Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Bezplatné open-source programy #3: NewPipe, aneb jak sledovat YouTube bez reklam

Výborně také funguje Firefox s uBlock Origin. Desktop i Android.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jo, přesně to jsem chtěl napsat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale jak dlouho... :-(

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ještě doporučuju k tomu přidat https://addons.mozilla.org/en-US/android/addon/video-background-play-fix/
aby šlo přehrávat videa na pozadí a je to

používám new pipe hlavně kvůli tomu, že funguje dobře na Samsung DEX a na přehrávání na pozadí funguje spolehlivěji než FF s pluginem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak že odporúčanie pre PC W11 nejaký programik aby mi to nedlblo s tými reklamami?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně Firefox + uBlock Origin funguje nadmíru dobře. Doposud jsem žádné potíže, hlášky či zpomalení nepozoroval. Kdyby, tak bych si snad všiml. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak uBlock Origin som si nahral do Opery a funguje fakt bezvadne :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A není používaní YT přes FF na Androidu trošku krkolomné řešení?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi jako přes jakýkoli jiný browser. Doby WindowsPhone, kdy Google blokoval běh ve webovém přihlížeči obecně už jsou dávno za námi. Navíc v tom FF na Androidu jde mít adblocker a rozšíření pro neinformování stránky, že není v popředí (např. hudba hraje i po přepnutí na jinou kartu nebo aplikaci).

EDIT: Používání webového prohlížeče má výhodu pro lidi, kteří svůj život organizují přes uložené (a tříděné) záložky. Dále máš možnost si rozkliknout více souvisejících videí: V appce si klikneš další nabízené video, pak dáš zpět a druhé video, co tě zajímalo, už v seznamu není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skúsil som Brave a spokojnosť zatiaľ.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

NewPipe na mobilu mám už dávno, ale využívám to jen velmi občasně, spíš by se dalo říct - nepoužívám to.
Jsem stará škola a youtube sjíždim na klasickém PC, s Vivaldi prohlížečem a uBlock Origin jsem zatím na reklamu ani vyblokování ze strany Google nenarazil.

Zajímavé je, že se tu píše, že někomu funguje Firefox + uBlock, protože ségra to tak používá a už jí Google vyhrožoval, že jí blokne youtubový účet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se týká Premium účtu, tak mám zablokované veškeré platební služby pro Google. Nemělo by to teda fungovat. Vim, že třeba aplikaci si na Google Play koupit nemůžu, ale popravdě, jestli by mi fungovalo Google Pay nebo Premium Youtube jsem ani nezkoušel, takže to potvrdit nedokážu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mne to funguje(FF+uBlock).
Pouzivam aj Ghostery a s tym to nefunguje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> a už jí Google vyhrožoval, že jí blokne youtubový účet.

A/B testing. Ne každý má tu verzi YT, která ti blokne účet. Proto tady máš lidi "MnĚ tO FunGuJE".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivam integrovany adblocker v Opere, asi mesiac dozadu som cital o prvych pripadoch aj v nasich koncinach, ze sa YT vyhrazal blokovanim uctu, ale mne to nadalej fungovalo. Asi tyzden dozadu uz sa aj mne zacal vyhrazat. Tak som sa jednoducho odhlasil a vymazal cookies a odvtedy idem bez reklam a vyhrazok dalej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Časem ale všichni budou mít tu novou verzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Používam Revanced. Páči sa mi ako tvorcovia Vanced očúrali vyhrážky Google, že nesmú zverejňovať skompilovanú upravenú verziu Youtube aplikácie. Tak si to teraz užívatelia kompilujú sami cez Revanced. :-)

Skúšal som aj pihole na blokovanie reklám v aplikácii Youtube v TV, ale bez šance. Na TV som tak prestal Youtube pozerať úplne. A keď Google zablokuje pozeranie bez reklám úplne aj na mobile a na PC, tak ja zase prestanem Youtube pozerať úplne.

Youtube Premium má podľa mňa zmysel len s Youtube Music Premium, čo však nepotrebujem, keď mám Spotify.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

pihole jest pouhým stupidním blokátorem DNS reklamních serverů, takže s YT to fakt fungovat nebude, protože reklamní videa servíruje sám YT. Kdesi jsem na to viděl celkem sofistikovaný postup kde to autor celé rozbagroval, ale myslím, že to nestojí za námahu, když fungují běžně dostupné prostředky jako adguard+ff, případně na mobilu přehrávání přes adguard.
Jediný problém je ta telka, ale to je mi fuk, na to koukají jen děcka, a ty to neřeší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"protože reklamní videa servíruje sám YT". O tom viem. No a práve to je zaujímavé, že na PC to ublock dokáže blokovať v prehliadači. By som si o tom rád niečo prečítal, prečo sa v prehliadači dajú YT blokovať.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ublock, adguard apod. ale neblokují DNS, ty blokují jednotlivé komponenty ze stránky. Prostě vidí víc, než jen DNS dotazy, jsou až za SSL vrstvou.
Pokud bys to chtěl řešit pro TV, tak potřebuješ minimálně transparentní proxy se zprovozněným SSL bumpingem, v TV mít CA certifikát od proxy a na proxy funkční blokování reklamy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rodinne spotify stoji vic jak rodinny yt premium. Takze streaming hudby platim a yt mame bez reklam kako bonus

