UPC) zacinal pred par lety na 128/64 kbps :))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

MildaIV: si restartuj modem.. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jeste ze mam bez omezení dost rychlej net za cenu uplne nehoršího pripojeni

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.