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NewPipe na Android 13 je nepouzitelna appka. Vzdycky po minute (a neco) prehravani to spadne. Drive to nedelalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Připadá vám, že to Ferrari notně přehnalo s cenami aut? Chcete tomu udělat přítrž, aniž byste tohoto nenasytného automobilového giganta finančně podpořili? Ukážeme vám, jak na to!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

YT jakože Ferrari? Tak určitě... :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No skoro jo. O žádné jiné stránce nevychází tolik článků jak obejít její reklamy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Argument se ti nějak nepovedl. Dej vědět, až bude Ferrari nabízet auta zdarma s tím, že si z nich bude vyzobávat telemetrii pro komerční účely. Hned bych si jedno nebo klidně i dvě vzal :-) . A dopředu slibuju, že nebudu blokovat upload.

Ale jestli mi budou ukazovat reklamy za jízdy, tak to slitování mít nebudu a hned jim to vyblokuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Google nastavil pravidla používání služby a vy máte možnost na ně buď přistoupit nebo službu nepoužívat. Jakékoliv obcházení nastavených pravidel je minimálně morálně špatně a jakýkoliv pokus o obhajobu takového chování je typický levicový přístup. Nic nikomu nedává právo rozhodovat o tom, co někdo jiný smí a co nesmí dělat nebo jak to má dělat. To už jsme tady měli a taky to s námi mysleli dobře. Ano, někdy je to složité a sám nejsem v tomto ohledu svatý, ale obhajovat to opravdu nebudu. Můžu se akorát stydět. Říká se, že kdo ve dvaceti nebyl komunistou nemá srdce a kdo jím zůstal po třicítce, nemá rozum. Jak jste na tom vy? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stát nastavil legislativu a Google má možnost na ni buď přistoupit, nebo v zemi nepodnikat. Jakékoliv obcházení nastavených pravidel je minimálně morálně špatně a jakýkoliv pokus o obhajobu takového chování je typický pravicový přístup.
Proč má Google evropskou centrálu v Irsku, kde jsou mnohem nižší daně, a příjmy z evropského trhu daní tam namísto toho, aby danil ve státech, v nichž podniká? Proč na Androidu zneužívá monopolniho postavení, které je v rozporu s legislativou?
Vše má svůj rub a líc a situace se nemá tak, že zlotřilí uživatelé okrádají nebohého chudáka Googla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A v americe bijou černochy.

Nevšiml jsem si, že bych někde obhajoval zrovna Google. Pokud porušuje pravidla, nechť jej stihne spravedlivý trest. Pokud jsou pravidla nastavena špatně, je potřeba je změnit. Nic z toho ale neopravňuje nikoho uvažovat stylem, že Google je velký a bohatý, dělá něco, co se mi nelíbí nebo jej proště nemám rád a proto můžu zneužívat jeho služby. Když se mi nelíbí soused, navíc vcelku prachatý, můžu se k němu jít vykoupat nebo se najíst?

Situace se má přesně tak, že uživatelé Google "okrádají". Ať už přímo na nákladech na provoz, nebo nepřímo na horších statistikách a tím vývaru z inzerce. Soused by taky nepoznal, že jsem se mu vykoupal v bazénu nebo mu snědl čtyři plátky sýra, ne?.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi se shodneme, že v otázce toho, jak je Googlu a jeho službám přistupujeme se neshodneme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebo si zaplaťte YouTube třeba přes Turecko a rodinný tarif vás aktuálně vyjde na cca 80 Kč. A není třeba šaškovat s neoficiálními aplikacemi. A máte to i na té SmartTV. YouTube něco dostane, aby se neřeklo a mě to nezruinuje. A celá rodina má klid, na všech svých zařízeních. Jo a je v tom i YouTube Music. Za mě win-win situace

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Newpipe mi skoro nikdy nefungovalo, urcite nie viac ako par minut. A co sa tyka yt premium, zena ho raz zaplatila a poslala mi pozvanku. Samozrejme sa neslo pridat, pretoze ja mam ucet "v inej krajine" ako ona. A zmena krajiny google uctu so sebou nesie nejake dalsie konsekvencie a da sa spravit len tusim raz do roka. Tak som sa na to vykaslal a neriesil to. Lenze o par mesiacov zase naliehala, ze deti (tv v obyvacke) a tablet a tak... A tak som zalozil 3 ucty - pre TV, pre tablet a extra yt ucet pre seba. Prvou komplikaciou bolo telefonne cislo, uz mam 3 ucty, k tomu adminujem 3 google workspace - samozrejme - dalsie ucty s rovnakym telefonnym cislom nejde zalozit. Takze vytvorene na rozne pokutne ziskane telefonne cisla. Nasledne mi 2 z 3 tych uctov google po 1 dni zablokoval. Takze nech ide cely google do <i> aj s ich ytb, clovek by aj zaplatil, ale proste neda sa.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.